- 15 Ağustos 2018
- 1.656
- 4.895
- 63
Renginden çok çeşit bol kızlarda.kiz tarafına bakiyorum dolu erkrk tarafına bakiyorum daha az ve çeşitte az.gecenlerde baya bisey aldim bir baktım hem mavi almışımBir erkek bir kız tam hayallik aile tablosu :)
Kız olunca alınacaklar insanın gözüne daha bir gösterişli güzel geliyor
Pembiş pembiş
Rengin tatlılığından olsa gerek
Ya masallah canim ne kadar uzun bakmışlar öyle burda toplam 5 dakika sürüyorBebeğimin kalbini dinlerken hareketlendi bende hissediyordum ebe kadın da dedi şu an hareket ediyor hissediyor musun evet dedim sonra 5 dakika boyunca hareket etti benim güzel oğlum. Karnımın ölçüsünü aldı herşey iyi dedi karnın baya büyümüş ve dokusu sert olması gerektiği gibi dedi. Rahim yüksekliği 21 cm.
Ağrı kesiciler verdi küçük kasılmalarım için. Varis çorabı için reçete yazdı uçakla yolculuk yapacağım için giymem lazımmış. Ve hastanedeki doğuma kadar olan bügün randevular alındı.
Belimde küçük bir kemik kayması varmış. Yarın saat 2 de başka bir doktordan randevu aldık o kemiği yerine koyacakmış. Bel ağrılarım ondan kaynaklıymış.
Karın altı ağrıları içinse ligament ağrıları dedi onun için magnezyum ilacı yazdı.
Toplam 1 saat sürdü
Sağlığınız yerinde olsun da canım önemli olan oCanimvalla sorma ya bir haftadir okul ev misafir canim cikiyor isler cok yogun yatili misafir geldi hep. Hic girip bakamadim. Telefonu elime alacak firsatim olmadi. Daha bir hafta daha boyle gibi bakalim. Bu arada normalde 15 aralikta detayli randevum vardi. Ama o hafta veli toplantisi oldugu icin ctesi gunu gidiyorum kismetse detayliya. Cok heyecanliyim. 4 haftadir gormuyorum kuzumu. Saglik ocaginda kalbini dinledim sadece. Tetanoz un da ilk dozunu oldum. Uc gun kolum agridi sizde durumlar ne? Detayliya girenler nasil sonuclarla geldi? Tetanozlar olundu mu?
Bu arada kızçeler sağlık ocağı kontrolünde 7. Haftadan 20. Haftaya kdr bir kilo almış görünüyorum. Çok sevindirik oldum bu duruma. Hatta ebe hesap yaptı e bu çocuğun suyu o su busu derken çocuk kilo almış diyebiliriz dedi. Kayınvalidemde ki tartıya göre 1.5 kg almış duruyorum :) her halukarda iyi gidiyorum çok şükür. Ama göbüş aldı başını gidiyor. Göğüsler de öyle. Bir de aşırı sık acıkıyorum. Bir de şekerim hep düşük. Şekeri düşük olan var mı benim gibi. Sağlık ocağında ki doktorum bayılma da diyip duruyor69 çıkıyor şekerim genelde. Sizin ne durumda?
Bu da 20 haftalık oğluşum.
Maşallah canım hemen hemen aynıymışız bende toplam 1,5 kilo almışım gibi gözüküyor. Onunda hatta 1 kilosunu son 2 haftada almışım. Artık hızlanacak kilo olayı :)Bu arada kızçeler sağlık ocağı kontrolünde 7. Haftadan 20. Haftaya kdr bir kilo almış görünüyorum. Çok sevindirik oldum bu duruma. Hatta ebe hesap yaptı e bu çocuğun suyu o su busu derken çocuk kilo almış diyebiliriz dedi. Kayınvalidemde ki tartıya göre 1.5 kg almış duruyorum :) her halukarda iyi gidiyorum çok şükür. Ama göbüş aldı başını gidiyor. Göğüsler de öyle. Bir de aşırı sık acıkıyorum. Bir de şekerim hep düşük. Şekeri düşük olan var mı benim gibi. Sağlık ocağında ki doktorum bayılma da diyip duruyor69 çıkıyor şekerim genelde. Sizin ne durumda?
