- 16 Aralık 2017
- 4.724
- 7.473
- 108
Merhaba bnde ege uniye gidiyrm dr.unuz kim..ali akdemire basladim gecen ay memnun kaldm ama egede dogum nasil olur ck dusunduruyr beni varmi bilginiz bu konudaMerhabalar ayrıntılı ultrasonu biz de atlattık çok şükür. Sata göre bir hafta kadar önden gidiyoruz. 500 gram olmuşuz. Çok şükür bebek iyi ama bende durumlar zorlaşıyor. hamilelik öncesinde de reflü yaşadığım için çok sık yaşadığım Mide yanmalarım gittikçe fazlalaşıyor ve ayaklarım biletlerimle birlikte şişmeye başladı. Henüz ödem için erken diye biliyorum ama bir gün ellerim bir gün ayaklarım mutlaka şişmiş oluyor. Yürüyüş yapıp tuzdan uzak duruyorum ama yine de durum böyle.
Bu arada ben izmir'de yaşıyorum yaşım 41 sanırım içinizde en yaşlı anne adayı benim. 3. gebelik ama ilk bebek olacak inşallah, doktorum ege üniversitesinde bu yüzdende doğumu ege üniversitesinde yapmayı planlıyorum.
Bnde bi ayda 3 kilo aldm diye bi onceki dr vitamini birak demisti ama smdiki dr.um alakasi yk demisti cnm tabi hepsinin gorusu farkli oluyr ama vit.i birakmak banada mantikli gelmemistiVitamin iştahı açar dedi ama ben kullanmaya devam edeceğim yemeye içmeye dikkat etmek lazim
Çok şükür canım. Hep sağlıklı haberlerle inşallahSağol canım :) benim şeker testi de iyi çıktı.
Çok geçmiş olsun. Geçecek bi şey değil sanırım. Allah bununla yaşamayı kolaylaştırsın inşallah. Alerjik rinitti benim. Şükür iyiyim aylardır. Ancak burun konkası mı ne diyorlar , saçma bi şekilde soluma yatınca şişiyorlar ve nefes alamıyorum. Ama sağıma yatınca şişmiyorlar. Sol burun deliğin daha büyük olduğu için şu an sola yatmak çok zor geliyor.Çok geçmiş olsun...
Ahhh alerji ahhh... Ben oğlum ve tüm ailem alerjik bünyeli tipleriz. Alerji fena, çok fena. Benim öyle tek bir şeye yok kesin olarak. Ürtiker var ama aha çok bası urtikeri benimki. Oğluma hamileyken ürtiker oldum ve yerleşti kaldı. Anjioodem de hediyesi iste. Bir de bronşit olmuştum ondan sonra bir daha nefes darlığı geçmedi. Başlangıç seviyesinde alerjik astım.
Sonra oğlum 9 aylık oldu. Bir ürtiker atağı... Yediği yediğim her şeye alerjisi vardı. Doktor doktor gezdik çözüm bulmak için... Her urtikerde anafilaksi ihtimali var malum. Canımız çıktı. Atak 4 ay sürdü. Doğru doktor ve annenin rahatlamasiyla birazcık toparladik. Epey uzun surdu. Hatta yakın zamana kadar mutlaka hergun üç beş benek olurdu vucudunda. Bazen ürtiker bazen egzama şeklinde baş veriyor. Hala alerjik yani. çok şükür işte üç beş bebeği geçmiyor ama
... Yeni bir şeyler olmazsa... Paketli gıda yok. Renklendirici katkı maddesi yok hayatimizda. Yeni besin de denemiyorum güvenli sularda yüzüyorum şu an.
En son bugün yeğenimin yıllardır geçmeyen öksürüğün bir doktor alerjik astım dedi. O da milli oldu yani.
Hayatımın özeti alerji oldu artık. Ama yaşamayan bilmez kesinlikle.
