2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canimmm cok sevindim inan sende rahatladin artik çok sukur

Evet canim sukurler olsun, Rabb'im kimseyi evlatlariyla sinamasin.

Ben inaniyorum ki insaallah oglunla birlikte kizinin da yeme duzeni degisecek, bu sorunlarin hepsi yavas yavas ortadan kalkacak, gercekten cok zor, Allah kolaylik versin. Benim kizimda da coklu gida alerjisi vardi, 1 yil kadar sadece makarna, ekmek, zeytin, marul, patates yiyerek emzirdim kizimi, o kadar zordu ki, herseyi canim asiri istiyordu, hicbirsey yiyemiyordum, cevremdekiler yedikce sinir oluyordum vs. Sonra kizim ek gidaya baslayinca da yavruma herseyi veremedim, verdiklerimi de sinirli miktarda vermek zorunda kaldim hep, atiyorum ilk verisinde mercimek tanesi kadar, ertesi gun nohut kadar vs gibi, dahasini ister aglardi veremezdim ya dokunursa diye. Herseyi yediremedigimiz icin de damak tadi olusmadi tabi, mesela daha hic agzina yogurt surmuslugu yok, sonradan kasar peynir yemeye basladi, kreste sut icmeye az da olsa beyaz peynir yemeye basladi, yemedigi yemekleri vs sadece teklif ettim hic israrci olmadim, belki de o yuzden ciddi yeme problemi yasamadik, bana en buyuk artisi alerjinin, insanlar tehlikeli oldugu icin mecburen benden habersiz ya da onaysiz hicbirsey yedirip iciremediler, paketli ve sagliksiz yiyecekler asla yedirmediler. Cok sukur bu sene kreste hemen hemen herseyi yiyormus, evde yine sadece kreste seviyorum evde yemicem diyor bazi yemeklere ama zamanla onu da aşicak diye dusunuyorum bakalim.

Insallah düzelir. Okulda ikinci senesi 5 yasinda su an. Kres aksine tepkiselligini arttırdı. Daha da yemez oldu. Hayirlisi her an yeni bir seyler ogreniyorlar insallah zamanla duzelir.

Arkadaşlar ne zormuş yeme bozukluğu olan çocuk. geronimo_s gözlerim doldu resmen. Muhtemelen denemediğin tarif kalmamıştır. Ben instagram hesaplarında karnıbahardan pizza, pancardan cips yapanları gördükçe bu akıllar nerden geliyor diyordum ama çocuklar analara neler yaptırıyor. Canını sıkma bak gelişimi ne güZelmiş kızının belki doğumdan sonra o da değişir. Sende daha rahat edersin

Günaydın kızlar :)
Dün doktor kontrolumuz vardi devlet hastanesinde..
23+3 sata gore ama doktorumuz 670 gr ve uzun ileride gorunuyor kilolu bir bebek yedigine ictigine dikkat et dedi.. Cok dengeli duzgun besleniyorum.. hamilelikten oncesinden beri alıskanlıgımdır tatlı yemem, sevmem, ekmek-pilav vs yemem.. sebze, balık, et, yogurt, salata vs hep olce tarta yerim neden boyle oldu anlamadım canım sıkıldı...
Ayrıca bana da +5 kilo aldıgım icin cok almıssın dikkat et dedi.. Hamilelik sonuna kadar +10 dan fazlası olmamalı dedi... yani 5 kilo daha hakkım var insallah uyabilirim..
Bir de oglusum ters duruyormus dönmezse sezeryan olacaksın, zaten kilolu bir bebek normal olmaz vs dedi...

cok sukur saglıklıymıs, iyiymis cok sevindim ama iste aklıma da bir sürü sey taktı.. 2 hafta sonra ozelde randevumuz var bakalım o ne diyecek....

Oh sana iyi yapmış :))
Yapma cancanım yapma böyle
Bebek 6-7 saat hareket etmedi diye koşma hastaneye

kızlar günaydın,

dün akşam bende tartıldım ve şooookkkkkk ne güzel kg almıyorum sanıyorken toplam 7 kg olmuş aldığım.

