Senin kızınla bnm kız çok benziyormuş cnm bnmkide mama kabul etmiyor şırıngayla veriyorduk şimdi deliği büyük biberonla ağzına akıtıyorum kilo alımı durdu seninkinin kilosu yine iyi bnmki yedi kilo ek gıdada pek sorun yok ama kilo almıyor su içmeyi sevmiyor çok aşırı hareketli emeklemeye başladı yediğni eritiyorBu arada hanımlar ben ek gıda sonrası suda veremiyorum içmiyor.Ben bu çocukta ne yapacağımı şaşırdım benimkisi gibi herşeyi zorla veren varmı çocuğuna kız herşeyi diliyle itiyor zorla sokuyoruz ağzına
Onuda denedim cnm ağzını açmıyo mama olunca bide sıvı olduğu içinçok dökülüyorAcaba mamayi kasikla mi verseniz belki biberonu gorunce istemez kandirirsiniz oyle kom bilir
Cnm Alya muzu hiç sevmiyor ki yoğurduna karıştırdığımda dahi yemiyor malesefÇeyrek muzu 2 ölçek mamayla blendirdan geçir.İyice sıvı kıvama gelsin.Sonra 2 ölçek daha mama yap.Toplam 120 cc oluyor.Koy biberona icir.Kesin içer,bi dene.
Uzaaaay
İyi bari kendimi sorgulayıp duruyorum kaç gündür napim yemiyorsa yemiyordur.İşin aslı kız anne sütüne çok bağımlı beni tüketti biz hala 2-3 saatte bir emiyoruz yeni doğan gibi biraz ek gıda ile kendime gelirim demiştim ama ek gıdayı araya sokunca iyice kilo alımı duruverdi işte ondan panikledim.Bide dediklerini yapayım bakalım inşallah işe yarar sağ olasın canım yardımın için cevaplar verdiğin içinYanlış yapsan ilk bebeğinde de yapardın o da yemezdi hem niye yanlış yapacaksın ki demekki bu bebegimde böyle diyip kabul edeceksin mesela benim ablam hic birsey yemezmiş küçükken annem ne yapsam ne alsak araya gider çöpe atardım hiçbirşey yemezdi aç yaşardı diyor ama bana da ne verse yermişim hiç yormamışım yani diyecegim o ki iki kardes çok farklı olabiliyor kendinde eksik arama sen elinden geleni yapıyorsun sonucta en azından seni emiyprsa aç kalmıyorsa yapacak çokta birşey yok sen yine de birseyler tattırmaya devam et en ne giderse ağzına o kárdır. Ya da mama sandalyesine oturtup önüne koysan birşeyler kendisi oynasa ellese elini ağzına götürür belki yer kendi kendine biraz batırır ama istersen bi dene
Senin kızınla bnm kız çok benziyormuş cnm bnmkide mama kabul etmiyor şırıngayla veriyorduk şimdi deliği büyük biberonla ağzına akıtıyorum kilo alımı durdu seninkinin kilosu yine iyi bnmki yedi kilo ek gıdada pek sorun yok ama kilo almıyor su içmeyi sevmiyor çok aşırı hareketli emeklemeye başladı yediğni eritiyor
[/QUOTE
6.aydan sonra,gelişim de kiloya degil boya bakılır.Boyu ve kilosu gayet yerinde.Merhaba arkadaşlar bende kasım annesiyim.Sizlere bir şey sormak istiyorum kızım 26 haziranda tam 7 ayı dolduracak ancak sanki ne boyu uzuyor ne de düzgün kilo alıyor.Geçen ay 8.3 dü, 6. ay 8.8 çıktı ama bugün tartayım dedim yine 8.8,ben boşunamı panikliyorum yoksa bir sorun var mı sizce hiç kilo almamış 2 haftada.kızın popo kısmında ve de ayaklarında morluklar var(mongol lekesi) bu beni tedirgin ediyor acaba gelişimine bu lekelerin etkisi varmıdır diye sorgulayıp duruyorum.Sizin bebeklerinizin gelişimi nasıl,ne yapmalıyım.Özür dileyerek şunu da belirtmeliyimki belkide bu tarz paylaşımlar yaptınız burada ama inanın okuyamıyorum sayfaları bir tane daha 23 aylık çocuğum hiç aman vermiyorlar
Ağzından çıkarıp atmıyormu bizimki herşeyi reddediyor bazen çensini zorlayıp yutturuyorum evet hiç hoş değil ama başka birşey gelmedi aklıma.Maşallah de ek gıda da sorun yoksa vallahi çok zormuş ben ilkinde hiç böyle zorlanmadım gerçi ben ilkinde hiç bir şey yaşamamışım hepsini kızda yaşadım zaten ilki kız olsaymış baya uzun süre çocuk düşünmezdimSenin kızınla bnm kız çok benziyormuş cnm bnmkide mama kabul etmiyor şırıngayla veriyorduk şimdi deliği büyük biberonla ağzına akıtıyorum kilo alımı durdu seninkinin kilosu yine iyi bnmki yedi kilo ek gıdada pek sorun yok ama kilo almıyor su içmeyi sevmiyor çok aşırı hareketli emeklemeye başladı yediğni eritiyor
Bnmde ikinci çocuğum ilki de kızdı ama o on erkek çocuğa bedel bir kız yani çok değişik bir kızAğzından çıkarıp atmıyormu bizimki herşeyi reddediyor bazen çensini zorlayıp yutturuyorum evet hiç hoş değil ama başka birşey gelmedi aklıma.Maşallah de ek gıda da sorun yoksa vallahi çok zormuş ben ilkinde hiç böyle zorlanmadım gerçi ben ilkinde hiç bir şey yaşamamışım hepsini kızda yaşadım zaten ilki kız olsaymış baya uzun süre çocuk düşünmezdimBenimki gibi işte kilo almıyor desene doktora falan hiç sordunuzmu kilo alımının durması önemli diye.Bu arada benimkide hareketli çokbelkide dediğiniz gibi yakıyorlardır,
öyle yapmaya karar vereceğim galiba bide az önceki arkadaşın dediği gibi önüne bişeyler koyalım belki ağzına sürer hoşuna falan gider yemiş olur.Mongol lekesinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi bana aile hekimim ama şu covid 19 yüzünden hastaneyede gidemiyoruz olaylar durulsun biraz daha gidicem onun için bir çocuk doktoruna.İnşallah dediğiniz gibidir de rahatlarım.Sormayın ben suyu pek önemsememiştim 1-2 kere denedim almayınca da tamamen kesmiştim şimdi sizi burda okuyunca çok vicdanım sızladı kuzumu susuz bıraktım galiba6.aydan sonra,gelişim de kiloya degil boya bakılır.Boyu ve kilosu gayet yerinde.
