- 5 Haziran 2017
- 84
- 109
- 43
Günaydın ben de dün gittim endokrine bana da ikinci iğneyi başladılar açlık şekerimi dengeleyemediğimiz için. bu değerler cok zararlı değil ama kontrol altına tutmamız gerekli dedi. Sizinle aynı endişeyi yaşayarak sordum, sonuçta ilaç kullanmıyorsunuz vücuda ve bebege yeterli gelmeyen insülini takviye ediyoruz dedi. Dün çok sıkıldım bi kaçamak yaptım öğle yemeğimde 120 lerde gezen tokluk şekerim 230 u buldu ve işin şakasının olmadığını anladım. Şimdi hem iğnelerimi yapıyorum hem de diyetime uyumaya dikkat ediyorum. İnsülin ihtiyacımız doguma kadar daha da artacakmış hamilelikte şeker yüksekliği bebeğin iri bebek olmasına ve iç organları tam gelismeden erken olmasına neden oluyormuş özellikle akciğer gelişimini etkiliyor dedi doktorum, dolayısıyla en saglıklı şekili ne ise ona dikkat etmek ve degerleri düsük tutmak icin elimizden gelini yapmamız lazım. Az kaldı sabıredip saglıkla alalım bebişleri kucagımızaGünaydın, hayırlı cumalar hanımlar dün dr kontrolüm vardı 31+2 kilosu 1720 gr 43 cm boyundaymış oğluşum şeker yüksekliği bebeğimi hiç etkilememiş doktorumun söylediğine göre suyu plesentası her şey çok normal çok sağlıklı dedi çok sevindim. Endokrin doktoru da şeker yüksekliği için bi ünsilin iğne daha vericem dedi iki iğne birden olmak istemiyorum açıkcası endokrine birdaha gitmeyi düşünmüyorum sizce napmalıyım
Canım su ana kadar bebeğin etkilenmemesinin sebebi kullandığın ilaçlar. Az kaldı azıcık daha dayan.Günaydın, hayırlı cumalar hanımlar dün dr kontrolüm vardı 31+2 kilosu 1720 gr 43 cm boyundaymış oğluşum şeker yüksekliği bebeğimi hiç etkilememiş doktorumun söylediğine göre suyu plesentası her şey çok normal çok sağlıklı dedi çok sevindim. Endokrin doktoru da şeker yüksekliği için bi ünsilin iğne daha vericem dedi iki iğne birden olmak istemiyorum açıkcası endokrine birdaha gitmeyi düşünmüyorum sizce napmalıyım
Magnezyum ben de günde iki tane kullanıyorum. Bir dozu kullanmadan kasılma kramp hemen geliyor.Bana yetmiyor o içinde her şey olan takviyeler. Magnezyum kan değerlerşmde normal aralıkta çıkmış. Günde 2 kez kullanıyorum. Kasılmam kramplarım oluyor diye kullanıyorum. Yine de oluyor. Belki azaltıyor bilemiyorum. D vit damla kullanıyorum başından beri. 30dan 23e düşmüş kullandığım halde.
Benim hiç kramp olmadı bugüne kadar. Bana yetiyor sanırım ilaç. D vitamini de bilmiyorum ama doktorum hiçbirşey vermiyor ilginç bir şekilde anlamadım vallaBana yetmiyor o içinde her şey olan takviyeler. Magnezyum kan değerlerşmde normal aralıkta çıkmış. Günde 2 kez kullanıyorum. Kasılmam kramplarım oluyor diye kullanıyorum. Yine de oluyor. Belki azaltıyor bilemiyorum. D vit damla kullanıyorum başından beri. 30dan 23e düşmüş kullandığım halde.
