2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Aynen öyle valla çok zor.. 4 de uyandı en son hala uyuyacak halim kalmıyor bu saatlere artık. Sizin kücük nasıl bari o uyuyor mu
Birinci o kadar zordu ki... İkinci o yüzden iyi geliyor. Şöyle ki sıradan bir bebekten çok uyanıyor. Ama yatıp kalkıp şükrediyorum
Gündüz iyice azalttı uykuyu. Benimki de 4 gibi 15 dk uyudu, 16.15- 16.20 arası uyandı. 7 gibi çok uykusu geldi, emerken sadece bir iki dk gitti geldi. İşte 10 gibi falan uyuttum. Uyuttugundan beri 2, defa kalktı. Ama bu karı gece kalkmasına saymiyorum. Sabah 7bucuk 8e kadar 4 5 defa falan daha kalkar. Sonra kesin kalkış.
3bucuk yıldır aynı çocuk doktoruna gidiyoruz. Bizimki 4 aylıkken doktorla aramızdaki konuşma şu şekilde:
Hocam, gecede 4-6 defa uyanıyor. Gündüz de bir seferde 1 saat bir seferde yarım saat uyuyor. Hatta bazen ilk uyku bir saat 15 dk bile olabiliyor.
Merak etmeyin düzene girer.
Ya hocam bu çocuk gece çok uyuyor gündüz çok uyuyor. Bir sorun olmasın, endişeleniyorum.
Adam başladı gülmeye.
Senin birinci o kadar anormaldi ki şimdi çok uyanan bebeğe sukrediyorsun , bu bile çok uyanıyor ve az uyuyor aslında, dedi :))

Blw eğer devami gelecekse güzel bir şey. Ben ilk çocukta yaptım. Çok da iyiydik. 15 aylıkken çatal kaşık ohhh kullanıyordu ki ince motor gelişimi de çok desteklendi. Fakaaaaaaaaatttttt ise başladım, annemin içine sinmedi. Aç kalıyor gibi geliyor, bana dedi ve yedirdi. Yegenime yedirirken Benim oğlan da istedi, yedirdi. Görenler aaaaa küçücük çocuk kendi yiyor, dedi, nazar değecek dedi yedirdi. Benim blw yalan oldu.
Soğuk kanlı bir insanım. Bir defa ciddi tikandı onda da 14-15 aylıktı. Köfte kaçtı boğazına. Doktor en çok rastladığımız tıkanma köfte ve et ile oluyor demişti.
Bebeklerin dil yapısı bizden farklı. O yuzden daha çok oguruyorlar.
Ama şunu diyeyim, kesinlikle sıvı gıdalarda dikkatli olun. Sıvının kaçma ihtimali daha yüksek oluyor.
Şimdilik şöyle gideceğim ben:
Önüne mama sandalyesi tablasina ya da tabağa az bir şey gıda. Ayrıca bir de kaseye. O önündekini minciklayacak, oral dönemin lutfu ile elini ağzına götürüp tadına bakacak. O sırada azıcık da ben tikacagim ağzına. Ama çocuğun önüne tabakla konulursa tabağın vakumlu ya da silikon olması mantıklı.
Tam oturması 8. ayı bulabilir.
Benimki 28 Ekim, desteksiz oturamiyor. Ama mama sandalyesi e rahatça koyuyorum inşa oturuyor.
Önemli olan bebeğin neden bacak açısının yaklaşık 90° olması. Dik olmalı. Dik olduğu halde daha rahat yutar, yıkanırsa da rahat çıkarır.

Hepinize gunaydin, bebislere su veriyor musunuz ben kizimin susadigini hissediyorum, bezi dolu dolu idrar olmiyor, elleri hep cok sicak sanki, su vermek zararli mi ek gidaya gecmedik biz henuz

Hepinize gunaydin, bebislere su veriyor musunuz ben kizimin susadigini hissediyorum, bezi dolu dolu idrar olmiyor, elleri hep cok sicak sanki, su vermek zararli mi ek gidaya gecmedik biz henuz

Günaydın. Benim bildiğim kadarıyla zararlı değil ama anne sütüyle besleniyorsa çok gerek yok diye biliyorum. Ek gıdaya geçince ekstra su ihtiyacı oluyor.

Hic uyumayan bi bebekten sonra biraz az uyuyan bile çok gelmiş sana haklısın valla bende bakıyorum burda bazı bebekler 7 de 8 de uyuyormuş gece uykusunu çok şaşırıyorum benimki hic 10 dan önce uyumadı genelde de 11 12 gibi uyuyo sabahta 8 de uyanıyo. Bide öğlen uykusunu artık ikiye düşürdü ama önceden çok çok daha zor uyuyordu çok ağlıyordu o günlere göre biraz daha iyi çok şükür o kadar ağlamıyor memeyi çok zor tutuyordu şimdi daha kolay tutuyor bakalım insallah 1 yasına kadar düzelir diye ümit ediyorum

Bence bi zararı olmaz ben tadımlara basladım veriyorum ama zaten yediği çok az bişey yani yine de veriyorum içiyo. Bazı insanlar doğar doğmaz veriyo suyu

EVet var canim alerji doktoru gecen ay 6 aylik olunca yogurt deneyelim dedi ilk defa bugun verdim bakalim ne olacak korkuyorum
Siz kendinizde süt ürünlerini geçtiniz mi.ben iki kere.kendimde diyet acma da kan geldi bir buçuk ayı geçti diyet yapıyorum.hastaneler kapalı şehir dışına da çıkılama yasağı da var doktora da goturemiyoruz tekrar diyet açmaya cesaret edemiyorum.

Ek gıdaya başlayan arkadaşlar nasıl gidiyor? Sindirebiliyor mu bebişleriniz yediklerini yoksa olduğu gibi mi çıkıyor?

Ek gıdaya başlayan arkadaşlar nasıl gidiyor? Sindirebiliyor mu bebişleriniz yediklerini yoksa olduğu gibi mi çıkıyor?
Sindiriyo. Sadece balkabagı verince baya katı kaka yaptı rengi de balkabagı renginde sindiremedi mi normal mi bilmiyorum ama diğerlerinde değişiklik olmadı

Ne kadar su içerse anne sütünü o kadar azaltır. susadiginda bebek emmek ister. Mesela 10 ml su verirseniz 10 ml eksik anne sütü alımı demektir bu.

Merhaba irmik denediniz mi yani karisimlara basladiniz mı?Irmigi normal irmik mi kullaniyorsunuz?

Tam sindiremiyor dün patatesli yoğurt verdim patatesi tam ezmedim mesela o olduğu gibi çıkmış bugünde yulaflı armutlu muzlu mama yaptım tattirdim 2-3kasik gerisini istiyor çıldırıyor maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…