- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Ayy yerim ya gözümde canlandıyaaa biraz büyüyüpte oturmaya başladıkları zaman bi bakıyorum ki ayağında çorabı yok bazen biri bazen ikisi birden çekip kendileri cıkartıyolar sen giydıriyosun o cıkartıyo o minik minik parmaklar ordan sana bakıyo özlemişim cokkk o hallerini
Canm ben hep devlete gidiyordum ya hic birsey demediler bugüne kadar. Ama hep ultrasonda 3 gun kucuk gorunuyordu en basindan. Onu ben hesapliyordum onlar söylemiyordu.Sizede çok geçmiş olsun canım
Sizin hangi ölçümlerinizde gerilik var.
İnşallah senin aradaki fark düzelmiştir,inşallah bizimkide bi sonraki kontrole kadar düzelir.
Birden oluşan gerilik değil canım,zamanla aradaki oluşan fark gelişme geriliği demek oluyormuş.
Benimde ilk önce acsi 16.haftada 4 gün,22.haftada 9gün,26.haftada 13e çıktı.
En önemli bulgusu ac geriliği,doplerde kan akımı,suyun az olması.
Aklında olsun kuzum bunları gidince doktoruna rica et baksın.
Bizimki bugün baktı suyu yeterli seviyede,kan akımıda güzel görünüyor yakın takip edelim dedi
Ahaha cnm yaaa bende sana pozitif bi insansın :))) çok seviyorum çocuk sevmeyi böyle onlara neler neler deyip seviyorum bi görsenAyy yerim ya gözümde canlandıKurban olurum o ayaklara parmaklara ben
Senin şu betimlemelerine hayranım canım bebiş çekiyor resmen aşeriyorum
valla ne bileyim canm ya nasil beslenecegimi de şaşırdim.Meyve,süt,balik bunlarin hic birini tüketmezdim .Sirf hamileyim diye hepsini düzenli ve fazla fazla yiyorum. disaridan omega mi aliyorum .ceviz desen bu yil çuvalla yedim heralde haddi hesabi yok. Kabizliga ragmen muzu hic eksik etmedim.Ben aldim 8 kilo bebek 380 gram. gel de sinir olmaUzulme canim ins yakalar.ileride olsa geride olsa yakaliyorlarmis.beslenmene cok dikkat et.kasar ve muz ye avakado da cok iyiymis.birde ilikli kemik al suyunu at herseye.ozellikle bunlara dikkat ediyorum
Ayy yine ne güzel anlatmışsın ya içim eridiyaaa biraz büyüyüpte oturmaya başladıkları zaman bi bakıyorum ki ayağında çorabı yok bazen biri bazen ikisi birden çekip kendileri cıkartıyolar sen giydıriyosun o cıkartıyo o minik minik parmaklar ordan sana bakıyo özlemişim cokkk o hallerini
Canım biz anne yüreğiyle çok hassas düşünüyoruz ama bi sorun olsa söylerdiler sen bozma moralini normaldir bence o yüzden de bişey dememiştir drlarCanm ben hep devlete gidiyordum ya hic birsey demediler bugüne kadar. Ama hep ultrasonda 3 gun kucuk gorunuyordu en basindan. Onu ben hesapliyordum onlar söylemiyordu.
Ayrintili da özele gidelim icimiz rahat etsin dedik daha iki hafta once öğrendim. Birden mi oldum yavas yavas mi acildi onu anlayamadik .
Simdi elimde ayrintili kagidina bakiyorum ac ye gore tam bir hafta geri fl 9 gun bpd neredeyse iki hafta .
Hoca dokuz günlük ufak gorunuyor ama bir sorun olsa ben görürdüm dedi. Bunu radyoloji soyledi. Cktiyi aldim haftaya devlete gostericem iste. Bakinca simdi yine moralim bozuldu.
Valla zamanları gelsede artık pınçık pınçık sevsek artık tahammülüm kalmadıAhaha cnm yaaa bende sana pozitif bi insansın :))) çok seviyorum çocuk sevmeyi böyle onlara neler neler deyip seviyorum bi görsen
Kuzum 380 gr ne zamandı artık değildir, en az 500 gr olmuştur. 8 kilo da çok abartı değil artık.. Bünyeden bünyeye değiştiğini de unutma bazıları bu dönemde fazladan alabiliyor. Artık bebişlerin tuttuğu kilo ortalama 1-1,5 kilo zaten. Sen iyi beslenmene bak önceden bu imkanların hangi biri varmış.valla ne bileyim canm ya nasil beslenecegimi de şaşırdim.Meyve,süt,balik bunlarin hic birini tüketmezdim .Sirf hamileyim diye hepsini düzenli ve fazla fazla yiyorum. disaridan omega mi aliyorum .ceviz desen bu yil çuvalla yedim heralde haddi hesabi yok. Kabizliga ragmen muzu hic eksik etmedim.Ben aldim 8 kilo bebek 380 gram. gel de sinir olma
Kuru fasulye tanesi kadar o parmaklar eşime derdim ki bu parlakları koysam kurufasulyenın içine sana yedirsem derdim hiç anlamazsın derdim ayy ne hunharca sevıyomusum yazarken anladımAyy yine ne güzel anlatmışsın ya içim eridio minik parmakları yerim ki ben
Sorun olsa ben görürdüm hersey normal görünüyor dedi ali hoca. Ama tabi ben bilemiyorum iste bu fark yeni mi olustu yoksa yavas yavas mi arasi acildi. devlette iste böyle rezil ediyor insani ya. hic konusmuyorlar bizle.Canım biz anne yüreğiyle çok hassas düşünüyoruz ama bi sorun olsa söylerdiler sen bozma moralini normaldir bence o yüzden de bişey dememiştir drlar
Tetkik yapmaya geldimi herşeyi yapiyo devlet ama anneye bişey anlatma yok söyleme yok o zaman o tetkıkıde yapma olsun bitsin, napacak cnm Allahım ne hastanelere düşürsün ne yokluğunu göstermesin böyle oluyoSorun olsa ben görürdüm hersey normal görünüyor dedi ali hoca. Ama tabi ben bilemiyorum iste bu fark yeni mi olustu yoksa yavas yavas mi arasi acildi. devlette iste böyle rezil ediyor insani ya. hic konusmuyorlar bizle.
