Baba tarafımda var zaten şeker hastalığı canım babam da ilaç kullanıyor. Bakalım gidince ne diyecek doktor ona göre hareket ederiz artık :)Bence yaptır canım, en azından için rahat eder. Yaptirmasam bilmeyecektim, doktorların da var bir bildiği demek ki
Cnm sana özelden atıyım resim olarak tam olarak ne yazdığını anlatmam zor olurayrimtili kagidinda bebek ufak göründüğü icin tahmini dogum tarihini mayısın ilk haftasi olarak gosteriyor.Normalde 25 nisandi.Sende boyle birsey yaziyor mu yada birsey dediler mi
21 Ocak’ta çağırdı sağlık ocağı rutin kontroller için ama olmazsa daha erken gideyim bende de enfeksiyon olabilir. Baya bacaklarımı aça aça penguen gibi yürüyorumCanım benimde oluyordu ağrım bende bağların gerilmesine yordum ama bende enfeksiyon varmış ilaç kullanıyorum şuan ve azaldı. Bir baktır istersen sende.
İnşallah olmaz canım Allah korusun evlatlarımızı.Inş bi sıkıntı olmaz canm.icini ferah tut. Tip çok ilerledi. Inş bi çaresine bakarlar diye dusunuyrm düzelir belki sonradan. Böyle deyipte hiç bi sorun olmadan doğuran okadar çok var ki sen strese girme düzelir ıns allahın izni ile. Bol bol dua edelim bebislerimize ve kendimize.
Çok sağol kuzum Allah razı olsun kızım inşallah aradaki farkı kapatır.Canım öncelikle geçmiş olsuntsh için dozu artırmış düşecektir merak etme kaça yükselmiş?
Bebeğin içinde canım sen zaten beslenmene dikkat ediyorsun eşimde bende minyonuz demiştin e bebişinde minyon olması olağan bir şey değil mi? Neden aklına en kötü şeyi getiriyorsun? Ben gerilik olduğunu düşünmüyorum bizim kız minyon olacak bellidoktorum günde 2 bardak süt içsen bile sadece dedi o bebek gelişirmiş düzenli et yediğini de yazmıştın asla gerilik olduğunu düşünmüyorum sende içini ferah tut üzülüp bebeği de etkileme canım
Hiç aklıma gelmemişti kuzumannelere sormak lazım giydiriliyorsa alırız
havadansudan canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine
Canım öncelikle moralini bozma,sterste yapma ama biz önlemimizi alalım.Canm ben hep devlete gidiyordum ya hic birsey demediler bugüne kadar. Ama hep ultrasonda 3 gun kucuk gorunuyordu en basindan. Onu ben hesapliyordum onlar söylemiyordu.
Ayrintili da özele gidelim icimiz rahat etsin dedik daha iki hafta once öğrendim. Birden mi oldum yavas yavas mi acildi onu anlayamadik .
Simdi elimde ayrintili kagidina bakiyorum ac ye gore tam bir hafta geri fl 9 gun bpd neredeyse iki hafta .
Hoca dokuz günlük ufak gorunuyor ama bir sorun olsa ben görürdüm dedi. Bunu radyoloji soyledi. Cktiyi aldim haftaya devlete gostericem iste. Bakinca simdi yine moralim bozuldu.
Canım yükleme gibi yapıldı tek farkı şekerli su yerine kahvaltı yaptım ardından tokluk bakıldıCanim seker yuklemesi mi yaptirdin tokluk mu verdin
Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım
Ben kullanmıyorum şahsen omega3.
Canım sevindim her şeyin yolunda olmasına
Omega 3 kullanmıyorum, doktorum birkaç takviye verdi ama ona başlamadı.
Haklısın canım zaten aldım tulumları hepp patikli falan, almıyorum o zaman sorduğum iyi olmuş
Sevindim canım güzel geçmesine
Ben Farmasi'den almıştım geçen sene onu kullanıyorum doktor farketmez demişti zaten.
Önemli olan balık jelatini kullanılması sanırım. Ben evde vardı diye kullanıyorum kendi doktorum değil özeldeki kullan demişti. Balık/et yemediğim günler kullanıveriyorum
Bence yaptır canım, en azından için rahat eder. Yaptirmasam bilmeyecektim, doktorların da var bir bildiği demek ki
Canım o değerler normalde referans aralığında kağan kocatepe açıklamış youtube da hamilelerde sanırım 10 yıl önce güncellemişler sadece ekstrem bir artış olmadığı sürece bebeğe de bir zararı yok diyor o yüzden canını sıkmaİnşallah olmaz canım Allah korusun evlatlarımızı.
