Merhaba ben bugun peynir yaptim,peynir altı suyunu corba ,sebze pureso ve mamalara mi kullabuyorsunuz?Bir de dondurucuda nasil sakladiniz ,buz kalibina koysam diye düşundum olur mu kiDaha once konusulmustu sanki sizi ozur dileyerek tekrar yoracagim
Afiyet olsun evladına:) Ben de nasıl yaptığını sorarak seni biraz yorabilir miyim yarın ben de yapıcam inşallah sütü kaynatıp limon sıkmakla yapılıyormuş sanırım nelere dikkat etmem gerekiyor seninki nasıl oldu?
Kızlar tıkandım kaldım, bebeğim havuç, patates ve kabak yedi şimdiye kadar. Bugün de ıspanak ama hata etmişim. 7 ay 7 günlük. Ne yedirsem ki? Siz günde bir öğün mü yediriyorsunuz?
Hiç sorma aynı durumdayım. Bir de kafam karışık mesela brokoli filan vermek istiyorum ama mevsimi değil sanırım. Avokado aldım olgunlaşmasını bekliyorum. Bugün kiraz verdim azıcık irmikle beraber. Yeşil fasulye verdim yemedi. Domates alerji yapabilir diye düşünüp erteledim. Meyveden çok sebze vermek istiyorum ama tıkandım
Kızlar ekmek yaptım ben bugün uzaya minicik minicik. Üstüne et suyu döktüm, 1 kaşık sebze püresi ekledim, yedi bitirdi. Sebze yediremeyen varsa böyle denesin birde, güzel oldu.
Ben bir süredir ekmeği evde yapıyorum biraz süt siyez unu ve ruşeym koyuyorum. Tam da bugün azcık versem mi diye düşünmüştüm bizde de et suyuyla püre vardı. Cesaretlendirdin beni Bazen abartıyor muyum diye düşünüyorum alerji işini.
bir de sen paylaşmıştın sanırım yulaf domates lor karışımı yediğini söylemiştin, benim yulafla ilgili çok bilgim yok haşlıyor musun kendin tüketirken? Bebeğe veriyor musun? Nasıl vermek gerekir?
Ben de berbat durumdayım. Kiloluyum, tüy temizliğim aksıyor ki hiç başıma gelmezdi. Koronadan dolayı kaşımı dahi aldıramıyorum. Diğerleri yine ağda bantı falan halloluyor ama kaşımı kendim beceremiyorum. Saç desen kesim istiyo... neyse.. kilo versem yeterdi.
haaa bu arada tartıldım ben, sanırım 2 kilo vermişim. Eve tartı aldım.
Bana yoğurt 11. Aydan sonra demişti ebe. Yedirdiğin öğünde de emziriyor musun peki? Ne kadar yediriyorsun? Püre mi veriyorsun? Çok sordum ama benim bu ek gıda işinde kafam karıştı.
Evet canim yedirdikten 15 dk sonra emziriyorum. Bazen yulaf ile pirinc unu ile irmik ile meyveli muhallebiler yapiyorum. Bazen corba yapiyorum. Benim ki mama kasigi ile en fazla 10-15 kasik yiyip agzini kilitliyor. 11. Ay yogurt icin baya gec sanki. Bizim burda 6. Ayda baslatiliyor.
Geçmiş olsun selime kıyamam diş ateşi 38i geçmez diye okumuştum ama başıma gelmedi hiç emin olamadım. Güneşte şapkasız kaldıysa çarpmış olabilir. Olmazsa ateş düşürücü ver 38i yine görürse.
Canim aslinda güneş direk temas etmedi hic tentesi kapaliydi hep ama hava cok sıcaktı ondan olmaz degil mi ? Duş aldirdim yine 38.3 cikti calpol verdim simdi uyudu gece nöbetteyim..
