canim korkunu anliyorum ama allah korusun bi sknti varsa bile bunu dogum aninda ogrenmekle dogumdan sonra ogrenmek arasinda daglar kadar fark var. Hatta dogum yapacagin hastaneyi bile ona gore secmelisin. He ayrintilida sorun cikar bebegin sapasaglam dogar Allahin isi hic belli olmaz sen once tedbirini al sonra tevekkulu et bence de ihmal etme ayrintiliyi3 Hafta önce doktora gitmiştim. 2 li 3lü yaptırmadıkiğım için doktor kızdı. Ben de "8 yıl sonra kavuştum sorun olsa dahi aldırmayacağım için gerek duymadım zaten kesin oranları çok düşük" dedim. O da kafasını ölçüp durdu bebeğim normal gününden kafa yapısı 5-6 gün büyük çıktı bir sorun mu var dedim birşey demedi. Sadece ısrarla ayrıntılı yaptırmamı istedi.
Çok endişelendim eve gelip 1 hafta ağladım beni rahatlatabilirdi ya da açıklama yapabilirdi tam tersi tedirgin etti birşey söylememekle.
Netten baktım kafa yapısı vücuduna göre 3 hafta bile öndeyse bir sorun var anlamına gelmiyormuş. Şimdi gidip ayrıntılı yaptırsam bir sorun çıksa ben bu hamileliği kendime zehir ederimKorkuyorum açıkçası
Ayrıntılı ultrason diğer tarama testleri gibi değil. Diğer tarama testleri risk ölçüyor ve sorun tespit edildiğinde tedavisi yok daha üst testler yapılıp sonlandırma öneriliyor. Ayrıntılıda bebeğin organları detaylı bi şekilde inceleniyor ve bir sorun varsa ona göre önlem alınabiliyor. Doğar doğmaz bebeğe müdahale edilip tedavi şansı oluyor. O nedenle imkanın varsa yaptırsan iyi olur.3 Hafta önce doktora gitmiştim. 2 li 3lü yaptırmadıkiğım için doktor kızdı. Ben de "8 yıl sonra kavuştum sorun olsa dahi aldırmayacağım için gerek duymadım zaten kesin oranları çok düşük" dedim. O da kafasını ölçüp durdu bebeğim normal gününden kafa yapısı 5-6 gün büyük çıktı bir sorun mu var dedim birşey demedi. Sadece ısrarla ayrıntılı yaptırmamı istedi.
Çok endişelendim eve gelip 1 hafta ağladım beni rahatlatabilirdi ya da açıklama yapabilirdi tam tersi tedirgin etti birşey söylememekle.
Netten baktım kafa yapısı vücuduna göre 3 hafta bile öndeyse bir sorun var anlamına gelmiyormuş. Şimdi gidip ayrıntılı yaptırsam bir sorun çıksa ben bu hamileliği kendime zehir ederimKorkuyorum açıkçası
benim bebeğimde kafası büyük. benimde kafam vucuduma göre büyük. hele zayıf olunca daha orantısız oluyor. bence genetik. bir hastalık olduğunu düşünmüyorum.3 Hafta önce doktora gitmiştim. 2 li 3lü yaptırmadıkiğım için doktor kızdı. Ben de "8 yıl sonra kavuştum sorun olsa dahi aldırmayacağım için gerek duymadım zaten kesin oranları çok düşük" dedim. O da kafasını ölçüp durdu bebeğim normal gününden kafa yapısı 5-6 gün büyük çıktı bir sorun mu var dedim birşey demedi. Sadece ısrarla ayrıntılı yaptırmamı istedi.