Canmsin okuyrm yazilanlari :) olsun kuzum sayili gun degilmi :) kavusmak icin gun sayiyrm :) hepimiz zamaninda saglikla kavusalim insallah yavrularimizaa
Hasimato hastasısın canım ben de de var benim tsh t4 t3 normal çıkıyor sadece Anti tpo yüksek çıkıyor diğer tiroidlerin normal ise doktorlar anti tpo ya bişey yapamıyor ben gebeliğin en başından beri ilaç almadım her ay takip ettiriyorum.Değerin kaç bu arada ? Bol bol dere otu ye bire bir geliyor troide.Bu otoimmum bir hastalık vücut kendi troidini yabancı gibi görüp antikorlar üretiyor onu yok etmek için zamanla da yok olup dışarıdan troid alıyorsun malesefKızlar bende hipotroidi var ilaç kullanıyorum yıllardır. Dün tahlil yaptırdım tsh normal cıktı 1.84 ama anti tpo çok yüksek cıkmış ona da internetten baktım haşimato diyor geçen aylarda hiç yüksek cıkmıyordu böyle neden oldu acaba salı günü doktora Gitcem dahiliyeye de giderim de canım sıkıldı şimdi baya yüksek cıkmış
Muhtemelen 5 yasa kadar kullanılır.Deneyimli anneler, 120 cm’lik çocuk yatakları kaç yaşına kadar kullanılabiliyor ?Bilgi verebilir misiniz ? :)
Çok garip bir durum... Geçmiş olsun, geçsin gitsin hepsi...Çok geçmiş olsun. Geçecek bi şey değil sanırım. Allah bununla yaşamayı kolaylaştırsın inşallah. Alerjik rinitti benim. Şükür iyiyim aylardır. Ancak burun konkası mı ne diyorlar , saçma bi şekilde soluma yatınca şişiyorlar ve nefes alamıyorum. Ama sağıma yatınca şişmiyorlar. Sol burun deliğin daha büyük olduğu için şu an sola yatmak çok zor geliyor.
Hasimato hastasısın canım ben de de var benim tsh t4 t3 normal çıkıyor sadece Anti tpo yüksek çıkıyor diğer tiroidlerin normal ise doktorlar anti tpo ya bişey yapamıyor ben gebeliğin en başından beri ilaç almadım her ay takip ettiriyorum.Değerin kaç bu arada ? Bol bol dere otu ye bire bir geliyor troide.Bu otoimmum bir hastalık vücut kendi troidini yabancı gibi görüp antikorlar üretiyor onu yok etmek için zamanla da yok olup dışarıdan troid alıyorsun malesef
Ay ay, koş günü isilik olmuş, çok iyi anlattın canım. Ben çok üşüyen bi insan olduğum için böyle oluyorum. Kışsa eğer evin içinde polarla dururum da hep. Bebeği de kendinizden 1 kat fazla giydirin diyorlar ya. Ne yapacağımı şaşırdımEv 20 21 derece civarındayken bile battaniye yetiyor. Ki bizler evlerimizi genelde 23 24'te tutuyoruz. Yorgan zaten boğulma riskine karşı tavsiye edilmiyor.
Ben muslin ya da penye battaniye ile kollarını sarıp üzerine de nohut battaniyeler vardı ondan orterdim. Ev 22 23 derece falandi. O kalın battaniyeleri bile kullanmadık. Yenidoğan cok üşümez biz alistiriyoruz onu usumeye, tecrübeyle sabittir :)) evi aman üşür diye fazla isitmistik başta 26 derece olmuştu ve normal kıyafetle çocuk kış günü sıcaktan isilik oldu
Benim de sizinki gibi. Anti Tpo 280 çıktı
tsh
t4Yok canm troidle ilgili bir belirtim 2014 den beri değerim hep böyle bozulmadı ara ara anti tpo düştü en son 7 haftalıklar 400 küsürdü değerim endokrici inçe iğne biyopsisi yaptı hamileyim diye nodüllere baktı iyi huylu çıktı çok şükür takip edilecek dedi ilaç falan kullanmadım hiç
t3 referans aralığında sürekli takip ettiriyorum ama ilaç falan almıyorum. Hamilelikte yaşadığınız belirtileri var mı?