Mongol lekesi benim oğlumun da popo kısmında var.Gelisimle bi alakası olduğunu zannetmiyorum.
Su içmiyor demissiniz.Mutlaka vermeye zorlayın.Havalar çok sıcak.Emiyorsa ek gıda işini birkaç gün erteleyin.
Not important babySeni yanlışlıkla alıntıladımMinaAlya
bunların hepsi bir değişik oluyor desenize kardeşler ama işte aynı şeyleri beklemk yanılgıya düşmek oluyor aslındaBnmde ikinci çocuğum ilki de kızdı ama o on erkek çocuğa bedel bir kız yani çok değişik bir kızbeni çok yoruyor hareketli bir çocuk hoplamak zıplamak onun işi bebeklerle falan oynamaz bu ikinci kızım ona göre daha sakin büyüğü inatçı birazcık büyük kızım hüç yemezdi küçüğü yine biraz daha iyi yani ben alıştım artık napim dr umuz kilosunu en songittiğimizde beğenmedi anne sütü ve formül süte ağırlık vermemiz gerektiğini ek gıdanın bebeğingelişimine pek etkisinin olmadığını söylemişti
Tabi tabi çok farklılar aslında kardeş bile olsalar iki ayrı insan ayrı karakter benim büyük kızım dört yaşında daha çoğu meyvenin tadını bilmiyor ön yargılı olduğu için ağzına dahi sürmüyor küçük ise her yiyeceğe meraklıbunların hepsi bir değişik oluyor desenize kardeşler ama işte aynı şeyleri beklemk yanılgıya düşmek oluyor aslında
Ben 150 ml'lik alıştırma bardağını,bi sabahtan diğer sabaha kadar 2 kez dolduruyorum.Çok su içiyor.İçmesi de lazım zaten havalar çok sıcak.
Dana eti daha fazla ilaca maruz kaldığı icin bebeklere kuzu eti önerilir birde sindirimi cok daha kolaymış tabiki tercih meselesi bende kuzu eti yemem ama yavruma yediririmBen de 16'sindan sonra sebze purelerine normal dana eti koyacagim,kuzu eti yemem yedirmem de adi ustumde daha yavri onlar cok uzuluyorum ama tabi yedirenlere saygim sonsuz
Merhaba benim oglumda da mongol lekesi var popo üstünde ve ayak bileginde ama ciddiye alinmasi gerektigini ilk defa duyuyorum sebebini sordunuz mu peki ? Bazı ırklardan kaynaklandigini okumuştum ki ciddi birsey olsa doğum yaptığımız hastanelerde gerekli bilgilendirme yapılırdı benceöyle yapmaya karar vereceğim galiba bide az önceki arkadaşın dediği gibi önüne bişeyler koyalım belki ağzına sürer hoşuna falan gider yemiş olur.Mongol lekesinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi bana aile hekimim ama şu covid 19 yüzünden hastaneyede gidemiyoruz olaylar durulsun biraz daha gidicem onun için bir çocuk doktoruna.İnşallah dediğiniz gibidir de rahatlarım.Sormayın ben suyu pek önemsememiştim 1-2 kere denedim almayınca da tamamen kesmiştim şimdi sizi burda okuyunca çok vicdanım sızladı kuzumu susuz bıraktım galiba
öyle yapmaya karar vereceğim galiba bide az önceki arkadaşın dediği gibi önüne bişeyler koyalım belki ağzına sürer hoşuna falan gider yemiş olur.Mongol lekesinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi bana aile hekimim ama şu covid 19 yüzünden hastaneyede gidemiyoruz olaylar durulsun biraz daha gidicem onun için bir çocuk doktoruna.İnşallah dediğiniz gibidir de rahatlarım.Sormayın ben suyu pek önemsememiştim 1-2 kere denedim almayınca da tamamen kesmiştim şimdi sizi burda okuyunca çok vicdanım sızladı kuzumu susuz bıraktım galiba
Gunaydun,bebeklerinizin uyku saatlerini yazar misiniz,düzenli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?