2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benimki de sen zayıfsın kaldıramazsın dedi. Zaten bebek haftasıyla uyumlu ve 6 ayda 6 kilo almışsın çok ideal, sana şeker yüklemeyelim dedi. Zaten istemiyordum
Bende de bebek günü gününe haftasıyla uyumlu iken ve ben de 26. haftada 5,5 kilo almışken şeker yüklemesi sonucu gebelik şekerim çıktı, şuan düzenli ölçüyor ve diyet yapıyorum. Ve şimdiye kadar gördğüm şu; vücudum bu dönem şekerli gıdaları (kek, bisküvi, pasta, çikolata, meyve suyu, pirinç, patates vs) asla tolere edemiyor, karbonhidrat hiç içermeyen ya da minimum düzeyde içeren şeyler yediğimde sıkıntı olmuyor.. Süt ürünleri yoğurt her türlü sebze ( Kızarmış olmayacak ) meyvelerden şeftali, ceviz çiğ badem gibi çiğ kuruyemişler, ve kızartma olmayan her türlü et ürünü... Yani demem o ki belli olmuyor.. Sadece tecrübemi paylaşmak istedim.

Evet. Gayet iyi hepsi.. Aldığınız ilk lokmadan tam bir saat sonraki kan şekeri değeriniz 140 ın altında, yine ilk lokmadan tam 2 saat sonraki değeriniz 120 nin altında olduğu sirece sıkıntı yok. tabi açlık da 95 in altında olmalı.

Kızlar bende galiba bağırsak kurdu var ya. Acayip kaşıntı ve ağrı oluyor makat bölgesinde ve dışkı da tam göremedim ama sanıtrım kurt var. Doktora gittim bugün devlete dahiliyeye dedi yapacak birşey yok gebelikte ilaçlar uygun değil veremem dedi. Bebeğe zarar verir mi dedim yok ama sendeki vitaminleri kurt çekerse bebek geri kalabilir kontrol altında ol dedi. Çok korktum ya of bebeğime zarar vermesin de ne yapcam bilmiyorum yaşayan var mı böyle birşey kızlar

Var mı yok mu kesin bi şekilde nasıl öğreniliyor acaba. Belki de yoktur.

Aynı şeyi dün bende yaşadım ağla ağla halsiz kaldım artık boğuluyorum sandım. Stresten oluyor canım ya memlekette cok gerdiler sıktım kendimi bya oda patlk verdi. Ben bide antidepresan alıyorum ona rağmen sık sık patlama yaşıyorum

Kendimi düşünmüyorum da Allah evlatlarımızı korusun nasıl olacak böyle

Kızlar bu aralar karnımda titreme oluyor titreşimli telefon gibi bebiş mi titriyo böyle sizde de oluyor mu
Muhtemel
Neler al

Neler aldiniz
İlk çocuktan kalan epey şey var arada yaş farkı az olduğu için. Eksikleri tamamliyorum.
Patikli pijama altı azdı. İlk ay giyecek. Çok kaka yapıyorlar çiş kaka çıkıyor. 3 tane evde vardı 2 tane daha aldım. İki tane de alt üst pijama 1 de tulum aldım. Evde de var tabii bu kardan bir miktar.
Aslında üst giysi çok var ama sorun şu ki benim oglandan kalanlar hep beyazdı ve sütten sapsarı leke olmuş. O yüzden misafir gelince ya da bir yere gidersek giydirmelik bir iki parça yeni aldım.
Bir de 10'lu takım alacagim ama onu ihtiyaçtan çok yeni bir eşyası olsun diye alacağım.
Benim oğlan bebeklik battaniye ve örtülerini vermiyor. O yüzden iki penye battaniye (biri hastane çıkışından çıkacak zaten onda olacak) bir muslin büyük(100x120 veya 120*120) boy iki de muslin küçük boy 60x60 örtü alacağım.
İki üç tane minik el havlusu almanızı tavsiye ederim. Eğer emerken çocuğun çenesinin altına koyabilirsiniz. Ağzından akıtacak çünkü. Mendil ya da önlük birinci akitmayi karşılıyor ama ikinci defa yaparsa üstü islaniyor. :))

Ben New York ta oturuyorum. Türkiye nin kumas kalitesi buraya gore cok daha iyi. Ben oglusum ve kuzenleri icin amigurumi yaptirttim. 2 tane 10 lu 2 tane 5 li takim aldirttim. Kendim icin 2 gecelik ve 2 pijama takimi aldirttim ve boylece ilk alisverisime baslamis oldum. Annemler Kasim in basinda gelecekler daha cok sey aldiracagim onlara .

Eklentiler

• 69226174-8786-4361-8B02-A9A8FCA346FF.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 81
  • C41A2423-6B64-450B-B14A-A77F45FF8EB4.webp
    42 KB · Görüntüleme: 83
  • F68BCB7C-F5DB-4952-89F6-F66E12A1EB3B.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 78
  • 63E66CCF-12D1-4979-9753-C55384400A60.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 81

Evet ben de medipol hastanesinden takipliyim. Orada da cok ilgilendiler saolaunlar.İnsallah herşey cok guzel tamamlanacak e evlatlarimizi kucagimiza sağlıklı sekilde alacağız. Bu hafta carsamba günü çÇapa da konseye giricem. Cocuk kardoyologu ve perinatalogum birlikte bakacaklar bir de. Herhangi bir yeni bilgi edinirsem bilgilendiririm.

Kızlar bebekleri salonda koltukta ya da mutfakta yanınızda yatırmak için aldınız mı bişeyler? ya da ne almayı düşünüyosunuz. Kullanışlı olan hangisi acaba?

Sarı leke olanlar için bir tavsiyem var. Kızımdan kalanlarda aynen sarı sarı lekeler vardı. Beyaz kalıp sabunu rendeledim,büyük bir tencereye alıp kaynattım hepsini ve bazılarında lekelerden eser yoktu bi kaçını da biraz soğuyunca elimle çitiledim çitiledim onlarda çıktı sadece biri acayip lekeliydi onda kaldı onu da attım.

Kızlar bebekleri salonda koltukta ya da mutfakta yanınızda yatırmak için aldınız mı bişeyler? ya da ne almayı düşünüyosunuz. Kullanışlı olan hangisi acaba?
Ben kızımda tiny love ana kucağı almıştım ama asla kullanamadım. Çünkü kızım yatmaktan nefret ediyodu ve acayip ağlıyodu, iyi ki ikinci el almışım diyorum çünkü hiç kullanamamıştık. Demem o ki pahalı bişey alma bebeğin içinde durup durmayacağı muamma

salonda yatirmak icin babynest aldim mutfaktada puset kullnirim muhtemelen

Aaa yarın deneyim ben de :)) baby&me leke çıkarıcı deneyeyim diyordum bu daha iyi oldu.

Bende benim oğluşumun küçüklerini çıkarıcam bugün ona göre alınacaklar listesi yapıcam
ikinci kez anne olacak arkadaşlar çocuklarınızın karakterleri nasıl hırçınlığı vs dövme gibi fiilleri varmı bebek olduktan sonra nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz ben oğlumun şiddet eğilimi dahada artarsa bir pedegogdan destek almayı düşünüyorum eşimle beraber gidip Doğumdan önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…