2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim kitle endeksine göre 25 çıkıyor, hiç kilo almamam lazımmış ilk çeyrek

Hamilelik Döneminde Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?
Bir anne adayının alması gereken ideal kilo “Beden Kitle İndeksi” ‘ne göre belirlenir.
BKİ = [Ağırlık (kg) /Boy (m2) ]
  • BKİ < 15 ise çok zayıf
  • BKİ = 15-19 ise düşük kilolu
  • BKİ = 20-24 ise normal kilolu
  • BKİ = 25-29 ise hafif kilolu
  • BKİ = 30-40 ise ciddi derecede kilolu (obez)
  • BKİ > 40 ise morbit obez
Gebelik öncesi kilosu BKİ’ye göre normal anne adayının hamilelik dönemi boyunca ortalama 12-15 kg arasında kilo almalılar.
Gebeler tipik olarak birinci trimesterde yani ilk 3 aylık dönemde 1.0 ile 3.5 kg alırlar. Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0,4 kg / hafta olmalıdır.

Gebelik öncesi kilosu BKİ’ye göre fazla olanlar, 7-11,5 kg arasında kilo almalılar.
Birinci trimesteri kilo almadan tamamlamalılar ve sonra kilo alım hızları yaklaşık olarak 0.3 kg / hafta olmalıdır.

Gebelik öncesi kilosu BKİ’ye göre obez olanlar, 6 kg kilo almalılar. Birinci trimesteri kilo almadan tamamlamalılar ve sonra kilo alım hızları yaklaşık olarak 0.3 kg / hafta olmalıdır.
Gebelik öncesi kilosu BKİ’ye göre zayıf olanlar, 12,5 – 18 kg arasında kilo almalılar, Birinci trimesterden sonra kilo alım hızının yaklaşık olarak 0.5 kg / hafta olmalıdır. 18 yaşından daha küçük yaşta gebe kalanlar için Anne adayı eğer 2 yıldan beri düzenli adet periyotlarına sahip ise BKİ’ye göre değerlendirme diğer anne adaylarında ki gibi yapılabilir. Anne adayı 2 yıldan beri düzenli adet periyotlarına sahip değilse kilo alımını doktoru ile saptanmalıdır.

Videodan resim çek at bize :))

ne güzel ben alıyorum istemsiz su içsem alıyorum hamileyken ama bebek doğduğundan itibaren de hemen veriyorum tuhaf ya
Canım normal yemiyorum geçen yıl ben de alıyordum. Ekmek yemiyorum tatlı yemiyorum sen bunları kıstığın halde kilo Alman imkansız :)

Cnm el ayakta ödem var bende de ne yazık ki. Yüzük zor oluyor. İnsülin direncim olduğu için çok dikkat ediyorum o yüzden kg almadım fazla.
benim yememe ihtimalim yok ilkinde 26 kg aldım bunda almıcam dedim ama tansiyon düşüyor istemesemde kuruyemiş su bol bol birşyler yemem lazım yoksa yatacak kadar düşük ilk çocukdada böyleydi demekki bu benim kaderim :)
yinede dua ediyorum bunda 16-18 arası bitiririm bakalım

İkilisi riskli çıkan arkadaşları okudum ama risk var diyip sağlam doğan bir sürü bebek var içinizi ferah tutun moral daha önemli. Ben eskisi kadar sık takip edemiyorum. Okuyorum ama yazamıyorum. Bizim için en önemli olan moral allahın izniyle hepimiz alacağız sapasağlam kucağımıza

Canım normal yemiyorum geçen yıl ben de alıyordum. Ekmek yemiyorum tatlı yemiyorum sen bunları kıstığın halde kilo Alman imkansız :)
ekmekten tiksiniyorum
sürekli badem ceviz karışık kuruyemiş kokteyli zaten 3 ay ayva çok yedim badem çok yedim
şimdi sadece su içiyorum sanki durdu alımım
ama ne yersem yiyim yemek yemem gerekiyor hiç bir ara öğün arttırmıyor tansiyonu
tuzlu ayran iğrenç geliyor kızımda litrelerce ayranla gezdim bu hiç sevmedi hiç hemde
ama kaynanam bir ara hamurişine sardı akşamları yedim ilk başlarda oda etken

Seni kayınvaliden yakmış.-.az yemek çok kalori :)

evet bir süre yaktı beni bakalım nolcak
bid ehamileyken yediğin anında kilo olarak kalıyor ben normalde günde 2 kg verebilirim okadar güzel veririm. ama hamilelikte davul oluyorum hayırlısı
Kusma vs olmadıkça hamilelikte kilo vermek çok zor. Zaten doktorlar 3. Aydan sonra kilo vermeyi kesinlikle önermiyor. Bundan sonra daha dikkatli olursun cnm birden kilo almamak için Sonra gelsin kuzucuk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…