O kaynıyor sonuçta bakteri falan kalmaz bence ...Biz de o sütlerle büyüdük ..İnan alıp kaynatıyorum geçen gün oğlum 2 bardak içti daha da içecekti elinden aldım .Her kaynatmaya bakarım kendine dolduruverir ...
Kalabiliyormuş kalmasa bile yararli bakteriler de kaynatma aşamasında yok oluyormus doktorlarda farkli goruslere sahip bu konuda inanirim canim niye inanmayayim benim eşimde açık sütle büyümüş cunku kayinpederim de süt satarmis eskiden oda diyor acik alalim diye ama iste benim icime sinmiyor..
Kalabiliyormuş kalmasa bile yararli bakteriler de kaynatma aşamasında yok oluyormus doktorlarda farkli goruslere sahip bu konuda inanirim canim niye inanmayayim benim eşimde açık sütle büyümüş cunku kayinpederim de süt satarmis eskiden oda diyor acik alalim diye ama iste benim icime sinmiyor..
Bence bir dene öyle imkanın varsa aradaki farkı göreceksin ..Ben kendimizin yoğurdunu bile açık sütten yapıyorum hazır yoğurtla arasında dağlar kadar fark var .
Evet,bugün itibariyle ba-ba-ba,de-de-dee diye söylenmeye başladı Mete.
Bunu duyan baba durur mu.Çocuk baba diyor sanıyor, oturmuş başına"hadi babacım bi daha söyle""ba ba,söyle bakayım ba ba"..
Vallahi sinirden gülüyorum,darladı çocuğu,en son o da bastı çığlığı.
Canım sen şu an 1,5 iskender ver onu da yer çok küçükler daha bilemezler, her şeye iştahları var. Uzay koltuğu bile yemeye çalışıyor. Az ver bari suyu, alabildiği kadar anne sütü alsın. 6 aya kadar antikor yüklü sütümüz, 6 aydan sonra değişiyor. Yani şu an çok kıymetli sütümüz. Su ihtiyacını da karşılar senin sütün ama için rahat etmiyorsa ver azıcık azıcık.
Hahaha yok öyle yemek yerken de herşeyi istiyo ama vermem yani sadece yemesi gereken şeylerin tadımını yaptırıyorum ama su içiyo ne bileyim tadıma başladıktan sonra verdim ben çok seviyo Memeyi de uykusu gelince tutuyor falan ama sonra emip uyuyo uyanınca emiyo 2 3 saatte emiyor yani sadece anne sütü alıyo mama falan vermedim hiç
Ahh çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Elimden geldigince bildiklerimi paylaştım hep. Bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu bana.
Uyumayan bebek zor gerçekten.
Bunu duyan baba durur mu.Çocuk baba diyor sanıyor, oturmuş başına"hadi babacım bi daha söyle""ba ba,söyle bakayım ba ba"..
Bence herşeyin doğalı daha güzel niye zararlı olsun ki kaynıyor bakteri falan kalmaz kaynayınca tabi herkesin kendi fikri içine nasıl siniyorsa öyle yap ama eskiler herşeyin doğalını yer içermiş bu kadar hastalık yokmuş daha uzun yaşarlarmış
Sorayım o zaman canım :) sen uyguluyor musun? Aslında sorum bu değildi. Benim bebeğime doktor ek gıdaya geçebilirsin dedi. Henüz desteksiz oturamıyor. Başlatabilir miyim? Bi de en büyük korkum bebeğin tıkanması boğulması.
Canım merhaba ben şşt pat yöntemi ile yaptım çok şükür gündüz çok iyi uyuyor brn uyandırıyorum hatta. Gece 2 defa mamaya kalkıyor ama çözemediğim sorun şu gece 3 4 gibi mamaya kalkınca uyumuyor yatağında oynuyor kendi kendine ve 2 saat sonra uyuypr. Bazen mama yiyip uyuduğu da oluylr tabi.akşam 7 buçukta uyuyor naptıysam bşraz geç saate bekletemiyorum çok ağlıyor. Ama sabah da 6 da kalkıyor bende istiyorum ki biraz heç uyansın nolur 8 9 gibi uyansa mesela ama heç yatırmayı denedim birkaç kere maalesef yine sabah 6da kalkıyor
Evet bebekler öyle kaçta uyurlarsa uyusunlar aynı saatte kalkıyorlar. Nasıl bir yatakta yatıyor? Bizimki yan yataktaydı. Yeni evde odamız küçük, tekerlekli beşikte yatıyor. Yan yatağı özlüyorum. Bebeğim de daha rahat uyuyordu bence onda.
Sorayım o zaman canım :) sen uyguluyor musun? Aslında sorum bu değildi. Benim bebeğime doktor ek gıdaya geçebilirsin dedi. Henüz desteksiz oturamıyor. Başlatabilir miyim? Bi de en büyük korkum bebeğin tıkanması boğulması.
Canım espri yapmıştım ben hariç herkes biliyormuş bu yöntemi o yüzden yazdım .Ama ben çok korkarım öyle bir durumu yaşama ihtimalindense yok tıkandı yok kızardı yok yuttumu diye stres yapmaktansa ben yediririm ..Şöyle bakarım çocuğuma ona güvenir hale gelirsem o zaman ..Onada bayağı var gibi gözüküyor ..
Sagol canim, madem basimiza geldi hatirlamasa da bu andan hatira olsun istedim.
Masallah, saclarina bayildim.
Ben de 1 aydir anne sesi duyuyor gibi oluyorum, esim yok anne demiyor diyor. Ama Ben anne olarak algiliyorum ve cok hosuma gidiyor bu ses.
eeee maske takmak onemli
Masallah, bu buyuyunce Sen hic tutamazsin, kosusturur seni pesinde .
Buyudukleri icin ceneleri kuvvetlendi o yuzden hizli emebiliyorlar sanırım kaç saatte bir emiyor ,sadece anne sutu mu beninki 1,5 maksimum 2 saat zor dayaniyor hep emmek istiyor okuyorum bu ayda 3 saat durmalari lazim benimki durmuyor