Zaten yaz mevsimindeyiz d vitamini güneşten alıyoruz bir de multivitaminde de oluyor karşılıyor demek. Benim kullandığım.ilac d vitamini günlük ihtiyaca oranla %150 karşılıyor. O yüzden gerek kalmıyor.Benim hiç kramp olmadı bugüne kadar. Bana yetiyor sanırım ilaç. D vitamini de bilmiyorum ama doktorum hiçbirşey vermiyor ilginç bir şekilde anlamadım valla
Benimki de rahat ama rahatlığı beni de rahatlatmıyo değilAynen canım umarım öyledir yani kan sonuçlarıma hep normal dedi doktorum. Ama sağlık ocağı düşük demişti birkeresinde anlamadım valla benim doktor çok rahat genel olarak zaten
Korkma sen bedenine güven. Eğer korkarsan gelmez. Süt tamamen psikolojik çünkü hormonal bir şey. Su an sıvı gelse de gelmese de o süt gelecek. Benim ilkinde sıvı falan gelmiyordu. Ama doğumdan sonra geldi. Çok az olacak ilk süt. Ama ilk günler hep memede kalacak bebek.merhaba kızlar gögsunuzdan sıvı geliyor mu...benim suan doğuran hangı arkadaşım varsa ılk 3 4 gun hiç sütü gelmiyor mecbur mama verılıyor bu durum korkutuyor benı
bende de aynı durum var ama kız çocuğu aşağı yerleştiği için olur dedi okuldaki arkadaşlar bana çünkü ilki hiç böyle değildi bu haftalarda iyiydim bu sanki 38-39 haftadaki gibi hissetiriyor.Bazen çok korkuyorum ,şuan tek isteğim 37 haftaya kadar çalışmama izin versin çünkü bu durumla zor gibi gözüküyor.Seninki kızmıydı?Suan alt karnimda agri var ve surekli wc ye gitme istegi, karnimda surekli kasılıyor acile gitsem mi diye düşünüyorum
Aslında tam tersi erkek bebek daha aşağıda yerleşiyor.bende de aynı durum var ama kız çocuğu aşağı yerleştiği için olur dedi okuldaki arkadaşlar bana çünkü ilki hiç böyle değildi bu haftalarda iyiydim bu sanki 38-39 haftadaki gibi hissetiriyor.Bazen çok korkuyorum ,şuan tek isteğim 37 haftaya kadar çalışmama izin versin çünkü bu durumla zor gibi gözüküyor.Seninki kızmıydı?
yok benimkisi erkekbende de aynı durum var ama kız çocuğu aşağı yerleştiği için olur dedi okuldaki arkadaşlar bana çünkü ilki hiç böyle değildi bu haftalarda iyiydim bu sanki 38-39 haftadaki gibi hissetiriyor.Bazen çok korkuyorum ,şuan tek isteğim 37 haftaya kadar çalışmama izin versin çünkü bu durumla zor gibi gözüküyor.Seninki kızmıydı?
benim ilkinde çok olmuştu,ne kadar kilo aldın acaba?Ben ilkinde çok almıştım bunda almadım ve çarpıntım yok.Kalp kanı pompalarken zorlanıyor sanki kilo arttıkça ben ona bağladım.Kızlar 29haftalik hamileyim çarpıntım var ve bu aralar gittikçe sıklaşıyor bu normal mi anlamış değilim aldığım nefes bana yetmiyor sanki
Aynen dediğin gibi geç döllenme (geç yumurtlama) dan dolayı bebek regl haftasıyla denk düşmediği için geriden gelebiliyor benim mesala öyleydi 20. haftaya kadar şimdi 1-2 hafta kadar önde gözüküyor dedi,Peki şimdi sizce doktorum hangisini baz alır adet tarihinimi yoksa önceki dedeği tarihimi(bana önceden demiştiki 11 şubat demeyelim senin tarihine 20 şubat diyelim demişti hatta başka doktor da sorarsa öyle dersin demişti)Bir haftadan bir şey olmaz. İlk oğlum da bazen bir hafta ileri bazen bir hafta geri çıkardı. Her şey yolunda çok şükür.
Şimdi ise adet tarihim düzeltildi. Geç döllenme. O yüzden ileri geri mevzuunu takmıyorum. Yine bir ileri geri çıkabiliyor. Hatta son gittiğimde boyu üç hafta önde çıktı. Ama haftaya normal çıkacak, biliyorum. Ultrason ölçümleri de bire bir çıkmıyor.
