mesela patikli altlardan kaç tane alalım :)Ben sadece öyle masraflı olacak carters dan iki tulum aldım. Zaten öyle masraflı kıyafetler hediye gelir büyük ihtimalle gelmezse doğuma yakında alınır. Ama body si patikli alt ı falan hediye gelmez diye düşünüyorum o yüzden şimdilik onları alıyorum.
Çok haklısın canım nasıl alıştırırsan öylr gidiyo heleki erkek bebekler sıcağı hiç sevmiyo fazla kıyafet almamak lazım mevsim değişecek bebişler büyüyecek ama insanında baktıkça alası geliyo çok güzel kıyafetler varKesinlikle kullan atlardan kullanmak lazım. Anne bebek bakım çantalarından çıkıyor alt açmalar hiç kullanılmıyor. Kullan atları da eğer ıslanmadıysa kirlenmediyse tekrar tekrar kullandım tabi ki de. Benim oğlumun hastane çıkış takımı geldi 56 cm yazıyor. Kızım 52-53 hangisini hatırlamıyorum o civarda doğdu, oğlum hadi doğsun 54. Bu takım dışında yenidoğan almayacağım, çok çabuk büyüyor ve kızımdan kalan beyaz/kahverengi falan patikli pantolonlar zıbınlar var onları giydiririm. Zıbın üzerine önden düğmeli ceket gibi giyilebilen penyeler çok pratik oluyor. Önden düğmeli değilse mutlaka omzundan yakasından düğmesi olsun üste aldıklarınızın. Zıbınları giydirmesi zaten kolay oluyor. Kadife hiç sevmiyorum normalde, kızımda da bir iki tane almıştım, ama bence sıcak gelir. Ayrıca küçükken tulum çok almayın bi anda giydiremez oluyorsunuz. Daha büyüdüğünde 1-2 yaşında çok tulum giydirdim ben çok seviyordu gece yatarken.Ayrıca alt alırken patikli altlar da güzel oluyor çorapsız falan giydiriyordum.
Ayrıca da nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. Eşimin kuzeniyle 7 ay arayla doğum yaptık. O kızının pantolon kısmını 3 kat bile giydiriyordu bazen. Ben kendim ne giyiyorsam bi kat fazla giydiriyordum. Kendim kışın bile bazen atletsiz dolaştığım için 2 kat geziyordu çocuk genelde. 5 yaşında kızım, kışın altına iki kat giydiği nadirdir, üstüne yelek ceket giymez evde. Dışarıda atlet, uzun kollu penye ve mont. İzmir sıcak ama, onlar da İzmir'de yaşamasına rağmen her kıyafetinin altında külotlu çorap üzerine tayt üzerine pantolon. Biraz zayıf olmasının da etkisi var ama, bebeklikten gelen alışkanlıklar çok önemli. Boşuna kat kat giydirmeyin önerim yavruları. Sabah kızıma sadece bir tayt ve atletsiz uzun kollu üst giydirdim mesela.
Aman canım dikkat et birde o çıkmasın.ben 5 dozun hepsiNi yatırmıştım.sanırım önür boy o koruyuculuğu varmış.Biraz ovdum aşıdan sonra
KuZum acıdığı zaman mı zeytinyağ ile masaj yaptırayım
ağrıyacak diye bekliyorum hatta yemek bile yaptım sonra yapamam diye
Tulumları 0-3 0-6 mı alalım PekiTekrar tekrar yazayım küçük bebekken fazla tulum almayın, bence hem giydirmesi eziyetli, hem de çabucak küçük kalıyor.
Canım bende 7 ay dolduktan sonra inşallah alacam.daha doğrusu aldıracam inşallah....Alışveriş konusunda beni heyecanlandırıyorsun
:)))
Başlamak istiyorum ama biraz daha sabır diyorum kendime
Kesinlikle kullan atlardan kullanmak lazım. Anne bebek bakım çantalarından çıkıyor alt açmalar hiç kullanılmıyor. Kullan atları da eğer ıslanmadıysa kirlenmediyse tekrar tekrar kullandım tabi ki de. Benim oğlumun hastane çıkış takımı geldi 56 cm yazıyor. Kızım 52-53 hangisini hatırlamıyorum o civarda doğdu, oğlum hadi doğsun 54. Bu takım dışında yenidoğan almayacağım, çok çabuk büyüyor ve kızımdan kalan beyaz/kahverengi falan patikli pantolonlar zıbınlar var onları giydiririm. Zıbın üzerine önden düğmeli ceket gibi giyilebilen penyeler çok pratik oluyor. Önden düğmeli değilse mutlaka omzundan yakasından düğmesi olsun üste aldıklarınızın. Zıbınları giydirmesi zaten kolay oluyor. Kadife hiç sevmiyorum normalde, kızımda da bir iki tane almıştım, ama bence sıcak gelir. Ayrıca küçükken tulum çok almayın bi anda giydiremez oluyorsunuz. Daha büyüdüğünde 1-2 yaşında çok tulum giydirdim ben çok seviyordu gece yatarken.Ayrıca alt alırken patikli altlar da güzel oluyor çorapsız falan giydiriyordum.
