2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Dün ben de yarıma yakın yumurta sarısı verdim armut püresiyle. Çok sevdi hepsini yedi. O yüzden bugün lor peyniri ile elmaya burun kıvırdı sanırım hiç yediremedim. Ben günde üç öğün ek gıda veriyorum az az. Sabah peynir ya da yumurta sarısı ve biraz meyve püresi. Öğleden sonra yoğurt bir yemek kaşığı kadar. Akşam da blw yapıyoruz. sebzeleri buharda pişirip parmak kadar eline veriyorum. İlk günler hep aşağı attı ama şimdi biraz yemeye başladı. Özellikle tatlı patatesi çok sevdi. Tatlı patatesin Adı tatlı ama şeker oranı daha düşük mineral ve vitamin oranı daha yüksekmiş.
Dün yoğurdum tutmadı. İnternetten baktım fırına koyun yazıyor. Koydum iki saat 75 derece. Çıkardım yine sulu. Sardı dört beş saat sonra dolaba koydum. Baktım olmuş. Çok mutlu oldu. Başınıza gelirse aklınızda olsun.

Allahim çıldırıyorum masallah kuzuma ❤ canim ek gidaya koysan formül sütü? Olur mu bilmiyorum ama aklima bi tek bu geldi
Cnm bnmde aklıma geldide mesela 120cc içmesi gerekiyor 120cc yi püreye nasıl koycam anca 30 40 cc girer diye düşündüm çok sulanır ama denicem onu aklımda saol teyzoşu selime selamları var alyanın

Kızlar Alya da yumurta sarısını sevdi sofrada elimle ağzına ufak ufak koydum hoşuna gitti bir tüm yerdi de korktum vermedim alerjik ya bünyesi ama artık tüm veririm. Bide ben dün mercimek çorbası yedirdim patates havuç kabak çok az k.mercimek zeytinyağı ve su koydum tencereye sonra blejdrıladım ama pütürlü bıraktım çorba gibi değilde püre gibi kıvamlı oldu onu da sevdi ama bu yiyecekleri yemesine sevinemiyorum sanki bunlar yaramicak gibi geliyo bnm aklım mamada ama içiremiyorum

Acaba mamayi kasikla mi verseniz belki biberonu gorunce istemez kandirirsiniz oyle kom bilir

Çeyrek muzu 2 ölçek mamayla blendirdan geçir.İyice sıvı kıvama gelsin.Sonra 2 ölçek daha mama yap.Toplam 120 cc oluyor.Koy biberona icir.Kesin içer,bi dene.

OzgeMeteMoms regl konusunu sormuştun ya canm geçen ben ailemin yanına geldim de kuzenim kızı 2009lu oda geçen ay regl olmuş normaldir bence artık regl ortalama yaşı düştü Çocuklarda ben 6 sınıfta olmuştum 12 yaşındaydım

Hepimize geçmiş olsun, 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırılmış.

Uzaya sebze püresi yedirip yatırdım 7 de, gece uykusuna yattı. Pureden sonra iki yudum su verdim, emzirdim yatırdım. 8de ağlaya ağlaya uyandı. Bir yeri ağrıyor sandım epey uğraştık sussun diye, meğer çocuk susamış aventin alıştırma bardağını komple içip bitirdi. Ek gıdada sandığımdan daha fazla su vermek gerekiyormuş.

Ben 150 ml'lik alıştırma bardağını,bi sabahtan diğer sabaha kadar 2 kez dolduruyorum.Çok su içiyor.İçmesi de lazım zaten havalar çok sıcak.

Merhaba arkadaşlar bende kasım annesiyim.Sizlere bir şey sormak istiyorum kızım 26 haziranda tam 7 ayı dolduracak ancak sanki ne boyu uzuyor ne de düzgün kilo alıyor.Geçen ay 8.3 dü, 6. ay 8.8 çıktı ama bugün tartayım dedim yine 8.8,ben boşunamı panikliyorum yoksa bir sorun var mı sizce hiç kilo almamış 2 haftada.kızın popo kısmında ve de ayaklarında morluklar var(mongol lekesi) bu beni tedirgin ediyor acaba gelişimine bu lekelerin etkisi varmıdır diye sorgulayıp duruyorum.Sizin bebeklerinizin gelişimi nasıl,ne yapmalıyım.Özür dileyerek şunu da belirtmeliyimki belkide bu tarz paylaşımlar yaptınız burada ama inanın okuyamıyorum sayfaları bir tane daha 23 aylık çocuğum hiç aman vermiyorlar

