- 14 Ağustos 2017
- 9.973
- 12.811
- 248
Sabah mı iceyim canım şimdi mi aslında şimdide baya açımCanım tiroid ilacı aslında devamlı kullanılır yani düştü diye kesilmez. 2.5 in altında olmalı. Pztsi acilen baktır ya da elinin altında ilac varsa kullanmaya devam et.
Sevgili arkadaşım öncelikle sakin olmalısın. Ben de 3 yıldır tsh yüksekliği yani tiroit bezlerinin yavaş çalışmasından dolayı ilaç kullanıyorum. Bu konuda ilaç yazacak ya da doz ayarlayacak kişi endokrin uzmanı ya da dahiliye uzmanı olmalı. Bu yüzden sanırım biraz seni oyalamışlar ama kullandığın dozun nasıl etki ettiğine bakılması gerekirdi. Tsh gebelikte rutin bakilan bir değer olduğu için sağlık ocağının bunu yapmaması da ilginç. Yani sağlık ocağı bakmıyorsa özel bir labaratuarda baktirabilirdin. 75 lik dozun nasıl etki edeceğini görmek için 15 gün sonra test vermen istenmiş. Normal şartlarda da ayda bir kontrol edilmesi gerekir değer normalse aynen devam edilir ama değer yine yüksekse doz yetersiz çok düşmüşse doz fazla gelmiş demektir. İyiyi düşünelim 15 gün kullanıp 15 gün kullanmamış olman durumu dengelemistir diye düşünelim. Senin şu an yapacağın yarın tahlil verebilecegin bi yer varsa yakınlarda ilk iş tahlil vermek olsun. Eğer yok diyorsan da sabah aç karna ilacını iç. Pazartesi hem tahlil ver nerde olursa hem de özel de olsa bir endokrin ya da dahiliye uzmanı ile görüş. Sakın erteleme ve ihmal etme. İnşallah sıkıntı olmayacak dua edelim.Anladım canım yarın doktora yazarım pazartesi de tahlil veririm baskada elimden gelen bişey yok şuan, çok üzgünüm
Ah bilseydim erteler miydim cok oyaladılar beniSevgili arkadaşım öncelikle sakin olmalısın. Ben de 3 yıldır tsh yüksekliği yani tiroit bezlerinin yavaş çalışmasından dolayı ilaç kullanıyorum. Bu konuda ilaç yazacak ya da doz ayarlayacak kişi endokrin uzmanı ya da dahiliye uzmanı olmalı. Bu yüzden sanırım biraz seni oyalamışlar ama kullandığın dozun nasıl etki ettiğine bakılması gerekirdi. Tsh gebelikte rutin bakilan bir değer olduğu için sağlık ocağının bunu yapmaması da ilginç. Yani sağlık ocağı bakmıyorsa özel bir labaratuarda baktirabilirdin. 75 lik dozun nasıl etki edeceğini görmek için 15 gün sonra test vermen istenmiş. Normal şartlarda da ayda bir kontrol edilmesi gerekir değer normalse aynen devam edilir ama değer yine yüksekse doz yetersiz çok düşmüşse doz fazla gelmiş demektir. İyiyi düşünelim 15 gün kullanıp 15 gün kullanmamış olman durumu dengelemistir diye düşünelim. Senin şu an yapacağın yarın tahlil verebilecegin bi yer varsa yakınlarda ilk iş tahlil vermek olsun. Eğer yok diyorsan da sabah aç karna ilacını iç. Pazartesi hem tahlil ver nerde olursa hem de özel de olsa bir endokrin ya da dahiliye uzmanı ile görüş. Sakın erteleme ve ihmal etme. İnşallah sıkıntı olmayacak dua edelim.
Şimdide açım ama içmeyeyim sabahı bekleyeyim degil mi canım ama sabahta tahlil vericem içememSevgili arkadaşım öncelikle sakin olmalısın. Ben de 3 yıldır tsh yüksekliği yani tiroit bezlerinin yavaş çalışmasından dolayı ilaç kullanıyorum. Bu konuda ilaç yazacak ya da doz ayarlayacak kişi endokrin uzmanı ya da dahiliye uzmanı olmalı. Bu yüzden sanırım biraz seni oyalamışlar ama kullandığın dozun nasıl etki ettiğine bakılması gerekirdi. Tsh gebelikte rutin bakilan bir değer olduğu için sağlık ocağının bunu yapmaması da ilginç. Yani sağlık ocağı bakmıyorsa özel bir labaratuarda baktirabilirdin. 75 lik dozun nasıl etki edeceğini görmek için 15 gün sonra test vermen istenmiş. Normal şartlarda da ayda bir kontrol edilmesi gerekir değer normalse aynen devam edilir ama değer yine yüksekse doz yetersiz çok düşmüşse doz fazla gelmiş demektir. İyiyi düşünelim 15 gün kullanıp 15 gün kullanmamış olman durumu dengelemistir diye düşünelim. Senin şu an yapacağın yarın tahlil verebilecegin bi yer varsa yakınlarda ilk iş tahlil vermek olsun. Eğer yok diyorsan da sabah aç karna ilacını iç. Pazartesi hem tahlil ver nerde olursa hem de özel de olsa bir endokrin ya da dahiliye uzmanı ile görüş. Sakın erteleme ve ihmal etme. İnşallah sıkıntı olmayacak dua edelim.