Doktorda aynısını söyledi minyonda olabilir gelişim geriliğide dedi.
İlerleyen haftalar daha çok belli eder,hareketlerini takip etmemi söyledi
Çok sağol kuzum Allah razı olsun kızım inşallah aradaki farkı kapatır.
Erken doğma düşüncesi bile üzücü
Kuzum tsh 4.49 mu 4.99 mu ne tam emin olamıyorum sonuç yanımda değil.
Minyoon bir bebek olsun varsın kuzum yeterki aradaki farkı açılmasın gelişimi durmasın kuzum.
Doğru diyorsun canım üzülmek stres olmak yok benim pamuk kızım çıtı pıtı narin kızım olucak inşallah sağ salim vaktinde saatinde doğucak ❤
Canım öncelikle moralini bozma,sterste yapma ama biz önlemimizi alalım.
Devlet hastenisine 2 defa gittim ac ölçümü bile yapmıyorlar baş ve uyluk kemiğini ölçüyor sadece.
Gelişme geriliğinin en büyük göstergesi ac ölçümü baş ve uyluk kemiği geriliği çok etki etmiyor.
Artarak devam eden 2 hafta ve fazlası gerilikler bebek için sakıncalı.
Bunun için erken doğum istiyor doktorlar.
Özelde bir doktor bulmanı tavsiye ederim kuzum
Hem suyuna baksın,hem dopler yapsın,hemde sıkı takip yaptır canım.
Şuan için geriliğin normal sınırda 2 hafta ve üstü dikkat gerektiriyor.
Kendini üzüp stres olma tedbiride elden bırakma canım
Senin ve eşinin boy durumu nasıl
Canım yükleme gibi yapıldı tek farkı şekerli su yerine kahvaltı yaptım ardından tokluk bakıldı
Canm tesekkur ederim verdigin bilgiler icn. Bende yeni yeni tecrübe ediyorum iste.Ozelde devam etcez zaten bundan sonra ama dedigim gibi simdiye kadar olan kismindan haberimiz olmadi.Ayrintili da iki hafta onceydi suyun iyi demisti. Bakalim haftaya ne cikacak.İnşallah olmaz canım Allah korusun evlatlarımızı.
Doktorda aynısını söyledi minyonda olabilir gelişim geriliğide dedi.
İlerleyen haftalar daha çok belli eder,hareketlerini takip etmemi söyledi
Çok sağol kuzum Allah razı olsun kızım inşallah aradaki farkı kapatır.
Erken doğma düşüncesi bile üzücü
Kuzum tsh 4.49 mu 4.99 mu ne tam emin olamıyorum sonuç yanımda değil.
Minyoon bir bebek olsun varsın kuzum yeterki aradaki farkı açılmasın gelişimi durmasın kuzum.
Doğru diyorsun canım üzülmek stres olmak yok benim pamuk kızım çıtı pıtı narin kızım olucak inşallah sağ salim vaktinde saatinde doğucak ❤
Canım öncelikle moralini bozma,sterste yapma ama biz önlemimizi alalım.
Devlet hastenisine 2 defa gittim ac ölçümü bile yapmıyorlar baş ve uyluk kemiğini ölçüyor sadece.
Gelişme geriliğinin en büyük göstergesi ac ölçümü baş ve uyluk kemiği geriliği çok etki etmiyor.
Artarak devam eden 2 hafta ve fazlası gerilikler bebek için sakıncalı.
Bunun için erken doğum istiyor doktorlar.
Özelde bir doktor bulmanı tavsiye ederim kuzum
Hem suyuna baksın,hem dopler yapsın,hemde sıkı takip yaptır canım.
Şuan için geriliğin normal sınırda 2 hafta ve üstü dikkat gerektiriyor.
