- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
- 373
İlla cam alın diyenlerde varOnu bende düşünüyordum cam almayada karar vermiştim. Sonra zaten çok sıcak birşey konmuyor içine, hammadde yiyecek temasına uygun, camdan daha hafif ve kırılma riski yok diye bpa içermeyen plastik ürünlere karar verdim sanırım ama önümüzdeki ay biberon falan alayım diyorum belki ozamana kadar fikrimde değişebilir
Evet kuZum Benimde düşündüğüm bu biberonDoğal akış önemli demişlerdi. Bebek çekmeden süt çıkmıyormuş biberondan. O yüzden bunu almıştım ama pahalıydı. Gerek yokmuş.
KuZum emzik te evet AventBen aventin cam olani begendim ama anne gogsune en yakin diyolar bilemedim. Simdi kafam karisti ama
Evet o mavi aparat onun için. Ama gerçekten önlüyor mu İnan hiç bilmiyorum. Belki vın da kullanmak nasip olur.Evet kuZum Benimde düşündüğüm bu biberon
Pahalı da hepsi aynı fiyat ortalama hepsi aynı kuZum
Gaz engelleyici özellikliği varmış
Canimmm cok sevindim inan sende rahatladin artik çok sukurKizlar hepinize cok tesekkur ederim, uzerimden cok buyuk bir yuk kalkti, sukurler olsun. Herkes boyle guzel haberlerle gelir insaallah
Ben eve suyu bile cam damacana alıyorum. Hamile kaldığımdan beri yurtdışında olduğum vakitler hariç pet şişede çok mecbur kalmadıkça su bile almadım. Evde kendi su şişeme doldurup yanıma aldım hep. Ama kendi kullandığım şişe cam değil mesela. O da gıda temasına uygun plastik. Yanlış hatırlamıyorsam pp ve 5 no olanlar çok yüksek ısıya maruz kalmadığı sürece kullanılabilir. Ama belki bebeme kıyamam takılırım cam alırım ama daha bekleyeceğim. Çok pimpirikliyim hep bu konularda ama kimbilir nerelerden alacak zehiri. Herşeyin içeriğine bak, boyasına bak, body sinin metal çıt çıt içeriğine bile takılıyorsun araştırmaya başlayınca. Su bazlı boya ile boyattım odasını iyi diye. Haftasına öğrendimki 6 yılda ancak bitiyormuş kimyasal maddelerin salınımı. İyice sinir oldum yani. O yüzden çokta kasmamak lazım. Zaten biryerlerde hep hata yapıyoruzİlla cam alın diyenlerde var
Bence de beklemeli bu biberon emZik
Biraz daha aklımız kurcalansın
Deneyecez bakalımmEvet o mavi aparat onun için. Ama gerçekten önlüyor mu İnan hiç bilmiyorum. Belki vın da kullanmak nasip olur.
İlk bir yol küçük biberon yetiyor sanırım. Zaten sonra plastiğe geçiliyor. Ağır olduğu için.Deneyecez bakalımm
Nasıl oluyormuş
Sadece cam mı Plastik mi
Bide 150 lık var 210 var kaçlık iyi olur
O kadar ince düşünmek istemiyorumBen eve suyu bile cam damacana alıyorum. Hamile kaldığımdan beri yurtdışında olduğum vakitler hariç pet şişede çok mecbur kalmadıkça su bile almadım. Evde kendi su şişeme doldurup yanıma aldım hep. Ama kendi kullandığım şişe cam değil mesela. O da gıda temasına uygun plastik. Yanlış hatırlamıyorsam pp ve 5 no olanlar çok yüksek ısıya maruz kalmadığı sürece kullanılabilir. Ama belki bebeme kıyamam takılırım cam alırım ama daha bekleyeceğim. Çok pimpirikliyim hep bu konularda ama kimbilir nerelerden alacak zehiri. Herşeyin içeriğine bak, boyasına bak, body sinin metal çıt çıt içeriğine bile takılıyorsun araştırmaya başlayınca. Su bazlı boya ile boyattım odasını iyi diye. Haftasına öğrendimki 6 yılda ancak bitiyormuş kimyasal maddelerin salınımı. İyice sinir oldum yani. O yüzden çokta kasmamak lazım. Zaten biryerlerde hep hata yapıyoruz
Küçük olan iadel sonra ilerleyen zamanlarda büyük boyu da alınır dimiİlk bir yol küçük biberon yetiyor sanırım. Zaten sonra plastiğe geçiliyor. Ağır olduğu için.
