2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar nasılsınız
Ben bugün 3 ayrı doktora gittim keyfim biraz kaçtı.

Dahiliyeye tsh,şeker için tahlil verdim.
Tsh yükselmiş hafta içi 0.50mg hafta sonu 0
25e çıktı.
Şekerden korkuyordum çok şükür o normal çıktı.

Kızımın kontrolü vardı birde ayrıntılı sonuçlarını falan inceledi doktor gayet iyi dedi.
Ölçümlerinde karın çevresi 16.haftada 4 gün,22.haftada 9gün,26.haftada 13 gün geri olarak artmaya devam etmiş
Karın çevresi 24 hafta ile uyumlu çıkıyor
Minyon bir bebekte olabilir,gelişme geriliğide olabilir ilerleyen haftalarda daha net belli olur dedi.
Gelişimi durur veya gerilerse sezeryanla erken doğuma alırım dedi,şuan dokunsalar ağlıcam.
Takiplerimi 2 haftada 1e düşürdü.

2 haftadır çarpıntım vardı.
Hem kadın doğum hemde dahiliye kardiyolojiye yönlendirdi.
Benim kalp atışlarım hızlı olduğu için bebeğinkide hızlı atıyormuş.
Ekg ve kalp ultrasonu normal çıktı
Kalbime 1 cihaz taktılar 24 saat durucak sonuç yarın belli olucak.

Bende durumlar böyle kızlar sizde durumlar nasıl inşallah iyisinizdir

Kuzuu sorun olacağını sanmıyorum gerçekten, 2 haftaya kadar normal zaten hatta 30lu haftalarda 3 haftaya kadar artı veya eksi yanılma payı olarak normal kabul edilebiliyor diye biliyorum. Sen sıkma canını Birde şöyle düşün allah korusun bir sorun olsa dahi yaşam sınırını geride bıraktık Allah’ın izniyle. Onun için hiç mi hiç üzmeye gerek yok artık kendimizi.
Şeker çıkmamış ona da ayrıca sevindim. Yarın durumlardan haber etmeyi de unutma kuzu bakalım ne diyecekler bende merak ettim.

Kuzum şeker sonucunun normal çıkmasına çok sevindim korkuyordun çünkü şekerden neyse ki sorun yokmuş
Tsh için de ilacı dediği gibi kullanacaksın artık başka çare yok
Babası da bende minyonuz demiştin pamuk kız da minyon olacak belki o yüzden geri çıkıyor olabilir kuzu kötü düşünme, takiplerini güzelce yaptırırsın sorun çıkmaz inşallah
Yarın da güzel haberlerini alırız senden inşallah kuzum kendini yormamaya çalış nasıl bir alet bilmiyorum ama kalp atışını ölçtüğüne göre fazla harekete gelmez yorucu şeyler yapma ki yanıltmasın :)

Cnm geçmiş olsun üzülme bişey yoktur Allahın izniyle bi kaç haftadan bişey olmaz benim bebede baş çevresi 2 hafta geri çıkıyodu ama bu hafta biraz toparlamış diğer ölçümleri normalse bi tek karın ölçüsünün küçük cıkması çok sorun olmaz bence sen takiplerini yaptır düzelir bak o,, banada ayrıntılida bıseylerden bahsettı canım sıkıldı ağladıgımla kaldım şükür bişey yok dedi geri

Melike o kalbe takılan şeyin adını biliyodum ama unuttum benim kardeşim ve annemde taktırmıstı 24 saat içinde senin kalbinin nasıl çalıştığına bakacaklar uykuda nasıl atıyo yürürken nasıl atıyo filan diye yarın güzel haberlerle gelirsin benim içime öyle doğuyo sen de bebişinde iyi olacak inş

