- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 33
Göğüs ucun varmı canım onunla da alakalı olabiliyor bebeğin tutup tutmaması.ama dersen ki vardı sana tavsiye gittiğinde yanında hurma götür ve göğsüne sur emzirmeye başlamadan ben doğar doğmaz damağına hurma koydum peygamber efendimizin dikti hurma ağacındaki hurmadandi.Bende sezaryen oldum ve sütüm hemen geldi de benim sıpa emmemişti
Benimde bebeğim haftasından önde gidiyor bu haftalar önemli değil önemli olan 34 sonraki gelişme hızı ilk çocuğumda hep önde gidiyordu son haftamda durdu ilerlemesi 3640 kg doğdu 39+2 kendi isteğimle sezeryan oldum.kasintiya daha fazla dayanamadım çünkü.erkek çocukları bide geç doguyorlar diye bekleyemedim.onde giden bebekler son haftalarda dengeleyebiliyorlar haftasıyla uyumunu.eltim doğurdu yeni iki hafta öndeydi hep 38 haftada 4540 kg doğdu çocuk doktor bunu nasıl doyuracağını düşün sen demiş.doktorun normal diyorsa bı problem yoktur biliyorlar çünkü bebeğin tahmini kaç kilo filan dogacaginipeki kaç kilo doğmuştu oğlunuz? ilk çocuğum olduğu için normal olsun diye çok istiyorum . İri bebek olunca genelde sezeryana yönlendiriyorlar o yüzden biraz telaşlıyım :/
Çok yok ama ondan değildi Canım. Benim acamiliğim ve yardımcı olacak kimsenin olmayışı çok etkiledi. Abimin eski eşi sağolsun hergeldiğinde uğraşır tutturdu o gidince ben yapamıyordum. Kıpkırmızı olana kadar ağlıyordu. Öyle ki sağıp verince de tükürüyordu. Mamayı bi güzel içiyordu ama. 3 hafta sonra tam pes ediyordum ki emmeye başladı ama bu defa da süttüm çok az geldi. Yani mama ağırlıklı beslendi hep. Bu defa Daha dikkatli olucam. Biberon vermicem kesinlikle. Sütüm gelmese bile kaşıkla vericem. Hurma aklım da Canım ama göğsüme sürmek aklıma gelmemişti. Doğuma bir hafta kala yemeğe başlıcam. Göğsüme süreyim olmazsa.Göğüs ucun varmı canım onunla da alakalı olabiliyor bebeğin tutup tutmaması.ama dersen ki vardı sana tavsiye gittiğinde yanında hurma götür ve göğsüne sur emzirmeye başlamadan ben doğar doğmaz damağına hurma koydum peygamber efendimizin dikti hurma ağacındaki hurmadandi.
Korkma cnm hiç ben çenesini aşağı doğru alıp sokuyordum ağzına topuğunu skyordum.kaynanam canı acır yapma filan dedi öyle yapmazsam tutamazdiki işte ilkin herşeyi farklı ikinci daha kolay geçiyor her konuda.Çok yok ama ondan değildi Canım. Benim acamiliğim ve yardımcı olacak kimsenin olmayışı çok etkiledi. Abimin eski eşi sağolsun hergeldiğinde uğraşır tutturdu o gidince ben yapamıyordum. Kıpkırmızı olana kadar ağlıyordu. Öyle ki sağıp verince de tükürüyordu. Mamayı bi güzel içiyordu ama. 3 hafta sonra tam pes ediyordum ki emmeye başladı ama bu defa da süttüm çok az geldi. Yani mama ağırlıklı beslendi hep. Bu defa Daha dikkatli olucam. Biberon vermicem kesinlikle. Sütüm gelmese bile kaşıkla vericem. Hurma aklım da Canım ama göğsüme sürmek aklıma gelmemişti. Doğuma bir hafta kala yemeğe başlıcam. Göğsüme süreyim olmazsa.
Şırıngaylada veriyolar biberona alışmasin diye o plastik ucundan azar azar sıkarak veriyolar mamayi. Ama ben bunda öyle sorunlar yasayacagini sanmıyorum çünkü tecrübelisin artık bebek zaten emme ic güdüsüyle doguyo Allahin izniyle hic biseye gerek kalmadan emzirirsin bebitonuÇok yok ama ondan değildi Canım. Benim acamiliğim ve yardımcı olacak kimsenin olmayışı çok etkiledi. Abimin eski eşi sağolsun hergeldiğinde uğraşır tutturdu o gidince ben yapamıyordum. Kıpkırmızı olana kadar ağlıyordu. Öyle ki sağıp verince de tükürüyordu. Mamayı bi güzel içiyordu ama. 3 hafta sonra tam pes ediyordum ki emmeye başladı ama bu defa da süttüm çok az geldi. Yani mama ağırlıklı beslendi hep. Bu defa Daha dikkatli olucam. Biberon vermicem kesinlikle. Sütüm gelmese bile kaşıkla vericem. Hurma aklım da Canım ama göğsüme sürmek aklıma gelmemişti. Doğuma bir hafta kala yemeğe başlıcam. Göğsüme süreyim olmazsa.
