- 15 Ağustos 2018
- 1.656
- 4.895
- 63
Canim benim arkadasim da 37 yasinda. O da evlenir evlenmez kontrole gittiginde doktoru tup bebege yonlendirdi beklemeyelim dedi. Keza onda baska sorunlar cikti suan onlarla mesguller. Yani o surecte cok ciddi muayenelerden geciliyor. Boylece bir sorun var mi onu da gormus oluyorlar. Bahsettigin kisi hali hazirda gidiyorsa kontrole esiyle birlikte ve bir problem yoksa ztn tup bebek surecinde normal olarak denerler diye dusunuyorum. Belki gerek kalmadan hamile kalir. Hayirlisiyla insallahKızlar belki fikri olan vardır sorayım. İleri yaş bi ablam için dr sormuştum o da gitti kafasına yatana. Dr zaman kaybetmeyin tüp bebek yapın demiş ama bayağı da konuşmuş yani ilgilenmiş. Tüp bebekte zaman alan birşey değil mi? Mantıklı mı yani direk tüp denemek yaşı 41,5 bu aradaTabi doktor daha iyi bilir ama
Canim cok gecmis olsun ben girmeyeli baya seyler olmus. Yeni gordum. Rabbim yardimciniz olsun.@BellaCiao cnm çok geçmiş olsun.inş zamanında gelir bebisin.beterin beteri var banada hep yatacaksin dedi plesanta Rahime yapisikmis rahim alinmasina kadar konuştu Rabbim ne derse o olir ben yatamiyorum bir kızım var ve bu aralar çok sorunlu.Allahım yardım etsin hepimize.hersey olacağına varıyor üzülme Hrsey inş güzel olacak.yata bildiğin kadar yat.
Kuzum yazini okurken o kadar duygulandim ki anlatamamMerhaba kızlar bugün size yatağımdan yazıyorum.. Bugün yatarak geçen 6günüm. İyim bebişimde hareketli maşallah. Midem çok ağrıyor ve yanıyor çünkü maalesef yatakta yemek yiyorum ve sindiremiyorum. Onun dışında alt tarafımda batma hisleri oluyor idrar enfeksiyonu olabilir önlem için antibiyotik vermişti doktor dün gece içtim..
Annem iş çıkışı yanıma gelip yemeğimi temizliğimi yapıyor. Akşamda eşim masayı kuruyor topluyor. Ben sadece yemek yemek için, tuvalet ve duş için kalkıyorum. Bide sabah kahvaltısı için kimse olmadığı için hemen ekmeğe peynir koyup yanına meyve ekleyip yatakta yiyorum tepsiyide yere bırakıyorum annem yada eşim geldiğinde topluyorlar sağolsunlar.
Bu kısa süreç beni çok fazla duygusallaştırdı. Eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum. Oda gelir gelmez duş alıp yemeği hazırlıyor yiyoruz topluyor ve hemen yatağa yanıma geliyor koltukta oturmuyor. Benimle kalıyor gece uyuyana kadar. Zaten yatağı salona taşıdık gündüz tv falan izlemek için.
Eşime tekrar aşık oldum bu süreç boyunca. O kadar narin davranıyor ki bana konuşması seçtiği sözler kullandığı ses tonu. Beni huzurlu yapıyor. Onun sayesinde içimde umut var direnme gücü var. Bebeğim için kendim izin eşim için moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.
Canim oncelikle baska bir sorun olmamasi iyi bir haber.. cok daha ciddi problemler var. Bana ilk baslarda bu risk soylenmisti canim. Simdi normale dondu. Dikkat etmen gerekir sadece bildigim kadariyla. Canim her sey normal giderken bile erken dogum olabilir. O yuzden bence bu cok kafaya takilacak bir durum degil. Kapaliysa sezeryan gerekebilir diye biliyorum. Normal dogum gorunurken de cat diye sezeryana donebiliyor. Bence bu da problem degil. Sakin tqkilma kuzum o yuzden olur mu?Kizlar ayrintili ultrasondan simdi ciktim. Doktor plasenta previa dedi. Rahim agzini tamamen kapatmis dedi. Birde kocaman miyomum varmis. Erken doguma sebep olabilir dedi. Cok korktum sonucu boyle cikan plasenta previa olan var mi ?
