İkilide çıkmadı bişey dörtlüye dk. İhtiyyac yok dedi. Maşallah Allah korusuneğer ikili dörtlü testte sorun yoksa hiç kafana takma başkla ek bulgular da yoksa.. Benim kızımda da görünmüştü 2 yerde. hiç bir sorun olmadı kendiliğinden geçip gidiyor. 4 yaşında kızım maşallahı var:)
İnşallah herşey gönlünce güzel bi şekilde gider canım Allah sağlıkla bebegine kavuştursun sen zaten yediğine içtiğine dikkat ediyodun iyiki öyle yapmışın dikkat edersen şekerli şeyler yemezsen insallah bi sorun olmaz canm zaten gebelik şekeri hepimizde cıkma ihtimali var insallah öyle bişey olmaz
:) çok teşekkür ederim cevabın için benimde sanki mısır patlıyor gibi pıt pıt oluyor da ondan sordum. Teşekkür ederim tekrar :)
Kızlar dün çamaşırınızda sizin de ıslaklık oluyor mu demistim birkac arkadaş evet yazmıştı. Bugün doktora gittim ve idrar yolu enfeksiyonu cikti. Akıntı normal diyip akışına bırakmamak gerekiyormus smdi anladım.
Inş. Sağlıkla kucağına alicaksin canım herşey gönlünce olsun stres yapıpta kendinide yavrunuda üzme annesiGittim canım önce endokrinoloji doktoruna sonra kendi doktoruma. Ufaklık çok şükür iyi gelişimi de yerinde, haftasına göre birkaç gün önden gidiyor yine.
Ama diyabet riski taşıyormuşum. İnsülin direncim olduğundan gebelik şekeri çıkma ihtimali yüksek. Şeker ölçüm cihazı alıp açlık tokluk şekerimi takip edip haftalık doktorla paylaşacakmışım. Aksi durumda annede diyabet çıkarsa çocuk 4-5 kilo doğuyormuş ama gelişimi sıkıntılı oluyormuş. Boş kilolu doğuyormuş çocuk. Doğunca küveze felan alıyorlarmış. Gebelik şekeri ile kontrolsüz olursa 30 li haftalarda ciğer gelişmesi gerektiği kadar gelişmiyormuş. Şeker yüklemesi gerçekten önemliymiş.
Diyabetli gibi takip edeceğiz şimdi sorun yaşamayalım diye dedi doktor. Benim şeker yüklemem yapılmayacak bu durumda zaten açlık tokluk günlük kontrol edilecek diye
2 hafta sonra 21. Haftada detaylıyı bekliyoruz onun dışında. Umarım her şey yolunda çıkar. Bir de bu haftalar geriyor beni cnm. geçen yaz 22. Haftada kaybım olduğu İçin bu haftaları geçene kadar stres yapmaya devam edecek bana. Dua edin de hayırlısıyla atlatayım kuzum bu sefer ❤ Her şey yolunda gitsin. Hepimizin...
Ah kuzum bugünler ayrı stres yapıyor bende. Geçen yıl 22. Haftada kaybım olduğu İçin o haftaları hayırlısıyla atlatmak istyorum, zaman geçmiyor sanki bugünlerde.Inş. Sağlıkla kucağına alicaksin canım herşey gönlünce olsun stres yapıpta kendinide yavrunuda üzme annesi
Çok geçmiş olsun. Renksiz kokusuz ise normal diyenlerden biri de bendim. Bende de oluyor ama ben hamilelikten bir ay önce iye olmuştum. O kokudan anlarım.diye düşünüyorum şimdi. Ama ihmal etmemen çok iyi olmuş. Arada bir tahlil vermek gerek.Kızlar dün çamaşırınızda sizin de ıslaklık oluyor mu demistim birkac arkadaş evet yazmıştı. Bugün doktora gittim ve idrar yolu enfeksiyonu cikti. Akıntı normal diyip akışına bırakmamak gerekiyormus smdi anladım.
Canım alttan muayene etti doktorum ve enfeksiyon var dedi halbuki enfeksiyon belirtisi olan Hic bisey yoktu bende. Dün de tam idrar ve crp testi temiz cikti. Biraz da kendini yormuşsun sanirim bebek aşağıya inmiş dedi. Pazartesi günü kontrolde hic boyle sorunlar yoktu çok canim sıkıldı moralim bozuldu insallah bebeğim yukarı çıkarÖyle canım daha çıkmadı gebelik şekeri ama çıkma olasılığı yüksek çıktı işte. Beni endişelendiren ben zaten dikkat ediyordum yediğime
Amin Rabbim hepimize hayırlı hamilelik nasip etsin inşallah ❤
Ne demek cnm :) her şey yolunda
Haklısın canım. Test mi yaptırdı nasıl öğrendiniz ?
Evet özellikle kanda CRP ve tam idrar tahlili isteyin. Benim idrarda ilk kum çıktı gibi oldu sonra temiz çıktı Allahtan ama kanda ve idrarda enfeksiyona mutlaka baktırın ❤
Canım verdim dün ama testte çıkmadı niye boyle oldu anlamdm. Ben daha once hic yaşamadığım icin inan anlayamadım.Çok geçmiş olsun. Renksiz kokusuz ise normal diyenlerden biri de bendim. Bende de oluyor ama ben hamilelikten bir ay önce iye olmuştum. O kokudan anlarım.diye düşünüyorum şimdi. Ama ihmal etmemen çok iyi olmuş. Arada bir tahlil vermek gerek.
