Çok güzel tamamen sorunsuz bir ikili test sonucu Dediğim gibi:) sadece yaş riski size ya da bebeğinize bağlı bişey değil. 37 yaşında olan tüm kadınlarda aynı orandır. Yaşınzı değiştiremeyeğinize göre onu da değiştiremezsiniz. Yaşla ve kan değerleriyle ayrıca nt ölçümüyle kombine edilmiş olan risk sonucunuz herşeyi söyleyen kısım. dünyada bu ikili üçlü dörtlü teslerin ya da tanı testlerin hiçç biri yapılmasa down sendroumlu canlı bebek doğma oranı 800 de bir.. Sizin böyle bir bebek doğurma ihtimaliniz 8000 küsürde bir.... Çok çok azalmış bir risk.. Hamileliğinizin tadını çıkarın naçizane tavsiyem :)
Çok güzel tamamen sorunsuz bir ikili test sonucu Dediğim gibi:) sadece yaş riski size ya da bebeğinize bağlı bişey değil. 37 yaşında olan tüm kadınlarda aynı orandır. Yaşınzı değiştiremeyeğinize göre onu da değiştiremezsiniz. Yaşla ve kan değerleriyle ayrıca nt ölçümüyle kombine edilmiş olan risk sonucunuz herşeyi söyleyen kısım. dünyada bu ikili üçlü dörtlü teslerin ya da tanı testlerin hiçç biri yapılmasa down sendroumlu canlı bebek doğma oranı 800 de bir.. Sizin böyle bir bebek doğurma ihtimaliniz 8000 küsürde bir.... Çok çok azalmış bir risk.. Hamileliğinizin tadını çıkarın naçizane tavsiyem :)
Canım arkadas dalga gecmemiştir eminim hepimiz de bir pimpirik var kim ne dese hemen panik yapıyoruz böyle olmakta iyi degil aslında bak arkadas yazmıs hic bisey yapılmasa bile 800 de 1 miş dowm sendromlu bebek dogma oranı ama biz takıyoruz işte. Sende üzülme bebeginde hicbisey yoktur Allahın izniyle ama yinede üniversite hastanesi arastır aklında bulunsun
sonucu atabilirmisin " tbrglou " sonuç konusunda yardımcı oluyor. Önceki mesajında kan uyuşmazlığından bahsetmiştin. Benim 2 çocuğum ve eşim pozitif ben negatifim bu gebeliktede indirect coombs negatif çıktı. Kan uyuşmazlığının bebeği etkilemesi kolay kolay olmuyor keza test ilede kontrol edip tahribat oluşuyormu takip altında oluyoruz. Bebeğin negatif kan grubu olma ihtimalide var
Kuzum valla bizim doguma kadar kipirdamadan yatmamiz gerekiyor demekki..
Çok sukur bebeklerimiz suan iyi durumda o yüzden sende icini hep ferah tut
Benim de 2 gün kesilmisti sevinmistim bitti diye yine bugün başladi
Aynn kuzum yaa anneme geldim zatn evde kim bakck yine iyiki annem kardesim var da bakiyolar burda..gecmiyo kanama alani bitene kdr gecmicek sanirim gebeligin basindn beri bu 3. Kanama..kahverengileri saymiyrm bile onlar hep bnmle..20. Haftaya kdr olabiliyr bazen doguma ldr bile olabiliyr dedi dr.lar insallah 20. Haftalari goruruz de atlatir rahat bi nefes aliriz be kuzum
Geçen bir arkadaşımla karşılaştım bana aaaa 6 ay mı oldu bu ne göbek dedi. Ne biliyim tuhaf bi tepkiydi bence.
Şimdi böyleyse 7-8. Ayda nasıl olucam kim bilir.
Aynn kuzum yaa anneme geldim zatn evde kim bakck yine iyiki annem kardesim var da bakiyolar burda..gecmiyo kanama alani bitene kdr gecmicek sanirim gebeligin basindn beri bu 3. Kanama..kahverengileri saymiyrm bile onlar hep bnmle..20. Haftaya kdr olabiliyr bazen doguma ldr bile olabiliyr dedi dr.lar insallah 20. Haftalari goruruz de atlatir rahat bi nefes aliriz be kuzum
Arkadaşlar benim.ikili sonuc göre
Yaş riski 1:237 cıktı.sizc sonucları bana yakın çıkan arkadaşlar doktor kötü birşey söyledi mi ben sonuçlarla başka bir doktora daha gittim yasa bağlı risk her zaman çıkar içiniz rahat etmek istiyorsa amniyon sıvısı aldır dedi .Ama onda da dusuk riski var dedi.bu arada yaşım 36.
@akasyaak ben bunları çok araştırdım benimki biraz riskli çıkınca , down sendromlu bebeklerde pappa düşüyor hcg normale göre fazla oluyor mom lara bakınca 1 in üstü artmış 1in altı azalmış demek. sizde bu değerler tam tersi yani pappa yüksek hcg düşük dolayısıyla bebeğin ense kalınlığı da normalse down sendromu riski ekarte oluyor çooook büyük oranda, yüksek yaş riskiniz bine buna engel olamıyor
Benim yaş 37 risk 1/252 ilk doktor gen taraması yaptır dedi, bu konuda araştırmaları okuduğumda 30 yaşa kadar riskle 30 sonrası down sendrom doğum yapanların oranı neredeyse aynıydı. Sadece yaş kriter değilse bu 250 bebekte 1 olasılık denmesini mantığım hiç almadı. 35 ten sonra 2.3.4.bebeğe hamile kalınması yasaklanmalı o zaman diye düşündüm.
Canım benim oğlum dokuz yaşında şimdi onda dört haftalık başladı dört buçuk aylık olana kadar kanamam oldu. Senin dediğin gibi k kahverengi hep benimleydi ama ara ara öyle kan kaybettim ki. Hele bir seferinde bacak aramdan musluk akar gibi kan boşaldı ardından avuç içi kadar bir sürü ciğer gibi parçalar. Ertesi gün koştuk bebek gitti heralde diye ama bebeğimiz Allah in izni ile hep bizimle kaldı. İnşallah sende sağ salim alacaksın minnoş u. Hiç korkma bol dinlen
Kızlar iyi geceler bizde bugün kontrol e gittik. Bir erkek de bizden gelsin. 14+3 teyiz inşallah. Kızı mı dört yapacağız oğlan i mı iki derken Rabbim oğlumun dualarını kabul etti. 510 tl ye ayrıntılı ultrason gününü ayırttık temmuz başında olacak inşallah. Dün de devlet hastanesine gittim. Asık suratlı bir doktorla hiçbirşey yapılmadan sinir oldum geldim. Mesleğini sevmeyen yapmasın diyorum başka da birşey demiyorum iki gündür....