Doktoruna danış canım belki idrar yolu enfeksiyonun vardıray ya zarari olursa bana?cok oluyor cunku sayisini net bilemiyorum
Canım bana da 20. Haftada var denilmişti ama 30.-32. Haftaya kadar yukarı çıkıyor önemseme dedi doktorum bu gün gittiğimde tamamen yukarı çıkmıştı inşallah senin ki de çıkarCnm bana komplet plesanta previa denildi bende haftaya gidecem ayrıntılida ogrenmistim.hepimizin hakkında hayırlısı. İnş yukarı cikar
Canim oncelikle baska bir sorun olmamasi iyi bir haber.. cok daha ciddi problemler var. Bana ilk baslarda bu risk soylenmisti canim. Simdi normale dondu. Dikkat etmen gerekir sadece bildigim kadariyla. Canim her sey normal giderken bile erken dogum olabilir. O yuzden bence bu cok kafaya takilacak bir durum degil. Kapaliysa sezeryan gerekebilir diye biliyorum. Normal dogum gorunurken de cat diye sezeryana donebiliyor. Bence bu da problem degil. Sakin tqkilma kuzum o yuzden olur mu?
Tamam canım bulunca haber verirsinUnuttum canım valla. Sonucu bulursam atarım. Ne zaman gideceksin doktora
Canım plesenta Previa demek için 30-32. Haftayı beklemek ve o zamandan sonra hala plesentanın aşağıda olması gerekiyormuş dedi doktorum %80 yukarı çıkıyor plesenta dedi hiç moralini bozma henüz erken çıkar yukarı inşallahCanim simdi kk de previa hastalarinin yorumlarina baktim da cok musuz oldumHastaneden ciktigimda oh baska sorun yok diye sevinmistim ama ne oldugunu ogrenince dunyam basima yikildi. Bircok hasta rahmini aldirmis hatta idrar kesesine bile yapisiyormus Allah korusun. Bebekleri de erken dogmus 25 haftadan sonra Bilmiyorum sezeryan olmak beni korkutmuyor rahmim alinirsa ve bebegime birsey olursa korkusu var
Canm sen neden en kötüsüne odaklanip canini skyorsun.Birde burada yazanlar cogu kez dertlesmek ve sorunlarini paylasmak icin yazarlar. Hersey yolunda oldugunda pek fazla yazılmaz. Bak ben sana bi örnek vereyim bende rahim kalınlaşması ve polip gibi birsey görmüşlerdi.girdim buraya neler neler. kalinlasma icin direk o adini agzima almak istemedigim kötü hastaligi yaziyorlardi.ben hic cocuk sahibi olmamisim ve yaslilarda görülen bir skntı genelde.Ve o kotu hastalikta bundan dolayi olabiliyormus.Aylarca agladim ya rahimde bisey olurlarsa alirlarsa vesaire.Doktor zaten doktor degil seytan. karsisinda agladigim halde korkma kizim bebegin olabilir bile demedi. Sonucta basit bir operasyon gecti gitti hemen bebegim geldi.Canim simdi kk de previa hastalarinin yorumlarina baktim da cok musuz oldumHastaneden ciktigimda oh baska sorun yok diye sevinmistim ama ne oldugunu ogrenince dunyam basima yikildi. Bircok hasta rahmini aldirmis hatta idrar kesesine bile yapisiyormus Allah korusun. Bebekleri de erken dogmus 25 haftadan sonra Bilmiyorum sezeryan olmak beni korkutmuyor rahmim alinirsa ve bebegime birsey olursa korkusu var
Ah kuzucum her seyi okuma. Bana da dediler ben inan hic dusunmedim bile. Bak simdi iyi gorundu detaylida jendi doktoruma bile gitmedim. Ayrica. 30. haftalarda daha bet belli oluyor. Cikabiliyor%80 yukari. Nolur kotuye odaklanma. Iliski zaten bildigim kadariyla yok. Bizim kiciktigi halde esim hala korkuyor tedbirli olmakta fayda var. Uzanma dikkat et. Emin ol kotu seyler olmayacak. Allahin izniyle her sey guzel olacak. Sakin uzme kendini. Oyle her sayfayi okumayin kizicam size bakCanim simdi kk de previa hastalarinin yorumlarina baktim da cok musuz oldumHastaneden ciktigimda oh baska sorun yok diye sevinmistim ama ne oldugunu ogrenince dunyam basima yikildi. Bircok hasta rahmini aldirmis hatta idrar kesesine bile yapisiyormus Allah korusun. Bebekleri de erken dogmus 25 haftadan sonra Bilmiyorum sezeryan olmak beni korkutmuyor rahmim alinirsa ve bebegime birsey olursa korkusu var
Canım bana da ayrıntılı ultrason da dendi previa diye beni de korkuttular biraz. Ama bir çok doktor ve makale bu haftalarda teşhis konmamali diyor. Rahim büyüyünce yukarı çekiyormus plesentayi içini ferah tut olumsuz düşünme çıkacak insallah bizimkiler yukariCanim simdi kk de previa hastalarinin yorumlarina baktim da cok musuz oldumHastaneden ciktigimda oh baska sorun yok diye sevinmistim ama ne oldugunu ogrenince dunyam basima yikildi. Bircok hasta rahmini aldirmis hatta idrar kesesine bile yapisiyormus Allah korusun. Bebekleri de erken dogmus 25 haftadan sonra Bilmiyorum sezeryan olmak beni korkutmuyor rahmim alinirsa ve bebegime birsey olursa korkusu var
hemde varya ne olumsuz seyler yaziyorlar insanda moral namina birsey kalmiyor. Bizde merak edip okuyoruz ama sonra evham oluyor iste ya bendede olursa diye.Ah kuzucum her seyi okuma. Bana da dediler ben inan hic dusunmedim bile. Bak simdi iyi gorundu detaylida jendi doktoruma bile gitmedim. Ayrica. 30. haftalarda daha bet belli oluyor. Cikabiliyor%80 yukari. Nolur kotuye odaklanma. Iliski zaten bildigim kadariyla yok. Bizim kiciktigi halde esim hala korkuyor tedbirli olmakta fayda var. Uzanma dikkat et. Emin ol kotu seyler olmayacak. Allahin izniyle her sey guzel olacak. Sakin uzme kendini. Oyle her sayfayi okumayin kizicam size bak
ay sen ne güzel tevekkül sahibi bi insansin ya,gercekten tebrik ediyorum.Valla okurken bile umut oluyosun insanlara.valla yolu yontemi ne bilmiyorum ama bende senin gibi iradesi kuvvetli bi insan olmak isterdim.Mini_mini canım ben böyle en ufak bir şeyde sizleri böyle şeyler yazmış görünce kızıyorum.
