Maşallah evet bende tatlı çok yiyorum ama şu falanda çok içerik ben öyle aman aman sağmadım sağamadım daha doğrusu.peki 2 memede veriyormsuun kaçar dk veriyorsun bir beslenmede
Ayniyiz seninle.benimde 1 hafta sütüm gelmedi çok mama+meme yaptık.bende düzensiz veriyorum istedikçe saati yok dk tutma yok ama düzen iyi dediğin gibi.10 gün sonra 3 aylık olacak oğlum 3saate bir 20ser dk vericem her iki memeyi.cunku her ağladıkça bu cocuk ac diye getiriyorlar hemen halbuki her ağladığında ac olmadığını öğrenmedilerTek meme veriyorum ama bizim beslenmemiz çok düzensiz. Ne zaman isterse meme verdim ben hep, bazen yarim saat bazen 2 saat arayla emiyor. Bazen memede 5dakika kalıyor bazen 20dakika. Doymazsa mecbur ikinci memeye geçtiği oluyor ama genelde tek meme. Tamamen oğlumun yönlendirmesine bıraktım bu emzirme işini çünkü ilk 1 hafta sütüm gelmedi mama verdim ben, sonra süt artınca hiç karışmadım doya doya emsin dedim, çok üzülmüştüm ilk hafta çünkü ağlıyordu hep, süt yoktu. Aslinda düzenli emzirmek daha iyiymiş diyorum şimdi. Çocugun düzeni yok hiç.
Ayniyiz seninle.benimde 1 hafta sütüm gelmedi çok mama+meme yaptık.bende düzensiz veriyorum istedikçe saati yok dk tutma yok ama düzen iyi dediğin gibi.10 gün sonra 3 aylık olacak oğlum 3saate bir 20ser dk vericem her iki memeyi.cunku her ağladıkça bu cocuk ac diye getiriyorlar hemen halbuki her ağladığında ac olmadığını öğrenmediler
Düzen oluşturmak için alıştıkları düzenden dönene kadar biraz zor olacak ama şimdi yaptık yaptık ilerleyen dönemlerde dahada zorlaniriz.nekadar zormus dimi annelik anacigimi şimdi daha iyi anlıyorum bide o 3 tane doğurmuş ben daha birincide afalladimBak o da var işte, ben çok hata yaptım o konuda. Çocuk her ağladığında meme verdim çünkü istedi. Karni agridi meme istedi, üşüdü meme istedi çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi o. Çocuğumu okuyamadım, o an anlasaydım karnının ağrıdığını masaj yapardım mesela, şimdi de kesemiyorum haliyle. Çok düzensiz oldu, uykusunu da etkiliyor bu durum. 17 günde bizim var 3 aya, olmazsa bende deneyeyim, çok ağlayacak ya hayırlısı olsun.
Düzen oluşturmak için alıştıkları düzenden dönene kadar biraz zor olacak ama şimdi yaptık yaptık ilerleyen dönemlerde dahada zorlaniriz.nekadar zormus dimi annelik anacigimi şimdi daha iyi anlıyorum bide o 3 tane doğurmuş ben daha birincide afalladim
Yanlış değildir canm her bebek Farklı ben sağarakta verdiğim için İki göğsümün süt kapasitesini anlayabiliyorum artık tek memeyle doymuyor 2 saatte bir emiyorsa iyi bence ben o kadar sık verirsem çok fena kusuyor o yüzden 4 saatte veriyorum peki senin 5 dk da göğsü boşaltıyor mu BebişBen ozaman yanlış besliyorum ya tek meme verip yatırıyorum tek memede en az 10dk kalıyor uyuyor zaten gidip yatırıyorum sonra 2 saate bir uyanıp emiyor 5dk falan.aliskanlikmi oldu acaba diyorum genelde aynı saatlerde kalkıyor çünkü
Ay sorma ya, bizde 3 kardeşiz ve aklım almıyor bu kadın nasıl bakmış bize, üstelik öğretmen, çalışıyor. Ben mümkün değil yapamam
5dk da göğsüm yumuşuyor evet ama boşalmıyor sıkınca geliyor hala süt ama ben sagmadigim için bilmiyorum süt kapasitemi.ilk başlarda bir sıktım çok acımıştı fobi oluştu o yüzden sağma makinalarına karsiYanlış değildir canm her bebek Farklı ben sağarakta verdiğim için İki göğsümün süt kapasitesini anlayabiliyorum artık tek memeyle doymuyor 2 saatte bir emiyorsa iyi bence ben o kadar sık verirsem çok fena kusuyor o yüzden 4 saatte veriyorum peki senin 5 dk da göğsü boşaltıyor mu Bebiş
Raporu pazartesi mi başlattınız benimde cuma günü izin bitiyor Pazartesi başlamam gerekiyor cuma günü alsam raporu cumadan başlıcak heralde tam bilmiyorum ilk defa rapor alıcam
Simdi şöyle benim 3 şubatta ise baslamam gerekiyordu raporu 31 ocakta aldim. Yani imkanlardan dolayi oyle okdu. Yoksa 3 subatta alabilseydim olurdu. Normal rapordan farki yok ayni gun alinabilir.Benim de iznim 1 martta bitiyor pazara denk geliyor ya raporu cuma gününden mi almam gerekiyor?Karişik bu işler ya off
2 aylıkken 5800 dü canm her ay 1 kilo alıyor şuan 6500 civarlarındadır 2 saate uyanınca 100 ml mi veriyorsun Öyleyse çok değil mi ben bazen ağlayınca memeye veriyorum arada 3 saat olmuş oluyor kusuyor hemenCanım peki senin bebiş kac kilo? Bende yaklaşık o kadar veriyorum ama 2 saatte uyanıyor. Olmazsa bende çift memeye geceyim
benim göğsümde yumuşuyor ama süt oluyor içinde hatta artık hep yumuşak göğsüm süt kanalları genişledi heralde iyice makineler yara yapıyor bende çok cektim çok şükür kızım artık ısırmayı bıraktı yaralarımda geçti artık zorlanmıyorum keyifle emziriyorum.5dk da göğsüm yumuşuyor evet ama boşalmıyor sıkınca geliyor hala süt ama ben sagmadigim için bilmiyorum süt kapasitemi.ilk başlarda bir sıktım çok acımıştı fobi oluştu o yüzden sağma makinalarına karsi
Canm 3 aylık bebeğin miğde kapasitesi 90-120 ml miş ben baya araştırdım bu süt miktarını 3 saatte bir doktor 90 ml iyi diyor ben de 4 saatte 100 ml veriyorum zaten büyüdükleri için 5-10 dk memeyi boşaltır bebek10 dk diyosunuz iki göğüs diyosunuz 100 ml diyosunuzbnm kızım bi göğsümü 5 dk emiyo sonra zorlasamda almıyo acaba az az emip bırakıyomu çok üzülüyorum yaa niye böyle bu kız doymasa ister miydi acaba bilmiyorum ki kilo alımı da yavaşladı zaten
3 aylık kilosu mu cnm maşallah gayet iyiEn son 7.700 du canımaslında ağlamayip emse bi kaç dakika içinde yine süt geliyor ama çok sabırsız. Musluk sanıyor memeyi sıpa, öyle aksın gitsin ağzına.