Yastıksız yatmıyorum canm bende ama nafile yani çok zorlanıyorum gece uykusuz geçti ağrıdan ağlıcaktım valla ne yapıcam bilmiyorum artık Yarın detaylı ultrosonum var doktora danışacağım bakalm ne diyecekbende ayni senin gibiyim canim simdiden hasret kaldim yuzustu yatmayabacaklarinin arasina bi yastik koy oyle yat canim beli biraz rahatlatiyor ben artik oyle yatiyorum
Benim ikinci gebeliğim olmasına rağmen 18-19 aralığına kadar pek bişey hissedemedim.. Senin de dediğin gibi bazen hisseder gibi oldum ama bi kaç gün bi daha hissetmedim vs... Ne zaman ki 19 hafta doldu pıt pıtlar dönmeler başladı. ÖZellikle kahvaltıdan bi yarım sonra sessiz bir yerde sırtüstü uzan, bacakların dizden bükülü olsun. Muhtmelen 5-10 dk içinde ufaklığın hareketlerini hissedeceksin. çok hafif de olsaKizlar ben bugun benim hesabima gore 17+3 doktora gore 18+ ve hala bebegin tam hareketlerini tam hissedemiyorum. mesela iki gun once bi kipirdama hissetmistim bidaha hissedemedim. sizler ne durumdasiniz? yazarsaniz sevinirim.
Merhaba hayırlı olsun sağlıkla doğsun inş bebişin. Benim bir kızım var 4 yaşında. Bu ikinci gebeliğim, 7-8 haftalar civarı mide bulantılarım başladı, kokular ağır gelmeye herşey öğürtmeye başladı, ki ilk gebeliğimde mide bulantısı nedir bilmezdim. 10-11 hafta civarına kadar şalgam suyu turşu gibi şeyler canım çekiyorken 11. haftadan sonra birden bire döndü ve çilek reçeli kavanozuyla yaşamaya başladım. İlk gebeliğimde aşermenin de ne olduğunu bilmiyordum..Bebeğimin hareketlerini hep sağda hissediyorum. İlk gebeliğimde solda hissederdim. Ne kadar belirleyici olduğuna inanmasam da belirtilerim bnlar.. Bebekim erkek Allah nasip ederse :)merhabalar kızlar hepiniz inşallah bebişlerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız :)
bende yeni hamişlerdenim çok şükür 5 yıl sonra rabbim nasip etti
size bişey soracağım
sizler daha yeni cinsiyetleri öğrenmiş olmanız lazım dimi kızlar :)
merak ettiğim cinsiyetleri öğrenmeden ilk başlarda yaşadığınız belirtiler neydi :)
herkesin farklı olur tabide ben çok merak ediyorum sizde merak etmişsinizdir eminim :)
benim bebeğimde kafası büyük. benimde kafam vucuduma göre büyük. hele zayıf olunca daha orantısız oluyor. bence genetik. bir hastalık olduğunu düşünmüyorum.
canim korkunu anliyorum ama allah korusun bi sknti varsa bile bunu dogum aninda ogrenmekle dogumdan sonra ogrenmek arasinda daglar kadar fark var. Hatta dogum yapacagin hastaneyi bile ona gore secmelisin. He ayrintilida sorun cikar bebegin sapasaglam dogar Allahin isi hic belli olmaz sen once tedbirini al sonra tevekkulu et bence de ihmal etme ayrintiliyi
Ayrıntılı ultrason diğer tarama testleri gibi değil. Diğer tarama testleri risk ölçüyor ve sorun tespit edildiğinde tedavisi yok daha üst testler yapılıp sonlandırma öneriliyor. Ayrıntılıda bebeğin organları detaylı bi şekilde inceleniyor ve bir sorun varsa ona göre önlem alınabiliyor. Doğar doğmaz bebeğe müdahale edilip tedavi şansı oluyor. O nedenle imkanın varsa yaptırsan iyi olur.
3 Hafta önce doktora gitmiştim. 2 li 3lü yaptırmadıkiğım için doktor kızdı. Ben de "8 yıl sonra kavuştum sorun olsa dahi aldırmayacağım için gerek duymadım zaten kesin oranları çok düşük" dedim. O da kafasını ölçüp durdu bebeğim normal gününden kafa yapısı 5-6 gün büyük çıktı bir sorun mu var dedim birşey demedi. Sadece ısrarla ayrıntılı yaptırmamı istedi.