Ya ben nelerle mücadele ediyorum ve ettim, neler neler yaşadım.
Vs vs vs.
Her zaman şunu dedim Allah var gam yok.
2 li test ultrason kağıdının düşünceler kısmına doktor benimle ilgili öyle şeyler yazmıştı ki...
Görsen bayılırdın.
Ben hiç moralimi fazla bozmadım.
Kendi doktorlarımı aradım araştırdım.
Araştırmadan pes etmek olur mu?
Ayrıca yukarı çıkabilir hele bi 30. Haftadan sonralara gel, öyle herkesin rahmi alınmıyor. Plesenta kolayca rahimden ayrılıyor büyük çoğunlukla.
Kk da okuduğun hikayeler senin moralini bozmasın. Burası sorunların paylaşıldığı bı platform bunu sakın unutma.
Sen içini ferah tut.
Bol bol duanı et.
Bende bilmiyorum cnm nasıl oldu ama Allah içime bı sabır koydu.ay sen ne güzel tevekkül sahibi bi insansin ya,gercekten tebrik ediyorum.Valla okurken bile umut oluyosun insanlara.valla yolu yontemi ne bilmiyorum ama bende senin gibi iradesi kuvvetli bi insan olmak isterdim.
en ufak birseyde hatta bazen insanların lafiyla bile kendime etmedigim eziyet üzüntü takinti kalmiyor. düşüne düşüne berbat ediyorum hayatımı huzurumu.
Perşembe’ye daha var canım ya sağlık ocağına gidip kalp atışını duy yada doktora git bence bu haftalarda düzensiz olsada içinde şüphe kalmasın.Kızlar ya 4 gün önce bebeğim kıpır kıpırdı şimdi oynaması durdu. Daha çok artmasını beklerken simsi hic hissetmiyorum 21. haftadayım ama normal mi 4 gündür hissedememem.. doktora mı gitsem pazartesi.. perşembe ransebum var gerçi ama..
Moralini bozma stresse gerek yok bende previa vardi kizim 39 haftalik dogdu,simdi ikinciye hamileyim gerisini sen dusun :)Canim simdi kk de previa hastalarinin yorumlarina baktim da cok musuz oldumHastaneden ciktigimda oh baska sorun yok diye sevinmistim ama ne oldugunu ogrenince dunyam basima yikildi. Bircok hasta rahmini aldirmis hatta idrar kesesine bile yapisiyormus Allah korusun. Bebekleri de erken dogmus 25 haftadan sonra Bilmiyorum sezeryan olmak beni korkutmuyor rahmim alinirsa ve bebegime birsey olursa korkusu var
Kuzu naber :) teyzen icin gec degil arkadasim 45 yasinda tedaviyle hamile kaldi :) moral onemliPerşembe’ye daha var canım ya sağlık ocağına gidip kalp atışını duy yada doktora git bence bu haftalarda düzensiz olsada içinde şüphe kalmasın.
Ya Benimde çevremde örnekleri var ama herkes bir olmuyor diye çekinmiyorum değil. Mesela bir tanıdığımız menapoza giriyor korunmayı bırakıyorlar. hamile kalıyor :)) ama anlamıyor tabi baya geç öğreniyor :) 44 yaşındaydı bu olay olduğunda.. Şimdi 9 yaşında oğlu var kocamann.Kuzu naber :) teyzen icin gec degil arkadasim 45 yasinda tedaviyle hamile kaldi :) moral onemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?