ben de nifty test yaptırdım ense burun normal olduğu halde ..doktor yıne de yaptıralım dıyınce bı kere ıcıne kusku düşüyor ben rahat edemem dıe yaptırdım. ama kımı akradasım dr. para tuzağı para kazansın dıe ıstıo dıyıp yaptırmadı...ense burun normalse ınsallah sağlıkla kucağımıza alırız..Merhaba iyi günler herkese... Eğer kısmet olursa ben de kasım ayında oğlumu kucağıma alacağım... Geçen hafta yani 13+3 haftalıkken minik kendini bize gösterdi çok şükür...
Yalnız bu devirde bi çok hamilenin yaşadığı gibi ben de endişeler yaşıyorum. Başka bir ilgili konuya daha yazdım aslında ama sanırım gören olmadı. 12 haftalıkken yaptırdığımız ikili testimizde biyokimyasal risk 1:193 çıktı. Kombine risk 1:1054. Yaş riskim 1:347. Ense 1.3 mm ve burun kemiği var. İki doktor yorumladı sonucumu, biri aynen yola devam derken diğeri emn olmak için harmony test yapalım, eğer sizi maddi olarak zorlamayacak ise ve risk almak istemezseniz dedi. Sizlerden bu konuda tecrübeli arkaşalara ve ilgilenenlere sorum şu; bu ikili test sonucunda biyokimyasal riske göre mi yoksa kombine riske göre mi yorum yapılıyor? Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?...
HAhahahha tamam canım,gerekirse azarlarız da merak etmeya çok tuhaf bir şekilde hiçbir yerim agrımıyor sadece ayakta durunca belim agrıyor bir de nefes nefese kalıyorum. Muhtemelen 1 ay yattım ya onun verdiği bir hamlık var... Allahtan işim şantiyede açık havada... Yoksa cok da kilo alırdım. Zaten hedefim 2 haftada 500 gram vermek. Beni kontrol edin olur mu kızlar sorun verdin mi naptın diye...
merhaba,Merhaba iyi günler herkese... Eğer kısmet olursa ben de kasım ayında oğlumu kucağıma alacağım... Geçen hafta yani 13+3 haftalıkken minik kendini bize gösterdi çok şükür...
Yalnız bu devirde bi çok hamilenin yaşadığı gibi ben de endişeler yaşıyorum. Başka bir ilgili konuya daha yazdım aslında ama sanırım gören olmadı. 12 haftalıkken yaptırdığımız ikili testimizde biyokimyasal risk 1:193 çıktı. Kombine risk 1:1054. Yaş riskim 1:347. Ense 1.3 mm ve burun kemiği var. İki doktor yorumladı sonucumu, biri aynen yola devam derken diğeri emn olmak için harmony test yapalım, eğer sizi maddi olarak zorlamayacak ise ve risk almak istemezseniz dedi. Sizlerden bu konuda tecrübeli arkaşalara ve ilgilenenlere sorum şu; bu ikili test sonucunda biyokimyasal riske göre mi yoksa kombine riske göre mi yorum yapılıyor? Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?...
Çiğ köfteye çiğ yumurta mı koyuyorlar Canım etsiz çip köfteye dikkat içinde çiğ yumurta olmasın.
Valla bende öyle düşünüyorum kilolu basladım hamileliğe 2 kilo da aldım 14+3 deyim ama canımın istedigini yiyorum valla napıyım her zaman hamile olmuycaz ki insallah dogumdan sonra zayıflarım diyorum bendeBenim de akrabam hamileydi o kadar dikkat etti ki helal olsun dedim ama dediğin gibi zayıf doğdu çocuk.. sağlıklı olsun zayıflık da önemli değil.ben yapamıyorum yani dikkat etmeye çalışıyorum ama kendimi de kısıtlamıyorum canımın istediğini de yemeliyim . Sende yemelisin herkes yemeli
Bende hcg tuttu ama nub teorisi tutmadı 12 haftalıkken görüntü yakalayıp nuba göre kesin kız demiştik eşimle ama erkek olduğunu söyleyince doktor şoka girdikCinsiyeti öğrendiniz mi bilmiyorum tesadüfen mesajınıza denk geldim. Benim ikili testte hcg 70 idi ve bir oğlum olacak inşallah.. Yani bizde tutmadı. Zaten bizde Çin ve Rus takvimi de tutmadı.
Helal! Çevremde benden daha iradeli birini tanımıyorum ama bu hamilelikte irade mirade kalmıyorHAhahahha tamam canım,gerekirse azarlarız da merak etme
Valla bende öyle bir irade varki ilk 5 ay kilo kalmıycak dedim 17 haftadayım daha gram almadım,5 aydan sonrada max 10 kilo doğuma kadar inşllah.
