Çok yüksek değildi canım. Hamilelikte olabiliyor demişti. Zaten kolesterolümü yükseltecek şeyler yemiyorum aslında ama. Bir şey yapmadık tekrar ölçtürmedim canım-Piraye canım yanlış hatırlamıyorsam bir ara senin kolestrolün yüksek çıkmıştı noldu daha sonra
Kaçtı canım hatırlıyomusunÇok yüksek değildi canım. Hamilelikte olabiliyor demişti. Zaten kolesterolümü yükseltecek şeyler yemiyorum aslında ama. Bir şey yapmadık tekrar ölçtürmedim canım
Unuttum canım valla. Sonucu bulursam atarım. Ne zaman gideceksin doktoraKaçtı canım hatırlıyomusun
Bende dün sağlık ocağına rutin testleri verdim,bugün aldım sonuçları.
Yüksek çıkmış,bir sürü değere bakılmış tutarsızlıklar var dahiliye doktoru görsün dedi doktorda
Bu arada ya ben bu bebeği göbeğimin heryerinde hissediyorum tekme mi atıyor kafa mı el mi belli değil :) bi sağdan bi soldan bi aşağıdan bi göbek deliğinin ordan. Tövbe tövbe İnsan korkuyorNormal mi böyle saniye aralıklarla pıt pıtlar hissetmek?
Aklına bişey takılır, abla dediğin kişi bişey sormak isterse özelden yaz bana cnm.
Rahim filmi çekilmeden, hormon değerlerini görmeden tüp bebek yap demek ne saçma.
Ayrıca maddi durumu varmı 40 yaşından sonra tüp bebek merkezleri çok güzel yolacaklar. Yok şunu yapalım yok bunu yapalım. Neler neler.
Benim inan ki bi tek diplomam yok. Fahri doktor oldum resmen. Eşim sınava gir tıp oku kadın doğumcu ol diyor:):):):)
Bu arada E2 değeri, prolaktin çok önemli.
Tüp bebek yapacağı zaman TSH sinin kesinlikle 2.5 üzerinde olmaması gerek.
Estrofem kullanırsa da TSH sine baktırması gerek TSH yi acayip yükseltiyor.
Yumurtalık rezervinin azalması inan ki cnm yaşla ilgili değil ben 20 yaşında yumurta veremeyen yada azospermi olan insanlar gördüm.
Anne çok önemlidir.
Bir kadının annesi kaç yaşında menapoza girdi ise o yaştan on çıkarılacak o yaşa kadar yumurtlar. Anne 57 yaşında menapoza girdi ise kızı 47 yaşına kadar yumurtlar. Doğurganlığı olur. Tabi istisnalar olabilir ama nadirdir.
Kizlar ayrintili ultrasondan simdi ciktim. Doktor plasenta previa dedi. Rahim agzini tamamen kapatmis dedi. Birde kocaman miyomum varmis. Erken doguma sebep olabilir dedi. Cok korktum sonucu boyle cikan plasenta previa olan var mi ?
canim ya daha once burada yazdim ama bilen olmadi sen buna yakin birsey yazmissin o yuzden sana sormak istiyorum. Gunde 5 kez falan oluyodur bir anda rahatsiz edici birsey oluyor karnimda .Artık uyuduklarında bile hareket ediyorlarmış o yüzden hissetmek çok normalmış. Bir kaç gün sonra sırtını dayadığında karnının çok şertleştiğini göreceksin. Ve çok tuaf bir hiss oluşuyor. Nefesimi kesiyor bazençok fenalar bu oğlanlar çok
canm herseyin yolunda olmasina sevindim.İyi akşamlar tatlı annişleraz önce doktor kontrolünden geldim 22+4 üz sat a göre. 610 gr 30 cm olmuşuz 2 gündür vajinamda batma ve baskı doluluk hissi vardı bebek başı aşağı dönmüş baş geliş pozisyonuna dönmüş ondan öyle his oluyormuş herşey normal çok şükür serviksim 5.55 cm miş 15 gün sonra şeker yükleme testi yaptıracağım Rabbim hepimize bebeklerimizi bağışlasın
Canım bende doktora bazen çok aşagıda hissettiğimi söyledim doktor o zaman ayaklarını o bölgeye getirmiştir bebek her pozisyonu deniyor dediAyy ilk defa böyle sağ sol heryerden pıt pıt yaptı sayılır bu kadar sık Aralık’la gerçekten korktum :)) Dünde tam organımın üstünden tekme yedim çok çok aşağıdaydı ama sonradan düzeldi sanki. onda da telaş yapmıştım ama yukarda hissedince ses etmedim hiç.Bazen kendi halinde oluyor bazen kuduruyor demek ki.
