Canım bende de park yatak var ama benim kiz uyurken dönüyor surekli içinde .Yüzüstü yakaladım kaç kere .İçine yatiramiyorum şimdi.Sende olmadı mı öyle bir şey?Ben de küçük beşikte yatırıyorum .Korkuyorum .Allah korusun boğulur falan diye.Canım sen neden park yatak almadınki park yatak kullanmayan kaldımıki. İnan büyük oğlum 5 yaşına kadar yattı .Kesinlikle al senin yanın hiç güvenli değil biraz büyüsün yanında yatırmak tehlike .park yatakta güvenle yatıyor hiç aklın kalmıyor. Çok kullanışlı işimiz bitince katladık kaldırdıydık azcık yer tutuyor .yeni bebek olunca tekrar çıkardık .Kraft marka bizimki
Yok canım olmuyor kalkıp içinden alman gerekiyor . Zaten iki kademe şu anda üstte yatıyor. Büyüyüp ayaklanınca en alt kata iniyor çocuk tabi daha çukur oluyor eğilip almak koymak insanın belini zorluyor. Ama güven içinde yatıyor en azından .Canım ben yan yatak almıştım yenidoğan dönemi için. 6 aya kadar yattı onda. şimdi ufak geliyor diye kaldırdık. Yenidoğan dönemi içindi, çok memnun kaldım ondan. Sonra sepet şeklinde tekerlekli bir beşikte yattı, hala onda yatıyor, emzirdikten sonra gece uyumazsa yanıma yatırıyorum.
Park yatak yerine bize ahşap bir yatak hediye geldi o yüzden almadım ama onda uyuyacağını sanmıyorum hep bitişiğimde uyudu çünkü. Şimdi park yataklara bakıyorum, yan yatak olabiliyor mu?
Benimki daha tam dönmeye başlamadı soluna dönüyordu onuda bıraktı bu aralar. Kendini kurtarmazmıki dönünce .Büyük oğlumda hiç soryn yaşamadıydım valla dönsede kurtarıyordu kendini demekki .. Sende yastık koy iki yana da sıkışsın dönemez o zaman .Canım bende de park yatak var ama benim kiz uyurken dönüyor surekli içinde .Yüzüstü yakaladım kaç kere .İçine yatiramiyorum şimdi.Sende olmadı mı öyle bir şey?Ben de küçük beşikte yatırıyorum .Korkuyorum .Allah korusun boğulur falan diye.
Anladım canım.. bende hediye gelen ahşap yatak var. Ondan bi farkı olmayacak gibi o zaman almam heralde. Park yatağın tek avantajı şuan benim için tekerlekli olması. Beşik olabiliyor mu? Sallanıyor mu yani? Ay çok soru sordum. Baktıklarım olmuyordu da.Yok canım olmuyor kalkıp içinden alman gerekiyor . Zaten iki kademe şu anda üstte yatıyor. Büyüyüp ayaklanınca en alt kata iniyor çocuk tabi daha çukur oluyor eğilip almak koymak insanın belini zorluyor. Ama güven içinde yatıyor en azından .
Benim yatağımın dibindeki büyük beşikte yatıyor Kızım aramızda sadece beşiği sallama payı var bir nevi anne yanı gibi çok rahat oluyor kendim yatarken sallıyorum yanlardaki açıklıktan bakabiliyorum falan 1 yaşından sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum.Ben Yanımda yatırmaya cesaret edemiyorum zarar veririm diye AraDa bazen Sabah kalktığında yanıma alıyorum.Güzel anneler, bebekleriniz nerede yatıyorlar? Yanınızda yatırıyorsanız nasıl sığıyorsunuz yatağa? Biz eşimle ezeriz, zarar veririz diye korkuyoruz. Bazen eşim salında yatıyor. Bir de oğlumun tekerlekli beşiği vardı, onda sürerek uyutuyordum bi ileri bir geri.
Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Şimdi o beşik küçük gelmeye başladı. Yanımda yatmayı seviyor ama büyük yatağa da geçireyim diyorum. Ama orada nasıl uyuyacak, ben nasıl uyutucam bilmiyorum. bilmiyorum.
Uyku eğitimi veren anneler, memnun musunuz?
Sizin bebeler nerde nasıl uyuyorlar? Nasıl uyutuyorsunuz?
Güzel anneler, bebekleriniz nerede yatıyorlar? Yanınızda yatırıyorsanız nasıl sığıyorsunuz yatağa? Biz eşimle ezeriz, zarar veririz diye korkuyoruz. Bazen eşim salında yatıyor. Bir de oğlumun tekerlekli beşiği vardı, onda sürerek uyutuyordum bi ileri bir geri.
Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Şimdi o beşik küçük gelmeye başladı. Yanımda yatmayı seviyor ama büyük yatağa da geçireyim diyorum. Ama orada nasıl uyuyacak, ben nasıl uyutucam bilmiyorum. bilmiyorum.
Canim Ben dogdugu gunden beri yanimda yatiriyorum. Annemler yanimda iken ayakli basli yattik. Simdi bazen yanimizda bazen ortamizda yatiyor. Bebisi babadan uzakta yatiriyorum.Güzel anneler, bebekleriniz nerede yatıyorlar? Yanınızda yatırıyorsanız nasıl sığıyorsunuz yatağa? Biz eşimle ezeriz, zarar veririz diye korkuyoruz. Bazen eşim salında yatıyor. Bir de oğlumun tekerlekli beşiği vardı, onda sürerek uyutuyordum bi ileri bir geri.
Siz nasıl uyutuyorsunuz?
ev sahibinin 1 yasindaki oglu da pozitif cikip atlatmis hastaligi. Herhalde beni bu daha cok etkiledi.Beş altı günde zaten belirti gösterir miş 14 gün kendini yıpratma bence .Birde zaten bebekler risk altında değil ki..Bir şey olmaz inş. canınızı sıkmayın..Valla artık insanlar bayağı gevşedi bende aynı şekilde ilk başlarda daha dikkat ediyordum mesela marketten alınanları çamaşır suyuyla siliyordum şimdi dışardan gelen şeyleri muslukta yıkıyorum
Canım ben park yatak almıştım başta çol gereksiz büyük keşke almasaydım dedim ama şuan çok memnunuö 4.aydan sonra park yatağa geçtik kızım çok fazla dönüyor dönmeyi öğrendiğinden beri içinde sığmııycak neredeyse öyle çok hareket ediyor iyiki almışım bunu dedim ve uyku eğitimi verdim park yatakta daha rahat oluyor güvenli olduğu için. Ben şşt pay yöntemi ile verdim ama 4.ayda vermiştim 6 ayda çok önerilmiyor o yöntem sanırım bi araştırın isterseniz. Buarada instagramda baldan anne diye biri var ben onun yazılarını okuyarak versim eğitimi her türlü sorunun cevabı var onu da takip edip kendine ve çocuğuna uygun yçntem ile uyutabilirsin. Ben yanımda hiç uyytmadım hatta 2 ay sonra odasını da ayırmayı düşünüyorum. İleride ayrılması zor olur hem de daha mantıklı buluyorum ben kendi gelişimi açısından daGüzel anneler, bebekleriniz nerede yatıyorlar? Yanınızda yatırıyorsanız nasıl sığıyorsunuz yatağa? Biz eşimle ezeriz, zarar veririz diye korkuyoruz. Bazen eşim salında yatıyor. Bir de oğlumun tekerlekli beşiği vardı, onda sürerek uyutuyordum bi ileri bir geri.
Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Ben başta memnun değildim büyük diye ama ilk 4 5 ay için ufak birşey alınıp sonrası için kesinlikle oark yatak en idealiymiş şuan çok memnunum kızım içinde çok rahat ve dönmeye başladığından beri neredeyse takla atacak yatatken zaten cadı okadar çok dönüyor oynuyor kiPark yatak kullanıp memnun kalan tavsiye edecek olan var mı peki? Ya da memnun kaşmayan? Bu park yataklar kaç yaşına kadar kullanılıyor?
Aaaa çok mantıklı hiç aklıma gelmedi bacak hizasında yatmak. Benim de uykum çok hafiftir.Canım biz babayı yan odaya sepetledik, ikimiz yatak odasında uyuyoruz. Uzayı yatağa normal yatırıyorum, ben yastigimi onun bacak hizasına getirip uyuyorum. Yani o yukarda uyuyor bana göre. Uykum baya hafif ama nolur nolmaz ezmiyim diye böyle bir önlem aldım. Hem gece emzirmek de kolay oluyor. Dönüyor birde uykusunda birden yüzüstü, çevirmek de kolay oluyor.
