- 3 Nisan 2018
- 1.837
- 3.757
- 63
Gecim derdi hepimizin basında.Bende düşünüyorum çocuğua yetisebilecek miyiz diye.Canım sıkma canını. İnan bizde de durumlar aynı. Biz henüz kapatmadık ama iş bulsa kapatacak eşim. İşler çok kötü ve bende çok bunalıyorum. Onunda benden başka anlatacak kimsesi yok bana anlatıyor ama İnan artık boğuluyorum. Bazen ikinci için erkenmiydi diye düşünürken buluyorum kendimi. Ama eşim farkında değil boğulduğumun. Sürekli anlatıyor. Sizden farkımız ben çalışıyorum. Şükür iyi kötü maaşım var. Bide sağolsun ablam sıkışınca el atıyor ama onu da artık ben istemiyorum. Allah yardımcımız olsun. Kriz yok diyorlar ama esnaf kan ağlıyor. Dolar yükseldi fiyatlar arttı ama düşünce fiyatlar düşmedi
Canım zaten her ay profa muayene olacaktın değil mi? Zaten özel bir şey yapamaz ki bence kendi doktoruna devam et sonuçta o ilk farketmişti dimi canım? Her ay da ameliyatı yapacak profa gidersin o zamanda yol masrafınız olur sadeceAynen kuzu orası öyle şartlar kötü kimin ne olacağı hiç mi hiç belli olmuyor. Hayat işte hala öğrene öğrene ilerliyoruz.
Birden geliveriyor valla kuzu normalde düşünüp kafayı taktığımdan değil. Birde bugün bir doktorla görüştüm asgari ücretin yarısı muayene ücreti varO yüzden kendimi kötü hissettim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Gözün aydın canım maaşallah güzel haberlerle geldinOy kuzular son sayfayı okuyabildim sadece. Demek ekonomik sıkıntılar sadece bizde yokmuş:) biz iki maaşla çok zorlanıyoruz. Ama Allah sağlık versin hepsi yoluna girecek inş. Rabbim beterinden korusun. Biz de çok zor günler geçirdik. Hala da sıkıntılar dolu ama Allah ağız tadı versin. Biz de eşimle hep öyle diyoruz. Güzel düşünelim güzel olsun.
Gelelim oğluşumuzaaa :) bugün detaylı vardı. Gittik gördük oğlumuzu. Çok korkuyordum. Çok şükür her şey yolunda dediler. Darısı sizlerin başına. Çok poz vermedi ama oğluşumuzun pozunu ekliyorum hemen. 400 gr olmuş. Boy söylemedi ama fl ile 7 yi çarpında 24 fln çıkıyor.
Canım dediğin doğru gerçekten şöyle birşeyde var ben normalde devlete gidiyorum ama 1 aydır özele de gitmeye başlamıştım. Devletteki doktorum o imkansızlığına rağmen sorunu doğru olarak anladı. Özeldeki doktor ise sadece mideyi görebildi. ee onu bende görüyordum zaten görmemek imkansızdı. Yani doktor seçimi iyi olduktan sonra hiçbir önemi yok özel-devlet.. Benim imkanım olsaydı da özelde doğurmayacaktım sezeryan yapmak işlerine geliyor diye. Çünkü dediğin gibi bir sorun olunca yallah araştırma hastanesine..cnm bende ikinci dogumda cok agrim sancim oldi diye özele gitmek istedim hep ama bi baktim ki 6-7 bin fiyat istiyolar bi dogum icin 6 taksite böleriz diolar bide nerdeyse ayda 1000 tl taksit ödeyeceğim hastane icin oturdum dusundum sartlarim musade etmiyor sadece dogumlada bitmiyo a-z ye hersey lazim yeni bi bebek icin. Bide özeller bebekte yenidogan biseyi oldugu zaman devlet kadin dogum hastanelerine sevk ediyor anlamadigi cok basit biseyden dolayi bile eee ben ne anladim bu işten. Bunu bana diyen komsum hemsire kadin doğum hastanesinde. Bana kalirsa yap devlette dogumunu dedi. Bende devletin en iyisi olani arastirdim buldum cokta memnunum. Evet maddi sıkıntılarım olmasaydi özeli tercih ederdim ama verecegim parayi zaten zorla verecem bide anlamadiklari zaman zoruma gidecekti