Ben ilacı kullan demeye çekindim ama diğer arkadaşlar da yazmış. Sen yarın ilacı içmeye devam et canım ama doktorunu da mutlaka ara sor.Gunde 1 kez kullandım 75 gr. En fazla 3 olmasını bekleriz dedi bende 7 14 tü 15 gun kullan tahlil yaptır sonucu bana at dedi
Canım sabah tahlil vercem içemem sabah gecede içilmez dmiBen ilacı kullan demeye çekindim ama diğer arkadaşlar da yazmış. Sen yarın ilacı içmeye devam et canım ama doktorunu da mutlaka ara sor.
Sabahları aynı saatlerde içmeye çalış kahvaltıdan en az yarım saat önce. Şimdi içme. Yarın tahlil vereceksen sabah da içmeŞimdide açım ama içmeyeyim sabahı bekleyeyim degil mi canım ama sabahta tahlil vericem içemem
Ben nasıl böyle bir hata yaptımSabahları aynı saatlerde içmeye çalış kahvaltıdan en az yarım saat önce. Şimdi içme. Yarın tahlil vereceksen sabah da içme
Canım sabah tahlil vercem içemem sabah gecede içilmez dmi
Hergün aynı saatte içmeye çalış canım.Canım sabah tahlil vercem içemem sabah gecede içilmez dmi
Canım sabah 3 yudum su ile iç, en az yarım saat bir sey yeme. Kendini de harap etme hic tsh ı cok yuksek olanlar var ihmale gelenler, onlar bile sorun yaşamamış. Allahın izniyle hicbir sey olmaz. Ama sakın ola ihmal etme ayda 1 baktır doktor doz ayarlayacak. Sen tahlil yaptıracagın sabah içme... sonuc yanıltmasın. Yanına al ilacı kanı verir vermez içersin.Sabah mı iceyim canım şimdi mi aslında şimdide baya açım
Yaşadığın bu durum hakkında hiçbir fikrim olmadığı için sadece okudum yazdıklarını ama üzüldüm böyle uzulmene çaresiz kalmana Allahın izniyle hersey iyi olacak canımBen nasıl böyle bir hata yaptım
Artık ne yapacağına karar verdigine göre bu konuyu düşünme. Hatanın neresinden dönersen kardır. Ama bu stres de bebeğini etkiliyor bunu da unutma. Şu andan itibaren telefonu elinden bırak ve seni sakinleştirecek rahatlatacak bişeyler yap. Konuyu kapat elini karnına koy bebeğinle konuş mesela.Ben nasıl böyle bir hata yaptım
Tamam öyle yapacagımSabah ilk once tahlilinizi verin ac karnina ve ilac icmeden, sonra hemen ilacinizi alin lutfen. Ilac alindiktan sonra verilen tahlil sonucu yaniltici oluyor.
TamamHergün aynı saatte içmeye çalış canım.
Tamam canımCanım sabah 3 yudum su ile iç, en az yarım saat bir sey yeme. Kendini de harap etme hic tsh ı cok yuksek olanlar var ihmale gelenler, onlar bile sorun yaşamamış. Allahın izniyle hicbir sey olmaz. Ama sakın ola ihmal etme ayda 1 baktır doktor doz ayarlayacak. Sen tahlil yaptıracagın sabah içme... sonuc yanıltmasın. Yanına al ilacı kanı verir vermez içersin.
İnşallah canımYaşadığın bu durum hakkında hiçbir fikrim olmadığı için sadece okudum yazdıklarını ama üzüldüm böyle uzulmene çaresiz kalmana Allahın izniyle hersey iyi olacak canım
Tamam canım sagolun desteğiniz içinArtık ne yapacağına karar verdigine göre bu konuyu düşünme. Hatanın neresinden dönersen kardır. Ama bu stres de bebeğini etkiliyor bunu da unutma. Şu andan itibaren telefonu elinden bırak ve seni sakinleştirecek rahatlatacak bişeyler yap. Konuyu kapat elini karnına koy bebeğinle konuş mesela.
Bu kadar ciddi bir konuda daha anlamlarını bilmeden salik veren insan ben değilimdir diye düşünüyorum?? Zira arkadaşa mümkün mertebe sakin olmasını, doktora sormasını yazdım. Şuan elinden gelen hiçbir şey olmadığı için, içini rahatlatmak için kendi doktorumun söylediklerini yazıp arkasından doktorunu aramasını söyledim. Napsaydım?? Sert bir üslupla yaptığı şeyin ne kadar tehlikeli, kötü, felaket birşey olduğunu yazıp zaten stres olmuş hamile bir kadını daha da stres mi ettirseydim??Buyuk ihtimalle yazi dilinin negatif yanindandir; yazi dilinde genelde asil niyetten farkli seyler algilanabiliyor istenmeden de olsa. Ben de bilmukabil yanlis anlasildigimi dusunuyorum sizin benim iyi niyetleri yanlis anladigimi dusundugunuz gibi. Amacim tabi ki kimseyi germek olamaz boyle bir ortamda. Fakat bu kadar ciddi bir konuda insanlarin daha anlamlarini bilmedikleri test isimlerinden yola cikarak salik vermesini tehlikeli buldugum icin bilgi vermek istedim. Ben de tiroid hastayim 15 senedir ve hamilelikte bu isin nasil yonetildigini artik alayli bir doktor kadar biliyorum kendim de hamile ve tiroid hastasi oldugum icin. Insanlara yanlis salik vermek de hayati onlem arzediyor bence ve mudahale edilmesi gerekli. Yine de kusura bakmayin, saglicakla kalin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?