MMavi Rapunzel
Bunu da hiç anlamıyorum hem 10 haftdan sonra yapılabilir diyorlar hem yeterli hücre bulamayabiliyorlar.. Şunu garantiye alsalar da kimse boşuna uğraşıp boşuna stres yaşamasa... Kaç haftalıktın kanı verdiğinde?
Sana tavsiyem canım başka bi doktora daha git. 3. Bi doktor. Artık o ne derse kimin doğru dediği ortaya çıkar. Çünkü aklım almıyor bu kadar ısrarla erkek demesinin bi anlamı olması lazım
kızlar göğüs hassasiyetiniz nasıl benim bazen göğüs uçlarım gergin oluyor bazen yumuşak sabah baktım küçülmüşler içime kurt düştü telaş yaptım sağlık ocağına gittim fetal duploor ile baktırdım bebişimin kalp atışına cok şükür atıyordu.Hareketerini hissetmiyorum hala o yüzden pimpirikleniyorum ya
3 ay bitip 4. aya girildiğinde göğüs hassasiyetinde bulantılarda yorgunluk vs gibi tüm şikayetlerde belirgin azalma olduğu yazıyor heryerde. Bna doktorum da benzer şeyler söylemişti o yüzden ikinci tirmester a hamileliğin altın çağı denirmiş. YAni normal şeyler:)
Canım acaba son gittiğin doktor yanılmış olamaz mı? Bacaklarını kapatınca ya da göstermeyince hemen kız diyorlar çünkü. 12+2 de gittiğimde bacaklarını kapattı bizimki bi türlü göstermedi ama ona rağmen hala erkeğe yakın duruyor dedi doktor.
Sana tavsiyem canım başka bi doktora daha git. 3. Bi doktor. Artık o ne derse kimin doğru dediği ortaya çıkar. Çünkü aklım almıyor bu kadar ısrarla erkek demesinin bi anlamı olması lazım
Canim soylediginde zaten cok erkendi.11.haftada erkege benziyor dedi.Son gittigimizde de pipisi diye gosterdi. O da 14.haftaydi.O zaman bacaginin arasinda gorunuyordu ama kordon da olabilir dedi.Net konusmuyordu ama erkek lafi da agzindan dusmuyordu..
Burda cok ayrintili bakti doktor.Bariz belliydi.Zaten bacaklari acikti.Zaten doktorumu degistiricem canim.Ikisinden farkli bir doktor var aklimizda.Bir ay sonra gittigimizde o soyler yine.
servet ünsal tıp merkezinde alibey var radyolog. ankaranın en iyi radyoloğu . atatürk hastanesinde çalışıyordu şimdi çalışıyor mu bilmiyorum. malum şehir hastanesi oldu. 400 lira imiş özelde fiyatı
Sagol canim.Bana 11 .haftada cinsiyeti soyledi ilk ve ben o zaman da sormamistim.Kendisi soyledi.Ve herkes teoki gosterdi.Bu kadar erken cinsiyet soylenmemeli diye.Benim esim zaten erkek istiyordu.Basladi oglum oglum diye sevmeye.
14.hafta tekrar gittik ve yine erkek dedi.Gecen geldiginizde ne demistim dedi ve ben erkek dedim.O zaman erkektir dedi.Biz de soyledik ailelere yakin arkadaslara.Bayram tatili uzum oldugu icin dun bir daha gidelim dedik..Evimize yakin baska bir ozel hastaneye gittik.Benim hamile kalmadan once de ara ara gittigim bir doktordu.Sagolsun cok ilgilendi..Veee "bebiş kız" dedi ve biz şoka girdik.Psikolojik olarak etkilendik acikcasi.Cunku hep erkek hayali kurduk.Allah saglikli versin yanlis anlasilma da olmasin ben kiz istiyordum hatta ama ustune basa basa soyluyorum neredeyse 2 aydir bebege erkek deniliyor biz de kendimizi buna hazirladik.Erkek bebek esyalari,erkek bebek hayalleri hep..Simdi kizimiz kizimiz diye seviyoruz ama doktoruma olan guvenimi kaybettim.Doktoru degistiricem.Yanildigi icin degil yanilacagini bile bile dusuncesizce cinsiyeti bu kadar erken soyledigi icin.
Hadi 11 neyse de 14+6 baya ileri bir hafta canım ya nasıl karıstırmış ay ben sinir oldum senin yerine. Banada 14+3 te erkek dedi iki doktor bende de yanıldı ki
canım alttan ultrason yöntemi ile bakılabilir sadece, karından belli olmuyor. rahim ağzının kapalı olduğu evet karından usg ile belli oluyor ama uzunluk-kısalık ölçümü alttan yapılabilir.
geç düşük ve erken doğumlar genelde 20. haftadan sonra oluyormuş, eğer böyle bir durum varsa daha da erken saptanmalı ki olası müdahale serklaj gibi belli bir haftaya kadar yapılabiliyor, 5. ay çok geç bunlar için.
ben en son muayenemde ölçüm istedim mesela, şükür 3.5 çıktı