2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
U UzayDeniz Ben lor peyniri yaptım 3gün önce falan ama ben yogurtla kestirdim sütü,süzülen suyu da kağıt bardaklarda buzluga attım,peynir altı suyu olarak.Çok faydalı,saf protein.3gündür veriyorum kahvaltı niyetine,çok sevdi.Kemik suyunu da annem halletti.10 saat kaynatmis,buzluk posetlerine doldurmuş.

Bu peyniraltı suyunu bende yapmak istiyorum ama eşim lor peynirinden çıkan suyun hiç bir işe yaramayacağını söyledi. Uzun yillar spor yapti o yuzden iyi biliyor boyle seyleri. Lor yapımında mayalanma yok, yani fermente değil. O yüzden probiyotik değil dedi. E lor yapınca sütteki kazein, yani protein, tamamen lora geçiyor, kalan suda sadece kalsiyum var dedi. Baya bildiğimiz peynir mayalayınca çıkan su faydalıymış. Hatta whey protein tozu diye bir şey oluyormuş o suda, ondan yaparsan bende içerim dedi Çok biliyorsun sen falan dedim ama doğru söylüyor olabilir. Kafami karıştırdı.
Kemik suyunu bugün yapicam, en az 9 saat kaynayacakmış bende 10 saat kaynatırım sanırım. Gece hiç uyumadı Uzay bakalım nasıl yapicam onu da bilmiyorum

Dün eşim oruç diye hiç iş yaptırmadım ona her şeyi ben hallettim normalde kahvaltıyı falan hazırlar toplar akşam bulaşıklarınıda o toplardı ..Çok yoruldum çok şükürki gece iyi uyudu bizim oğlan banyo yaptırmanın ve beş günlük kakasını yapmanın etkisi tabi..

Kızlar ceza yedim yaa fotom kalksın diye şikayet ede bastım bir gün giremedim bi sürü mesaj birikmiş tabiki hepsini okudum valla bu grupta bi tane çirkin anne bebe yok kızlar valla harikasınız yaabuarada ben dün oruç tuttum denemek için bugünde oruçluyum sütüm öyle aman aman azalmadı azaldığı zaman bırakırım

Biz de dün kakadan uyuyamadık, yavrumun çok ağrıdı karnı 5 gün nasıl zorlamıştır kuzuyu kıyamam. Bi gelişse şu sindirim sistemleri rahat edeceğiz hepimiz. Kimi çocuğun 9. aya kadar sürüyormuş. Umarım 6da hallederiz hepimiz.

Bizde 3.4 gunde bir yapıyoruz maalesef

Bizim her gün 4-5 kakaydı sonradan nolduysa oldu. Demir damlası bozdu baya düzenimizi. Şekersiz kayısı kompostosu çok iyi geliyor, günde 3 defa ikişer çay kaşığı veriyorum ben.
Benim oğlan da 5 günde 1 kaka yapmaya başladı. Demir damlası ben de vermiyorum. Pekmezi nasıl vereceğiz ne zaman ve ne kadar canım? Söyler misin ben de ona göre hazırlık yapayım. Demir damlası verirsem daha çok yapamaz kakasını diye korkuyorum.

Kızımda 12 de uyudu sabah 7 de uyandı ve çok yorucu bir gün oldu ilk defa bu kadar çok çeşit yemeği bir anda yaptım diz kapağından rahatsızım zaten eşimde oruç diye herşeye ben bakınca bende bittim
Kaka sayımız uc aydan sonra azaldı üç dört günde bir oldu ve sanki alerjik birşey yiyince yapıyor gibi geliyor. Inşallah 6. Aydan sonra düzene girer 9. Aya kadar sürmez bebislerimizinki

Eger demir eksikligi varsa demir damlası kadar işe yaramıyor pekmez ama hiç yoktan iyidir tabi. Ben çay kaşığı ile başlayıp zamanla 2 tatlı kaşığına kadar çıkacağım canım ama soğuk sıkım olması şart, kaynamış pekmez verme. Şekersiz ve soğuk sıkım internette var, ben arifoglundan alacağım bu hafta.

Benimkide iki gecedir 2 ve 3 ten once uyumuyo uyuyoda tekrar uyaniyo gündüz güzel uyuyo ama gece uyumuyo sahur iftar kahvalti oglen derken ben iptalim artık kimsede yardim etmiyo

Demir eksikliği olup olmadığını öğrenmek için de kan tahlili yapılması lazım. Bu ortamda nasıl yaptıracağız ya her şey kötü döneme denk geldi Tamam canım sağolasın aklımda bulunsun duruma göre değerlendiririm

Benimkide iki gecedir 2 ve 3 ten once uyumuyo uyuyoda tekrar uyaniyo gündüz güzel uyuyo ama gece uyumuyo sahur iftar kahvalti oglen derken ben iptalim artık kimsede yardim etmiyo
28 günlük atagimiz basladi onun da etkisi var mi bilmiyorum ama uykusunda düzen kalmadı. Gündüz emerken parca parca uyudu akşam da dokuz gibi emerken uyudu uyandı 12 de kapattı gözleri. Benden ayrılmak istemiyor yerine yatınca hemen eller ağıza gidiyor kucağıma alıyorum uyuyor kiyamıyorum da.
Herşeye tek başına yetmeye çalışmak çok zormuş dün anladim. Çok şükür hergun öyle değiliz. Eşime de birşey diyemiyorum Allah razı olsun elinden geldiğince yardım ediyor ama işi gereği çok uykusuz kalıyor.

Bende demir ilacı kullanmıyorum hatta d vitamini kusturdugu için onu vermeyi de kestim kızımı çok mu vitaminsiz bırakıyorum acaba terlemeleri arttı bununla bir ilgisi var mıdir

Benimki gündüz iyide g3ce cok geç yatiyo uykuya gecemiyo bi türlü Allah yardımcımız olsun b3n hergün boyleyim valla

Bende demir ilacı kullanmıyorum hatta d vitamini kusturdugu için onu vermeyi de kestim kızımı çok mu vitaminsiz bırakıyorum acaba terlemeleri arttı bununla bir ilgisi var mıdir

Canım d vitamini baya önemli bence ver. Demir eksikliğinde de terleme oluyordu sanırım

Bisküvi çok iyi olur evet şekersiz. Bir de keçiboynuzu pekmezi var bak unutmuşum, soğuk sıkım olması lazım ama. Benim gibi demir damlası vermeyenler için özellikle.
Evet makarmavitma dan alicam bende keciboynuzu özü diye geciyor soguk pres miş. Yulaf unu tam pirinc unu bebek irmigi falanda alicam ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…