Sagdigin sütü nasıl veriyorsun biberonla miYanlış değildir canm her bebek Farklı ben sağarakta verdiğim için İki göğsümün süt kapasitesini anlayabiliyorum artık tek memeyle doymuyor 2 saatte bir emiyorsa iyi bence ben o kadar sık verirsem çok fena kusuyor o yüzden 4 saatte veriyorum peki senin 5 dk da göğsü boşaltıyor mu Bebiş
Canım zaten doğru olan seninki ben bnmkinin o kadar emmediğini düşünüyorum o yüzden tedirgin oldum ama ben sürekli emziriyorum çünkü beklemiyo ağlıyo her saat başı emiyo ama kısa emiyo. Gerçi geceleri 3 saat sonunda da 5 dk emiyo anlamadım ben bu kızıCanm 3 aylık bebeğin miğde kapasitesi 90-120 ml miş ben baya araştırdım bu süt miktarını 3 saatte bir doktor 90 ml iyi diyor ben de 4 saatte 100 ml veriyorum zaten büyüdükleri için 5-10 dk memeyi boşaltır bebek
Bizim doktorlarımız ilk üç ay istediği zaman istediği kadar meme ver dedi. Bence düzen oluşturmak için erken. Meme sadece beslenme değil onlar için aynı zamanda sığınak. En huzurlu oldukları yer.Tek meme veriyorum ama bizim beslenmemiz çok düzensiz. Ne zaman isterse meme verdim ben hep, bazen yarim saat bazen 2 saat arayla emiyor. Bazen memede 5dakika kalıyor bazen 20dakika. Doymazsa mecbur ikinci memeye geçtiği oluyor ama genelde tek meme. Tamamen oğlumun yönlendirmesine bıraktım bu emzirme işini çünkü ilk 1 hafta sütüm gelmedi mama verdim ben, sonra süt artınca hiç karışmadım doya doya emsin dedim, çok üzülmüştüm ilk hafta çünkü ağlıyordu hep, süt yoktu. Aslinda düzenli emzirmek daha iyiymiş diyorum şimdi. Çocugun düzeni yok hiç.
Tabi ki de yazarım canım. Ne kadar ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyorum. Bizim kredi ödemesi var o olmasa hiç bulaşmam böyle şeylere ama malesef birkaç ay daha idare etmemiz lazım. En azından kuzum 6 aylık olana kadar bi şekilde götürmem lazım.Evet canım ya bende duyduydum parayla verildiğini bulursan yazar mısın gidip sağa sola ağız eğmek istemiyorum çünkü bende sorayim bir kaç arkadaşa öyle birşey demişlerdi sanki
Teşekkürler canım. Ben sordurayim. Benim de ailem Antalya'da. Yanlarına gideceğim. Acaba orda bildiğiniz bir yer var mı? Varsa ben de ordan alsam.Benim ankaradan kulağıma keçiören bilgi tıp merkezi veriyor diye geldi. Ama maalesef ben istanbuldayım. Gerçi emin olsam iki günlüğüne ankaraya giderim rapor için. Ankaralıyım zaten. Ama emin olmadan bebekle yollara düşemem. Ankaradakiler bi sorun isterseniz. Bana da haber verirsiniz. :) benim de ayın 24 ünde rapor almam lazım.
Ikisi toplam 30-45 dakika arası değişiyor canım. Tabi azıcık da uyuyor memede ama ben de uyuyorum bütün gece. Güne dinlenmiş başlıyorum yoksa bitmek bilmiyor günler.Valla bunu öğrendiğim iyi oldu sağol canım.peki kaçar dk veriyorsun
Benim oğlum da 10.gün sonra 3 aylık olacak teyzesiAyniyiz seninle.benimde 1 hafta sütüm gelmedi çok mama+meme yaptık.bende düzensiz veriyorum istedikçe saati yok dk tutma yok ama düzen iyi dediğin gibi.10 gün sonra 3 aylık olacak oğlum 3saate bir 20ser dk vericem her iki memeyi.cunku her ağladıkça bu cocuk ac diye getiriyorlar hemen halbuki her ağladığında ac olmadığını öğrenmediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?