2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
sagol canim biraz önce yaptim armut muz koydum yedi şükür bi kaç gün sonra ceviz katayım bende

Kızlar bebeği yan veya yüz üstü uyumaya merak salan var mi? kızım öyle uyumak istiyor ama beceremiyor ve neredeyse üç haftadır böyle uyku düzeni tamamen bozuldu ne yapacagimi şaşırdım artık

Kızlar bebeği yan veya yüz üstü uyumaya merak salan var mi? kızım öyle uyumak istiyor ama beceremiyor ve neredeyse üç haftadır böyle uyku düzeni tamamen bozuldu ne yapacagimi şaşırdım artık
Ayla genelde yan yatıyor ama uyuyo yani seviyo öyle uyumayı ben sırt üstü yatırıyorum o hemen yan yatıyo neden uyanıyo acaba seninki

Benim bebegimde genelde yan uyur, son zamanlarda yuz ustu uyumayi da seviyor ama cabuk sıkılıp sirt ustu veya yan donuyor.

Ayla genelde yan yatıyor ama uyuyo yani seviyo öyle uyumayı ben sırt üstü yatırıyorum o hemen yan yatıyo neden uyanıyo acaba seninki
Aslında meva da öyle yapıyor ben sırt üstü yatırıyorum yan dönüyor ama sonra nasıl yapıyorsa uyku arasında yüz üstü dönüp aglayarak uyanıyor yan yatmayı beceremiyor uzun süre.

Benim oğlum sırt üstünden yuzustune dönüyor uyku esnasında ve çılgınca ağlıyor sonra uykusunu aciyor ve ama yüzüstü uyursa uyuyabiliyor azda olsa.bizimde bu yüzden gece uykuları yok.madem uyuyamican neden dönüyorsun annem diyorum anlam veremiyorum neden öyle oluyor

Yanlışlıkla dönüyorlar galiba yada bir derdi mi var diye düşünmeye basladim artık. Atak haftasında bitti düzelir dedim ama yok hala aynı şekilde uyku pozisyonu arayışında cadim

Yanlışlıkla dönüyorlar galiba yada bir derdi mi var diye düşünmeye basladim artık. Atak haftasında bitti düzelir dedim ama yok hala aynı şekilde uyku pozisyonu arayışında cadim
Sizinde bizim gibi dimi?bende gazi falan mı oluyor da çıkaramıyor acaba diye düşünmeye basladim. Sırtından ovalayınca uyuyor genelde emmek istiyor ama sanırım emme işini alışkanlık etti benim paşam

Sizinde bizim gibi dimi?bende gazi falan mı oluyor da çıkaramıyor acaba diye düşünmeye basladim. Sırtından ovalayınca uyuyor genelde emmek istiyor ama sanırım emme işini alışkanlık etti benim paşam
Evet aynı canım. Kızımda emerek uyuyor bazen bende öyle aglayinca karnını ovaliyorum sakinleşiyor. Ama uyanırsa uykuya zor geçiyoruz bir iki saat sonra uyuyor.

Iyi geceler kizlar kafami kurcalayan birseyi soracağım size. Selim 7 aylikken kilosu 8.260(kıyafetle) boyu 65.5 cm geldi. Kilo tamam sıkıntı yok ama boyu bir ayda yarim cm uzamış zaten genel olarak boyu cok yavaş uzuyor. 50 cm dogmustu bu arada. Simdi size persentil tablosunuda atacağım sizce normal mi ya benim boyum kısa 1.58 ama babasi cok uzun 1.85 bana çektiği icin mi kısa acaba Selim de ? Oyleyse problem değil ama gelişimsel bi sorun varsa diye icim icimi yiyor.

Eklentiler

• 20200621_001228.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 36
Canım persentil değerleri normal görünüyor. Ölçüme fazla takılmamak lazım çünkü bazen uzun bazen kısa çıkarıyorlar. Mesela Ben evde 70 ölçtüm. sağlık ocağı 72 ölçtü ertesi gün doktora gittik 68 çıkardı. Üç dört cm bile oynayabiliyor. Bence selim gayet iyi
Biz toplum olarak iri kilolu bebeği iyi buluyoruz. Halbuki son araştırmalar bebeklikte hızlı ve çok kilo alanların yetişkinlikte obezite riski taşıdığını göstermiş.

Bizde evde olctugumuzde hep 2 cm fazla çıkıyor nedense kilosu az olsa takilmam canim inan ama doktorlar kilodan ziyade boy gosterir gelişimini dedikleri icin kafama takılıyor bir problem olmasin da varsin annesi gibi kisa olsun hic onemli degil insallah dedigin gibi normaldir minnosumun boyu tesekkur ederim cok ❤

Aslında meva da öyle yapıyor ben sırt üstü yatırıyorum yan dönüyor ama sonra nasıl yapıyorsa uyku arasında yüz üstü dönüp aglayarak uyanıyor yan yatmayı beceremiyor uzun süre.

Canım Uzay da yan yatarken sıkıntı yoktu ama yan yatarken üstte kalan bacağını öne doğru uzattığı için o taraf ağır basıyordu ve yüz üstü dönüyordu. Dönünce de refleks olarak ellerinin üstüne yükseliyor tabi, uyanıkken öyle yapıyor çünkü. Uykusu bölününce de ağlıyor. Bende bacağının önüne yastık koydum uyurken, bildiğin kanepe kirlenti. Yan dönüp bacağını ileri atınca yastığa geliyor dengede durabiliyor. Dengesini sağlayamazsa dediğin gibi oluyor.

Guzel fikirmis, benimkide ayagini benim ayagimin ustune atmayi seviyor Ben sirt ustu yatiyorum hemen ayagini kaldirip ayagimin ustune atar.
Siz Saat kacta yola cikacaksiniz canim, Iyi yolculuklar size. Insallah sorunsuz atlatirsiniz yolculugunuzu.

Aynen donemseldir inşallah geçer diye ümitle bekliyorum.

Elini tuttuğunda uyuyan kızım üç dört aydır uykuya zor geçer oldu hiç sallamıyordum şimdi ayakta sallayarak emzirirken uyuyor
InsaALLAH dönemseldir bende oyle ümit ediyorum.ben eğitim vermiştim 5 aylıkken geçen hafta annemlere gidip kaldık 3 gün çocuğun huyu değişti emerek uyumak istiyor orda babam hamakta veya arabada gezdirerek uyuttu şimdide mi aynısını istiyor bilmiyorum

Guzel fikirmis, benimkide ayagini benim ayagimin ustune atmayi seviyor Ben sirt ustu yatiyorum hemen ayagini kaldirip ayagimin ustune atar.
Siz Saat kacta yola cikacaksiniz canim, Iyi yolculuklar size. Insallah sorunsuz atlatirsiniz yolculugunuzu.

Benimki de benim bacağmın üstüne atıyordu, bacağını yediğim yanından kalkınca uyanmasın diye yastık koya koya alıştırdım.

Çıktık canım yoldayiz su an. Hep oglen kaka yapan cocuk sabah 6da yapti biliyor gibi uyudu arabaya binicice. Şimdilik bir sıkıntı yok umarım böyle devam ederiz. Çok teşekkür ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…