2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bebek arabası
Kesinlikle baston travel sistem olmalı. Tak çıkar aç kapa kolay olmalı. Hafif olmalı.
İlkinde 5 kiloluk klasik bir araba kullandık çok rahatti. Ama bu defa bizim puset yoktu mecbur araba koltuğu için alacaktım. Travel aldık.
Eğer maddi olarak çok gelmeyecekse Chicco Love Up veya Trio Sprint çok güzel arabalar. Arada indirime giriyor. 3.000 civarı ama 2.500 gibi bulunur.
Bu sefer Love up aldık ağır ama güzel araba.
Eğer dağ bayır gezecekseniz tekerlek büyük olsun. Hatta amortisör olsun. İlla baston travel olsun demiyirsaniz Baby2go bakabilirsiniz.
E bebekte de var baston travel var bu arada
Ama baby&ne olan değil diğer markada.

Kızlar ben bebeyimin sağlık durumunu çok düşünüyorum keyifli bi hamilelik geçiremiyorum bu yüzden. Ya hamilelikte normal görünen her şeyde sorun olursa diye kafayı yoruyorum ve çok canımı sıkıyor belki de kalbinde görünen beyaz şeyden dolayı böyle tedirginim

Benim bu ara çok düşük önceden 12 ye 8 olan tansiyonum bu ara en fazla 11 6 oluyor doktora söylicem bir de kolesterolüm çok yükselmiş

Aynı benimde öyle ama hareketini net olarak ayırt edemiyorum sende edersin

Ya bende öyleyim her hareketimden tedirgin oluyorum pişman oluyorum ama rahat olmak lazım Allah kerimdir

Benim ilk gebelikte her şey ama her şey yolundaydı. Ama ben bu suphelerden kuskulardan asla kurtulamamıştım. Ya...... Ya...... Ya...... Sürekli düşünüyordum keyifli tatlı bir gebelik... Bu biraz hormonal biraz hamile kafası işte. Çok şükür oğlumun her şeyi normaldi. Ama erken doğum riski oldu 28'de ondan sonra yine sürekli düşün. Kolestazdan suphelenildi. Sürekli hareket saydık... doğum anında doğum kanalına sıkışması dan bile deli gibi korktum...
Çok şükür sağlıklı sıhhatli can parçası bir oğlum var.
İkinci gebelik, daha hamile kalmadan düşünmeye başladım. Ya.... Ya ...... Ya....... Şimdi veya leke de görüldü ya. İnan bazen kafayı yiyorum. İlk oğlumla sürekli konuşurdum. Bunda vakit bulamıyorum inan. Diyorum acaba çocuğa bir şey olacak da kabullenemedim mi bu çocuğu... Ne kadar saçma oysa. Çünkü biliyorum ki ben yanımda 7/24 diğer oğlum olduğu ve onunla konuştuğum için içerdeki ile vakit geciremiyorum.
Down çocukluğundan beri en çok korktuğum şeydi. Şimdi leke görülünce eyvah ya bu kadar korktuğum için başıma geldiyse.... diye başladım. Ense normal nazal kemik var. İkili test gayet iyi gelişim iyi ayrintilida beyin diğer organlar ve yüz her şey normal değerlerde... Ama yine de ben düşünmeden edemiyorum. Bazen korkuyorum bazen Allah büyüktür sağ salim doğacak oğlum diyorum. Bazen diğer ihtimaller olursa ne yapacağımı düşünüyorum.. yani tamamen delilik hali.
Bugün dedim arkadaşıma. Bebeği taşımak, doğum, lohusalık. Çocuğun bakımı.... 10 tane de dogurabilirim. Ama şu hamilelikteki kuşku ve bilinmezlik hali var ya. İşte o kafayı yeme durumu...
Biz dua edelim biz inanalim ve onları sikmayalim bunaltmayalim. İçerde bizim kalbimizde geçenleri de biliyor onlar. İcimizi ferah tutalım...

Benim bu ara çok düşük önceden 12 ye 8 olan tansiyonum bu ara en fazla 11 6 oluyor doktora söylicem bir de kolesterolüm çok yükselmiş
Gebelikte kolestrol yükselmesi normal cnm. Önemli referans üst değerin oralarda geziyorsa sıkıntı değil.

Ayy geçen hafta doktor akıntı iöşn donaxyl verdi kireç gibi bir şey. Hem kanama geçirdim korkusu düzgün koyamadım. Alerji gibi yaptı kaşıntı yanma mahvoldum. Krem verdi ek bir fitil daha ama hala iyi değilim. Tek bebeğe bişey olmasın da.

Ne yaptın canım dün ne dedi doktor

Gittim canım önce endokrinoloji doktoruna sonra kendi doktoruma. Ufaklık çok şükür iyi gelişimi de yerinde, haftasına göre birkaç gün önden gidiyor yine.

Ama diyabet riski taşıyormuşum. İnsülin direncim olduğundan gebelik şekeri çıkma ihtimali yüksek. Şeker ölçüm cihazı alıp açlık tokluk şekerimi takip edip haftalık doktorla paylaşacakmışım. Aksi durumda annede diyabet çıkarsa çocuk 4-5 kilo doğuyormuş ama gelişimi sıkıntılı oluyormuş. Boş kilolu doğuyormuş çocuk. Doğunca küveze felan alıyorlarmış. Gebelik şekeri ile kontrolsüz olursa 30 li haftalarda ciğer gelişmesi gerektiği kadar gelişmiyormuş. Şeker yüklemesi gerçekten önemliymiş.
Diyabetli gibi takip edeceğiz şimdi sorun yaşamayalım diye dedi doktor. Benim şeker yüklemem yapılmayacak bu durumda zaten açlık tokluk günlük kontrol edilecek diye

2 hafta sonra 21. Haftada detaylıyı bekliyoruz onun dışında. Umarım her şey yolunda çıkar. Bir de bu haftalar geriyor beni cnm. geçen yaz 22. Haftada kaybım olduğu İçin bu haftaları geçene kadar stres yapmaya devam edecek bana. Dua edin de hayırlısıyla atlatayım kuzum bu sefer ❤ Her şey yolunda gitsin. Hepimizin...

Günaydın arkadaşlar, aranızda bebeğinin hareketlerini hisseden var mı? Hissetmek için daha erken mi ve hissediyorsanız bunlar nasıl hareketler. Çok soru sordum :)

Günaydın arkadaşlar, aranızda bebeğinin hareketlerini hisseden var mı? Hissetmek için daha erken mi ve hissediyorsanız bunlar nasıl hareketler. Çok soru sordum :)
18-21 arası gayet normal erken değil canım. Hayırlı olsun :) tekme gibi değil daha o kadar büyük ve kaslı değiller. Kıpırtı şeklinde. Baloncuk baloncuk karnında. Kimisi kelebek kanat çırpışı diyor

İnşallah herşey gönlünce güzel bi şekilde gider canım Allah sağlıkla bebegine kavuştursun sen zaten yediğine içtiğine dikkat ediyodun iyiki öyle yapmışın dikkat edersen şekerli şeyler yemezsen insallah bi sorun olmaz canm zaten gebelik şekeri hepimizde cıkma ihtimali var insallah öyle bişey olmaz

:) çok teşekkür ederim cevabın için benimde sanki mısır patlıyor gibi pıt pıt oluyor da ondan sordum. Teşekkür ederim tekrar :)

eğer ikili dörtlü testte sorun yoksa hiç kafana takma başkla ek bulgular da yoksa.. Benim kızımda da görünmüştü 2 yerde. hiç bir sorun olmadı kendiliğinden geçip gidiyor. 4 yaşında kızım maşallahı var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…