Arkadasim yeni dogum yapti onunda bu skntisi vardi. en son bebek beslenemiyor diye 39.haftada dogum yaptırdılar.35 haftalik bir bebek gibi dogdu. 2600 gram falan olmus. Cok şükür bebisin birseyi yok ama ememiyor cenesi biraz güçsüzmuş. on gün küvezde kalip ckti. Banada dikkat et takibini iyi yaptir dedi. devlette sorcam simdi ne gramini soyleyecek ne farki anliycaz.Allaha emanetiz
Çok sağol canım Allah razı olsun güzel dileklerin duan içinÇok geçmiş olsun canım sakın üzülme. Gelişmesi geriden gelmesi durmasından daha iyi. Haftasını yakalayabilir yakalamasada demek ki minyon bir bebek. Suyundan vs problem olmadığı sürece sorun yoktur. Sağ salim kavuşacağız hepimiz bebeklerimize
Kalp içinde iyi yapmışsın benimde çarpıntım oluyor kardiyolojiden randevu aldım anca 5 şubata verdiler bakalım.
İnşallah herşeyin temiz çıkar içini ferah tut.
Anladım kuzum çok sağol bilgilendirme için.Benim tsh e 0.17 kadın doğumcum bunu görünce endokrin doktoruna söyle onu ilaçla yukarı çeksin dedi bu şekilde narkoz alamazsın dedi bende çarşamba günü endokrıne gittim anlattım bunu endokrin doktoru bana bizim için t3 ve t4 'ün değeri önemli dedi tsh da bu şekilde girebilirsin sezeryan a ben yine not düşerim girebilir sezeryana diye dedi. O yüzden endokrıne mı gitsen acaba diye söyledim
Canım gözün aydın çok güzel haberlerle gelmişsinSelam kızlar
Bugün benimde kontrolum vardı. Çok şükür her şey yolunda .. domuz gribi salgını varmış doktorum uyardı ateş vs olursa mutlaka doktora git dedi ilaç kullanmak zorundasın dedi ıhlamur zencefilli çay iç dedi sizinde aklınızda olsunşeker yüklemesi yapmıyoruz bende istemiyordum zaten açlık tokluk normal çıkmıştı.
Bir de kızlar hangi omega 3 hapını kullanıyorsunuz?
İnşallah minyonluktan kaynaklıdır canım gelişimini etkilemez.Canim uzulme lutfen. Benimde ayrintilida bebek iyi cikti ama bebegin kafasi bir hafta geriden geliyor once bende cok uzulmustum ama olabiliyormus boyle seyler. Hatta bazi haftalar bazi organlar daha hizli gelisiyormus belki de karin bolgesinin yavaslama zamaniydi. Toparlanirlar insallah sikma canini Allah buyuk
iki hafta onceydi sanirim 382 gram ckti. hoca 60 gram falan eksik dedi. tabi alt sinira göre.500 gram falan olmaliydi o haftada ortalama olarak. Valla bu hastanelere gitsen bir dert gitmesen baska dert. Cok bilmek de iyi degil.Zaten elden birsey gelmiyor.Mudahale imkani da yok su durumda. Bosuna kafaya takiyoz.sonucta hersey olacagina variyor. bi kucagima alsaydim şu fındığı. Hergun rüyamda emzirdigimi görüyorum.Allah hayra cikarsin.Valla zamanları gelsede artık pınçık pınçık sevsek artık tahammülüm kalmadı
Kuzum 380 gr ne zamandı artık değildir, en az 500 gr olmuştur. 8 kilo da çok abartı değil artık.. Bünyeden bünyeye değiştiğini de unutma bazıları bu dönemde fazladan alabiliyor. Artık bebişlerin tuttuğu kilo ortalama 1-1,5 kilo zaten. Sen iyi beslenmene bak önceden bu imkanların hangi biri varmış.