Aynen öyle canım.Küçük olan iadel sonra ilerleyen zamanlarda büyük boyu da alınır dimi
Evet bu kadar pimpirikli olmamız iyi değil sonuçta bu ülkede yaşıyoruz ve ne yaparsak yapalım çoğu şeyin önüne geçemiyoruz ya da iyisine ulaşamıyoruz. Zaten kreşe başladımı hayatına glutende girecek şekerde girecek hava kirliliği ve manyetik kirlilik cabası. O yüzden ruh sağlığımız için biraz gevşemek lazım. Mesela yıllardır fazla sağlıklı beslenene ben gebelikle birlikte neler neler yer oldum. Eşim dalga geçiyor benimle bizimki hep tersine diye. Böylede mutluyum ama bazen vicdan azabı fena vuruyor. Bebek doğunca artmaz umarım bu takıntılar, herkes için bunaltıcıO kadar ince düşünmek istemiyorum
Zaten sevdiğim insanlara karşı takıntılı oldum annemden sonra
Her gün ne yiyip içtiklerini bile öğrenmek için arıyordum
Kendi bebeğim olunca bu takıntı artıyor tabi
Ki en aza indirmek istıyorum
Çünkü en çok zArarı kendime veriyorum Böyle ince ince düşününce
Biraz da abartıyormuyuz acaba
Daha şimdiden ya gece kusar ben görmezsem duymazsam diye kendimi korkutup kuruyorum kafamda
Deli manyak ya her şeye koşma hastaneye enfeksiyon kapıyorsun
Ayyy benim bu takıntılı halimden neler çekti herkesNurbal27 canımm çıktın mı hastaneden
Biz de cam damacana aloyoruz eve. Ama is yerimde oyle imkan yok. Guneste beklemedigini düşündüğüm suyu ictim. Ilk gebelikte hep gidip gunluk süt aldim en organil yumurtayi aldim. Bunda oyle degil maalesef. Ayrica kızıma seker vermeyeceğim o olmayacak sunu verme tuz diye etrafimi delirttim. 2bucuk yas sonrasi babannede cocuk yemekten sogudu. Su an sadece peynir ekmekle besleniyor desem yeridir. Sadece hamur isi. Kesinlikle yemek yemiyor. Babaannesi zorladikca zorlamis yapma dedigimiz halde. Psikolog psikolog gezdik. Gittigimiz psikologlar bosuna yipratmayin kendinizi 8-9yasina gelmeden yemeyecek. Cok ciddi bir problem yok dedi hep. O kadar uzuluyorum ki bazen. Sulu yemek yemez kofteyi yer sadece ama hamburgerin icinde olursa. Her hamburgeri yemez ac kalir yine de yemez. Dun bana diyor ki anne niye bana herkes yemek yemiyorsun diye soruyor bak yiyorum diye. Aciktiginda ne yemek yapacagimi bilmiyorum. Kabul ettigi gidalar sunlar sadece. Kek pasta kurabiye krep bazen cok az unla omlet cogu meyveyi yiyor. Makarna (babannesinin yaptigini yemiyor sadece benim yaptigin makarna ve tulum peynirli) patates kizartmasi (yumusamissa yemiyor), süt iciyor (kefir yogurt agzina surmuyor) cerezlerden yiyor. Cikolata abur cubur bulsa hep yiyecek. Bi ara tarhana corbasi iciyordu onu da birakti yine. 1Bucuk yildir balik yemedi. Haftada 1 en az somon yediriyordum ondan da sogudu agzina degdirmiyor. Peynir olarak sadece 1 yerden aldigimiz tulum peynirini yiyor 2 yasina kadar peynir pek yememisti oyunla şarkıyla yedirmistim. O zamandan beri seviyor. Peyniri bitti dun agladi ne yiyecegim diye annem yarin peynirden alip gelecek mesela hem ozlemistim torunumu dedi. Esas sebep peyniri getirmek ama. Aldigimiz peynir arabayla 2 saat mesafede annemlerin orada depo yapiyoruz hep. Okulunda kahvaltida tahin ekmek bir gun bir gun recel ekmek yiyor. ogle yemeginde sadece 2 dilim ekmek yiyor. Ikindi kahvaltisinda kurabiye falan cikarsa yiyor bir de meyve. Nasil üzülüyorum nasil anlatamam. Ne tavuk yiyor ne et ne balik(benim vejetaryen olmamla ilgisi