Çok geçmiş olsun canım, bence havaların sıcaklığını da göz önünde bulundur susuz kalmış olabilir mi diye bak, bugün benimkinin de hafif yükselir gibi oldu su içirdim geçti. Şimdiye kadar sadece anne sütü verdiğimiz için ben unutuyorum dikkat etmek lazım
Hep veriyorum suyu canim ama cok icmiyor bir iki yudum anca hatta normalde biberonla veriyordum bugun alistirma bardagi aldim su icmek yerine dişlerini kaşıdı tekrar biberonla verdim onunla yine azda olsa iciyo susamış olsa icerdi sanirim bol bol bilmiyorum ki suyu mu sevmiyo acaba zorla mi icirmeliyim kafamda deli sorular ilk defa ateşlendi sersemlestim
Ben ağırlıklı emziriyorum. Bir öğün veriyorum. Sen iki öğün veriyorsun ya emziriyor musun diye merak ettim. Kakası yapması nasıl? Benim oğlum kabız oluyor her yeni gıdada.
Ben de berbat durumdayım. Kiloluyum, tüy temizliğim aksıyor ki hiç başıma gelmezdi. Koronadan dolayı kaşımı dahi aldıramıyorum. Diğerleri yine ağda bantı falan halloluyor ama kaşımı kendim beceremiyorum. Saç desen kesim istiyo... neyse.. kilo versem yeterdi.
haaa bu arada tartıldım ben, sanırım 2 kilo vermişim. Eve tartı aldım.
Off off oo sorun bende de var.Neyseki yarın arkadaşım gelecek ağda yapmaya.Pazar da lazer epilasyona gidicem.Pandemiden önce başlamıştım 1 seans gidebildim kapandı merkez.İlk kez insan içine karışıcam,tedirginim.
Kızlar bebişlere her gün yoğurt veriyor musunuz bnmki yoğurdu sanki pek sevmiyor ya o yüzden bende bi ara vermiştim yarın tekrar denicem ama çok istekli yemicek eminim
Kızlar Selim ateşlendi ilk defa uykudan uyandi sıcaktı ölçtüm 38.1 di islak bez falan koydum 37.7 şuan bugun alerjisi icin hastaneye gitmistik sicak mi carpti cocuga yoksa dişten mi bilmiyorum
Geçmiş olsun canım panikleme,soy gerekirse ılık serine yakın dus aldir.Süt ürünü verme ateslendigi zaman.Üsür diye düşünüp örtme sakın,hatta sadece beziyle kalsın.
Off off oo sorun bende de var.Neyseki yarın arkadaşım gelecek ağda yapmaya.Pazar da lazer epilasyona gidicem.Pandemiden önce başlamıştım 1 seans gidebildim kapandı merkez.İlk kez insan içine karışıcam,tedirginim.
Bende koronadqn önce başlamıştım lazere bi seans gidebilmiştim ikinci seansımq gittim çok şükür açıldı hastanedeki estetik birimi çok iyi bişey şu lazer ya dimi
Hımm marketlerde olan şu danone kutuları gibi olan aktivia mi cnm deneyeyim bi aslında bnm yoğurdumda yumuşak oluyo probiyotik maya ile mayalıyorum ama onu da deneyeyim
Hep veriyorum suyu canim ama cok icmiyor bir iki yudum anca hatta normalde biberonla veriyordum bugun alistirma bardagi aldim su icmek yerine dişlerini kaşıdı tekrar biberonla verdim onunla yine azda olsa iciyo susamış olsa icerdi sanirim bol bol bilmiyorum ki suyu mu sevmiyo acaba zorla mi icirmeliyim kafamda deli sorular ilk defa ateşlendi sersemlestim
Zorla içirmek değil de sık sık teklif edebilirsin bence onlar da susamayı bilmiyor olabilirler:) ben ilk verdiğimde istemedi hiç. Zorlamadım ama sık sık teklif edince alıştı şimdi uzattığım zaman kendi uzanıyor biberona doğru. Alıştırma bardağına geçicem ben de. Allah miniklerimize şifa versin sıhhat versin, dermansız dertten uzak tutsun
Bende koronadqn önce başlamıştım lazere bi seans gidebilmiştim ikinci seansımq gittim çok şükür açıldı hastanedeki estetik birimi çok iyi bişey şu lazer ya dimi
Bende pcos var canım.Evlenmeden önce igneliye gittim bitirdim.Özgeye doğum yapınca tekrar çıktı tüyler.Sonra lazere gittim yine bitti,ama Meteyi dogurunca yeniden hortladilar.Benim hormonlarla alakalı ya,şöyle bi ohh diyemedim.Bu kez ilaçla beraber devam edicem.Umutluyum bakalım.