Benim bu ara çok düşük önceden 12 ye 8 olan tansiyonum bu ara en fazla 11 6 oluyor doktora söylicem bir de kolesterolüm çok yükselmişAmin canım inşallah ❤
Yarın benim de kontrolüm var tedirginim biraz
Böbrekte kum endişesi diye nefrologa gittim geçen gün tam oh be diyeceğim temiz çıktı diye bu kez ç idrarda şeker buldular, endokriniye sevk ettiler. Bir de gebelik zehirlenmesi şüphesi dedi doktoruma danışacağım. Rabbim hepimizin bebeklerin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Tansiyonunuz nasıl kızlar ? Bu dönemde düşük olması gerekiyormuş . Ölçen var mı hiç
Aynı benimde öyle ama hareketini net olarak ayırt edemiyorum sende edersinKızlar benim karnımpıt pıt atıyor daha doğrusu tek karnım değil kalp atışı ile alakalı sanırım çünkü kalp atışım da okadar sert ki kıyafete bile belli oluyor kalbimin atışı. Karnımda da aynı şekilde inip çıkıyor pıt pıt atıyor sürekli öyle yani özellikle 2 haftadır felan böyle oldu acaba yaşayan var mı böyle birşey? Şimdi bebek hareket etse bile ben o damar mı ne atıyor ondan dolayı hissedemez bebeği herhalde karnımda pıt pıt atan birşey var çünkü damar sanırım kalp atışım ile orantılı yani
Ya bende öyleyim her hareketimden tedirgin oluyorum pişman oluyorum ama rahat olmak lazım Allah kerimdirKızlar ben bebeyimin sağlık durumunu çok düşünüyorum keyifli bi hamilelik geçiremiyorum bu yüzden. Ya hamilelikte normal görünen her şeyde sorun olursa diye kafayı yoruyorum ve çok canımı sıkıyor belki de kalbinde görünen beyaz şeyden dolayı böyle tedirginim
Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimizeYa bende öyleyim her hareketimden tedirgin oluyorum pişman oluyorum ama rahat olmak lazım Allah kerimdir
Amin aminRabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize
Bende oluyo hamileliğin başından beri akıntı hep varKızlar ya sizin de çamaşırınızda ıslaklık oluyor mu
Benim ilk gebelikte her şey ama her şey yolundaydı. Ama ben bu suphelerden kuskulardan asla kurtulamamıştım. Ya...... Ya...... Ya...... Sürekli düşünüyordum keyifli tatlı bir gebelik... Bu biraz hormonal biraz hamile kafası işte. Çok şükür oğlumun her şeyi normaldi. Ama erken doğum riski oldu 28'de ondan sonra yine sürekli düşün. Kolestazdan suphelenildi. Sürekli hareket saydık... doğum anında doğum kanalına sıkışması dan bile deli gibi korktum...Kızlar ben bebeyimin sağlık durumunu çok düşünüyorum keyifli bi hamilelik geçiremiyorum bu yüzden. Ya hamilelikte normal görünen her şeyde sorun olursa diye kafayı yoruyorum ve çok canımı sıkıyor belki de kalbinde görünen beyaz şeyden dolayı böyle tedirginim
Hafif kokusuz renksiz akıntı normaldir. Ayrıca bu süreçte epey terleniyor. 36 itibariyle artık hafiften idrar kacirma da olabiliyor.Kızlar ya sizin de çamaşırınızda ıslaklık oluyor mu
Gebelikte kolestrol yükselmesi normal cnm. Önemli referans üst değerin oralarda geziyorsa sıkıntı değil.Benim bu ara çok düşük önceden 12 ye 8 olan tansiyonum bu ara en fazla 11 6 oluyor doktora söylicem bir de kolesterolüm çok yükselmiş
Ne yaptın canım dün ne dedi doktorGebelikte kolestrol yükselmesi normal cnm. Önemli referans üst değerin oralarda geziyorsa sıkıntı değil.
Ne yaptın canım dün ne dedi doktor
18-21 arası gayet normal erken değil canım. Hayırlı olsun :) tekme gibi değil daha o kadar büyük ve kaslı değiller. Kıpırtı şeklinde. Baloncuk baloncuk karnında. Kimisi kelebek kanat çırpışı diyorGünaydın arkadaşlar, aranızda bebeğinin hareketlerini hisseden var mı? Hissetmek için daha erken mi ve hissediyorsanız bunlar nasıl hareketler. Çok soru sordum :)
İnşallah herşey gönlünce güzel bi şekilde gider canım Allah sağlıkla bebegine kavuştursun sen zaten yediğine içtiğine dikkat ediyodun iyiki öyle yapmışın dikkat edersen şekerli şeyler yemezsen insallah bi sorun olmaz canm zaten gebelik şekeri hepimizde cıkma ihtimali var insallah öyle bişey olmazGittim canım önce endokrinoloji doktoruna sonra kendi doktoruma. Ufaklık çok şükür iyi gelişimi de yerinde, haftasına göre birkaç gün önden gidiyor yine.
Ama diyabet riski taşıyormuşum. İnsülin direncim olduğundan gebelik şekeri çıkma ihtimali yüksek. Şeker ölçüm cihazı alıp açlık tokluk şekerimi takip edip haftalık doktorla paylaşacakmışım. Aksi durumda annede diyabet çıkarsa çocuk 4-5 kilo doğuyormuş ama gelişimi sıkıntılı oluyormuş. Boş kilolu doğuyormuş çocuk. Doğunca küveze felan alıyorlarmış. Gebelik şekeri ile kontrolsüz olursa 30 li haftalarda ciğer gelişmesi gerektiği kadar gelişmiyormuş. Şeker yüklemesi gerçekten önemliymiş.
Diyabetli gibi takip edeceğiz şimdi sorun yaşamayalım diye dedi doktor. Benim şeker yüklemem yapılmayacak bu durumda zaten açlık tokluk günlük kontrol edilecek diye
2 hafta sonra 21. Haftada detaylıyı bekliyoruz onun dışında. Umarım her şey yolunda çıkar. Bir de bu haftalar geriyor beni cnm. geçen yaz 22. Haftada kaybım olduğu İçin bu haftaları geçene kadar stres yapmaya devam edecek bana. Dua edin de hayırlısıyla atlatayım kuzum bu sefer ❤ Her şey yolunda gitsin. Hepimizin...
18-21 arası gayet normal erken değil canım. Hayırlı olsun :) tekme gibi değil daha o kadar büyük ve kaslı değiller. Kıpırtı şeklinde. Baloncuk baloncuk karnında. Kimisi kelebek kanat çırpışı diyor
eğer ikili dörtlü testte sorun yoksa hiç kafana takma başkla ek bulgular da yoksa.. Benim kızımda da görünmüştü 2 yerde. hiç bir sorun olmadı kendiliğinden geçip gidiyor. 4 yaşında kızım maşallahı var:)Kızlar ben bebeyimin sağlık durumunu çok düşünüyorum keyifli bi hamilelik geçiremiyorum bu yüzden. Ya hamilelikte normal görünen her şeyde sorun olursa diye kafayı yoruyorum ve çok canımı sıkıyor belki de kalbinde görünen beyaz şeyden dolayı böyle tedirginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?