55 le hamile kaldım. Şimdi 61.5 la uyanıyorum hergün. Hemşire kızdı. Hamurişi yok dedi. 5 ay da 6.5 kilo çok dedi.
Kilo deneyimimi uzunca anlatacağım.
İlk gebeliğimde 60'la başlayıp 84'le doğuma girdim. Oğlum bir yasindayken 54 kiloydum.
Çok kilo almak inanın çok zor. Hareket kısıtlaması ağrı sancı yapıyor doğumu da bir nebze zorlaştırıyor, inanıyorum. Ama ilkinde offf ne yedim ne yedim... Öyle böyle degil. Bir defa cips yedim. Onun dışında zararlı bir şey yemedim şeker dışında. Ama tatlı hamurisi tereyağlı ballli kaymaklı kahvaltılar offf
Bu kez yine aynı 5. hafta 60 kg. Epey dikkat ettim. Ekmek günde bir iki dilim tam buğday, bazen hiç yok. Pilav makarna yok denecek kadar az. Hamurisi yok. Tatlı yok çikolata yok. Birincide en az haftada bir, oturuşta 250 Gr pasta yiyen ben gebeliğin 23. haftası ve şu ana kadar bir çatal pasta yedim. Sonuç???? Birincide 23. haftada 66 kiloymusum şu an da 66 kiloyum.
Doktoruma söyledim çok alıyorum dedim. Ay başına bir kilo normal, kasma kendini abur cubur boş kalori alma sağlıklı beslen kızartma şeker paketli gıda dikkat et yeter, dedi ki inanın benim doktorum cidden eli maşalı bir tiptir. Ben 40+1'de doğum yaptım. 33-40 arası 7 kilo almışım. Ödem falan muhtemelen ama aynı sayılarla gitmek beni korkutuyor tatile çıkıp dönüşte yani 25. haftada diyetisyene gideceğim.
Geçen gün örnek menülere baktım kalori hesapladim,örneklere göre bir şey yemiyorum kalori günlük alimin çok altinda... Ama kilo alıyorum psikolojim bozuldu. Ama buna şükür. Yine dikkat edeceğim ben.
Bence çok da değil bazıları abartıyor benim doktorum da biraz abartıyor 5 kilo aldım çok diyo ama hamilelikte 30 kilo alanlar var onların yanında bence çok değil canını sıkma tabi dikkat et ama bebeğimiz için iyi beslenmemiz Lazım ben çikolata yemeyim diyorum ama dayanamıyorum mesela napıyım aslında saglıklı şeyler yemek lazım da insanın canı çekiyo işte
Çikolata falan artık hiç çekmiyor canım. Bol kakaolu ballı şeyler yapıyorum arada. Ya da zuber diye bir marka var. Onun kakao fındık olan ürünü.
:)
Ben az önce biraz üzülüp ağladım. Sonra bebeğim hissetmiştir diye hemen süt içip çikolata yedim. O üzülmesin ben de kendimi birdaha üzmeyeceğim. Sırf onun etkilenmemesi için...
Mümkün olduğunca sağlıklı beslenin. Siz ne yerseniz bebek onu yiyor ve yiyecek. Oğlum 32 aylık paketli gıda neredeyse çıktı hayatınızdan ek gıdaya geçtiğinden beri. Bizimki alerjik bir çocuk dolayısıyla benim sağlıklı besleme cabama sebep de çıktı. Daha hiç çikolata yemedi. E o yemeğinde ben de yiyemem. Paketli olarak sadece çubuk kraker ki ona da asla güvenmiyorum ama çocuk heves ediyor. ve zuber'in hipp'in meyve bari var onları yiyor.