Çıkıyor canım bebek yukarı canını sıkma senin gibi olan bir arkadaşımın da neden bulamadık aşağıya inmişti dinlendi sonraki kontrolde yukarı çıkmıştı yine. İşini ferah tut.Canım alttan muayene etti doktorum ve enfeksiyon var dedi halbuki enfeksiyon belirtisi olan Hic bisey yoktu bende. Dün de tam idrar ve crp testi temiz cikti. Biraz da kendini yormuşsun sanirim bebek aşağıya inmiş dedi. Pazartesi günü kontrolde hic boyle sorunlar yoktu çok canim sıkıldı moralim bozuldu insallah bebeğim yukarı çıkar
Araba işi biraz duruma bağlı.şöyleki aracınız var ise travel sistem daha mantıklı çünkü oto koltuğu olarak ilk etapta puset kullanılıyor biliyorsunuz.Hem de çıkarıp bebek arabasına takıyorsunuz.Biz travel kullandık çokta memnun kaldık.pusete sığmamaya başlayınca puseti kaldırdık büyük oturma aparatını taktık bebek arabasına.Aracımıza da oto koltuğu aldık.şimdi ikinci bebeğimiz kullanacak bebek arabasını.Hala taş gibi.toplu taşımayı çok sık kullanıyorsanız o zaman araba hafifliği ön plana çıkıyor tabiki.baston arabalar pratikliğiyle öyle ortamlarda çok daha rahat oluyor.Biraz ihtiyaca göre şekilleniyor bebek arabası.Baston da alacaksanız arabanıza mutlaka ama mutlaka puset almayı unutmayın.Koltuk gerçekten çok önemli ve güvenli.Canım ben çok araştırdım etrafımda travel sistem kullanan kişiler memnun değil aha doğrusu ilk etapta evet güzel bebek küçükken ama sonrasında puseti çıkart diğerini tak felan zor oluyormuş daha pratik şeyler arıyormuş. Arkadaşım tavsiye etti şimdiki aklım olsa direk baston sistem alırdım dedi bende baston sistem araştırdım. İnstagramda mühendisinoğlu var bilirsiniz belki o çok güzel önerilerde bulunuyor. Pierre cardin in baston sistem bir bebek arabasını önermişti onu alcam inşallah nasip olursa
2 ltreyi geciyorum ben ha bunu bilincli hic yapmiyorum sanki suyla yasiyorum hamilelik oncesinde bir veya iki bardakla gun geciriyordum su an siseyle geziyorum vucudum resmen su istiyor..Kızlar günde ne kadr su içmeliyiz
Ben 3 litre hedefledim içince iciliyormus onu anladım. Tek istediğim enfeksiyon belasindan kurtulmak2 ltreyi geciyorum ben ha bunu bilincli hic yapmiyorum sanki suyla yasiyorum hamilelik oncesinde bir veya iki bardakla gun geciriyordum su an siseyle geziyorum vucudum resmen su istiyor..
Sen ne yasarsan bebeğin de onu yaşar. Sen rahat bir gebelik geçirirsen o da rahat bir bebek olur. Zihnini ferahlat. Sakinles. Kitap oku.Ben galiba depresyondayım kızlar okuyorum ve hepsi bende var bebeyimin sağlığını etkilermi acaba
Tabiki etkiler canim..Arastirmistim.Biz sitrese girdigimizde vucudumuz bir hormon salgiliyormus.Ve bu hormon direkt bebege geçiyormuş.Biz hangi ruh halindeysek o da o ruh haline burunuyormus.Sitrese giriyormus.Bunu okudugumdan beri rahatlamaya ve sakin olmaya calisiyorum..Ben galiba depresyondayım kızlar okuyorum ve hepsi bende var bebeyimin sağlığını etkilermi acaba
Normal insanların günde 2 buçuk litre su tüketmesi gerek canım bizler için 2 az 3 litreden aşağı içme2 ltreyi geciyorum ben ha bunu bilincli hic yapmiyorum sanki suyla yasiyorum hamilelik oncesinde bir veya iki bardakla gun geciriyordum su an siseyle geziyorum vucudum resmen su istiyor..
Dikişin yapıldı diye biliyorum canım bence lütfen kötü düşünme artık tedbirini de aldınız bir daha olmaz Allahın izniyle.bizim bu haftalarda kaybetmemiz daha olası sana göre içini ferah tutGittim canım önce endokrinoloji doktoruna sonra kendi doktoruma. Ufaklık çok şükür iyi gelişimi de yerinde, haftasına göre birkaç gün önden gidiyor yine.
Ama diyabet riski taşıyormuşum. İnsülin direncim olduğundan gebelik şekeri çıkma ihtimali yüksek. Şeker ölçüm cihazı alıp açlık tokluk şekerimi takip edip haftalık doktorla paylaşacakmışım. Aksi durumda annede diyabet çıkarsa çocuk 4-5 kilo doğuyormuş ama gelişimi sıkıntılı oluyormuş. Boş kilolu doğuyormuş çocuk. Doğunca küveze felan alıyorlarmış. Gebelik şekeri ile kontrolsüz olursa 30 li haftalarda ciğer gelişmesi gerektiği kadar gelişmiyormuş. Şeker yüklemesi gerçekten önemliymiş.
Diyabetli gibi takip edeceğiz şimdi sorun yaşamayalım diye dedi doktor. Benim şeker yüklemem yapılmayacak bu durumda zaten açlık tokluk günlük kontrol edilecek diye
2 hafta sonra 21. Haftada detaylıyı bekliyoruz onun dışında. Umarım her şey yolunda çıkar. Bir de bu haftalar geriyor beni cnm. geçen yaz 22. Haftada kaybım olduğu İçin bu haftaları geçene kadar stres yapmaya devam edecek bana. Dua edin de hayırlısıyla atlatayım kuzum bu sefer ❤ Her şey yolunda gitsin. Hepimizin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?