Kızlar çok güzel bir kitap buldum. Bilinçli bebek. Ben hep bebeklerin neden kaka yapmak istemediğini çok merak ederdim. Çok net açıklamış,
Çocuklar 2,5 yaşından sonra ölümün ve kendi kırılganlıklarının bilincine varırlar. bu, kendi vücutlarının bir ürününü kaybetmek anlamına geldiği için, kaka yapmaktan korkmalarına neden olabilir. bu korku, özellikle bağırsak hareketlerinin sonucunun tuvalette yok olmasını izlediklerinde ortaya çıkar. bu yaşta bazı duyarlı çocuklar kakalarını tutmaya ve kabız olmaya başlayabilirler. çocuğunuz bu korkuyu yenene kadar, sifonu o bakarken çekmemek iyi olur.
bebeğinize kahverengi oyun hamuru, bir bebek ve küçük bir lazımlık verip kendi kendine oynamasını teşvik edin. oynayan çocuğunuzu dikkatle gözleyin. oyuna katılarak çocuğunuzu güldürebilmeniz gerginliği ve kaygılarını boşaltmasına olanak sağlar. çocuklar korkularının çoğunu kahkahayla ve uygun materyallerin kullanıldığı sembolik oyunlarla yenerler.
Ayrıca her ağladığında ağzına meme takılan ve ağlayıp stresini atmasına izin verilmeyen bebeklerin ilerde sigara bağımlılığı riskinin yüksek olduğunu söylüyor. Ben aldım kitabı, okuyunca yine yazarım ilginç şeyleri.