Benim oğlumun da saçlar dik dikti doktora kontrole gittiğimizde nasıl sinirli bir bebekmi diye sorduydu .Gene çevredekilerde aynı şeyi söylüyor ..Ama çok sakin hiç sinirli değil güleç bir bebek maşallah ..Bende arada elimi ıslatıp şekil veriyorum böyle kirpi gibi oluyoruz....Bende eşimde dalgalı saçlıyız kime çekti bilmiyorum....
Ya bilmiyorum ki ama mesela akşam 7 8 gibi uyuyor ya gece 3 e kadar sorun yok uyuyor kesintisiz birtek mama için 11 de kalkıyor ama şu saat 3 4 gibi uyanınca uyumuylr diyorum gündüz uyuyup uykusunu mu alıyor acaba gündüzleri bıraksam her uykusu 2 saat olur ben kaldırpıyprum gece uykusundan çaalmasın diyr ama
Canım bide gündüz uyku ritimleriyle akşam rutini bir olmasın bazen dengeleri şaşabiliyor ama ben mesela gündüz 2,5 saate kadar uyumasına izin veriyorum uyandırmıyorum kendisinin uyanmasını bekliyorum mesela çok uyuduğu zaman 3-4 saat oldu ise engeç 18.30da en son uykusunu yapmasını sağlıyorum
Neden vermiyosun bence artık ihtiyaçları var ben tadımlara başlayınca vermeye baslsdım baya da içiyo demekki ihtiyacı var içtiğine göre hatta daha fazla versem içecek yani. Bence tadımlara başlayınca verin tabi yinede siz bilirsiniz
Canım sen şu an 1,5 iskender ver onu da yer çok küçükler daha bilemezler, her şeye iştahları var. Uzay koltuğu bile yemeye çalışıyor. Az ver bari suyu, alabildiği kadar anne sütü alsın. 6 aya kadar antikor yüklü sütümüz, 6 aydan sonra değişiyor. Yani şu an çok kıymetli sütümüz. Su ihtiyacını da karşılar senin sütün ama için rahat etmiyorsa ver azıcık azıcık.
Karşı komşumuzun çiftliği var onlardan alıyorum kapıma kadar getiriyorlar sağolsun güvenilir yani. Mayayı da evdeki Yoğurttan kücük kavanozlara mayaladım iki üç gün sonra yenisini açarım diye gayette tatlı güzel olmus kızımda beğendi yiyo. Bu sefer süt alınca da lor yapcam insallah bi kaçgündür yasak var diye alamadım
Bulunduğum yerde açık süt bulma imkanım çok ama ben yinede günlük sütle mayalıyorum normal açık sütlerinkaynatılınca pek bi yararı kalmıyormuş hatta kayınvalidem yoğurtsuz bırakmaz bizi o mayalar hep ama kızıma ayrı yapıyorum ben cnm
Bende oyleyim canim esimin tarafindan süt satan cok kisi var 2 tanesi de cok yakinimiz ama almıyorum, hamileyken de tuketmedim bakterilerden korkuyorum bazilari kaynatsan da ölmüyormuş çünkü
Canım sen şu an 1,5 iskender ver onu da yer çok küçükler daha bilemezler, her şeye iştahları var. Uzay koltuğu bile yemeye çalışıyor. Az ver bari suyu, alabildiği kadar anne sütü alsın. 6 aya kadar antikor yüklü sütümüz, 6 aydan sonra değişiyor. Yani şu an çok kıymetli sütümüz. Su ihtiyacını da karşılar senin sütün ama için rahat etmiyorsa ver azıcık azıcık.
Evet bunu anlatamiyorum iste kimseye su icin degilde genel olarak cocuk biri bisey yerken bakiyor almak istiyor ailem eşim biraz ver nolcak cocuk bakiyo yemek istiyo diyolar yahu cocuk onun yiyecek oldugunu bile bilmiyo ki bakar herseye bakiyo herseyi agzina sokmak istiyo zaten ama yok gelde anlat
Benim oğlumun da saçlar dik dikti doktora kontrole gittiğimizde nasıl sinirli bir bebekmi diye sorduydu .Gene çevredekilerde aynı şeyi söylüyor ..Ama çok sakin hiç sinirli değil güleç bir bebek maşallah ..Bende arada elimi ıslatıp şekil veriyorum böyle kirpi gibi oluyoruz....Bende eşimde dalgalı saçlıyız kime çekti bilmiyorum....
