- 4 Ağustos 2018
- 3.420
- 6.918
- 158
Ek gıdaya geçmeden önce azaldı sütüm.Meme reddi yaşadım bi süre,sonra mama takviyesine başladık.Çok uğraştım ama artmayinca artmıyor.6 ay emdi en azından diye avunuyorum.Acaba ek gidaya ćok mu agirlik verdiniz ememedi sütunünuz azaldi,hemen kesilmez süt,bir sure ek gidaya ara verin sık sık teklif edin memeyi,çoğalır belki,denmedim demezsiniz.
Kızım benim elim ayağım resmen.Beraber büyütüyoruz oğlumu.Masallah ona ,aa kiziniz büyümüş oyalar bile kardeşini kısmen rahat edersiniz hem de kız çocugu,kizlar bayılır bebeklere
Sütümün az olduğu kanaatine böyle vardım ben.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Evet ben görmemiştim, eds çok merak ettiğim bir şeydi. İyi kötü işe yaramış sevindim. Emmeyince mastit gibi sıkıntılar yaşadın mi?
3 cm uzayıp durursa az olur ya gelişimine göre..En az 10 cm daha uzar diye düşünüyodum ben.Boyu gayet iyi Özgenin canım. Ablamın büyük kızıyla fiziki yapıları çok benziyor. O da 11 yaşında regl oldu, bu yaşlarda bu boydaydı, 3 cm fln daha uzadı. Tipleri bile benziyor kızseninkinin sarışını benim yeğenim. Özgeyi görünce yeğenlerimi ne kadar özlediğimi farkettim. Ah korona ahh...
3 cm uzayıp durursa az olur ya gelişimine göre..En az 10 cm daha uzar diye düşünüyodum ben.
Ben kendim 14 yaşından sonra boy attım.12 de regl olmuştum.
Yeğenin kaç yaşında şimdi?
Çok normal.Artık bilinçli hareket ediyorlar.Ben özge diye seslenince dönüp ablasının resmine bakıyor hemen.Adını söyleyince başka yere bakarken dönüp bana bakıyor.Attaya gidiyoruz lafını anlıyor.Kucağıma almazsam ağlıyor.Onsuz attaya gidicem sanıyorGunaydin,tuhaf gelen bir sey var.Bebegim soylediklerimin cogunu anliyormus gibi geliyor erken degil mi yoksa bana mi oyle geliyor?Ornegin uyku arkadasinin,oyuncaklarinkn, adini soyliyorum hemen dogru nesneye bakiyor.Baba,agabey,kitap nerede diyorum onlara bakiyor hatta okudugimuz kitaptaki kahramanin adinı soyluyorum kitaba bakiyor.Kurbaga dusttu diyorum(o görmemis oluyor) yere bakiyorBana mi oyle geliyor acaba,sizinkilr de oyle mi,eger oyleyse 3 4 gunde bir atilkm daha gerceklesti birden.Öncesinde yoktu.Belki de tesadüf oluyordur
Uzayyyyyy naptın Uzayyyy
masallah canim kuzuyaOzgeMeteMoms canım maşallah özge ye ne kadar güzel gelişimi regl olması bence onun gelişimiyle ilgili olabilir neredeyse bnmle aynı boyda bence düzensiz olması normal başlarda öyle oluyor. Ben lise hazırlıktayken regl olmuştum çok geç olmuştum kızlar bu arada bizdeki sıkıntılar aynen devam cildi kuru sürekli nemlendiriyorum egzeması artıyo kuruyunca sütüm az formül süt içmiyor ek gıda günde üç kere veriyorum ama üçim rahat değil anne sütü yada formül süt daha çok almasını istiyorum saatlerce aç kalsa dahi formül süt zar zor içiyor. Size sorum ben bu formül süt yerine geçebilecek başka ne verebilirim çocuğun resmen gelişimi durdu şuan ankarada yım doktora götürmek de istemiyorum bu arada.düzcede kendi dr una götüreceğim. Buraya da teyzoşlara bi foto bırakayım
Tabi ilk 6 ay onemli zaten,ben hic emmemişim yani emmeden de oluyor kaldi ki 6 ay emdi yeterEk gıdaya geçmeden önce azaldı sütüm.Meme reddi yaşadım bi süre,sonra mama takviyesine başladık.Çok uğraştım ama artmayinca artmıyor.6 ay emdi en azından diye avunuyorum.
Benimki son birkac gundur ildu birden sıcrama yapti ona şasiridm acaba bana mi oyle geliyor dedimÇok normal.Artık bilinçli hareket ediyorlar.Ben özge diye seslenince dönüp ablasının resmine bakıyor hemen.Adını söyleyince başka yere bakarken dönüp bana bakıyor.Attaya gidiyoruz lafını anlıyor.Kucağıma almazsam ağlıyor.Onsuz attaya gidicem sanıyor
Ne mutlu ve masallah sizeKızım benim elim ayağım resmen.Beraber büyütüyoruz oğlumu.