canım şu anda üstte yatıyor 9 aya kadar yatar sanırım ne zaman ayaklanırsa .Sonra o siyah askı aparatlarından üst katı çıkarıyorsun hiç kullanmıyorsun onu artık. Alt kata iniyor büyüyünce en altta yatak var zaten ayrı aldık içine onuda .Hiç aklın kalmıyor yok yataktan düştümü yok ben uyurken kalktı gitti mi. Bu Arada her iki türlüde sallanıyor ..Sen genede git fırsatın olursa yerinde bak.Ben çok korumacıyım malesef oğlum 5 yaşına kadar bizim yanımızda bu beşikte yattı başına herşey gelebilir duyamayabiliriz sonuçta ..Ama biraz büyüsün bir yaşını geçsin beşiği abisinin yanına koyarım.Anladım canım.. bende hediye gelen ahşap yatak var. Ondan bi farkı olmayacak gibi o zaman almam heralde. Park yatağın tek avantajı şuan benim için tekerlekli olması. Beşik olabiliyor mu? Sallanıyor mu yani? Ay çok soru sordum. Baktıklarım olmuyordu da.
Park beşiği yatak odasında beşiğine yatıyo hiç yanımda yatırmsdım yatırmam da uykum cok hafif ıhh dese uyanıyorum ama ne olur ne olmaz uyku yarı ölüm demişler o riski alıp gece boyu yanımda yatırmam bi kaç.kez gündüz uykusunda yanında uyudum bir saat falan o kadar ona da uyku denirse tabi hiç rahat edemiyorum zarar veririm diye korkumdan uyuyamıyorum dogru düzgün. Memede uyuyo beşiğine koyuyorum ben hepGüzel anneler, bebekleriniz nerede yatıyorlar? Yanınızda yatırıyorsanız nasıl sığıyorsunuz yatağa? Biz eşimle ezeriz, zarar veririz diye korkuyoruz. Bazen eşim salında yatıyor. Bir de oğlumun tekerlekli beşiği vardı, onda sürerek uyutuyordum bi ileri bir geri.
Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Evet ben takıyoeum yarım saat falanbanyodan sonra şapka takiyomusunuz hala canlar
Yüzüstü uyuması neden tehlikeli ki canım tekrar sırt üstü dönebiliyorsa bence artık kendimi kurtarır bisey olmaz diye düşünüyorum benimki De uyuyo bazen yüzüstüBen bebeğimi hiç yataga yanımıza almadım.İlk 40 gün reflü yataginda oturma odasında beraber yattık.Kirki çıkınca odamıza geldik.Buyuk bir park yatağı var.Yatagimizin hemen yanına koydum .Reflü yatağı ile içine koydum.4 aylikken artık reflü yatağına sigmamaya başladı ve sallanan küçük bir beşik aldım.Park yatağın ucuna koydum onu da.Orda sallayarak uyutuyorum onda uyuyir.Gece emmek için kalkınca da alıp park yatağa koyuyordum.Yatagin hemen yanında olduğu icin almam daha kolay oluyordu ama kziim dönmeye başladığından beri bizim geniş park yatak tehlikeli olmaya başladı.Kqc kere gece yarısı yüz ustu uyurken yakaladım .Sanırım çok büyük beşikler tehlikelj oluyor .Döndürüyor im tekrar yüzüstü oluyor .Uyanıyor falan.Kucuk sallanan beşiğinde uyutuyorum gece .Onda donemiyor.
Haklısın canım. Ben de korumacı olmakla. Brşik gibi sallanması çok iyiymiş. Beğendim.canım şu anda üstte yatıyor 9 aya kadar yatar sanırım ne zaman ayaklanırsa .Sonra o siyah askı aparatlarından üst katı çıkarıyorsun hiç kullanmıyorsun onu artık. Alt kata iniyor büyüyünce en altta yatak var zaten ayrı aldık içine onuda .Hiç aklın kalmıyor yok yataktan düştümü yok ben uyurken kalktı gitti mi. Bu Arada her iki türlüde sallanıyor ..Sen genede git fırsatın olursa yerinde bak.Ben çok korumacıyım malesef oğlum 5 yaşına kadar bizim yanımızda bu beşikte yattı başına herşey gelebilir duyamayabiliriz sonuçta ..Ama biraz büyüsün bir yaşını geçsin beşiği abisinin yanına koyarım.
Bide yüzüstü dönsede kafayı yana çeviriyorlar hemen .Yanı nefes alacak pozisyon buluyorlar .Yüzüstü uyuması neden tehlikeli ki canım tekrar sırt üstü dönebiliyorsa bence artık kendimi kurtarır bisey olmaz diye düşünüyorum benimki De uyuyo bazen yüzüstü
Aynen kendını kurtarıyor artık nasıl rahatsa öyle uyusun Allahın izniyle birsey olmazBide yüzüstü dönsede kafayı yana çeviriyorlar hemen .Yanı nefes alacak pozisyon buluyorlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?