İnşallah emer Canım. Sözde organik mama aldık ama ne kadar organik olabilir ki sonuçta anne sütünün yerini hiç biri tutmaz.Korkma cnm hiç ben çenesini aşağı doğru alıp sokuyordum ağzına topuğunu skyordum.kaynanam canı acır yapma filan dedi öyle yapmazsam tutamazdiki işte ilkin herşeyi farklı ikinci daha kolay geçiyor her konuda.
İnşallah canım. Hiç birimiz inşallah sıkıntı yaşamayız.Şırıngaylada veriyolar biberona alışmasin diye o plastik ucundan azar azar sıkarak veriyolar mamayi. Ama ben bunda öyle sorunlar yasayacagini sanmıyorum çünkü tecrübelisin artık bebek zaten emme ic güdüsüyle doguyo Allahin izniyle hic biseye gerek kalmadan emzirirsin bebitonu
Tutmaz tabi cnm anne sütü Allah tarafından verilen en büyük mucize.İnşallah emer Canım. Sözde organik mama aldık ama ne kadar organik olabilir ki sonuçta anne sütünün yerini hiç biri tutmaz.
Uyku kacmasi hamislikte oluyor tatlimm ben de zor daliyorum uyandirilinca cildiriyorum. Gecen gece esim disari cikti anahtar da almadi gelirim dedigi saate kadar bekledim sirf dalarsam gelip tekrar beni uyandirmasin diye. Ama gelmedi aradim daha gelmem dedi. Iyi dedim anahtar paspasin altinda sessizce gel beni uyandirma fururum seniTünaydın kızlar
Uyku dengesizliği yaşıyorum resmen gece 4te anca uyudum
Ayrıyetten birkaç gündür akşamüstü de uykum geliyor belki o yüzdendir. Sabah zor kalkıyorum yataktan zaten
İyi gördüyse vermemiş olabilir banada 12de direk başlamadı 19da dedi başla diye.Selamlar kizlar doktorum bana demir hapi vermiyor suan iyi kan degerlerin gerek yok diyor. Gerci 22. Haftada gittigim perinatolog kullan vs dedigi icin almistim kullaniyordum ama kendi doktoruma soylemedim kullaniyorum diye.
Siz ne dusunuyorsunuz kullandirmamasi hakkinda?
Ehehe benim koçişte sabah geliyo işten beni uyandırma gafletinde bulundu. Aslan gibi kükredim gece uyuyamadım zaten diye :) Baktım fıtı fıtı kaçıyorUyku kacmasi oluyor hamislikte oluyor tatlimm ben de zor daliyorum uyandirilinca cildiriyorum. Gecen gece esim disari cikti anahtar da almadi gelirim dedigi saate kadar bekledim sirf dalarsam gelip tekrar beni uyandirmasin diye. Ama gelmedi aradim daha gelmem dedi. Iyi dedim anahtar paspasin altinda sessizce gel beni uyandirma fururum seni
İyi gördüyse vermemiş olabilir banada 12de direk başlamadı 19da dedi başla diye.
Ama sanırım 6. Aydan Sonra düşmeye başlıyormuş kan değerleri vs. Yinede sen bilirsin.
Ehehe benim koçişte sabah geliyo işten beni uyandırma gafletinde bulundu. Aslan gibi kükredim gece uyuyamadım zaten diye :) Baktım fıtı fıtı kaçıyor
Demir’e bakmış mı Ayrıyetten? Yoksa sadece kan değerine göre mi demiş canım.Anlamadim ki o haric herkes kullanmalisin diyor
Kan testi yaptiktan sonra duruma gore vericem demisti tahliller iyi gerek yok dedi bugun de
Bana iki tane takviye verdi onun icinde demir de var acaba ondan mi vermiyor ki
Değerin kaç çıktı canım ? Bende şimdi hastanedeyim demir başlayacak mı bakalım getirdim tahlillerimiSelamlar kizlar doktorum bana demir hapi vermiyor suan iyi kan degerlerin gerek yok diyor. Gerci 22. Haftada gittigim perinatolog kullan vs dedigi icin almistim kullaniyordum ama kendi doktoruma soylemedim kullaniyorum diye.
Siz ne dusunuyorsunuz kullandirmamasi hakkinda?
Ferritin miydi demir epey bisiye baktirmis aclik tokluk a baktiracakti seker yuklemesi yapmadi sorun olursa yapariz demisti idrar da vermistim normal hepsi dedi bugun sordumDemir’e bakmış mı Ayrıyetten? Yoksa sadece kan değerine göre mi demiş canım.
Demir’e baktıysa ve iyiyse kullanma bir daha ki gittiğinde tekrar baktırıp başlarsın. Dediğin gibi diğerlerinin içinde de az miktarda varsa gerek görmemiş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?