Bende de bebek günü gününe haftasıyla uyumlu iken ve ben de 26. haftada 5,5 kilo almışken şeker yüklemesi sonucu gebelik şekerim çıktı, şuan düzenli ölçüyor ve diyet yapıyorum. Ve şimdiye kadar gördğüm şu; vücudum bu dönem şekerli gıdaları (kek, bisküvi, pasta, çikolata, meyve suyu, pirinç, patates vs) asla tolere edemiyor, karbonhidrat hiç içermeyen ya da minimum düzeyde içeren şeyler yediğimde sıkıntı olmuyor.. Süt ürünleri yoğurt her türlü sebze ( Kızarmış olmayacak ) meyvelerden şeftali, ceviz çiğ badem gibi çiğ kuruyemişler, ve kızartma olmayan her türlü et ürünü... Yani demem o ki belli olmuyor.. Sadece tecrübemi paylaşmak istedim.Benimki de sen zayıfsın kaldıramazsın dedi. Zaten bebek haftasıyla uyumlu ve 6 ayda 6 kilo almışsın çok ideal, sana şeker yüklemeyelim dedi. Zaten istemiyordum
Evet. Gayet iyi hepsi.. Aldığınız ilk lokmadan tam bir saat sonraki kan şekeri değeriniz 140 ın altında, yine ilk lokmadan tam 2 saat sonraki değeriniz 120 nin altında olduğu sirece sıkıntı yok. tabi açlık da 95 in altında olmalı.Bugün şeker ölçüm cihazıyla ölçüm yaptım
Açlık 82
Ağzıma attığım ilk lokmadan bi saat sonrası 1. Tokluk 116
Ağzıma attığım ilk lokmadan iki saat sonrası 2. Tokluk 108 çıktı
Doğru mu yapmışım. Şeker böyle mi ölçülüyor? Ve değerler normal aralıkta değil mi?
Var mı yok mu kesin bi şekilde nasıl öğreniliyor acaba. Belki de yoktur.Kızlar bende galiba bağırsak kurdu var ya. Acayip kaşıntı ve ağrı oluyor makat bölgesinde ve dışkı da tam göremedim ama sanıtrım kurt var. Doktora gittim bugün devlete dahiliyeye dedi yapacak birşey yok gebelikte ilaçlar uygun değil veremem dedi. Bebeğe zarar verir mi dedim yok ama sendeki vitaminleri kurt çekerse bebek geri kalabilir kontrol altında ol dedi. Çok korktum ya of bebeğime zarar vermesin de ne yapcam bilmiyorum yaşayan var mı böyle birşey kızlar
Aynı şeyi dün bende yaşadım ağla ağla halsiz kaldım artık boğuluyorum sandım. Stresten oluyor canım ya memlekette cok gerdiler sıktım kendimi bya oda patlk verdi. Ben bide antidepresan alıyorum ona rağmen sık sık patlama yaşıyorumSelam kızlar gece bi kriz geçirdim ölüyorum sandım kalbim sıkışıyordu nefes alamıyordum ağlamakdan bembeyaz oldum dk. da artık ne yapıcağını bilmiyor yapa bildiyi tek şey sakinleştirici vermek. Ne olacak bebeyim nasıl sağlıklı olacak bu hallerimle çok mutsuzum
Kendimi düşünmüyorum da Allah evlatlarımızı korusun nasıl olacak böyleAynı şeyi dün bende yaşadım ağla ağla halsiz kaldım artık boğuluyorum sandım. Stresten oluyor canım ya memlekette cok gerdiler sıktım kendimi bya oda patlk verdi. Ben bide antidepresan alıyorum ona rağmen sık sık patlama yaşıyorum
Dahiliye dpktorr birşey istemedi. Hamile olduğumu duyunca varsa bile birşey yapamayız dedi yolladı. Devlet doktorları da böyle işte bu kadar ilgileniyorlarVar mı yok mu kesin bi şekilde nasıl öğreniliyor acaba. Belki de yoktur.
Aminnn kimi cok etkileniyor biz gibi napalım Allaha emanetler yapacak bişey yok aglamayınca daha kötü oluyorum en azından böyle rahatlıyorum. Az kaldı inşallahKendimi düşünmüyorum da Allah evlatlarımızı korusun nasıl olacak böyle
MuhtemelKızlar bu aralar karnımda titreme oluyor titreşimli telefon gibi bebiş mi titriyo böyle sizde de oluyor mu
İlk çocuktan kalan epey şey var arada yaş farkı az olduğu için. Eksikleri tamamliyorum.Neler al
Neler aldiniz
Inşallah canımAminnn kimi cok etkileniyor biz gibi napalım Allaha emanetler yapacak bişey yok aglamayınca daha kötü oluyorum en azından böyle rahatlıyorum. Az kaldı inşallah
Sanada geçmiş olsun canım.Aslında ritim bozukluğu çok sık görünen bir durummuş bebeklerin çoğu geçirir ve Doğuma kadar yasa Doğumdan sonra kendi kendine geçermiş.Ben çocuk kardiyoloğu konusunda bize önerilen çok iyi bir doktora gidiyorum aynı zamanda Funda hanım diye internette adını aratınca direk çıkıyor.Çapadaki atıl beyinde arkadaşı Funda hanımın adını verince o bakıyorsa sıkıntı yok dedi. İnşallah ilaçla başlamadan ve birşey olmadan anlatabiliriz .Funda hanım %2’lik pay nabzı 200’e çıkarılır ozaman tehlıkelı dedi.Mutlka Doğum yapacağın hastanede yeni doğan yoğun bakım ve çocuk kardiyaloğu olsun.İstanbuldaysan Başkent üniversitesi Hastanesi ve medipol üniversite hastanesi Çamlıca’da var.Özel Göztepe’de de var sanırım.Bende her hafta gidiyorum çöpü kadın Doğum korkuyor ve korkutuyor. Risk almak istemiyor sakın korkma önce Rabbime emanet inşallah bu süreye kadar geldik tamamından ereriz.