İnşallah öyle olur kuzum.Canım geçen zaman için keşkelerin hiç bir önemi yok her bebek rızkıyla doğar derler bol bol dua et boşuna kendini yıpratma kimin maddi sıkıntısı yok ki Allah hepimize helaliyle bol rızık versin bu zamanlar geçer
Evet kuzum devletteki doktor çok ilgili ve bilgili ama başka yerde doğum yapma fikri korkutuyorken üstüne o hastanede doğum yapanların tek kaldıklarını okudukça gerildim. Gelişmiş bir hastane olduğu gibi çokta kalabalık refakatçi izni yok. Hem o psikiloji hem tek kalmak ne kadar iyi gelebilir ki insana..A April wind galiba hacettepeyle filan görüşmeyi dusunuyodunuz dogum icin neticede universite hastanesi memnun kalacaginizi düşünüyorum. Size diyeceğim su ki o asgari ucretin yarisi kadar muayene ucreti olan kisinin ne farki var hacettepedeki hocalardan
Çok şükür canım güzel haberlerle gelmek nasip olduCanım gözün aydın güzel haberlerle gelmişsinboşuna evham yapıp kendini strese soktun kuzum minik kızın çok iyi merak etme
Doktor da o konuyu önemsememiş canım sende moralini bozma sakın geçici dediyse öyledir maaşallah canım
Kuzum hepsi birbirinden güzel güle güle sağlıcakla giysin kızınKızlar bugun bende bu cicileri aldım kızıma
Roxy matik deterjanda aldım yıkayıp kaldırırım diye.. sağlıkla gelsin bebeklerimiz inşallah
Şöyle kuzu şimdi ben kendi doktoruma devam edicem ama perinatolog takibinde de olmamda gerekiyor.Canım zaten her ay profa muayene olacaktın değil mi? Zaten özel bir şey yapamaz ki bence kendi doktoruna devam et sonuçta o ilk farketmişti dimi canım? Her ay da ameliyatı yapacak profa gidersin o zamanda yol masrafınız olur sadece
Sağol canım Allah razı olsunmelike222 cnm güzel haberlerle gelmişsin gözün aydın.o parlama geçer merak etme.Allahin izniyle.
Canım gözün aydın hayırlısıyla güzel haberlerle gelmişsinCnm inan şimdi ben yazacaktım.
Bugün ayrıntılı ultrasona girdim.
Çok zorlandım göbeğime toplandı girmeden bebek. Hafif sert oldu.
Neyse dayandın sonra gevşedi.
Bebek sırtını dönmüş bişeyler yedirdiler 20 dakka yürüttüler.
Karnım oldu bı davul gerim gerim gerildi.
Girdim içeri neyse dönmüş bebek. Dönmeseydi kalkacaktım masadan bırakın beni ne olursa olsun dogurucam die.
Neyse uterin arterlere baktırdım sorun yok dedi. Çentiklenme yok dedi.
Çok uğraştılar benle iki doktor baktı ama streste yaptım galiba yada artık bıktım doktorlardan.
Bebek iyiymiş.
Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla bağışlasın inşallah.
36 haftaya kadar proluton Depot ol dediler.
Coraspirini 32. Haftada bırak dediler. Başka bir perinatologda 35. hafta demişti.
Ultrason aleti özelde ki gibi iyi değildi, genede devlete göre çok çok iyi bı alet diyebilirim:)
Senin bebişe hep dua ediyorum cnm Rabbim bı mucize verecek ve inan hiç bir sorun olmadan doğacak Rabbimin izniyle.
