Günaydın arkadaşlar, aranızda bebeğinin hareketlerini hisseden var mı? Hissetmek için daha erken mi ve hissediyorsanız bunlar nasıl hareketler. Çok soru sordum :)
Ben bu hafta net hişssetmeye başladım hatta sessiz bir ortamda sırt üstü uzandığımda gözümle bile kıpırtısını görebiliyorum. Çok ufak dokunuşlar baloncuk patlaması gibi :) İlk gebelikse eğer 20-22 arasında tam olarak emin olursun bebek olduğuına
Günaydın arkadaşlar, aranızda bebeğinin hareketlerini hisseden var mı? Hissetmek için daha erken mi ve hissediyorsanız bunlar nasıl hareketler. Çok soru sordum :)
Gunaydin kizlar icinizde 3lu test sonucundan anlayan var mi ? Hcg , afp ve e3 degerleri gorunuyor sadece risk orani vs yazmiyor doktora da 12sinde gidecegim biraz tedirgin oldum nette arastirinca.
Hcg = 36737
Afp = 43.02
E3 = 1.98
Nette afp icin 2 nin ustundeyse riskli falan diyo bu arada 17+4 te verdim kanı
Kızlar dün çamaşırınızda sizin de ıslaklık oluyor mu demistim birkac arkadaş evet yazmıştı. Bugün doktora gittim ve idrar yolu enfeksiyonu cikti. Akıntı normal diyip akışına bırakmamak gerekiyormus smdi anladım.
Benim hissettiğim karnımda mısır patlıyor gibi pıt pıtlar bunların bebek hareketleri olup olmadığını bilmiyorum ama yazılana göre bebek hareketleri herhalde
Benim hissettiğim karnımda mısır patlıyor gibi pıt pıtlar bunların bebek hareketleri olup olmadığını bilmiyorum ama yazılana göre bebek hareketleri herhalde
Kızlar dün çamaşırınızda sizin de ıslaklık oluyor mu demistim birkac arkadaş evet yazmıştı. Bugün doktora gittim ve idrar yolu enfeksiyonu cikti. Akıntı normal diyip akışına bırakmamak gerekiyormus smdi anladım.
Gunaydin kizlar icinizde 3lu test sonucundan anlayan var mi ? Hcg , afp ve e3 degerleri gorunuyor sadece risk orani vs yazmiyor doktora da 12sinde gidecegim biraz tedirgin oldum nette arastirinca.
Hcg = 36737
Afp = 43.02
E3 = 1.98
Dıştan gördüğüm karnımın pıt pıt atması ama araştırdığıma göre bu bebek hareketi değilmiş damar atmasıymış. Bunun haricinde dıştan herhangi birşey görmedim.
Hcg = 36737
Afp = 43.02
E3 = 1.98
Hcg = 36737
Afp = 43.02
E3 = 1.98
Canım bence doktorunu ara sonuçların sonucunu sana söylesin. Ben de 4lü tarama yaptırdım benimde afp değerim yüksek çıkmış doktorum aradı sıkıntı yapma gel ultrasonla tekrar bakalım dedi. Gittim çok şükür birşey çıkmadı. Bu afp değeri bazen yüksek çıkabiliyormuş sebebini sorduğumda bizde bilmiyoruz ama bazen yüksek çıkabiliyor dedi. Bence randevu tarihini bekleme ara ve tekrar ultrasonla muayene ol.
Canım bence doktorunu ara sonuçların sonucunu sana söylesin. Ben de 4lü tarama yaptırdım benimde afp değerim yüksek çıkmış doktorum aradı sıkıntı yapma gel ultrasonla tekrar bakalım dedi. Gittim çok şükür birşey çıkmadı. Bu afp değeri bazen yüksek çıkabiliyormuş sebebini sorduğumda bizde bilmiyoruz ama bazen yüksek çıkabiliyor dedi. Bence randevu tarihini bekleme ara ve tekrar ultrasonla muayene ol.
kizlar cok tesekkur ederim evet sonucumun grafik halini buldum cok sukur risk yok denecek kadar az, afp nin mom degerine cevrilmis hali 0.84.
Down sendromu 1:7280
Ntd 1:51800
Trisomi 1:99000
Riskler bu sekilde yaziyor ve 3 hastalik icinde negatif diyor cok sukur allaha bir kac dakika icinde aksiyon yasadim resmen
kizlar cok tesekkur ederim evet sonucumun grafik halini buldum cok sukur risk yok denecek kadar az, afp nin mom degerine cevrilmis hali 0.84.
Down sendromu 1:7280
Ntd 1:51800
Trisomi 1:99000
Riskler bu sekilde yaziyor ve 3 hastalik icinde negatif diyor cok sukur allaha bir kac dakika icinde aksiyon yasadim resmen
Dıştan gördüğüm karnımın pıt pıt atması ama araştırdığıma göre bu bebek hareketi değilmiş damar atmasıymış. Bunun haricinde dıştan herhangi birşey görmedim.
kızlar selam, yarın kontrolüm var özel muayenehanesine gidiyorum hastane tercihini bana bırakmıştı hepinizin bildiği gibi yenidoğan bakım ünitesi vs detayları konuşacağım ama sizlerin de aklında olan sormam gerekenler var mı? fikirlerinizi iletir misiniz?
Benim ilk gebelikte her şey ama her şey yolundaydı. Ama ben bu suphelerden kuskulardan asla kurtulamamıştım. Ya...... Ya...... Ya...... Sürekli düşünüyordum keyifli tatlı bir gebelik... Bu biraz hormonal biraz hamile kafası işte. Çok şükür oğlumun her şeyi normaldi. Ama erken doğum riski oldu 28'de ondan sonra yine sürekli düşün. Kolestazdan suphelenildi. Sürekli hareket saydık... doğum anında doğum kanalına sıkışması dan bile deli gibi korktum...
Çok şükür sağlıklı sıhhatli can parçası bir oğlum var.
İkinci gebelik, daha hamile kalmadan düşünmeye başladım. Ya.... Ya ...... Ya....... Şimdi veya leke de görüldü ya. İnan bazen kafayı yiyorum. İlk oğlumla sürekli konuşurdum. Bunda vakit bulamıyorum inan. Diyorum acaba çocuğa bir şey olacak da kabullenemedim mi bu çocuğu... Ne kadar saçma oysa. Çünkü biliyorum ki ben yanımda 7/24 diğer oğlum olduğu ve onunla konuştuğum için içerdeki ile vakit geciremiyorum.
Down çocukluğundan beri en çok korktuğum şeydi. Şimdi leke görülünce eyvah ya bu kadar korktuğum için başıma geldiyse.... diye başladım. Ense normal nazal kemik var. İkili test gayet iyi gelişim iyi ayrintilida beyin diğer organlar ve yüz her şey normal değerlerde... Ama yine de ben düşünmeden edemiyorum. Bazen korkuyorum bazen Allah büyüktür sağ salim doğacak oğlum diyorum. Bazen diğer ihtimaller olursa ne yapacağımı düşünüyorum.. yani tamamen delilik hali.
Bugün dedim arkadaşıma. Bebeği taşımak, doğum, lohusalık. Çocuğun bakımı.... 10 tane de dogurabilirim. Ama şu hamilelikteki kuşku ve bilinmezlik hali var ya. İşte o kafayı yeme durumu...
Biz dua edelim biz inanalim ve onları sikmayalim bunaltmayalim. İçerde bizim kalbimizde geçenleri de biliyor onlar. İcimizi ferah tutalım...