sagol canim senin bebeginede geçmiş olsun oh o atlatmış ilk dişlerini bizde en kisa zamanda kolaylikla çıkarırız inşallah salyası çoğaldı diş etleri kemik gibi olmuş kaşığı alınca takır tukur sesler gelio agzindanO zaman en fazla 1 haftada duzelir annesi biraz sabredeceksiniz bebeginizle beraber,gecmis olsun tekrarBenimki de 2 dis alttan ayni anda 5.ayda cikarmisti,1 hafta once de 2 dis ayni anda yine cikardi ,uclari çikti bayağı alt yan ve ust yan dişler ,ustelik on ust disler de cok kabarmiş ,cikarinca 2 diş birden çıkariyor, zor gercekten
Olur mu hiç ne kafa şişirmesi. Burası birbirimizle paylaşmak için var. Sallamaya alışam bebeklerde sallamayı birden kesmeyi önermiyorlardı. Salla dur yöntemi diyorlar. Biraz salla biraz dur şeklinde yapılıyormuş. Ya da yavaşlata yavaşlata bırakmak. Ama anahtar nokta sallamıyorken uykuya dalması. Belki daha az yıpratıcı bir yoldur.Merhaba, biz bu gece hic uyumadik evet atak donemi anliyorum ama daha buyuk bir sorun sallanmaya alişti ,salladigimda aglamiyor uyuyor ama salalmayi kesince ya da yatagina koyunca agliyor,agrisi olsa hep ağlar kucagima aldığımda gülüyor, agri aglamai degil eminim beşikte kuzu gibi aglamiyor uykuya daliyor ama sallamayi kesince agliyor yatagindan soguyacak endişeleniyorum,gece yine bilmem kaçinci kez bir umutla beşikte salaldim mışıl mışıl uyudu yatağina koydum 5 dakika sonra hwr zamanki gibi aglamya basladi ,deli gibi uykusu var gözünü ovuşturuyor,uyumak istiyor ama uyuyamıyor, çok panikledim ve de çok sinirlendim,o anda uyku egitimine başladım45 dakika direndi ağladı,yanindaydim elini tutum aglamsina ragmen sakin ses tonuyla ninni soyledim, öptüm ama ben öptükçe cesaretlenip çığlığı basıyor ki kucagima alayim cok agkayinca arada kucahim alip bir iki dakika sakinlestirip ine yatagina koydum en sonunda anladi almayacagimi ve benim nini esligimde ve elimi tutarak uyudu 3 tabi yoruldu da direnmekten ve 3,5 saat kesintisiz uyudu ondan once bu gece saat başi kalkti en son 23.30'da uyanmisti ve 2.30'a kadar uyunak istenesine ragmen dalamadi dern uykuya.sabah 6.30da kalkti emzirdim 2 saat daha uyudu ve uyandi kalktik oynadik optum kokladim ,11'e dogru uykusu geldi mizmizlandi gozlerini ovusturdu hemen yine emzirdim (açti)yatagina koydum ve yine savas basladi yine ayni şekilde elini tuttum pişpişledim sakin ses tonuyla nini soyledim tabi bu arada o agliyor hem de ne aglama biliyor cunku ben onu hic aglatmam aslinda hem3n kucagima alirim gece gunduz aliirm diye bekliyor 40 dakika kadar sürdü sallamayacagima emin oldu sanirim ve uyudu.Artik boyle yapacagim yani cok zor aslinda ama bebek kararli oldugumu anlayacak ve onun da iyiligi icin benden bagimsiz sekilde uykuya gececek he agrisi sizisi olur tabi kucagimda teselli edecegim her zaman ama yine de uykuya ne olursa olsun yatakta dalacak yani o zor donemelrde agri sizi atak doneminde kucagimda mayışir belki ama gozlerini yine yatakta kapayacak cok kararliyim,cok uykusuz kalinca karar verdim bebegime kötülük yapiyorum,b3n gece gunduz kucagima lip opup koklayop cocuga kotuluk ediyprum baginli hale getirdim cocugu ,uyku da en az beslenme kadar onemli büyümesi icin,neyse kafanızı şişirdim ama paylasmak istedim
Biz henüz yaptırmadık. Rota da yaptırmadık. Bizim doktor özel aşıları yaptırmıyor. Kendi çocuklarıma da yaptırmadım diyor. Bir yaşını geçince eğer istersen illa yaptırcam dersen yaparız dedi. Türünden filan bahsetmedi. O zaman konuşuruz dedi. Doktoru değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz umursamaz rahat gibi gelmeye başladı banaHanimlar özel menenjit aşısını yaptirmka için doktora danistim ,doktorum Nimenrix türünü öneriyor çünkü 13 virüs varmış bu hastalikla ilgili 12'sinden koruyormuş,digeri sadece 1 türunden koruyormuş.Aşı ,3-7 arasi ilk dozu ve 13. Ayda 2. Dozu olacak şekilde 2 doz ya da tek doz seklinde 13.ayda yapılıyormuş, kafam karışti.Siz ne yaptiniz,hangin türünü vurdurdunuz?