Sende yürüyüşlere başla birlikte yaparız kilo kontrolü
Hcg teorisi nasıl?Bende hcg tuttu ama nub teorisi tutmadı 12 haftalıkken görüntü yakalayıp nuba göre kesin kız demiştik eşimle ama erkek olduğunu söyleyince doktor şoka girdik
merhaba,
ikili testim benim sizinkine göre çok daha kötü çıkmıştı. biyokimyasal risk 1/95 kombine 1/450 yaş 1/650. 3 doktora danıştım hepsi de önemli olan kombine risk dedi. ben içim rahat etsin, gebelik boyunca bunu düşünmeyeyim diye nifty yaptırdım. çok şükür sonuçlarım güzel geldi
Valla çok iyi düşünüyorum,ramazandan sonra eşimle bir havuza yazılacağız haftada 3 günde onu yapacağım inşllah..Helal! Çevremde benden daha iradeli birini tanımıyorum ama bu hamilelikte irade mirade kalmıyorçok acıkıyorum zaten hiç zararlı bir şey de yemiyorum ama meyveler mahvetti beni kesin... ben şimdi 500gr veriim de ilk etapta yürüyüşlerin de faydası olur. Yüzmeyle ilgili ne düşünüyorsun?
Gerçekten öyle, br kez kuşku düştü mü kolay kolay içinden atıp da bişey yokmuş gibi davranamıyorsun.. Nifty yaptırmanın bi sebebi var mıydı? yani bu dna testlerinden en iyisi nifty mi? Ve ne kadara yaptırdın acababen de nifty test yaptırdım ense burun normal olduğu halde ..doktor yıne de yaptıralım dıyınce bı kere ıcıne kusku düşüyor ben rahat edemem dıe yaptırdım. ama kımı akradasım dr. para tuzağı para kazansın dıe ıstıo dıyıp yaptırmadı...ense burun normalse ınsallah sağlıkla kucağımıza alırız..
Doktorlar sadece nub a inanıyor, ben kendi doktoruma sormuştum bana gülmüştü, hcg den nasıl anlıyormuşsunuz bana bi açıklar mısınız bilimsel olarak demişti:) Tabi benim verecek cevabım yoktu. Ama nub un yanıldığını duymamıştım. Hayırlı olsun minik erkeklerimiz, sağlıkla gelsinler..Bende hcg tuttu ama nub teorisi tutmadı 12 haftalıkken görüntü yakalayıp nuba göre kesin kız demiştik eşimle ama erkek olduğunu söyleyince doktor şoka girdik
Maşallah ilk gebelik galiba 17. hafatada hala gayet derli toplu görünüyorsunuz :)Buda benim göbüş,siyahlardan pek belli olmasada baya sivrildi
İkili testte Free Hcg değeri 50 nin altındaysa erkek, üstündeyse kız diye bir teori var ama bilimsel bir dayanağı yok.Hcg teorisi nasıl?
Yaş riski hormnal durumunuzdan ve bebeğinizin durumundan bağımsız bir risk. Yani ben de 33,7 yaşındaymışım bilgisayara göre ve yaş riskim 1:347 bu yaştaki tüm kadınların böyle.. Tabi ki bu da önemli ama diğer değerlerle birlikte anlamı oluyor. Bbeğinizim ense kalınlığı ve pappa ile hcg değerlriniz nedir?Arkadaşlar benim.ikili sonuc göre
Yaş riski 1:237 cıktı.sizc sonucları bana yakın çıkan arkadaşlar doktor kötü birşey söyledi mi ben sonuçlarla başka bir doktora daha gittim yasa bağlı risk her zaman çıkar içiniz rahat etmek istiyorsa amniyon sıvısı aldır dedi .Ama onda da dusuk riski var dedi.bu arada yaşım 36.
Bende 37 yaşındayım ve tüp bebek ile gebeyim, yaş riski olacağı için Dr um 2 li 3 lü 4 lü yaptırma,direkt nifty adı verilen fetal DNA testi yapalım dedi, ama amniyosentez bir sonraki aşama, yani Allah korusun nifty, harmony ya da prenatal test sonucu olumsuz çıkarsa amniyosenteze yönlendiriyorlarArkadaşlar benim.ikili sonuc göre
Yaş riski 1:237 cıktı.sizc sonucları bana yakın çıkan arkadaşlar doktor kötü birşey söyledi mi ben sonuçlarla başka bir doktora daha gittim yasa bağlı risk her zaman çıkar içiniz rahat etmek istiyorsa amniyon sıvısı aldır dedi .Ama onda da dusuk riski var dedi.bu arada yaşım 36.
Havuzu öneriyorlar mı?Valla çok iyi düşünüyorum,ramazandan sonra eşimle bir havuza yazılacağız haftada 3 günde onu yapacağım inşllah..
Doktorlar zaten sınırsız yürüyüş ve yüzme öneriyor kocamda bana eşlik edecek olunca benim için daha iyi oldu
Doğum sonrasıda kolay toparlaniriz hem,çünkü ben 1 yıl sonra hemen 2.nin çalışmalarına başlıycam yaş gidiyorrrrrrrrrr
Evet ilk,görmemişin bebeği olmuş gibi açıp açıp bakıyoruz karı koca göbeğeMaşallah ilk gebelik galiba 17. hafatada hala gayet derli toplu görünüyorsunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?