Atak haftası hesaplama diye Google dan arama yap ordan hesaplamalar çıkıyor cnmİsmini alabilir miyim hic uygulama cikmiyor
Napcan Peki yaptırmayacak mısın bence yaptır tabi sen bilirsin deBende anlamadım valla doğru bilgi hangisi anlamıyorum artık baya ünlü bi dr bunu diyen bide neden önermediğini sormadım çok acele ettirdi
Bende 76 yla hamile kaldım 88 le doğuma girdim şimdi 80 kiloyum ama düğünümde 70 dim evlenince de 6 kilo almıştım boyum 170 ama yine de 10 kilo fazlam var ne buldum yiyorum vallaKizlar ben biraz kilolu hamile kaldım 70 ile 15 kilo aldım 85 ile girdim en son 78 kiloydum çok az gitti kilo ve çok yedim tatlı falan şuan 79 um önceden 60 kiloydum nasıl gidecek Bü kilolar artık tatlı hamur işinden uzak durmam lazim
Yaptrcam cnm hiç riske atamam ortalıkta bu kadar salgın varken büyük kızıma da yaptırmıştıkNapcan Peki yaptırmayacak mısın bence yaptır tabi sen bilirsin de
Bende 170 77 kiloyum tipimiz benziyo galibaBende 76 yla hamile kaldım 88 le doğuma girdim şimdi 80 kiloyum ama düğünümde 70 dim evlenince de 6 kilo almıştım boyum 170 ama yine de 10 kilo fazlam var ne buldum yiyorum valla
Araştırcam cnm Teşkkür ederim.Canım bana bir arkadaşım Spectra diye bir marka verdi. Hiç duymamıştım ben ama kullandım çok güzel çok memnunum bir bak derim.
Aynı durumdayım ben de tek bakıyorum eşim yarım saat bakıyor zaten onda da durmuyor sonra annesi al oluyor. Sürekli evin içersinde benimde psikolojim bozuldu. Kendime vakit ayıramıyorum hiç gündüzleri de uzun uyuyan bir bebek değil zaten hiç bir şeye fırsatım olmuyor resmen. Bunaldım cidden çocuğumdan değil tabiki ama ruhen baya yoruldumYa ben d vitamini dışında hiçbie takviye almıyorum. Diş bakımımı da ihmal ediyorum. Diş ipi kullanmayı filan bıraktım. Son günlerde de bi halsizlik var üstümde. Sütüm az değil sanırım ama bebeğim çok sık ve uzun uzun emiyor. Bazen bir bir buçuk saat memede. Doydu derken bir saat sonra yeniden. Gündüzleri hep yalnızım. Akşam eşim geliyor o da bi yarım saat bakarsa. Ablam geliyor o da bir saat filan anca çünkü hop acıktı deyip bana dönüyor geri. Bebeğimden hiç yorulmuyorum da psikolojim yavaş yavaş yorulmaya çökmeye başladı sanırım. Sürekli endişeli olmaya başladım. Hasta olursa ağrısı olursa vb. Normalde evhamlı biri de değilimdir. Burayı okuyunca yalnız değilmişim gibi geliyor.
Sizler nasılsınız? İyisiyle kötüsüyle içimizi dökelim mi?
Hahaha aynen benziyomuşBende 170 77 kiloyum tipimiz benziyo galiba
Bencede yaptır canım bende yaptırcam 3. Ayda insallahYaptrcam cnm hiç riske atamam ortalıkta bu kadar salgın varken büyük kızıma da yaptırmıştık
Kendimi gördüm yazdıklarında...Araştırcam cnm Teşkkür ederim.