Bende kararsız kaldım.bu keçeler güzel oluyor oğlumun doğum gününde yaptirmistim arkadaşlara gittiğimde hala görüyorum dolaplarinin üstünde güzel duruyor.Valla hepsi birbirinden güzel canım bilemedim ben
Yaa benim ebem çok iyi ilk gittiğimde 45 dk boyunca ne yapıp ne yapmamam lazım ne yenilir ne içilir vs herşeyi anlattı. İlaçlarımı verdi. 20. Haftadan sonra her istediğinde kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi vs. Telefon numarasına kadar verdi sormak istediğin birşey olursa ara diyerekKızlar sizin sağlık ocakları ne güzelmiş ya bizimki aşı için aramadı bile hem de rahatlar yani kalabalık da değil daha hemşiremi bile tanımıyorum hemşirem varmışbi kere kan vermek için gittim sonra beğenmedim zaten hastaneye gittim bebek aşılarını falan da iyi takip etmem lazım bunlara güven olmaz.
Cnm arkadaş msj atmış ayicikli olan tane 5 diğerleri 3 TLAyy hepsi çok tatlı kaça geliyo canım tanesi
Canım enfeksiyon şuanlık tehlike arz edecek boyutta değil. O yüzden ilaç vermedi. Bol su içmeye devam. Günlük ped kullanmıyorum bir de. İdrar yolu enfeksiyonu tetiklemesin diye. Öyle yuvarlanıyoruz şimdilik.Sağlığınız yerinde olsun da canım önemli olan odikkat et kendine o koşturmada :)) gör miniğini büyümüştür iyice tetanoz dün oldum ağrı yapmadı şükür hafif sızı oluyor hareket ettirdikçe o kadar :)
Enfeksiyonun ne oldu tekrar tahlil yaptırdın mı ?
Yaa bir de dokunsanız var ya tef gibi :) benim göbek deliğim dışında şuan. Çok erken çıktı :) ablm diyor benim 8. Ayda fln çıkmıştı göbek deliğim dışa diyor. Şuan benim ki dışarıda :))Canım maaşallah göbüş baya belli olmuşben 22. Haftamdayım göbeğim yok gibi
Kuzum evet hızlanır artık kilo alımı:) ayda üç kilo alan olabiliyormuş. Onlardan olmazsam iyi bir kiloyla kapatırım diye düşünüyorum. Ama bakalım. Kuzum referans 74-115 diyor benim 69 işte. Sorucam ztn kendi doktoruma. Çünkü aile hekimim her seferinde bir panik yapıyor düşük görünce. Çok da ilgili bir adam. O gün orada ölçtü 67 çıktı o anlık ölçümde. Aman aç kalma bayılırsın bak diyip durdu. Şu detaylıdan sonra kendi doktoruma da gidicem bakalım sorucam işte.Maşallah canım hemen hemen aynıymışız bende toplam 1,5 kilo almışım gibi gözüküyor. Onunda hatta 1 kilosunu son 2 haftada almışım. Artık hızlanacak kilo olayı :)
Göbeğimde çok çıkmadı sanki yada bana öyle geliyor bilmiyorum
Şeker konusu hakkında fikrim yok ama tansiyonun tersi olarak şekerin düşüğü daha tehlikeli ama 69 çokta düşük değil sanki. Bunu doktorla görüş bence kuzum.