Ayrıca da nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. Eşimin kuzeniyle 7 ay arayla doğum yaptık. O kızının pantolon kısmını 3 kat bile giydiriyordu bazen. Ben kendim ne giyiyorsam bi kat fazla giydiriyordum. Kendim kışın bile bazen atletsiz dolaştığım için 2 kat geziyordu çocuk genelde. 5 yaşında kızım, kışın altına iki kat giydiği nadirdir, üstüne yelek ceket giymez evde. Dışarıda atlet, uzun kollu penye ve mont. İzmir sıcak ama, onlar da İzmir'de yaşamasına rağmen her kıyafetinin altında külotlu çorap üzerine tayt üzerine pantolon. Biraz zayıf olmasının da etkisi var ama, bebeklikten gelen alışkanlıklar çok önemli. Boşuna kat kat giydirmeyin önerim yavruları. Sabah kızıma sadece bir tayt ve atletsiz uzun kollu üst giydirdim mesela.
İki çeşit var galibaReflü yatağı gerekli mi diyenler için. İlk bebeğim çok kusan bi bebekti reflü vardı. Uyuyup yatırımca ağzını buruşturur süt ağzına geldiği için rahatsız olur hemen uyanırdı. Yastığın üzerine yüzüstü yatırmadığım mı kalmadı ne çok uğraşmıştım. Onda kullanmadım bu bebeğimde kullanıcam. Yandaki yastıklarını düşmeyi engellemesi, eğimli olduğundan kusmayı boğulmayı engellemesi açısından kullanışlı olacağını düşünüyorum. Yorumları da okuyarak karar verdim
aldırıcam derken :)Canım bende 7 ay dolduktan sonra inşallah alacam.daha doğrusu aldıracam inşallah....
Valla ben deneyimli değilim bu konuda ama blogların yalancısıyım. Sık çamaşır yokayabileceksen 10 taneye gerek yok heralde 5-6 tane yeter diyorlar ama yıkayamazsan 10 ancak yeter heraldemesela patikli altlardan kaç tane alalım :)
aynen onlardan da bi 10 ar tanemi alsak , ben zıbını 10 tane aldım, 5 tane akdar daha uzun kollu alıcam birde 10 patikli yeter sanırım ev içinde ,
Kendiliğinden kenarları kapalı olan nasıl bişey onu bilmiyorum ama bu yataklarda en iyisi sevi bebe. Ve ayak kısmına kaymaması için yastık eklemişler o da kullanışlı olur. Yoksa aşağı doğru kayma sorunu yazıyor bazı ürünlerde. Benim aldığım şuİki çeşit var galiba
Biri yatak gibi kenarları kapalı
Diperinde kenarlı açık yanında verilen yastıkları koyuyorsun
Kendiliğinden kenarlı kapalı reflü yatağı daha kullanışlı geldi bana
yıkamak mesele değilde kurutma işi zor olurmu :) birde kurutma makinası alırım battı blaık yan giderValla ben deneyimli değilim bu konuda ama blogların yalancısıyım. Sık çamaşır yokayabileceksen 10 taneye gerek yok heralde 5-6 tane yeter diyorlar ama yıkayamazsan 10 ancak yeter heralde
Tulum gece yatarken bir de dışarı çıkarken lazım olur diye üç tane aldım ben. Ama evde tek altlar sık bez değiştiğinden daha kullanışlı oluyormuş heraldeTekrar tekrar yazayım küçük bebekken fazla tulum almayın, bence hem giydirmesi eziyetli, hem de çabucak küçük kalıyor.
Valla onu bunu alalım derken kendimizi sokamayacağız heralde evlere :)yıkamak mesele değilde kurutma işi zor olurmu :) birde kurutma makinası alırım battı blaık yan gider
Kadifeler sıcak tutmuyor canim icine uzun kollu içlik ve ayakla pijama al onlar genelde beyaz renk oluyor ve içinden giydiriyorsun tulumlarin altına yada kiyafetlerinin altına ilk hetapda minik çoraplar ve yelekler çok kullaniliyor penye yelekleri tercih ediyorum.alışverişlere başlayan arkadaşlar neler aldınız, yada alacaksınız, cumartesi kuzenim geldi alt açmalardan alacaktım kesinlikle alma kullanamıyorsun pratik kullan altlar en güzeli dedi.
aslında tecrübeli annelerden fikir almak lazım ben alışverişlere başladım ama beğendiğimi alıyorum şeklinde halbuki en çok neye ihtiyacım olur bilsem.
mesela birkaç kadife tulum istiyorum mart ayı soğuk olur illaki ama kaç ay almalıyım 0-3 ,3-6
aynen :) heryer ıvızr zıvır dolucakValla onu bunu alalım derken kendimizi sokamayacağız heralde evlere :)
Canım ben hep yatıyorum ya.sadece lavaboya kalkıyorumaldırıcam derken :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?