Aynı durumdayım ben de tek bakıyorum eşim yarım saat bakıyor zaten onda da durmuyor sonra annesi al oluyor. Sürekli evin içersinde benimde psikolojim bozuldu. Kendime vakit ayıramıyorum hiç gündüzleri de uzun uyuyan bir bebek değil zaten hiç bir şeye fırsatım olmuyor resmen. Bunaldım cidden çocuğumdan değil tabiki ama ruhen baya yoruldum
Sanırım coğumuzda aynı psikoloji var bende yalnız bakıyorum kızıma ilk 40 gün annemler vardı kalabalıktık onların yanımda olması beni mutlu ediyordu lohusalık sıkıntılarım hiç olmamıştı yalnız kalınca ev işi temizlik yemek misafir ağırla vs derken iyice bunaldım Allahtan kızım beni pek yormuyor gündüzleri akşamlarıda biraz babasına veriyorum bir kaç saat oyalıyor öyle uyutuyoruz.Geçen gün dedim eşime artık ben çok bunaldım annemlere gidicem 15 gün kalıcam orda oda tamam dedi sağolsun şimdi annemlerdeyim baya baya enerji depoladım keyfim yerine geldiYa ben d vitamini dışında hiçbie takviye almıyorum. Diş bakımımı da ihmal ediyorum. Diş ipi kullanmayı filan bıraktım. Son günlerde de bi halsizlik var üstümde. Sütüm az değil sanırım ama bebeğim çok sık ve uzun uzun emiyor. Bazen bir bir buçuk saat memede. Doydu derken bir saat sonra yeniden. Gündüzleri hep yalnızım. Akşam eşim geliyor o da bi yarım saat bakarsa. Ablam geliyor o da bir saat filan anca çünkü hop acıktı deyip bana dönüyor geri. Bebeğimden hiç yorulmuyorum da psikolojim yavaş yavaş yorulmaya çökmeye başladı sanırım. Sürekli endişeli olmaya başladım. Hasta olursa ağrısı olursa vb. Normalde evhamlı biri de değilimdir. Burayı okuyunca yalnız değilmişim gibi geliyor.
Ya ben d vitamini dışında hiçbie takviye almıyorum. Diş bakımımı da ihmal ediyorum. Diş ipi kullanmayı filan bıraktım. Son günlerde de bi halsizlik var üstümde. Sütüm az değil sanırım ama bebeğim çok sık ve uzun uzun emiyor. Bazen bir bir buçuk saat memede. Doydu derken bir saat sonra yeniden. Gündüzleri hep yalnızım. Akşam eşim geliyor o da bi yarım saat bakarsa. Ablam geliyor o da bir saat filan anca çünkü hop acıktı deyip bana dönüyor geri. Bebeğimden hiç yorulmuyorum da psikolojim yavaş yavaş yorulmaya çökmeye başladı sanırım. Sürekli endişeli olmaya başladım. Hasta olursa ağrısı olursa vb. Normalde evhamlı biri de değilimdir. Burayı okuyunca yalnız değilmişim gibi geliyor.
Bende bir ay annemlerde kaldım dedigin gibi ev iş yemek çamasır olmayınca sadece bebekle ilglenmek kolay oluyo ama evde tek kalınca iş yemek cocuk biraz zorlanıyo insan benim annemde kayınvalidem de ablamda yakın gelip gidiyolar ama inanın insan bebegiyşe yalnızken daha rahat konuşan karışan şunu yap bunu yapma diyen olmayınca insan bebegiyle istedigi gibi daha rahat ilgileniyo ben tekken daha rahatım tabiki zor benim kızım cok zor uyuyo cok geç uyuyo ama sağlık olsun napalm bu kış geçsin insallah yazın rahatlıycaz kuzucukları bebek arabasına koyup gezeriz bol bol kafa dagıtırız hem o zaman iş yapmak daha kolay olur diye düşünüyorum kendi keneilerine daha iyi oynamayı öğrenirlerBen innate pronatal diye bir takviye kullanıyorum, kuzenim eczacı onun tavsiyesiyle başladım. Uyku dışında bir sıkıntımız yok diyebilirim. Atak haftasinda 1-2 defa reflu yatağını kendi yatağıma koyup uzanırken emzirmiştim, uyuyakalmisti. Şimdi hep öyle uyumak istiyorbeşiğine yatıramıyorum. Evham konusuna gelirsek, rüyalarımda hep onu kaçırdıklarını görüyorum, hastalanmış olarak görüyorum. Günde 8-10 defa ateşini ölçüyorum sağlam çocuğun. Hepimiz bu durumdayız malesef.
Biz iş gereği epey doğuda bir ile taşınmak zorunda kalmıştık hamileyken, orada doğum yapamazdım, o yüzden 7. ayda annemlerin yanına geldim ve doğumu onların yanında yaptım. Hâlâ da annemlerleyim, yani babamızı 3-4 defa falan gördük, doğuma bile gelemedi eşim. Daha 1 ay kadar da burdayim. O yüzden çok alıştım ilk günden beri tek bakıyorum. Artık başkası ilgilenince tuhaf geliyor, vermek istemiyorum hatta. Yorulmuyor muyum? Canım çıkıyor, ağrımayan yerim kalmadı. Üstelik asla yatmayan ve hep gezmek isteyen bir bebek, gülle gibide ağır. Yatağımı da gasp etti sıpaBaşlarda yapamayacağım sanırım dedim, çok ağladım, uykusuzluğa yenik düşüyordum ama baktım ki yapabiliyorum, oluyor yani bir şekilde. En büyük avantajım yemek ve çamaşır derdim yok, annem sağolsun.