Sorma cnm benimde bugün aklıma geldi.Cok mu komik hocam deseydin ? Gıcık oldum
Kyzum üzülme Allah büyüktürKendime kızıyorum ya nasıl birikim yapmadık diye. Eşimin işyeri vardı ekonomik kriz bizede vurdu kapatmak zorunda kaldı. şimdi muayene ücretlerini duydukça psikolojim bozuluyor. Üstüne hamile olduğumu öğrendiğimde borçlandığımızı da öğrendim. Herşeyi düşünmekten sağlıklı kalamıyorum sanırım
Yalnız kalınca ağlayasım geliyor boğuluyorum sanki
Sorun yok haftada bı iğne ol diyorlar cnm.Canım gözün aydın hayırlısıyla güzel haberlerle gelmişsin
Rahim uzunluğun biraz artmamış mı
Coraspini doğuma kadar kullanmıcakmısın
Canım bahsettiğin midenin suyu boğazına ağzına gelir bunun sebebide reflüAy agzima bogazimi yakan bi sivi gelip gelip gidiyor ilk kez oldu neyin nesi bu
Canım maşallah oğluna çok güzel haberlerle gelmişsinOy kuzular son sayfayı okuyabildim sadece. Demek ekonomik sıkıntılar sadece bizde yokmuş:) biz iki maaşla çok zorlanıyoruz. Ama Allah sağlık versin hepsi yoluna girecek inş. Rabbim beterinden korusun. Biz de çok zor günler geçirdik. Hala da sıkıntılar dolu ama Allah ağız tadı versin. Biz de eşimle hep öyle diyoruz. Güzel düşünelim güzel olsun.
Gelelim oğluşumuzaaa :) bugün detaylı vardı. Gittik gördük oğlumuzu. Çok korkuyordum. Çok şükür her şey yolunda dediler. Darısı sizlerin başına. Çok poz vermedi ama oğluşumuzun pozunu ekliyorum hemen. 400 gr olmuş. Boy söylemedi ama fl ile 7 yi çarpında 24 fln çıkıyor.
Cnm hacettepe de özel oda yok o zaman anladığım. Ama Ankara üniversitesinin Cebeci yerleşkesi var orda galiba özel oda imkani vardi. İbni sina hastanesi filan da Ankara universitesi hastanesi . Dedigim yerde Ankara universitesi cebeci yerleşkesi bide orayi arastir istersen orda hocalarin muayene ücreti. 150 tl filandı ve o hocanin hastası olduğun icin ilgi biraz daha iyi oluyormus. Ben orayida düşünmüştüm ama hocalarımızın randevulari dolu dediler senin durumun farkli belki yararlanabilirsin.Bide söyle dusun Allah saglik versin guc versin sana o zaman yalnızda kalsan üstesinden gelirsin sagligin olmazsa 10 refakatcinde olsa hic fayda etmezCanım dediğin doğru gerçekten şöyle birşeyde var ben normalde devlete gidiyorum ama 1 aydır özele de gitmeye başlamıştım. Devletteki doktorum o imkansızlığına rağmen sorunu doğru olarak anladı. Özeldeki doktor ise sadece mideyi görebildi. ee onu bende görüyordum zaten görmemek imkansızdı. Yani doktor seçimi iyi olduktan sonra hiçbir önemi yok özel-devlet.. Benim imkanım olsaydı da özelde doğurmayacaktım sezeryan yapmak işlerine geliyor diye. Çünkü dediğin gibi bir sorun olunca yallah araştırma hastanesine..
İnşallah öyle olur kuzum.
Evet kuzum devletteki doktor çok ilgili ve bilgili ama başka yerde doğum yapma fikri korkutuyorken üstüne o hastanede doğum yapanların tek kaldıklarını okudukça gerildim. Gelişmiş bir hastane olduğu gibi çokta kalabalık refakatçi izni yok. Hem o psikiloji hem tek kalmak ne kadar iyi gelebilir ki insana..
Cnm simdi okudum zekai tahirde kadin dogum sami ulus da kadin dogum ben sami ulus bestepe yerleskesine gidiyorum odalar tek kisilik drum cok iyi refakatci tabi var istersen sami ulus bestepeyi bi arastirŞöyle kuzu şimdi ben kendi doktoruma devam edicem ama perinatolog takibinde de olmamda gerekiyor.