Ben aşinin koruyuculuguna inaniyorum ama tabi yine siz bir doktora daha danışın istersenizBiz henüz yaptırmadık. Rota da yaptırmadık. Bizim doktor özel aşıları yaptırmıyor. Kendi çocuklarıma da yaptırmadım diyor. Bir yaşını geçince eğer istersen illa yaptırcam dersen yaparız dedi. Türünden filan bahsetmedi. O zaman konuşuruz dedi. Doktoru değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz umursamaz rahat gibi gelmeye başladı bana
Aynen öyle yapıyorum artıkbenim kardeşim aşırı derecede yumurta alerjisi olmuştu ve 18 yasina geldi hala yumurta yemiyo zorlama 1 yaşına kdar bekle sonra yumurtadan nefret eder peynirde yogurtta protein var zaten onlardan verirsin
Ben de öyle düşünüyorum. Keşke rotayı yaptırsaydım dedim sonra. Meningogok mutlaka yaptıracağımBen aşinin koruyuculuguna inaniyorum ama tabi yine siz bir doktora daha danışın isterseniz
Geçmiş olsun kendini üzme canım çok şükür önemli birşey değilmiş inşallah kendiliğinden geçer. İnsan başına gelmeyince bilmiyor işte o kadar farklı şeyler varki Allah beterinden korusunYok canım bugün ortopediye gittik çocuk üzerine bakıyordu profesör adam bayağı baktı inceledi ultrason baktı felan dedi kist oluşmuş önemli değil yani olabilir yüzfe 50 si kendiliğinden kaybolur yüzde 50 si kalır çocuklarda böyle. Yani içinde sıvı varmıl dedi o damardysa eğer almamız lazım 3 ay sonra gelin bakalım büyümüşse kontrol edelim bakalım damarda mı o zaöam sıvıyı almamız gwerekir dedi şimdilik birşey yapmıcaz kontrol altında olacaz bakcaz duruma dedi öyle geldik ya of yine de çok üzgünüm size foto atayım
Karanfil yagı çok iyi geliyor diye duymuştum canım o yoksa karanfil ezip iki üç gün zeytinyağında bekletip damagına sürebilirmişiz ben yapmadım ama bi araştır istersenHic denemedim canim hemen deneyecegim cok sagol
Canım çok geçmiş olsun inşallah bi an evvel geçerYok canım bugün ortopediye gittik çocuk üzerine bakıyordu profesör adam bayağı baktı inceledi ultrason baktı felan dedi kist oluşmuş önemli değil yani olabilir yüzfe 50 si kendiliğinden kaybolur yüzde 50 si kalır çocuklarda böyle. Yani içinde sıvı varmıl dedi o damardysa eğer almamız lazım 3 ay sonra gelin bakalım büyümüşse kontrol edelim bakalım damarda mı o zaöam sıvıyı almamız gwerekir dedi şimdilik birşey yapmıcaz kontrol altında olacaz bakcaz duruma dedi öyle geldik ya of yine de çok üzgünüm size foto atayım
ilk baslarda tadimlik yerler zaten doyana kadar yemezler canimEk gıdayla ilgili bi sorum var arkadaşlar. Ben sabah lor peyniri koydum bir tatlı kaşığı. Yanına da çeyrek elmanın yarısını rendeledim. Çok mu? Oğlum bunların yarısını anca yedi. O da döke saça. Orta boy havucun yarısını püre yapıyorum yarısını da ikiye bölüp eline veriyorum. Pürenin yarısını anca yiyor. Yani iki çay kaşığı filandır. Hiçbir hazırladığım yemek bitmiyor. Ben mi çok hazırlıyorum. Benim oğlum mu iştahsız anlamadım.
Aslinda normal miktarı,gunde toplam 1 çay bardagi kadar olmali diye biliyorum.Acaba tokken mi veriyorsunuz açken deneyin isterseniz belki de bugunku besinin tadini begenmemiştir,onlar da seçiyor boylarina bakmadsnEk gıdayla ilgili bi sorum var arkadaşlar. Ben sabah lor peyniri koydum bir tatlı kaşığı. Yanına da çeyrek elmanın yarısını rendeledim. Çok mu? Oğlum bunların yarısını anca yedi. O da döke saça. Orta boy havucun yarısını püre yapıyorum yarısını da ikiye bölüp eline veriyorum. Pürenin yarısını anca yiyor. Yani iki çay kaşığı filandır. Hiçbir hazırladığım yemek bitmiyor. Ben mi çok hazırlıyorum. Benim oğlum mu iştahsız anlamadım.
Diş olayı genetikmis sanirim bende zor çıkarmışımkolay cikaran bebeklerde var canim bizimkiler zor cikariyo nerdeyse 10 gündür uykusuz huzursuz bakalim ne zaman cikacak haftaya 8.aya giriyo
Verdim biraz once canim biraz oyalandi onunla.. dönerek miiDiş kasigicisini biraz buz dolabında soğutup verseniz biraz rahatlatır ama gece çok zor dişler dönerek çıkar demişti yıllar önce tv de bir doktor.gercekten dİş cikarma çok.zor
Bunu bilmiyordum arastiricam canim cok tesekkur ederimKaranfil yagı çok iyi geliyor diye duymuştum canım o yoksa karanfil ezip iki üç gün zeytinyağında bekletip damagına sürebilirmişiz ben yapmadım ama bi araştır istersen
bende zor çıkarmışım annem öyle söylüyor ama oğlum kolay çıkarmıştıDiş olayı genetikmis sanirim bende zor çıkarmışım
Aynen dedigim gibi karanfili ezip zeytinyagına koyuyormuşun dolapta bekletip sürünce iyi geliyormuş bi dene istersen zararı olmaz yada karanfil yagı alıp dolapta bekleyip sürebilirsinBunu bilmiyordum arastiricam canim cok tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?