Hepimiz kendi çocuğumuz için en iyi anneyiz bence. Daha iyisi yoktur diye düşünüyorum. Dünyanın en mükemmel çocuğunu getirseler değişmez kimse yavrusunu, bence onlar içinde dünyanın en mükemmel anneleri biziz :)
Bende bir ay annemlerde kaldım dedigin gibi ev iş yemek çamasır olmayınca sadece bebekle ilglenmek kolay oluyo ama evde tek kalınca iş yemek cocuk biraz zorlanıyo insan benim annemde kayınvalidem de ablamda yakın gelip gidiyolar ama inanın insan bebegiyşe yalnızken daha rahat konuşan karışan şunu yap bunu yapma diyen olmayınca insan bebegiyle istedigi gibi daha rahat ilgileniyo ben tekken daha rahatım tabiki zor benim kızım cok zor uyuyo cok geç uyuyo ama sağlık olsun napalm bu kış geçsin insallah yazın rahatlıycaz kuzucukları bebek arabasına koyup gezeriz bol bol kafa dagıtırız hem o zaman iş yapmak daha kolay olur diye düşünüyorum kendi keneilerine daha iyi oynamayı öğrenirler
Aynen bizde doktora gidiyoruz sadece onun dışında evdeyiz. Benim annemde karışmazda kayınvalidem çok konusuyodu hergün geliyodu söyledim geçen gün bişeyler şimdi üç dört günde geliyo pek bişey demiyoAslında eşim 10 günlüğüne geldiğinde kucağında bebisle yanımda duruyordu mutfakta, ben yemek yapıyordum. O bebeği koridorda gezdirirken ben bulaşıgi çayı fln hallediyordum, hem annem dinlenmiş oluyordu hem de bana değişiklik oluyordu. Eşle beraber bakmak çok daha güzel bence.
Kayınvalidem ve annem karışmazlar hiç, daha ikiside kucağına bile almadı. Babam arada alır 10 dakika fln. O konuda ben çok şanslıyım.
Bende yaz hayalleriyle yaşıyorum, hava güneşli oğlumu alıp çıkmışım dışarı tertemiz hava... 2-3 ay kaldı, sabır. Bıktım evde olmaktan, sağlık ocağına gitmek dışında hiç çıkmadım daha evden.
Aynen bizde doktora gidiyoruz sadece onun dışında evdeyiz. Benim annemde karışmazda kayınvalidem çok konusuyodu hergün geliyodu söyledim geçen gün bişeyler şimdi üç dört günde geliyo pek bişey demiyo
Aynen valla üç aydır biiey demiyodum en sonunda dayanamadm patladım iyi de oldu şimdi biiey demiyo sevip gidiyo. Hergün gelip biiey diyodu doymuyo mu karnı mı ağrıyo üşüyo mu bunalıyo mu karışıp duruyodu herşeye bide benim ilk cocugumya ben tecrübeli anneyim diyip duruyodu pekte doğru bildigi bişey yok aslındaAğzına sağlık, deli oluyorum burda okudukça ne insanlar var ya. Hiç alttan almaya gerek yok. 3-4 gün bile çok, haftada 1 ideal.
Yalniz degilsin cnm zoru bi de bana denk geldibenim bebeğim de sol göğmu tutmakta zorlaniyordu doğduğundan beri. Ucu küçük ondan. Aglayinca tutmuyordu solu. Kriz geçiyordu bende hemen sağa geçiyordum. Derken şimdi ne sağı alıyor nede solu. 2.5 aylık. Çok üzüntülüyum. Sol gögsumde süt iyice azaldi. Uykulu iken alıyor biraz. Size tavsiyem inat etmeyin zorlamayin bebeğinizi. Sanırım biz biraz zorlayarak hata ettik. Çok mutsuzum. Bi çözümü olsa keşke. Kesilsin istemiyorum. Böyle bi olayı duyan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şuan sadece uyutup uyanınca verebiliyorum. Neredeyse tek göğüs ile idare ediyorum kilo almazsa mecbur mama verecez. Mama verince hepten kesilecek sütüm. 4 ay idare etse 5. Ayda ek gıdaya geçerim. Off nasıl mutsuzum bi bilseniz. Zaten gazlı bi bebekti uyku yoktu. Resmen hayattan soğudum. Bu kadar mi zormus çocuk büyütmek. Ya da en zoru bana denk geldi.
Bana daYalniz degilsin cnm zoru bi de bana denk geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?