yok kendime ayni gorunuslu kofteden yapiyorum yiyorum ama onu da yemiyor). Cok dertliyim bu konuda. Kizim obez ya da zayif degil. Yaşıtlarından uzun 115 cm boyu 21 kilo. Ama nu sagliksiz beslenmesi beni gercekten uzuyor onu biraz kendi haline biraktik çünkü hic bir yol ise yaramiyor iliskimizi yipratmaktan baska. Bazi sinirlar var tabi ki evimizde. Onerilerinize acigim bu konuyla ilgili ama buyuk ihtimalle onceden denemisimdir. Umarım bu yeme bozuklugu cozulur. Ablam yagmurun yeme bozukluguna benzer bozuklugu varmis kucukken ama bu kadar şiddetli degilmis. Ablam 7 yasindayken ben dogmusum.ek gidaya gecince hic itiraz etmeden ne verse annem her seyi yemisim. Bir sure sonra ablamdaki yeme bozuklugu duzelmis beni gore gore. Belki kardesi olunca durum degisir. Babanne kotu niyetli olmadigi halde bu yeme bozuklugunun yuzde 40 indan sorumlu bence ben de yuzde 20. Geri kalan yuzde 40 cocugun kendi karakteriyle ilgili. Benim saptamam bu. Cok dertliyim bu konuda. Cok cok kasmamak lazim. Ama isin ucunu koyuvermemek lazim. Bu cocugum da yemeyen cocuk olursa sinir sistemim bunu kaldirmayabilir. Ayrica ek gidaya gectigimizde her seyi yonetecegim. Yagmurda ek gida döneminde cok cok yogun bir donemde oldugum icin is olarak az saat calissam bile kafam doluydu. Bu sefer izin vermeyecegim bu durumlara. Insallah kızım da oglumla birlikte yemeye başlar.Ben eve suyu bile cam damacana alıyorum. Hamile kaldığımdan beri yurtdışında olduğum vakitler hariç pet şişede çok mecbur kalmadıkça su bile almadım. Evde kendi su şişeme doldurup yanıma aldım hep. Ama kendi kullandığım şişe cam değil mesela. O da gıda temasına uygun plastik. Yanlış hatırlamıyorsam pp ve 5 no olanlar çok yüksek ısıya maruz kalmadığı sürece kullanılabilir. Ama belki bebeme kıyamam takılırım cam alırım ama daha bekleyeceğim. Çok pimpirikliyim hep bu konularda ama kimbilir nerelerden alacak zehiri. Herşeyin içeriğine bak, boyasına bak, body sinin metal çıt çıt içeriğine bile takılıyorsun araştırmaya başlayınca. Su bazlı boya ile boyattım odasını iyi diye. Haftasına öğrendimki 6 yılda ancak bitiyormuş kimyasal maddelerin salınımı. İyice sinir oldum yani. O yüzden çokta kasmamak lazım. Zaten biryerlerde hep hata yapıyoruz
Benim de bir erkek yeğenim var. Köfte makarna ve pilav bir de şehriye çorbası dışında hiçbir şey yemiyor.pataetes kızartması , pasta, tatlı, meyvelerin çoğunu yemiyor. Çok uğraştık ama olmadı. Sanırım çocuğun yapısıyla alakalı. Peynir yoğurt kahvaltılık ya da diğer sulu yemekler et balık kesinlikle yok. Annesi çok uğraştı ama yoruldu sonunda pes etti. Ama her gün ne yiyecek düşüncesi anneyi zorluyor biliyorum. Benim yeğenim 9 yaşında eskisinden tek farkı en azından dilinin ucuyla biz ısrar edince tadına bakıyor ve yiyemeyeceğim diyor. Belki bir kaç seneye daha da değişir diye umuyoruz. Ama deşiğin gibi boy kilo kan değerlerinde sorun yok. O yüzden çok düşünme bence biraz daha büyüyüp arkadaş ortamı oluşmaya başlayınca meraktan tatmaya başlayacalktır. İnşallah oğlun güzel yiyen bir çocuk olur em azından ondan yana şansın olur. Yemek seçen çocuk çok zor allah yardımcın olsun.Biz de cam damacana aloyoruz eve. Ama is yerimde oyle imkan yok. Guneste beklemedigini düşündüğüm suyu ictim. Ilk gebelikte hep gidip gunluk süt aldim en organil yumurtayi aldim. Bunda oyle degil maalesef. Ayrica kızıma seker vermeyeceğim o olmayacak sunu verme tuz diye etrafimi delirttim. 