Ne güzel cnm valla böyle ebelerden Allah çok versin.benim bende aynı gidiyorum bı ilgi bı ilgi bugün pazarda karşılaştım karnımı ve oğlumu sevdi.cana yakın insanın hali bı başka oluyor.Yaa benim ebem çok iyi ilk gittiğimde 45 dk boyunca ne yapıp ne yapmamam lazım ne yenilir ne içilir vs herşeyi anlattı. İlaçlarımı verdi. 20. Haftadan sonra her istediğinde kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi vs. Telefon numarasına kadar verdi sormak istediğin birşey olursa ara diyerekHatta dedim ki özelde böyle doktor olsa direk uça uça giderim özelde bile böyle ilgi yok Çokta lazım değil sanırım ama bu kadar ilgi görevini yerine getirse yeter ama böylesi de insanın hoşuna kaçıyor
Canım bende kaydımı yaparken uzun uzun anlattı ama düşün ben 7. Haftamda bildirdim 20. Haftaya kadar ne bir ses ne bir seda doktorum söylemesi aşı vs arayıp çağırmadı bile rahatlar yaniYaa benim ebem çok iyi ilk gittiğimde 45 dk boyunca ne yapıp ne yapmamam lazım ne yenilir ne içilir vs herşeyi anlattı. İlaçlarımı verdi. 20. Haftadan sonra her istediğinde kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi vs. Telefon numarasına kadar verdi sormak istediğin birşey olursa ara diyerekHatta dedim ki özelde böyle doktor olsa direk uça uça giderim özelde bile böyle ilgi yok Çokta lazım değil sanırım ama bu kadar ilgi görevini yerine getirse yeter ama böylesi de insanın hoşuna kaçıyor
Aynen valla ben de çok seviyorum aile hekimimi de hemşiremide. Bizim ki tarihi not etmeyi unutmuş. Bana 29 unda gelirsiniz demişti. 26 sında gebelik izleminiz geçiyor diye msj attı :) ama bizim sağlık ocağında ultroson yok. Bir de oldukça yoğun. Ama sağolsun ilgileniyorlar:Sadece kalp atışı dinleniyor. Bazı yerlerde ultroson da varmış.Yaa benim ebem çok iyi ilk gittiğimde 45 dk boyunca ne yapıp ne yapmamam lazım ne yenilir ne içilir vs herşeyi anlattı. İlaçlarımı verdi. 20. Haftadan sonra her istediğinde kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi vs. Telefon numarasına kadar verdi sormak istediğin birşey olursa ara diyerekHatta dedim ki özelde böyle doktor olsa direk uça uça giderim özelde bile böyle ilgi yok Çokta lazım değil sanırım ama bu kadar ilgi görevini yerine getirse yeter ama böylesi de insanın hoşuna kaçıyor
Al bende de o kadar canım. Başlarda evden çıkamadığım için bilgilerimi telefonda aldı sonrasında ne aradı ne sordu ebe. Sonrasında ben ilaç yazdırmaya iğneye falan da sık gidiyorum görüyor gel bi kilonu bile ölçelim demiyorKızlar sizin sağlık ocakları ne güzelmiş ya bizimki aşı için aramadı bile hem de rahatlar yani kalabalık da değil daha hemşiremi bile tanımıyorum hemşirem varmışbi kere kan vermek için gittim sonra beğenmedim zaten hastaneye gittim bebek aşılarını falan da iyi takip etmem lazım bunlara güven olmaz.
Benimde şekerim 70 lerde çıkıyor canım. Doktorum ay sonu muayeneye gitmeden açlık tokluk şekeri istedi sanırım ona göre isteyecek benden detaylı konuşamadım bir yanım yap gitsin ne olacak diyor bir yanım da yaptırma diyor kararsız kaldımCanım enfeksiyon şuanlık tehlike arz edecek boyutta değil. O yüzden ilaç vermedi. Bol su içmeye devam. Günlük ped kullanmıyorum bir de. İdrar yolu enfeksiyonu tetiklemesin diye. Öyle yuvarlanıyoruz şimdilik.
Yaa bir de dokunsanız var ya tef gibi :) benim göbek deliğim dışında şuan. Çok erken çıktı :) ablm diyor benim 8. Ayda fln çıkmıştı göbek deliğim dışa diyor. Şuan benim ki dışarıda :))
Benm de 21 +3 vaziyet bu :) ay tek sağlıklı olsun da göbüşü dert edemicem. Bir de burada çok belli değil de bildiğiniz sivri :) erkek karnı hani resmen :)
Kuzum evet hızlanır artık kilo alımı:) ayda üç kilo alan olabiliyormuş. Onlardan olmazsam iyi bir kiloyla kapatırım diye düşünüyorum. Ama bakalım. Kuzum referans 74-115 diyor benim 69 işte. Sorucam ztn kendi doktoruma. Çünkü aile hekimim her seferinde bir panik yapıyor düşük görünce. Çok da ilgili bir adam. O gün orada ölçtü 67 çıktı o anlık ölçümde. Aman aç kalma bayılırsın bak diyip durdu. Şu detaylıdan sonra kendi doktoruma da gidicem bakalım sorucam işte.
