Canimmm cok sevindim inan sende rahatladin artik çok sukur
Evet canim sukurler olsun, Rabb'im kimseyi evlatlariyla sinamasin.
Biz de cam damacana aloyoruz eve. Ama is yerimde oyle imkan yok. Guneste beklemedigini düşündüğüm suyu ictim. Ilk gebelikte hep gidip gunluk süt aldim en organil yumurtayi aldim. Bunda oyle degil maalesef. Ayrica kızıma seker vermeyeceğim o olmayacak sunu verme tuz diye etrafimi delirttim. 2bucuk yas sonrasi babannede cocuk yemekten sogudu. Su an sadece peynir ekmekle besleniyor desem yeridir. Sadece hamur isi. Kesinlikle yemek yemiyor. Babaannesi zorladikca zorlamis yapma dedigimiz halde. Psikolog psikolog gezdik. Gittigimiz psikologlar bosuna yipratmayin kendinizi 8-9yasina gelmeden yemeyecek. Cok ciddi bir problem yok dedi hep. O kadar uzuluyorum ki bazen. Sulu yemek yemez kofteyi yer sadece ama hamburgerin icinde olursa. Her hamburgeri yemez ac kalir yine de yemez. Dun bana diyor ki anne niye bana herkes yemek yemiyorsun diye soruyor bak yiyorum diye. Aciktiginda ne yemek yapacagimi bilmiyorum. Kabul ettigi gidalar sunlar sadece. Kek pasta kurabiye krep bazen cok az unla omlet cogu meyveyi yiyor. Makarna (babannesinin yaptigini yemiyor sadece benim yaptigin makarna ve tulum peynirli) patates kizartmasi (yumusamissa yemiyor), süt iciyor (kefir yogurt agzina surmuyor) cerezlerden yiyor. Cikolata abur cubur bulsa hep yiyecek. Bi ara tarhana corbasi iciyordu onu da birakti yine. 1Bucuk yildir balik yemedi. Haftada 1 en az somon yediriyordum ondan da sogudu agzina degdirmiyor. Peynir olarak sadece 1 yerden aldigimiz tulum peynirini yiyor 2 yasina kadar peynir pek yememisti oyunla şarkıyla yedirmistim. O zamandan beri seviyor. Peyniri bitti dun agladi ne yiyecegim diye annem yarin peynirden alip gelecek mesela hem ozlemistim torunumu dedi. Esas sebep peyniri getirmek ama. Aldigimiz peynir arabayla 2 saat mesafede annemlerin orada depo yapiyoruz hep. Okulunda kahvaltida tahin ekmek bir gun bir gun recel ekmek yiyor. ogle yemeginde sadece 2 dilim ekmek yiyor. Ikindi kahvaltisinda kurabiye falan cikarsa yiyor bir de meyve. Nasil üzülüyorum nasil anlatamam. Ne tavuk yiyor ne et ne balik(benim vejetaryen olmamla ilgisi yok kendime ayni gorunuslu kofteden yapiyorum yiyorum ama onu da yemiyor). Cok dertliyim bu konuda. Kizim obez ya da zayif degil. Yaşıtlarından uzun 115 cm boyu 21 kilo. Ama nu sagliksiz beslenmesi beni gercekten uzuyor onu biraz kendi haline biraktik çünkü hic bir yol ise yaramiyor iliskimizi yipratmaktan baska. Bazi sinirlar var tabi ki evimizde. Onerilerinize acigim bu konuyla ilgili ama buyuk ihtimalle onceden denemisimdir. Umarım bu yeme bozuklugu cozulur. Ablam yagmurun yeme bozukluguna benzer bozuklugu varmis kucukken ama bu kadar şiddetli degilmis. Ablam 7 yasindayken ben dogmusum.ek gidaya gecince hic itiraz etmeden ne verse annem her seyi yemisim. Bir sure sonra ablamdaki yeme bozuklugu duzelmis beni gore gore. Belki kardesi olunca durum degisir. Babanne kotu niyetli olmadigi halde bu yeme bozuklugunun yuzde 40 indan sorumlu bence ben de yuzde 20. Geri kalan yuzde 40 cocugun kendi karakteriyle ilgili. Benim saptamam bu. Cok dertliyim bu konuda. Cok cok kasmamak lazim. Ama isin ucunu koyuvermemek lazim. Bu cocugum da yemeyen cocuk olursa sinir sistemim bunu kaldirmayabilir. Ayrica ek gidaya gectigimizde her seyi yonetecegim. Yagmurda ek gida döneminde cok cok yogun bir donemde oldugum icin is olarak az saat calissam bile kafam doluydu. Bu sefer izin vermeyecegim bu durumlara. Insallah kızım da oglumla birlikte yemeye başlar.
Ben inaniyorum ki insaallah oglunla birlikte kizinin da yeme duzeni degisecek, bu sorunlarin hepsi yavas yavas ortadan kalkacak, gercekten cok zor, Allah kolaylik versin. Benim kizimda da coklu gida alerjisi vardi, 1 yil kadar sadece makarna, ekmek, zeytin, marul, patates yiyerek emzirdim kizimi, o kadar zordu ki, herseyi canim asiri istiyordu, hicbirsey yiyemiyordum, cevremdekiler yedikce sinir oluyordum vs. Sonra kizim ek gidaya baslayinca da yavruma herseyi veremedim, verdiklerimi de sinirli miktarda vermek zorunda kaldim hep, atiyorum ilk verisinde mercimek tanesi kadar, ertesi gun nohut kadar vs gibi, dahasini ister aglardi veremezdim ya dokunursa diye. Herseyi yediremedigimiz icin de damak tadi olusmadi tabi, mesela daha hic agzina yogurt surmuslugu yok, sonradan kasar peynir yemeye basladi, kreste sut icmeye az da olsa beyaz peynir yemeye basladi, yemedigi yemekleri vs sadece teklif ettim hic israrci olmadim, belki de o yuzden ciddi yeme problemi yasamadik, bana en buyuk artisi alerjinin, insanlar tehlikeli oldugu icin mecburen benden habersiz ya da onaysiz hicbirsey yedirip iciremediler, paketli ve sagliksiz yiyecekler asla yedirmediler. Cok sukur bu sene kreste hemen hemen herseyi yiyormus, evde yine sadece kreste seviyorum evde yemicem diyor bazi yemeklere ama zamanla onu da aşicak diye dusunuyorum bakalim.