Evet ben de medipol hastanesinden takipliyim. Orada da cok ilgilendiler saolaunlar.İnsallah herşey cok guzel tamamlanacak e evlatlarimizi kucagimiza sağlıklı sekilde alacağız. Bu hafta carsamba günü çÇapa da konseye giricem. Cocuk kardoyologu ve perinatalogum birlikte bakacaklar bir de. Herhangi bir yeni bilgi edinirsem bilgilendiririm.Sanada geçmiş olsun canım.Aslında ritim bozukluğu çok sık görünen bir durummuş bebeklerin çoğu geçirir ve Doğuma kadar yasa Doğumdan sonra kendi kendine geçermiş.Ben çocuk kardiyoloğu konusunda bize önerilen çok iyi bir doktora gidiyorum aynı zamanda Funda hanım diye internette adını aratınca direk çıkıyor.Çapadaki atıl beyinde arkadaşı Funda hanımın adını verince o bakıyorsa sıkıntı yok dedi. İnşallah ilaçla başlamadan ve birşey olmadan anlatabiliriz .Funda hanım %2’lik pay nabzı 200’e çıkarılır ozaman tehlıkelı dedi.Mutlka Doğum yapacağın hastanede yeni doğan yoğun bakım ve çocuk kardiyaloğu olsun.İstanbuldaysan Başkent üniversitesi Hastanesi ve medipol üniversite hastanesi Çamlıca’da var.Özel Göztepe’de de var sanırım.Bende her hafta gidiyorum çöpü kadın Doğum korkuyor ve korkutuyor. Risk almak istemiyor sakın korkma önce Rabbime emanet inşallah bu süreye kadar geldik tamamından ereriz.
Sarı leke olanlar için bir tavsiyem var. Kızımdan kalanlarda aynen sarı sarı lekeler vardı. Beyaz kalıp sabunu rendeledim,büyük bir tencereye alıp kaynattım hepsini ve bazılarında lekelerden eser yoktu bi kaçını da biraz soğuyunca elimle çitiledim çitiledim onlarda çıktıMuhtemel
İlk çocuktan kalan epey şey var arada yaş farkı az olduğu için. Eksikleri tamamliyorum.
Patikli pijama altı azdı. İlk ay giyecek. Çok kaka yapıyorlar çiş kaka çıkıyor. 3 tane evde vardı 2 tane daha aldım. İki tane de alt üst pijama 1 de tulum aldım. Evde de var tabii bu kardan bir miktar.
Aslında üst giysi çok var ama sorun şu ki benim oglandan kalanlar hep beyazdı ve sütten sapsarı leke olmuş. O yüzden misafir gelince ya da bir yere gidersek giydirmelik bir iki parça yeni aldım.
Bir de 10'lu takım alacagim ama onu ihtiyaçtan çok yeni bir eşyası olsun diye alacağım.
Benim oğlan bebeklik battaniye ve örtülerini vermiyor. O yüzden iki penye battaniye (biri hastane çıkışından çıkacak zaten onda olacak) bir muslin büyük(100x120 veya 120*120) boy iki de muslin küçük boy 60x60 örtü alacağım.
İki üç tane minik el havlusu almanızı tavsiye ederim. Eğer emerken çocuğun çenesinin altına koyabilirsiniz. Ağzından akıtacak çünkü. Mendil ya da önlük birinci akitmayi karşılıyor ama ikinci defa yaparsa üstü islaniyor. :))
Ben kızımda tiny love ana kucağı almıştım ama asla kullanamadım. Çünkü kızım yatmaktan nefret ediyodu ve acayip ağlıyodu, iyi ki ikinci el almışım diyorum çünkü hiç kullanamamıştık. Demem o ki pahalı bişey alma bebeğin içinde durup durmayacağı muammaKızlar bebekleri salonda koltukta ya da mutfakta yanınızda yatırmak için aldınız mı bişeyler? ya da ne almayı düşünüyosunuz. Kullanışlı olan hangisi acaba?
salonda yatirmak icin babynest aldim mutfaktada puset kullnirim muhtemelenKızlar bebekleri salonda koltukta ya da mutfakta yanınızda yatırmak için aldınız mı bişeyler? ya da ne almayı düşünüyosunuz. Kullanışlı olan hangisi acaba?
Aaa yarın deneyim ben de :)) baby&me leke çıkarıcı deneyeyim diyordum bu daha iyi oldu.Sarı leke olanlar için bir tavsiyem var. Kızımdan kalanlarda aynen sarı sarı lekeler vardı. Beyaz kalıp sabunu rendeledim,büyük bir tencereye alıp kaynattım hepsini ve bazılarında lekelerden eser yoktu bi kaçını da biraz soğuyunca elimle çitiledim çitiledim onlarda çıktısadece biri acayip lekeliydi onda kaldı onu da attım.
ben de de var. üst karındaKızlar bu aralar karnımda titreme oluyor titreşimli telefon gibi bebiş mi titriyo böyle sizde de oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?