İnşallah dediğin gibi olur canım inan şuan gerçekten dokunsalar ağlıcak haldeyim.
Her geçen zaman diliminde fark açıldığı için korku sardı benide,birde üstüne pıhtılaşma faktörü Allah korusun vaktinde saatinde gelsin kızım başka ne isterim ki.
Şuan çok küçük daha
Haberdar ederim canım
Evet canım şekerden korkarken neyle karşılaştım.
İnşallah minyonluktan geri çıkıyordur ölçümleri aradaki fark dahada açılmaz içerde ne kadar durursa o kadar kar.
Sağ salim hayırlısıyla vaktinde gelir inşallah minik kızım
Cihazı takan görevlide aynı şeyi söyledi kuzum uzanıyorum bende,uzandığım yerden kalbim çıkacak sanki
Yarın belli olur artık ne olduğu

Stres yapmamaya çalış kuzum güzel düşün güzel olsun her şey

Bizimde inşallah toparlar canım minyonluktan geri çıkıyordur.
Diğer ölçümleride geri ama onlar o kadar değil canım,gelişme geriliğini gösteren karın çevresi ölçümü canım
Senin içinde ayrıca sevindim kuzum inşallah bizimde aynısı olur
Erken doğma düşüncesi bile kötü
Bende unuttum canım kağıtta yazıyodu.
Annenle kardeşine ne için taktılar
Geçmiş olsun bu arada
Amin kuzum inşallah inşallah dediğin gibi güzel sonuçlarla gelirim

Bende öyle yapacam artik.sagol canim
Sagol canim

Gecmis olsun canim.bebek ufak tefektir belki birde cihazdan cihaza degisiyor.baska doktorada bir baktir istersen.kendi doktorumda iki hafta dun gittigim doktorda gunuyle uyumlu cikti hatta boyu bir gun geride cikti.biliyorum insan cok sterese giriyor ama olumsuz dusunme sakin kendini uzme.beslenmene biraz daha agirlik ver bakalim.birde tsh yuksekse carpinti o yapmis olabilir.yapiyor çünkü

melike222 cnm sakin üzülme biliyorum zor ama inş Minyon bir prenses olacak merak etme.üzülmek Bebeğimizide etkiliyor.bende yatıyorum elimizden başka birşey gelmiyor zamanında sağlıcakla kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim.dün dr.dedim hep.benimi buluyor diye.dr bir baktı neler var dedi sukr edin gerçekten kendimden utandım hakkımızda hayırlısı olsun beterin beteri var.inş hersey güzel olacak

Canm cok gecmis olsun öncelikle. Umarim gelisimi hizlanir ve haftasini yakalar.
Bizimde su anda ayni sıkıntımız var. Ayrintili ultrasonda bazi ölçülerde bir hafta bazilarinda 9 güne kadar geri ckti. En basta 3 gündü. en son ayrintilida bu farkin acildigini söyledi.Devletteki doktoruma randevum haftaya.Ben neyle karsilacagim bilmiyorum ama daha bebeklerimiz cok küçük. Umarim haftalarıni yakalarlar. Gram olarak da zayifti. Bende üzülüyorum arada aklima gelince. Bakalim haftaya ne olacak

Çok sağol canım Allah razı olsun.
Devamlı aynı cihazla ölçüm yapıldı canım cihaz farkının olacağını sanmıyorum.
Beslenmemi arttırma aklımda canım çok sağol verdiğin bilgiler için.
Tsh 4.59 mu 4.99 mu ne çıktı canım tam emin değilim ilaç dozum arttı.
Dahiliye doktoru çarpıntı yapacak kadar etken değil dedi,kardiyologda evet hızlı artıyo diye bir cihaz taktı yarın belli olucak neyden kaynaklandığı.
Amin canım inşallah inşallah dediğin gibi olur.
Minyon olsun annesi gibi ❤
Gelişme geriliği olmasın tek,ister istemez korkudayım.
Çok haklısın canım dua edip şükür etmekten başka elimizden gelen birşey yok

