2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben henüz o yağlardan kullanmıyorum. Sadece cildim özellikle göbek çevrem çok kuru diye doktor bi bebek losyonu önerdi. Onu kullanıyorum.
Akıntı ise bazen hiç yok. Bazen de yoğun ve sarımtrak benimki.

Dalgınlığıma geldi hic böyle yapmazdım aslında cok pişmanım

Daha doğmadan kesmiş görümce baksana. Bizde valla abilerim sordu annemlere. Annemde babamda siz bilirsiniz biizm adımızı koymayın ne koyarsanız koyun dediler.
evet ama bebek beklentisini dile getirmek istedi aslında görümcem. O yüzden problem etmedim yani. Karışmazlar onlar sağolsunlar.
Yaptırmadım canım pazartesi yaptırcam
İçini ferah tut canım. Stres yapmanın bi faydası yok. Allah ın izniyle sağlıklıdır bebeğin.

Evet 15 gun kullan tahlil yaptır dedi kullandım bıraktım ama tahlil veremedim daha

Lutfen siz ilaciniz evde varsa kullanmaya devam edin. Tiroid ilaci oyle bir kullanilip birakilmaz, duzenli kullanilmasi ve ayda bir tahlil yaptirilarak dozaj ayarlamasi gerekir gebelikte. Ben 15 senelik tiroid hastasiyim; lutfen evde ilaciniz varsa kullanmaya devam edin ayni dozda. Cok onemli, dusuk sebebidir tiroid eksikligi.

Bende eksik degil fazla var ilac evde ama kullanayım mı

Sizin 7.41 dediginiz neyin test sonucu lutfen soyler misiniz? Eger TSH ise tiroidiniz yavas calisiyordur. Lutfen yalan yanlis bilgilerle buralarda doktorculuk oynamayin. Tiroid cok ciddi bir sorundur gebelik icin. Biran evvel ilaciniza devam etmeye baslayin ve hemen endokrinolog ile gorusup test yaptirin.

Gebeliğin ilk 3 ayında bebeğin troid hormonu olmadığı için hızlı çalışması sorun olmuyormuş. Bizzat endokrin doktorum söylemişti bunu. Ben hamileliğimin 6. haftasında ilacı bıraktım, doktorum bırakmamı söyledi. Daha 2 gündür başladım tekrar içmeye. 1 ilacı ikiye bölüp sabah-akşam içiyorum toplam 50 mg.
Ayrıca troid ilacına ilk başladığım zamanlarda kurdeşen yapmıştı bende.. Doktor o zaman bıraktırmıştı ilacın etkisinin geçmesinin ortalama 10 gün olduğunu söylemişti. Hiç korkma, telaş da yapma. Ama pazartesi mutlaka git canım.

Ne doktorculuk oynaması hanımefendi uslubunuza dikkat edin

Canım gebelikte en fazla 3 mü ne olması gerekiyormuş benim 7.14 cıktı tsh hormonu yazıyor baktım şimdi tsh 3 yada tsh 4 yazanlar degil ne bu durumda şimdi

Siz hamileliğinizin kaçıncı haftasındasınız? Listede baktım isminizi de göremedim.

Ne doktorculuk oynaması hanımefendi uslubunuza dikkat edin

Ben size yardimci olmaya calisiyorum. Daha hangi test sonucu oldugunu bilmeden herkes bir fikir yurutuyor. Cok yanlis bir durum bu, doktorculuktan kastim buydu. 7.41 gibi bir sonuc asla tiroid olcumu degildir, buyuk ihtimalle TSH sonucudur. TSH’nin 4’ten buyuk olmasi vucudunuzun tiroid hormonu uretemedigini gosterir ve ilk uc ayda bebegin hormonsuz kalmasina sebep verebilir ve bu durum bebegin gelisimi icin hayatidir. Ben size soyleyeyim de gerisi size kalmis. 16 yildir bu hastaligin her cesidiyle ugrasan biri olarak soyluyorum bunlari.

Canım gebelikte en fazla 3 mü ne olması gerekiyormuş benim 7.14 cıktı tsh hormonu yazıyor baktım şimdi tsh 3 yada tsh 4 yazanlar degil ne bu durumda şimdi
Yarın doktorunu arayıp bilgi alamaz mısın? En azından için rahatlar. Panik yapma lütfen. 15 gün kullandığın ilaç zaten bi nebze düşürmüştür. Böyle düşün için rahatlasın biraz.

Bende doktor degilim ve yeterli bilgiye sahip degilim doktorun bana söylediği en fazla 3 olmasını isteriz sende 7 olmus baya yuksek dedi ben burdan yuksek sonucunu cıkardım burda zaten korku panik içindeyim bide sizin kırıcı konusmanız hic olmadı. Yardımınız için tesekkurler iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…