Uzun bile sürse sağlıkla doğsun da. Ben sancı odasında 12 saat falan durdum, sancılar arası bile belim ağrıyordu ama rahat nefes alıyordum en azından. Sakinleştirici müzikler dinlemiştim. İlk 24 saat sancı evde çektim. Sadece 2 kez hastaneye gelip NST ve muayene olup eve dönmüştüm.Yazdıktan sonra düşünmediğim değil:) rabbim ikinciyi bir nefeste doğurmayı nasip etsin.
Bu arada o kulaklık kayboldu o akşam eşim aylarca kızdı durdu telefonunun orijinal kulaklığıydı. Telefonu da yeni almıştı. O kızdıkça ben ona kızdım senin çocuğunu doğurmakla meşguldüm diye, bu sefer kaybolsa da üzülmeyeceğim kulaklık götüreceğim.
Bir de doğum sonrası oda ile sancı odası falan farklı oluyor mutlaka minik çanta olmalı yanımızda bebeğin ilk giyeceği 10lu takımı ve doğum süresince kullanılabilecek eşyalar (telefon, kulaklık minik bir yastık gibi) minik çantaya koyulmalı.
Hemşireye teslim ediyoruz ya doğmadan önce giydireceğimiz şeyleri ben yumuşak tülbent gibi bez de vermiştim. Onunla da sildiler bebeği, sonra giydirdiler, oradaki taşlaşmış yeşil ameliyathanede kullanılan bezlerden iyidir.