Canım ben gebe kalmadan önce doktor kontrolünden geçerken serviksimde kısalık görüldüğünden tedbir amaçlı serklaj yapıldı 13. Haftada . Şimdi serviks açıklığım ve uzunluğu da sürekli kontrol ediliyor benim. Sizde rutin bakılmıyor olabilircanm herseyin yolunda olmasina sevindim.
Serviks ölçümü nasil oluyor ?Nedir yani ben hic bilmiyorum
Kiz sen beni nasil duygulandirdin şu saatteMerhaba kızlar bugün size yatağımdan yazıyorum.. Bugün yatarak geçen 6günüm. İyim bebişimde hareketli maşallah. Midem çok ağrıyor ve yanıyor çünkü maalesef yatakta yemek yiyorum ve sindiremiyorum. Onun dışında alt tarafımda batma hisleri oluyor idrar enfeksiyonu olabilir önlem için antibiyotik vermişti doktor dün gece içtim..
Annem iş çıkışı yanıma gelip yemeğimi temizliğimi yapıyor. Akşamda eşim masayı kuruyor topluyor. Ben sadece yemek yemek için, tuvalet ve duş için kalkıyorum. Bide sabah kahvaltısı için kimse olmadığı için hemen ekmeğe peynir koyup yanına meyve ekleyip yatakta yiyorum tepsiyide yere bırakıyorum annem yada eşim geldiğinde topluyorlar sağolsunlar.
Bu kısa süreç beni çok fazla duygusallaştırdı. Eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum. Oda gelir gelmez duş alıp yemeği hazırlıyor yiyoruz topluyor ve hemen yatağa yanıma geliyor koltukta oturmuyor. Benimle kalıyor gece uyuyana kadar. Zaten yatağı salona taşıdık gündüz tv falan izlemek için.
Eşime tekrar aşık oldum bu süreç boyunca. O kadar narin davranıyor ki bana konuşması seçtiği sözler kullandığı ses tonu. Beni huzurlu yapıyor. Onun sayesinde içimde umut var direnme gücü var. Bebeğim için kendim izin eşim için moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.
Canım tariflediğin şey bende de olmuştu doktorum yalancı doğum sancısı dedi günde 7-8 i geçerse nst bağlayalım sancılarına bakalım demişticanim ya daha once burada yazdim ama bilen olmadi sen buna yakin birsey yazmissin o yuzden sana sormak istiyorum. Gunde 5 kez falan oluyodur bir anda rahatsiz edici birsey oluyor karnimda .
sanki o arada midemde yukari cikiyormus gibi icime birkac saniye fenalik geliyor karinda da bi dolgunluk hissi. Bu sekilde toplamda 5 saniye falan suruyor sonra geciyor. Rahim kasilmasi mi yoksa bebek toplaniyor mu takla mi atiyor ne oldugunu anlamadigim bi garip olay. Ama icime fenalık geliyor karindan mideye dogru bi olaylar oluyor.
Canim benim bu zamana kdr sekerim hep dusuk cikmistir. Hic yuksek ciktigini bilmem. Aclik da, tokluk da, uc aylik ortalamam da dusuktur. Ancak annem seker hastasi, ablamda insulin direnci problemi var. Esimin ailesinde de cok seker hastasi var. Gerci o etkilemiyor ama :) cevremde cok oldugundan kendimde yaptirmak istoyorum. Ki bu durumdan bahsedince doktorumda kesinlikle gormek istedi. Ama benim arkadasimin sulalede kimse degilmis seker hastasi, ki kizin da normalde sekeri gyet normal cikiyormus ama gebelikte sekeri cikti.Şeker yüklemesi yaptırmayacak olan var mı ? Bir de öncesinde doktor açlık tokluk falan istiyor mu, onlar normal çıkarsa yaptırmayanlar varmış sanırım. Çok arada kaldım da yükleme konusunda
İnşallah kuzumİleri yaş olduğu için doktorlar direk tüp bebek diyolar canım yaştan dolayı
Hayırlı güzel haberler alır inşallah
Çok değişik geldi ya çünkü sadece tekme değil baş kol birşey daha hissettim sanırım o kadar kısa Aralıklrda dönmesi mümkün değil gibi sanki :)Canım bende de öyle her yerden hissediyorum hareketleri baya coşuyorlar demek ki içeride
Valla canım helal olsun sana bende yeni şeyler öğreniyorum sayende
Canım geçmiş olsunsanırım bu şekilde olan arkadaşlarımız vardı onlar da deneyimlerini yazabilirler miyom nasıl farkedilmemiş bu zamAna kadar ona şaşırdım?