Benim ikinci gebeliğim olmasına rağmen 18-19 aralığına kadar pek bişey hissedemedim.. Senin de dediğin gibi bazen hisseder gibi oldum ama bi kaç gün bi daha hissetmedim vs... Ne zaman ki 19 hafta doldu pıt pıtlar dönmeler başladı. ÖZellikle kahvaltıdan bi yarım sonra sessiz bir yerde sırtüstü uzan, bacakların dizden bükülü olsun. Muhtmelen 5-10 dk içinde ufaklığın hareketlerini hissedeceksin. çok hafif de olsa
yaptır cnm ayrıntılı dedigim gibi cok onemli bebek ici hayati riskler varsa onlara bakip ona gore yonlendiriyor arkadasin bebegi kalpi damari tersmis dogar doğmaz amiliyat yapılacak zmanin gecmeden git yaptir cnm3 Hafta önce doktora gitmiştim. 2 li 3lü yaptırmadıkiğım için doktor kızdı. Ben de "8 yıl sonra kavuştum sorun olsa dahi aldırmayacağım için gerek duymadım zaten kesin oranları çok düşük" dedim. O da kafasını ölçüp durdu bebeğim normal gününden kafa yapısı 5-6 gün büyük çıktı bir sorun mu var dedim birşey demedi. Sadece ısrarla ayrıntılı yaptırmamı istedi.
Allah büyüktür vardır bir bildiği deyip dualarla devam edelim canım. İnşaallah bu mucize olacak sana...Sağol canımZor günlerdi Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi tedbirli oluyoruz elimizden geldiğince Rabbim hayırlı sağlıklı doğum nasip eyler inşallah hepimize. Sağlıklı bir bebeği kucağıma almaya o kadar hasretim ki...
Bebeğin doğduktan hemen sonra bir sıkıntı olsa sen tedavisini yaptırır mısın yaptirmaz mısın? Ayrintiliyi arkadaşlar anlatmis zaten. Senin yapacağın doğum şekli hatta doğum yapacağın hastane için bile belirleyici olabilir. Kaldı ki anne karnında dahi ameliyat olan bebekler var. Bu da işte sorunların ayrıntılı ultrason ile keşfiyle mümkünimkanım var ama bunun için kendimi hiç hazır hissetmiyorum
Ah aynen mucizemi bekliyorumAllah büyüktür vardır bir bildiği deyip dualarla devam edelim canım. İnşaallah bu mucize olacak sana...
20 22 cnm ben 22 giecemSelam kızlar renkli dopler yani 4d ultrason kaç haftada yaptırılmalı 2 tane dk.a sordum biri 20-21 diyer 23-24 dedi hangisi şaşırdım
19-23 arası ne zaman istersen yaptırabilirsin.Ben 19+6 da yaptırdımSelam kızlar renkli dopler yani 4d ultrason kaç haftada yaptırılmalı 2 tane dk.a sordum biri 20-21 diyer 23-24 dedi hangisi şaşırdım
Benim doktorum 21-22 öneriyor 21 de yapacağız cnm.Selam kızlar renkli dopler yani 4d ultrason kaç haftada yaptırılmalı 2 tane dk.a sordum biri 20-21 diyer 23-24 dedi hangisi şaşırdım
Benim.de yarin sabah şimdiden çok stres yaptım.ins.kotu birşey çıkmaz üçlü test sonucunu da yarin alacam bakalim hakkımızda ne ise o hayırlısı olsun.Selam kızlar renkli dopler yani 4d ultrason kaç haftada yaptırılmalı 2 tane dk.a sordum biri 20-21 diyer 23-24 dedi hangisi şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?