Mesela arkadaşın bebeği boy-kilo-bas çevresi... Tüm değerlere 3 hafta önde çıkmış. Ve sürekli böyle devam ediyormuş. 38. haftada doğar muhtemelen 40'ı beklemez demiş doktoru.
kaçta tane arkadaşla konuştum hepsi kız bebek aşağıda oluyor diyor,bilemedim bak şindi.Benim ilki erkekti 38-39 da bunu yaşamıştım.Bunda 2 haftadır böyle çok zorluyo ya valla hakkımızda hayırlısı bakalımAslında tam tersi erkek bebek daha aşağıda yerleşiyor.
ay çok sevindim insanı ediyor rahatsız korkutuyor çünkü..Var canım hatta işte 3 gün önce ayrıntılı ultrasona girdim arada uzandım ya kalkamadım ağrıdan.Kadında yazık baktı kaldı ağlayacaktım neredeyse yarım doğruldum kaldım öyle.yok benimkisi erkekgecti cok sukur o gunki sancim ondan sonra da olmadi ama kasilmalarim gun icinde devam ediyor, seninde mi kasilmalarin var ?
bayıldım buna aynı sahne bizim evde de yaşanmıştıAhhh çocuk olunca o yataga neredeyse beşik sigacagini anlayacaksınbenim oğlan şu.di aramızda yatınca eşim de ben de put gibiyiz. 160 cm'nin 30'u eşime 30'u bana 100'u oğluma ait
aynen oyle cok korkmustum birde ilk gebelik olunca insan dahada korkuyor neyin ne oldugunu ne.sancisi oldugunu bilmedigindenkaçta tane arkadaşla konuştum hepsi kız bebek aşağıda oluyor diyor,bilemedim bak şindi.Benim ilki erkekti 38-39 da bunu yaşamıştım.Bunda 2 haftadır böyle çok zorluyo ya valla hakkımızda hayırlısı bakalım
ay çok sevindim insanı ediyor rahatsız korkutuyor çünkü..Var canım hatta işte 3 gün önce ayrıntılı ultrasona girdim arada uzandım ya kalkamadım ağrıdan.Kadında yazık baktı kaldı ağlayacaktım neredeyse yarım doğruldum kaldım öyle.
Bu arada ben az önce yanlış yazmışım 29+6 daydım o gün (30+5 yazmışım hesap sıfır bende)
canım ben doktor değiştirdim önceden özeldeydim,16. haftada özeli bırktım sonrada başka yerlerdeki devlet hastanelerine göründüm sık bebek hakkında herşey yolundamı diye öğrenmek için.Tatil dönüşüde işte bu doktora başladım. Doktor kan tahlillerinden tut hepsini tekrar istedi elimizde bulunsun dedi.Aslında ben ayrıntılıyı başka bir yerdeki devlet hastanesinde de yaptırdım kendisine sonuçlarınıda verdim ama onu da pek önemsemedi sağolsunaynen oyle cok korkmustum birde ilk gebelik olunca insan dahada korkuyor neyin ne oldugunu ne.sancisi oldugunu bilmediginden29. Haftada mi girdin yani ayrintiliya ? Geç degil mi normalde 20-24 arasi yapiliyor sonrasi cok zor diye biliyorum
aa hadi ya biraz sacma olmus ayrintiliyi tekrar yaptirmasi bazi doktorlar 24te bile yapmiyorlar bebek buyudugu icin ki 29 hafta kocaman bi bebek, neyse olan olmus artik hayirlisi olsun insallah memnun kalirsin doktorundancanım ben doktor değiştirdim önceden özeldeydim,16. haftada özeli bırktım sonrada başka yerlerdeki devlet hastanelerine göründüm sık bebek hakkında herşey yolundamı diye öğrenmek için.Tatil dönüşüde işte bu doktora başladım. Doktor kan tahlillerinden tut hepsini tekrar istedi elimizde bulunsun dedi.Aslında ben ayrıntılıyı başka bir yerdeki devlet hastanesinde de yaptırdım kendisine sonuçlarınıda verdim ama onu da pek önemsemedi sağolsun
inşallah canım sağol(bu arada banada saçma gelmişti 29 koca bebek ya )aa hadi ya biraz sacma olmus ayrintiliyi tekrar yaptirmasi bazi doktorlar 24te bile yapmiyorlar bebek buyudugu icin ki 29 hafta kocaman bi bebek, neyse olan olmus artik hayirlisi olsun insallah memnun kalirsin doktorundan
Az kaldı diye sabrediyorum ama bir ikinci iğneyi daha istemiyorum artık başka bi çözümü yok mu bunun canım çok yanıyor iğnelerleCanım su ana kadar bebeğin etkilenmemesinin sebebi kullandığın ilaçlar. Az kaldı azıcık daha dayan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?