Blw eğer devami gelecekse güzel bir şey. Ben ilk çocukta yaptım. Çok da iyiydik. 15 aylıkken çatal kaşık ohhh kullanıyordu ki ince motor gelişimi de çok desteklendi. Fakaaaaaaaaatttttt ise başladım, annemin içine sinmedi. Aç kalıyor gibi geliyor, bana dedi ve yedirdi. Yegenime yedirirken Benim oğlan da istedi, yedirdi. Görenler aaaaa küçücük çocuk kendi yiyor, dedi, nazar değecek dedi yedirdi. Benim blw yalan oldu.
Soğuk kanlı bir insanım. Bir defa ciddi tikandı onda da 14-15 aylıktı. Köfte kaçtı boğazına. Doktor en çok rastladığımız tıkanma köfte ve et ile oluyor demişti.
Bebeklerin dil yapısı bizden farklı. O yuzden daha çok oguruyorlar.
Ama şunu diyeyim, kesinlikle sıvı gıdalarda dikkatli olun. Sıvının kaçma ihtimali daha yüksek oluyor.
Şimdilik şöyle gideceğim ben:
Önüne mama sandalyesi tablasina ya da tabağa az bir şey gıda. Ayrıca bir de kaseye. O önündekini minciklayacak, oral dönemin lutfu ile elini ağzına götürüp tadına bakacak. O sırada azıcık da ben tikacagim ağzına. Ama çocuğun önüne tabakla konulursa tabağın vakumlu ya da silikon olması mantıklı.
Tam oturması 8. ayı bulabilir.
Benimki 28 Ekim, desteksiz oturamiyor. Ama mama sandalyesi e rahatça koyuyorum inşa oturuyor.
Önemli olan bebeğin neden bacak açısının yaklaşık 90° olması. Dik olmalı. Dik olduğu halde daha rahat yutar, yıkanırsa da rahat çıkarır.