Bu arada şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ya biz de annem şeker hastası yıllardır insülin vurunuyor. Ablam da da insülin direnci problemi var o da hap kullanıyor. O yüzden yaptırıcam mecbur. Doktorum da tavsiye etmişti. Aile hekimim de aynı şekilde. Sağlık ocağında yapılmıyormuş hatta. Yalnız gitme dedi bir de banaBenimde şekerim 70 lerde çıkıyor canım. Doktorum ay sonu muayeneye gitmeden açlık tokluk şekeri istedi sanırım ona göre isteyecek benden detaylı konuşamadım bir yanım yap gitsin ne olacak diyor bir yanım da yaptırma diyor kararsız kaldım
Canım o kilo ölçümü sağlıklı değil zaten benim evdeki kilomdan duruma göre 2 3 kg fazla çıkıyorum kıyafetle ve tok karnına wc ye çıkmadan ölçülmez ki... özeldeki doktoruma da dedim ama artık fazla çıkan kiloları baz alıcaz en azından kendimi biliyorum. bi tartı al canım çok uygun fiyatları hep aynı yerde ölç kendini ec ye çıkıp ve aç karnına kıyafetlerin de kalın olmasınAl bende de o kadar canım. Başlarda evden çıkamadığım için bilgilerimi telefonda aldı sonrasında ne aradı ne sordu ebe. Sonrasında ben ilaç yazdırmaya iğneye falan da sık gidiyorum görüyor gel bi kilonu bile ölçelim demiyor
Maşallah oğluşunaBu arada kızçeler sağlık ocağı kontrolünde 7. Haftadan 20. Haftaya kdr bir kilo almış görünüyorum. Çok sevindirik oldum bu duruma. Hatta ebe hesap yaptı e bu çocuğun suyu o su busu derken çocuk kilo almış diyebiliriz dedi. Kayınvalidemde ki tartıya göre 1.5 kg almış duruyorum :) her halukarda iyi gidiyorum çok şükür. Ama göbüş aldı başını gidiyor. Göğüsler de öyle. Bir de aşırı sık acıkıyorum. Bir de şekerim hep düşük. Şekeri düşük olan var mı benim gibi. Sağlık ocağında ki doktorum bayılma da diyip duruyor69 çıkıyor şekerim genelde. Sizin ne durumda?
Maşallah canım hissediyorsun artık sende bayaIyi aksamlar kizlar.bugun sağlık ocağına gittim kalp atislarini dinlemek için.ebe kalp atışını dinlemek için bastırınca bi tekme atti.aa dedim vurdu heralde ebede tekme artı gördüm dedi.demekki dışardan anlaşılıyor artik.sabah çok hissetmiyorum diye yakiniyordum bugün costu resmen
Canım ben hamileliğimin 7. Haftasından beri hem midem çok bulandı ( kusma yok) hem de o kadar çok acıktım ki kazındı resmen şuan da kendimi frenlemesem her şeyi yerim, yemek yedikten sonra sanki yememiş gibiyimYa biz de annem şeker hastası yıllardır insülin vurunuyor. Ablam da da insülin direnci problemi var o da hap kullanıyor. O yüzden yaptırıcam mecbur. Doktorum da tavsiye etmişti. Aile hekimim de aynı şekilde. Sağlık ocağında yapılmıyormuş hatta. Yalnız gitme dedi bir de banaçok düşünceli adam sağolsun :)
Bir de sen de sık acıkıyor musun? Ben şekerim düşük diye mi öyle diye düşünüyorum da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?