Zekai tahire gidersem ameliyatı yaptıracak doktorla doğumu yaptıracak doktorun takibinde olup ayda 1 gitmem gerekiyor.
Özelin sebebine gelirsek görüştüğüm doktorun özel kliniliği var doğumu ve ameliyatı hacettepede yaptırıyor. Şart değil tabi ama..
Zekai Tahir’in Doğum koşullarından korkuyorum şimdiden stres bastı.
Ben iğneyle mi karıştırıyorum acabaSorun yok haftada bı iğne ol diyorlar cnm.
Coraspirin doğuma kadar kullandırılmıyor ya,
Ben 32. Haftada bıraktırılıyor diye biliyordum. Daha önceki perinatolog 35 deyince kafam karışmıştı.
Dünde 32. Haftada bırak dediler.
Hele o günlere Rabbimin izniyle bı gelelim de zaten doktorları zengin ede ede bı hal oldum iyi bı perinatoloğa giderim. Yada damar cerrahına giderim. Her hafta salı günü de yar doç a gidiyorum.
Ağızlarını en az 350 tl ile 750 ile arası açıyorlar.
sağol canım yeterli ekipman için bu iki hastaneden birinde olması şart zaten doğumun. Ama halledilmeyecek bir rakam değil hacettepeyi istersem. Yinede çok yüksek geldi.. Aylık 1000 tl yol ve doktor masrafı oluyor en azCnm simdi okudum zekai tahirde kadin dogum sami ulus da kadin dogum ben sami ulus bestepe yerleskesine gidiyorum odalar tek kisilik drum cok iyi refakatci tabi var istersen sami ulus bestepeyi bi arastir
Yok canım ne krizi devlete göre enflasyon dustu Kasım ayinda sırf memura işçiye emekliye az zam vermek için bakalım Aralık ayı için ne diyecekler.salcan 8 TL olmuş ya.tek değilsiniz kuzum valla eşim devlet memuru geliride iyi ama biz bile zorlanıyoruz.aldigini boğazına harca birikim filan yapmayın giymeyin gezmeyin birikim yapmayın diyorlar.Canım sıkma canını. İnan bizde de durumlar aynı. Biz henüz kapatmadık ama iş bulsa kapatacak eşim. İşler çok kötü ve bende çok bunalıyorum. Onunda benden başka anlatacak kimsesi yok bana anlatıyor ama İnan artık boğuluyorum. Bazen ikinci için erkenmiydi diye düşünürken buluyorum kendimi. Ama eşim farkında değil boğulduğumun. Sürekli anlatıyor. Sizden farkımız ben çalışıyorum. Şükür iyi kötü maaşım var. Bide sağolsun ablam sıkışınca el atıyor ama onu da artık ben istemiyorum. Allah yardımcımız olsun. Kriz yok diyorlar ama esnaf kan ağlıyor. Dolar yükseldi fiyatlar arttı ama düşünce fiyatlar düşmedi
Doğru diyorsun. En basitinden bebek bezleri acayip pahalanmış. Geçen yıl arkadaşın prima aldığı paraya şimdi en kötü bezi zor alıyorsun. Ben en ucuz bez neyse onu almayı düşünüyorum mesela :) ben prima kullanırken yengem bim in bezini kullandı. Sonuçta ikimizde sıkıntı yaşamadık :) oda memnundu bende. Onun oğlu da pişik olmadı sızıntı yaşamadı bizde :) alım gücü düşmüşken gerek yok pahalıya kaçmaya.Gecim derdi hepimizin basında.Bende düşünüyorum çocuğua yetisebilecek miyiz diye.
Kriz bizi de vurdu.Herkesi vurmamis olabilir tabi ama şahsen alım gücümüz düştü. Hersey pahali ozellikle mutfak alisverisleri pahalandi.
Allah yardimcimiz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?