Sizede çok geçmiş olsun canım
Sizin hangi ölçümlerinizde gerilik var.
İnşallah senin aradaki fark düzelmiştir,inşallah bizimkide bi sonraki kontrole kadar düzelir.
Birden oluşan gerilik değil canım,zamanla aradaki oluşan fark gelişme geriliği demek oluyormuş.
Benimde ilk önce acsi 16.haftada 4 gün,22.haftada 9gün,26.haftada 13e çıktı.
En önemli bulgusu ac geriliği,doplerde kan akımı,suyun az olması.
Aklında olsun kuzum bunları gidince doktoruna rica et baksın.
Bizimki bugün baktı suyu yeterli seviyede,kan akımıda güzel görünüyor yakın takip edelim dedi

Tsh benimde öyle cikmisti ilacim yukseldi ama kadin dogumcum bu ay icin bu normal bi deger dedi.benim bi tanidigim eskisehirde ozele gidiyirdu en son gittiginde 2250 mi ne cikmis bebegin kilosu bu dogum icin antepe gitti .aradan bir iki hafta anca geçmiştir dogumu orda yapti ve bebek 4 kilo cikti.dusun yani aradaki farki.sisman bir bebekmis.o yuzden diyorum.benimde doktorum genelde benimki dogru cikiyor dedi

Uzulme canim ins yakalar.ileride olsa geride olsa yakaliyorlarmis.beslenmene cok dikkat et.kasar ve muz ye avakado da cok iyiymis.birde ilikli kemik al suyunu at herseye.ozellikle bunlara dikkat ediyorum

Canim cok gecmis olsun. Dikkat et kendine. Yorma kendini tabii ki.. birak isler kalsin bosver. Onemli olan sizin sagliginiz. Bir de korkma artik dedikleri gibi dusuk olmaz. Premature bir bebis gelir dunyaya en kotu ihtimal. Allah buyuk. Merk etme.

Merhaba saglikla almaniz nasip olur ins. Ssvd olan bir suru insan var. Bence bu soylediginiz cok mumkun degil. Bizim bir tanidigimiz da sizin gibi ssvd dusunuyordu. Onun maalesef acilma olmadigi icin alamadilar normal doguma. Ama sancisi vardi diye hatirliyorum ben.
Kuzucummm hic korkma, hic bir seycik olmaz. Oncelikle tsh ztn tespit edilmezse sorun. Edilmis ilacini kullanicaksin olacak bitecek. Seker cikmamis korkuyordun benim gibi o da harika. E bebisin birazcik geri cikmasi haftasindan her zaman sorun degil ki. Siz zaten miyondunuz. Kaldi ki cocugun geri olmasi degil gelismesi durursa sorun oluyor. O da ne oluyor erken doguma gidiyor sadece. Bu kdr buyumus bir bebis icin sans her zmaan yuksektir merak etme tatlim benim. Bizim bir tabidigimiz cok minyon. Karninda gelisecek yer kalmadigi icin ilk cocugunu 28 de mi yalan olmasin 29 da mi ne almislar gelismesi durdu diyip. Ama masallahi var cocugun. 4 yasinda simdi. kuvezde kalmasi gerekmis o kdr. Takiplerinde titizlen yeter kuzucum. Evham yapma. Stres de yapma. Kizcen iyi merak etme. Kan akisin, suyun falan iyiyse o her turlu beslenir annesi

Annemde aslında panik atak varmış göğsümde sanki bi kuş kanat carpıyo derdi kalp mı psikolojik mı dıye gitmişti o aleti takmışlardı bişey çıkmadı şükür panik atakmış.kardesımde küçükken kalp ameliyatı olmuştu bi ara bi rahatsızlanır gibi olmuştu onun için takmışlardı onda da bişey çıkmadı şükür senin ki tsh dan olabilir ilaç kullanmadan önce bende de vardı özellikle geceleri çok oluyodu zehirli guatır var bende. Endokrıne gıtme şansın yok mu onlar en iyisini biliyo çünkü kadın doğumcunun riskli gördüğünü onlar görmüyo mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…