Yok canm troidle ilgili bir belirtim 2014 den beri değerim hep böyle bozulmadı ben dereotu yedim ve hep zayıf kaldım ara ara anti tpo düştü en son 7 haftalıklar 400 küsürdü değerim endokrinci inçe iğne biyopsisi yaptı hamileyim diye nodüllere baktı iyi huylu çıktı çok şükür takip edilecek dedi ilaç falan kullanmadım hiç ne zaman toridim yetersiz kalıcak o zaman ilaç alıcamBenim de sizinki gibi. Anti Tpo 280 çıktı
tsh
t4
t3 referans aralığında sürekli takip ettiriyorum ama ilaç falan almıyorum. Hamilelikte yaşadığınız belirtileri var mı?
Amin canım. Inşallah.Çok garip bir durum... Geçmiş olsun, geçsin gitsin hepsi...
Ben oglumdaki deneyimlerimle hep şunu diyorum. Bir şeye çok ciddi anafilaksi düzeyinde alerjisi olacagina birkaç şeye hafif düzeyde alerjisi olsun daha iyi. Çok şükür anafilaksi boyutuna ulaşmadı. Allah yardım etsin yaşayanlara...
Allah beterinden korusun tabii.
103,09 cıkmış canım anti tpo. Sagol cevabın için ben yıllardır ilaç kullanıyorum zaten t3 t4 normal cıkmış bu ay geçen ay biraz yükselmişti bu ay t3 2.59, t4 0,86 tsh 1.84 çıkmışHasimato hastasısın canım ben de de var benim tsh t4 t3 normal çıkıyor sadece Anti tpo yüksek çıkıyor diğer tiroidlerin normal ise doktorlar anti tpo ya bişey yapamıyor ben gebeliğin en başından beri ilaç almadım her ay takip ettiriyorum.Değerin kaç bu arada ? Bol bol dere otu ye bire bir geliyor troide.Bu otoimmum bir hastalık vücut kendi troidini yabancı gibi görüp antikorlar üretiyor onu yok etmek için zamanla da yok olup dışarıdan troid alıyorsun malesef
Muhtemelen 5 yasa kadar kullanılır.
Geçen yıl bu ay hatta bu hafta erken doğum yaptım ne yazık kiKızlar bebek için alışveriş yapmayanlardanim bende daha düşük yaptığım için hep korktum eşim sadece bi kaç has. Çıkış seti aldı o kadar alışverişe başlamak için sizce kaçıncı haftayı beklemek lazım bide benim erken doğum riskim de var
Benim ayaklarımın altında aşırı derece de yanma var sanki ateş cıkıyo ayaklarımdan o troid oldugu icin oluyomuş mesela bide bazen cok uyusuk uykulu oluyorumBenim de sizinki gibi. Anti Tpo 280 çıktı
tsh
t4
Benim sabah kalktığımda ayaklarım ağrıyor bilmiyorum troidden midir yürüyüşten mi gebelikten mi troidin olması birde cildi koyu sarı gösteriyor sarılık hastası gibi meselaBenim ayaklarımın altında aşırı derece de yanma var sanki ateş cıkıyo ayaklarımdan o troid oldugu icin oluyomuş mesela bide bazen cok uyusuk uykulu oluyorum
Cildim sarı değil beyaz ama sabah kalkınca ayaklarımın altı benimde çok ağrıyo üstüne zor basıyorum ilk kalktıgımdaBenim sabah kalktığımda ayaklarım ağrıyor bilmiyorum troidden midir yürüyüşten mi gebelikten mi troidin olması birde cildi koyu sarı gösteriyor sarılık hastası gibi mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?