Benim bıdık yumurta sarısına bayildi güya dortte birini verecektim nasil heyecanlandi istedi ,yarisinı verdim umarim bir şey olmaz alerjisi fakan yokturbir de mor erik vermistim eksiydi biraz,1 tane yedi şasirdim normalde her şeye yuzunü ekşitiyordu
Sade verdim haşladim ama açtı karnı,benimki de bircok şeyi istemiyorSade mi verdiniz nasıl yedi? Benim tostos her şeyi yiyor bi yumurta sarısını yediremedim
Allahim çıldırıyorumOzgeMeteMoms canım maşallah özge ye ne kadar güzel gelişimi regl olması bence onun gelişimiyle ilgili olabilir neredeyse bnmle aynı boyda bence düzensiz olması normal başlarda öyle oluyor. Ben lise hazırlıktayken regl olmuştum çok geç olmuştum kızlar bu arada bizdeki sıkıntılar aynen devam cildi kuru sürekli nemlendiriyorum egzeması artıyo kuruyunca sütüm az formül süt içmiyor ek gıda günde üç kere veriyorum ama üçim rahat değil anne sütü yada formül süt daha çok almasını istiyorum saatlerce aç kalsa dahi formül süt zar zor içiyor. Size sorum ben bu formül süt yerine geçebilecek başka ne verebilirim çocuğun resmen gelişimi durdu şuan ankarada yım doktora götürmek de istemiyorum bu arada.düzcede kendi dr una götüreceğim. Buraya da teyzoşlara bi foto bırakayım
Ozge benden uzun maşallahYanındaki öğretmeni.Aynı boydalar.
@Minasmom
Benim bıdık yumurta sarısına bayildi güya dortte birini verecektim nasil heyecanlandi istedi ,yarisinı verdim umarim bir şey olmaz alerjisi fakan yokturbir de mor erik vermistim eksiydi biraz,1 tane yedi şasirdim normalde her şeye yuzunü ekşitiyordu.Bur de tavuk etine 7. ayi doldurunca başlayabiliyoruz yanliş bilmiyorsam nereden bulacagiz saglikli tavuğu ben daha kirmizi ete de bâşalamadim bu aydan sonra baslayacagim,1ay erken dogdu ya sanki hazir degil gibi geliyor
Sana da çıldırıyorum Uzayyy
Ete,tavuğa daha ben de başlamadım.Erken bence.8-9. ayda verilmiyor mu?Bu aydan sonra kıyma verilebilir.Benim bıdık yumurta sarısına bayildi güya dortte birini verecektim nasil heyecanlandi istedi ,yarisinı verdim umarim bir şey olmaz alerjisi fakan yokturbir de mor erik vermistim eksiydi biraz,1 tane yedi şasirdim normalde her şeye yuzunü ekşitiyordu.Bur de tavuk etine 7. ayi doldurunca başlayabiliyoruz yanliş bilmiyorsam nereden bulacagiz saglikli tavuğu ben daha kirmizi ete de bâşalamadim bu aydan sonra baslayacagim,1ay erken dogdu ya sanki hazir degil gibi geliyor
Insallah birsey olmaz canim korkmaBenim bıdık yumurta sarısına bayildi güya dortte birini verecektim nasil heyecanlandi istedi ,yarisinı verdim umarim bir şey olmaz alerjisi fakan yokturbir de mor erik vermistim eksiydi biraz,1 tane yedi şasirdim normalde her şeye yuzunü ekşitiyordu.Bur de tavuk etine 7. ayi doldurunca başlayabiliyoruz yanliş bilmiyorsam nereden bulacagiz saglikli tavuğu ben daha kirmizi ete de bâşalamadim bu aydan sonra baslayacagim,1ay erken dogdu ya sanki hazir degil gibi geliyor
Kendi doktoruma götürücem.Bir sonraki regl zamanı.Sağ ol canımOzge benden uzun maşallah13 yaşımda regl olmuştum ama duzenli miydi degil miydi hic hatırlamıyorum bence biraz daha bekle veya tanidigin bi doktor varsa ona danış getir derse götürürsün masallah fıstığa
Ben de 16'sindan sonra sebze purelerine normal dana eti koyacagim,kuzu eti yemem yedirmem de adi ustumde daha yavri onlar cok uzuluyorum ama tabi yedirenlere saygim sonsuzInsallah birsey olmaz canim korkmatavuğu nerden bulucaz benimde hic bi fikrim yok kirmizi ete de 7. Ayda baslaniyor diye biliyorum benim baslamam gerekiyo mesela artik kuzu kiyma veririm diyordum sen ne düşünüyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?