Evet kilo mevzusu zaman zaman konuşuluyor senin bebişin kilosu gayet iyi bence 8.800 müş benim kızım 8.100 bundan sonra kilo alımları yavaşlıyor daha da yavaşlıyor zaten kafana takma bence saglıgı yerinde olsun da. Bide pek bi bilgim yok mongol lekesi hakkında duydum sadece birisinde daha vardı burda ama kiloyla alakası olacagını sanmıyorum canım. İki bebekle girememen normal valla brn bi bebekle kendimden geçtim

ay cevap için çok teşekkür ederim.Mesala bu ay 200 gr bile alsa yeter mi tabi bakalım alabilecekmi kuşkulu şuan.Ama niye almıyorki of gerçekten çok yıldım.Ne yoğurt yer ne pirinç unlu mama yetişemiyorum uğraşıyorum ama bilmiyorum.Sizin bebğiniz ek gıdayı alıyor mu peki?Sorma çok yıldım ben çok zorlanıyorum kimsemde yok yanımda insanlıktan çıktım az önce büyük olan duvara bütün yediğini çıkardı onu temizledim

Valla canım annelik zor işmiş çok güzel birşey orası ayrı ama kendinden vazgeçip sadece ona adıyorsun kendini yataga yatınca heryerim ağrıyo hele bide iki cocuk cok zor ben bir cocukta böyle oldum ikinciye cesaret edemem heralde. Evet ek gıda veriyorum sabah yumurta sarısı ve lor veriyorum öğlen corba yad püre veriyorum aksamda yogurt bi kere de meyve filesine meyve koyup veriyorum öyle doyumluk yemiyo zaten az az yiyo ama meyveyle yogurdu güzel yiyo artık onun dısında da sürekli emziriyorum canım. İki bucuk ayda 1 kilo aldı mesela belki bundan sonra daha da az alır sende cok takılma kiloya kilosu iyi masallah bi sıkıntısı olmasın saglıgı iyi olsun yeter bide insan neye kafasını cok takarsa o olmuyo gerçekten biraz salmak lazım. Boyu kaç senin bebişin bildigim kadarıyla boy uzuyorsa gelişim var sorun yok demek ama yine de tam emin değilim. Hem belki diş falan cıkaracaktır o yüzden kilo almamıştır huysuzluğu falan var mı

Bu arada hanımlar ben ek gıda sonrası suda veremiyorum içmiyor.Ben bu çocukta ne yapacağımı şaşırdım benimkisi gibi herşeyi zorla veren varmı çocuğuna kız herşeyi diliyle itiyor zorla sokuyoruz ağzına

Arkadaşım benim kız huysuz ben artık öyle der oldum.67cm di boyu 2 hafta önce.Ben hiç veremiyorum ne lor alıyor ne çorba bütün ağzını kapatıyor.Diyeceksin 2 çocuğun var öncekinde ne yapıyordun ama inanın öyle değil.İlki çok güzel yerdi hatta çok erken geçmiştim ek gıdaya.Şuanda da 17-18 kilo taze fasulye enginar aklınıza ne gelirse yer.Turşu bile ister biz yerken görünce.Bu kız niye böyle kendimi suçlu hissediyorum.Yoğurdu bile tek yemiyor önceden konserve olarak yaptığım (iyiki yapmışım yoksa bunuda yemeyecekmiş) kayısı püresinden koyup karışık veriyorum onu bile zorla yediriyoruz,yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama yesinde diyorum.Biberon kabul etmiyor hep şırıngayla vermeye çalışıyorum su verirken o da yarısı dışarı gidiyor zaten

Yanlış yapsan ilk bebeğinde de yapardın o da yemezdi hem niye yanlış yapacaksın ki demekki bu bebegimde böyle diyip kabul edeceksin mesela benim ablam hic birsey yemezmiş küçükken annem ne yapsam ne alsak araya gider çöpe atardım hiçbirşey yemezdi aç yaşardı diyor ama bana da ne verse yermişim hiç yormamışım yani diyecegim o ki iki kardes çok farklı olabiliyor kendinde eksik arama sen elinden geleni yapıyorsun sonucta en azından seni emiyprsa aç kalmıyorsa yapacak çokta birşey yok sen yine de birseyler tattırmaya devam et en ne giderse ağzına o kárdır. Ya da mama sandalyesine oturtup önüne koysan birşeyler kendisi oynasa ellese elini ağzına götürür belki yer kendi kendine biraz batırır ama istersen bi dene

Bide suyu çay bardağıyla vermeyi dene belki içer. Bide ablamın iştahsızlıgından bahsetmişken ablamın sudan midesi bulanırmış bebekken içmezmiş ama şimdi günde 3 4 lt su içer acısını çıkarıyor galiba

Kızlar yumurta sarısını zeytinyağıyla karıştırıp verdim 3 gün çeyrek alerji yapmadı şükür sevdi yedi sadece bugün emzirdikten hemen sonra verdiğim için kustu 1 saat beklemek lazım galiba bir de yumurtayı ne kadar vermemiz gerekiyor artık sabahları yumurta ve lor veya labne veriyorum 2 veya 3 kaşık bugün irmikli elma püresi yapayım dedim irmik sulu oldu miktarı nasıl olacak nekadar irmik ne kadar su olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…