çok moralim bozuldu, zaten son 3 ay en fazla kg alınıyormuş toplamda kaç kg olurum Allah bilir.
baldır basen maşallah zaten.
akşamdan beri onu düşünüyorum bende, şimdi suyu çok içsem vücut su tutar şişkinlik yaparmı, yoksa işe yararmı.İştahım da bi açıldıki özellikle ekmek, bana bana yiyorum vallahi

Bunları konuşmak için biraz erken değilmi. Benim bebekte 10 gün öncesine kadar hep kasıklarımdaydı şimdi uyuduğu yeri göbek hizama belirledi ve orada yan olarak yatıyor boylu boyunca. Ama gün içinde hala başaşağı kasıklara kadar iniyor. Henuz çok hareketliler. Gebelik başlangıç kilon fazla ise 5 kg hakikaten fazla olabilir.ama öncesinde zayıf isen 5 kilo hiçbirşey bana daha fazla kilo almam için baskı yapıyorlar mesela. Bebek 3 hafta önde olmadığı sürece endişe etmeye gerek yok doğumu zorlaştırmıyor daha küçük farklar genelde. Ama dr un muhtemelen birazcık gözünü korkutmak istemiştir ilerde işler daha sıkıntılı olur iri bebek olursa falan niye haberim yok deme diye söylemiştir herşeyi. Sıkma sen canını

Cok sagol canım benim, ilk gebeliğim zaten herseye yabancıyım..merakla bekliyorum..
172 boyum 60 ile basladım 65 im su anda aslında bence gayet normal hatta cevremde herkes aa az almıssın falan diyordu...anlamadım neden oyle dedi.. Neyse canım cok tesekkur ederim.. insallah zamanla doner ve normal ilerler hersey :)

Canım bende +5 im su an dun doktordan yedim paparayı...

Alerjili bebek de çok zor. Kısa bir dönem benim de alerji için diyet yapmam gerekti. 2ay kadar. O bile çok zordu. Allah sana da kolaylik versin. Kreste bazi seyleri yiyormus en azindan ona sevindim. Insallah bizde de zamanla duzelir.

gokceyener canım hiiç sıkma canını.. toplamda 20li 30lu kilo alanlar napsın? ben 60la başladım. dr.um en fazla 75 olacaksın dedi. şuan 68im. galiba öle tamamlıcam gibi.. Eğer zayıf hamile kaldıysan normal doğuma engel değil aldığın kilo. bazı doktorlar biraz daha sert oluyor,bazıları daha pozitif bakıyor. rahatına bak sıkma canını xxtalyaxx

Teşekkürler canım beni eleştirip duran insanlar oluyor arada sen beceremedin bu işi uğraşmadın falan diye üzülüyorum ama hemen o insandan da uzaklaşıyorum. Kurabiyelerine nohut unu kuru fasülye unu hindistan cevizi unu koyuyorum çok olursa yemiyor o yüzden onları da sınırlı tutuyorum. Değişik değişik tarif denemekten bir hal oldum. Cipsleri falan ben de denedim. Onları bile yemedi eşek sıpası. Buna şükür. Çok gece üzülüp ağladım ben beceremedim bu işi diye. Ama ne yapayım elimden gelenin en iyisini yaptım. İnşallah zamanla yoluna girer eskisi kadar takmıyorum. Oluruna bıraktık. Kızım da biraz rahatladı biz oluruna bırakınca.Hala yemiyor ama olsun. Psikolojisi iyi durumda en azındanŞükür halimize hastalığı yok.

172 canım boyum 60la basladım bende 65im simdi.70le bitirmen gerek dedi doktorum..
Cok sagol kuzum sizin gibi boyle tecrubeli annelerden boyle duymak cok guzel :)

+5 çokta fazla değilki aslında neye göre söylendi doktorun, ben 1,74 73 kg civarı kalmıştım 80 olmuşum.
seninle hemen hemen boylarımız aynı senin gayet normal duruyordur aldığın kg, seni hantallaştıracak bir kg değil çünkü zaten boyun uzun.Ama benim +7 de resmen bacaklarım kalınlaştı.
gerçi şişte özellikle bileklerim tüm gün oturuyorum işyerinde, ben +4 ile devam ediyordum 3 kgyu resmen son 2 haftada aldım

+5 çokta fazla değilki aslında neye göre söylendi doktorun, ben 1,74 73 kg civarı kalmıştım 80 olmuşum.
seninle hemen hemen boylarımız aynı senin gayet normal duruyordur aldığın kg, seni hantallaştıracak bir kg değil çünkü zaten boyun uzun.Ama benim +7 de resmen bacaklarım kalınlaştı.
gerçi şişte özellikle bileklerim tüm gün oturuyorum işyerinde, ben +4 ile devam ediyordum 3 kgyu resmen son 2 haftada aldım

İnsanlar hakikaten hadsiz yaa... takma sen.. bize karnın ne küçükmüş bebek gelişmiyormu diyenlerle aynı bunlarda. Ne yazıkki insanımız empati yapmayı bilmiyor ağzına geldiği gibi herkesi eleştiriyor çoğunun da bir halttan haberi yok zaten. Hayatından çıkarmakla ne güzel yapmışsın o insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…