2bucuk yas sonrasi babannede cocuk yemekten sogudu. Su an sadece peynir ekmekle besleniyor desem yeridir. Sadece hamur isi. Kesinlikle yemek yemiyor. Babaannesi zorladikca zorlamis yapma dedigimiz halde. Psikolog psikolog gezdik. Gittigimiz psikologlar bosuna yipratmayin kendinizi 8-9yasina gelmeden yemeyecek. Cok ciddi bir problem yok dedi hep. O kadar uzuluyorum ki bazen. Sulu yemek yemez kofteyi yer sadece ama hamburgerin icinde olursa. Her hamburgeri yemez ac kalir yine de yemez. Dun bana diyor ki anne niye bana herkes yemek yemiyorsun diye soruyor bak yiyorum diye. Aciktiginda ne yemek yapacagimi bilmiyorum. Kabul ettigi gidalar sunlar sadece. Kek pasta kurabiye krep bazen cok az unla omlet cogu meyveyi yiyor. Makarna (babannesinin yaptigini yemiyor sadece benim yaptigin makarna ve tulum peynirli) patates kizartmasi (yumusamissa yemiyor), süt iciyor (kefir yogurt agzina surmuyor) cerezlerden yiyor. Cikolata abur cubur bulsa hep yiyecek. Bi ara tarhana corbasi iciyordu onu da birakti yine. 1Bucuk yildir balik yemedi. Haftada 1 en az somon yediriyordum ondan da sogudu agzina degdirmiyor. Peynir olarak sadece 1 yerden aldigimiz tulum peynirini yiyor 2 yasina kadar peynir pek yememisti oyunla şarkıyla yedirmistim. O zamandan beri seviyor. Peyniri bitti dun agladi ne yiyecegim diye annem yarin peynirden alip gelecek mesela hem ozlemistim torunumu dedi. Esas sebep peyniri getirmek ama. Aldigimiz peynir arabayla 2 saat mesafede annemlerin orada depo yapiyoruz hep. Okulunda kahvaltida tahin ekmek bir gun bir gun recel ekmek yiyor. ogle yemeginde sadece 2 dilim ekmek yiyor. Ikindi kahvaltisinda kurabiye falan cikarsa yiyor bir de meyve. Nasil üzülüyorum nasil anlatamam. Ne tavuk yiyor ne et ne balik(benim vejetaryen olmamla ilgisi yok kendime ayni gorunuslu kofteden yapiyorum yiyorum ama onu da yemiyor). Cok dertliyim bu konuda. Kizim obez ya da zayif degil. Yaşıtlarından uzun 115 cm boyu 21 kilo. Ama nu sagliksiz beslenmesi beni gercekten uzuyor onu biraz kendi haline biraktik çünkü hic bir yol ise yaramiyor iliskimizi yipratmaktan baska. Bazi sinirlar var tabi ki evimizde. Onerilerinize acigim bu konuyla ilgili ama buyuk ihtimalle onceden denemisimdir. Umarım bu yeme bozuklugu cozulur. Ablam yagmurun yeme bozukluguna benzer bozuklugu varmis kucukken ama bu kadar şiddetli degilmis. Ablam 7 yasindayken ben dogmusum.ek gidaya gecince hic itiraz etmeden ne verse annem her seyi yemisim. Bir sure sonra ablamdaki yeme bozuklugu duzelmis beni gore gore. Belki kardesi olunca durum degisir. Babanne kotu niyetli olmadigi halde bu yeme bozuklugunun yuzde 40 indan sorumlu bence ben de yuzde 20. Geri kalan yuzde 40 cocugun kendi karakteriyle ilgili. Benim saptamam bu. Cok dertliyim bu konuda. Cok cok kasmamak lazim. Ama isin ucunu koyuvermemek lazim. Bu cocugum da yemeyen cocuk olursa sinir sistemim bunu kaldirmayabilir. Ayrica ek gidaya gectigimizde her seyi yonetecegim. Yagmurda ek gida döneminde cok cok yogun bir donemde oldugum icin is olarak az saat calissam bile kafam doluydu. Bu sefer izin vermeyecegim bu durumlara. Insallah kızım da oglumla birlikte yemeye başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?