Anne sütü kilosu iyi cnm 22 aylık oğlum emiyor ondan önce .sütün yağlı kısmı küçüğe kalıyor çabuk doyuruyor diye düşünüyorum ama dediğin gibi çeneleri kuvvetli 2 saat zor dayanıyor aynen senin gibi uykudan önce veriyorum genelde yoksa iki dakika emiyor
Ya bilmiyorum ki ama mesela akşam 7 8 gibi uyuyor ya gece 3 e kadar sorun yok uyuyor kesintisiz birtek mama için 11 de kalkıyor ama şu saat 3 4 gibi uyanınca uyumuylr diyorum gündüz uyuyup uykusunu mu alıyor acaba gündüzleri bıraksam her uykusu 2 saat olur ben kaldırpıyprum gece uykusundan çaalmasın diyr ama
Bide öyle dene bakalım durabildigi kadar. Benim en büyük yardımcım karartma perde gündüz açıyorum acık uyuyor. Gece kapalı karanlık. Sabah ve akşam rutinini ayırmak lazım birde akşam banyo faslı var
Canım merhaba ben şşt pat yöntemi ile yaptım çok şükür gündüz çok iyi uyuyor brn uyandırıyorum hatta. Gece 2 defa mamaya kalkıyor ama çözemediğim sorun şu gece 3 4 gibi mamaya kalkınca uyumuyor yatağında oynuyor kendi kendine ve 2 saat sonra uyuypr. Bazen mama yiyip uyuduğu da oluylr tabi.akşam 7 buçukta uyuyor naptıysam bşraz geç saate bekletemiyorum çok ağlıyor. Ama sabah da 6 da kalkıyor bende istiyorum ki biraz heç uyansın nolur 8 9 gibi uyansa mesela ama heç yatırmayı denedim birkaç kere maalesef yine sabah 6da kalkıyor
Kızlar dün selime yogurt lor peyniri ve peynir alti suyu yaptim. Siz yogurdu hangi sütle ve hangi mayayla yaptiniz ? Ben gunluk cam sisedeki sütle ve probiyotik mayayla yaptim cok guzel tuttu tadi da tam bebeklere gore taptatli bi yogurt oldu
Bende oyleyim canim esimin tarafindan süt satan cok kisi var 2 tanesi de cok yakinimiz ama almıyorum, hamileyken de tuketmedim bakterilerden korkuyorum bazilari kaynatsan da ölmüyormuş çünkü
Pastörize sütleri öneren dr lar da var çiğ sütleri de bakalım cnm belki ilerleyen zamanlarda değişrtirirm şuan yoğurt makinesinde sütü soğuk koyuyorum mayayı ekliyorum kendi mayalıyo.
Hahaha aynen bende kendi kendine uyusa bi korkarım yani çünkü hic yapmadığı birşey. Uyuyana kadar benim suyumu çıkarıyo her seferinde kucakta gez gez.. Memeyi tutmaz falan baya zorluyo beni bıdıgım. Bu arada nerelerdesin rint ara sıra bize de uğra senin tecrübelerine çok güveniyorum ben
Ahh çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Elimden geldigince bildiklerimi paylaştım hep. Bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu bana.
Uyumayan bebek zor gerçekten.
Aslinda cok yakin tanıdığımız süt satıyor ama benim icime sinmiyor ne kadar tanidik olursa olsun acik sutlerde bakteri riski cok yüksek malesef mutlaka dene mayayi hayatimda yedigim en tatli yogurt oldu
O kaynıyor sonuçta bakteri falan kalmaz bence ...Biz de o sütlerle büyüdük ..İnan alıp kaynatıyorum geçen gün oğlum 2 bardak içti daha da içecekti elinden aldım .Her kaynatmaya bakarım kendine dolduruverir ...