He eskiden daha doğalmış herşey ama yapacak birşey yok kendini yıpratma böyle şeyler içinSen beslenmene dikkat ediyorsan gerisini de çok düşünme bence.
Ekleme yapayım. Bizimde sonuçlarımız hep farklı haftaları veriyor. Fl boyumuz 1 hafta hep geri bu yüzden boyu kısa çıkıyor mesela. Ölçümlerden kaynaklı verilen ortalama boy-kilo bunlar onu da unutma kuzum.
Hahahaha ayyy kıyamam ki onlaraKuru fasulye tanesi kadar o parmaklar eşime derdim ki bu parlakları koysam kurufasulyenın içine sana yedirsem derdim hiç anlamazsın derdim ayy ne hunharca sevıyomusum yazarken anladım
İnşallah normal bi değer çıkar bi dahaki gittiğinde canımMerhaba kızlar,
bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 mg saatlik bakıldı ve 154 çıktı . Sinir 140 miş ben aşmişim..
Salı günü tekrar çağırdı doktor 100 mg lik daha yapılacakmış o güne kadar aynı Yeme düzenine devam et diyet yapma dedi. İkinci yüklemeden sonra karar verecekmiş.
Geçen gün buraya kararsızım yaptırmak konusunda yazmıştım , benim gibi kararsız olanlar dusunmesin yaptirsin belli olmuyor ne cikacagi
evet aynen bak butun testleri cok güzel yapiyorlar .ama soru sorsan yüzüne bakmiyorlar.Haftaya sorcam yesim hocaya ölçüp not düşüyordu galiba bilgisayara. Hocam fark yeni mi oluştu diye sorayimTetkik yapmaya geldimi herşeyi yapiyo devlet ama anneye bişey anlatma yok söyleme yok o zaman o tetkıkıde yapma olsun bitsin, napacak cnm Allahım ne hastanelere düşürsün ne yokluğunu göstermesin böyle oluyo
Bende aynı fikirdeyim yaptırılması gerektiğini düşünüyorum.. Bir daha ki sonuçların iyi çıkar inşallah canım.Merhaba kızlar,
bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 mg saatlik bakıldı ve 154 çıktı . Sinir 140 miş ben aşmişim..
Salı günü tekrar çağırdı doktor 100 mg lik daha yapılacakmış o güne kadar aynı Yeme düzenine devam et diyet yapma dedi. İkinci yüklemeden sonra karar verecekmiş.
Geçen gün buraya kararsızım yaptırmak konusunda yazmıştım , benim gibi kararsız olanlar dusunmesin yaptirsin belli olmuyor ne cikacagi
Aynen öyle kuzu elden birşey gelmiyor o yüzden biraz rahat olmak gerekiyor sanırım. Dediğin gbi çok bilmek iyi olmuyor bazen insan ister istemez kafaya takıyor. Rüyalarında hayra vesile olsun canım hayırlısıyla alıcaz inşallah minnoşları kucağımzaiki hafta onceydi sanirim 382 gram ckti. hoca 60 gram falan eksik dedi. tabi alt sinira göre.500 gram falan olmaliydi o haftada ortalama olarak. Valla bu hastanelere gitsen bir dert gitmesen baska dert. Cok bilmek de iyi degil.Zaten elden birsey gelmiyor.Mudahale imkani da yok su durumda. Bosuna kafaya takiyoz.sonucta hersey olacagina variyor. bi kucagima alsaydim şu fındığı. Hergun rüyamda emzirdigimi görüyorum.Allah hayra cikarsin.
ayrimtili kagidinda bebek ufak göründüğü icin tahmini dogum tarihini mayısın ilk haftasi olarak gosteriyor.Normalde 25 nisandi.Sende boyle birsey yaziyor mu yada birsey dediler miTetkik yapmaya geldimi herşeyi yapiyo devlet ama anneye bişey anlatma yok söyleme yok o zaman o tetkıkıde yapma olsun bitsin, napacak cnm Allahım ne hastanelere düşürsün ne yokluğunu göstermesin böyle oluyo
Bence yaptır canım, en azından için rahat eder. Yaptirmasam bilmeyecektim, doktorların da var bir bildiği demek kiHahahaha ayyy kıyamam ki onlaraamaan bizimki lafta işte
İnşallah normal bi değer çıkar bi dahaki gittiğinde canımen azından önlem almış olursun bende ikilemde kalmıştım ama doktor yapalım derse yaptırcam
Canım benimde oluyordu ağrım bende bağların gerilmesine yordum ama bende enfeksiyon varmış ilaç kullanıyorum şuan ve azaldı. Bir baktır istersen sende.Merhabalar. Son birkaç gündür özel bölgenin kemiği ve kasıklarım çok ağrıyor sanki içten baskı uygulanıyor gibi. Bebiş baskı yapıyor evet ama bir anda niye bu kadar ağrıdı anlamadım.
Bugün tetanozun 2.dozu için sağlık ocağına gittim bağlar geriliyordur ya da enfeksiyon olabilir dedi. Epey hareketlerimi kısıtladı bu durum ya bu sıkıntıyı yaşayan var mı acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?