Enem kocaman olmuşsunuz sizde maşallahİyi akşamlar tatlı annişleraz önce doktor kontrolünden geldim 22+4 üz sat a göre. 610 gr 30 cm olmuşuz 2 gündür vajinamda batma ve baskı doluluk hissi vardı bebek başı aşağı dönmüş baş geliş pozisyonuna dönmüş ondan öyle his oluyormuş herşey normal çok şükür serviksim 5.55 cm miş 15 gün sonra şeker yükleme testi yaptıracağım Rabbim hepimize bebeklerimizi bağışlasın
farkettim kuzum aşağıdaydı ama uzun sürmedi beğenmedi galiba pozisyonunuCanım bende doktora bazen çok aşagıda hissettiğimi söyledim doktor o zaman ayaklarını o bölgeye getirmiştir bebek her pozisyonu deniyor dedi
ay ya zarari olursa bana?cok oluyor cunku sayisini net bilemiyorumCanım tariflediğin şey bende de olmuştu doktorum yalancı doğum sancısı dedi günde 7-8 i geçerse nst bağlayalım sancılarına bakalım demişti
Maşallah bebişine kocaman olmuşİyi akşamlar tatlı annişleraz önce doktor kontrolünden geldim 22+4 üz sat a göre. 610 gr 30 cm olmuşuz 2 gündür vajinamda batma ve baskı doluluk hissi vardı bebek başı aşağı dönmüş baş geliş pozisyonuna dönmüş ondan öyle his oluyormuş herşey normal çok şükür serviksim 5.55 cm miş 15 gün sonra şeker yükleme testi yaptıracağım Rabbim hepimize bebeklerimizi bağışlasın
Benim de hep düşük çıkar canım, baba tarafımda var şeker hastalığı o yüzden ister belki diye düşündüm. Normal şekeri bir anda veriyor sadece ama zararlı falan diyorlar insan ister istemez ikilemde kalıyorCanim benim bu zamana kdr sekerim hep dusuk cikmistir. Hic yuksek ciktigini bilmem. Aclik da, tokluk da, uc aylik ortalamam da dusuktur. Ancak annem seker hastasi, ablamda insulin direnci problemi var. Esimin ailesinde de cok seker hastasi var. Gerci o etkilemiyor ama :) cevremde cok oldugundan kendimde yaptirmak istoyorum. Ki bu durumdan bahsedince doktorumda kesinlikle gormek istedi. Ama benim arkadasimin sulalede kimse degilmis seker hastasi, ki kizin da normalde sekeri gyet normal cikiyormus ama gebelikte sekeri cikti.
Bana kalirsa hic yapay seker tuketmiyorsaniz yaptirmak sacma gelebilir. Cunku birden seker yuklemis olursunuz. Ama diger turlu yedigimiz tatlilardan cok bir frki yok verilen icecegin icerik olarak diye biliyorum.
Bilgi paylaşıldıkça güzel cnm benim.Valla canım helal olsun sana bende yeni şeyler öğreniyorum sayende
Cnm bana komplet plesanta previa denildi bende haftaya gidecem ayrıntılida ogrenmistim.hepimizin hakkında hayırlısı. İnş yukarı cikarİlk olarak bebekte sıkıntı olmadigi icin gözün aydin cnm. @mathilda8685melekci bu arkadaslarimiza sanirum teşhis konulmustu plesanta previa diye. Banada 18 haftamdi galiba plesenta asagida dedi ilerleyen aylarda yukari cikmasini bekleriz dedi Çarşamba ayrintilim var orda sorucam artik ne durumda diye. Doktorlar bütün olasiklillari söylüyorlar ama illa ters gidecek söyledikleri olacak diye bisey yok cnm. İliski yasak olabildigince istirahat lekelenmen filan olursa veya var olup ta farkililasirsa git tabi hemen doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?