Kendini üzüp stres olma tedbiride elden bırakma canım
Senin ve eşinin boy durumu nasıl
Canım yükleme gibi yapıldı tek farkı şekerli su yerine kahvaltı yaptım ardından tokluk bakıldı
Sende devlete gidiyordun dimi.ozele gidip birde baktirsan.ayni hastanede uc ultrasona girdim hep farkli cikiyo.dun acilde bakan doktor gecen haftadakinden az soyledi kilosunu arada tam bir hafta var.yeterince yiyormussun zaten takma kafana birden duzelirvalla ne bileyim canm ya nasil beslenecegimi de şaşırdim.Meyve,süt,balik bunlarin hic birini tüketmezdim .Sirf hamileyim diye hepsini düzenli ve fazla fazla yiyorum. disaridan omega mi aliyorum .ceviz desen bu yil çuvalla yedim heralde haddi hesabi yok. Kabizliga ragmen muzu hic eksik etmedim.Ben aldim 8 kilo bebek 380 gram. gel de sinir olma
Tsh takilma 0 larda çıkıyordu birden yukseldi benimde.bebekte ayni ilactan aldığı icin ve buyudugu icin bu cok normal.demir ilaci aliyor musun sabahlari.ben ona bagliyorum yukselmesini.olcumlerde farkli cikabiliyor.o yüzden baska yere git demistim.zaten o ölçümlere bakarak kilo hesabi yapiliyor.benim dedigim bebektede demekki ölçümler hep yanlis bakilmis.sizin esinizle boylariniz nasilCanım tsh için dahiliye doktoruna sordum ilaça rağmen bu neden düşmüyo dedim.
Bebek büyüdükçe normal dedi oda senin doktorun dediği gibi.
İlaçın dozunu arttırdı sadece.
Canım o kadar fark olması gerçekten ilginç geldi bana nerdeyse 2 kilo.
Benim aklıma takılan kilosu değil,karın çevresindeki gerilik hafta hafta artıyor.
Buda bebek için sıkıntı
Allah korusun
Çok sağol kuzum güzel duaların için Allah razı olsun.
Tsh için ilaç kullanıyordum ilaça rağmen düşmemiş,kullanırken hata mı yapıyorum acaba.
Şekerden korkuyordum dediğin gibi şükür o çıkmadı.
Bebeğin gelişimi hafta hafta arttığı kan pıhtılaşması olduğu için doktor sıkı takip istedi kuzum.
İnşallah minyonluktan dolayı geri geliyordur.
Kafam kazan gibi oldu resmen.
Allaha şükür kan akımı iyi suyunda iyi dedi doktor.
Rabbim sağ salim gününde doğmayı nasip etsin kuzum
Allah onlara öyle güzel bir yer yapmışki birgün fazla kalsa kar bizim için ❤
Çok geçmiş olsun canım annede kardeşinede inşallah benimde birşey çıkmaz.
Tsh için takibimi dahiliye doktoru yapıyor canım,aslında ilaçta kullanıyodum anlamadım gitti
İnşallah dediğin gibi olur durmaz canım Allah korusun düşüncesi bile kötümelike222 durmaz merak etme gelişimi sağ salim hepimiz alacağız bebişleri kucağımıza. Başından beri beraberiz burda. Hepimizde ayrı ayrı sorunlar korkular çıktı. Ama haala devam ediyoruz. Bu yıl güzel olacak ve biz nisan anneleri olarak bebişlerimize kavuşacağız
Burda en erken bulduğum 5 Şubat oldu maalesef canım..
Doğal besinlerle artırmaya çalışacaksın demekki canım niye düştü ki o kadarİnşallah dediğin gibi olur durmaz canım Allah korusun düşüncesi bile kötü
Çook amin kuzum inşallah inşallah sorunsuz sıkıntız cümlemiz sağ salim vaktinde kavuşuruz evlatlarımıza
Acilden falan almazlar mı canım beni bugün 2 doktor gönderdi diyince hemen aldılar.
Yurt dışı nasıl işliyor gerçi bilmiyorum canım
@LoveAndMarriage kuzum bu arada benim demir dahada düşmüş en son 10du şimdi 7 olmuş.
Dalak iyi pişmiş yiyebilirsin dedi doktor
İzledim kuzum videoyu içim rahatladı biraz sağol Allah razı olsun bol bol dua edicez Allah yardımcımız olsunCanım o değerler normalde referans aralığında kağan kocatepe açıklamış youtube da hamilelerde sanırım 10 yıl önce güncellemişler sadece ekstrem bir artış olmadığı sürece bebeğe de bir zararı yok diyor o yüzden canını sıkma
En iyisini yaparsın canım haftayaki olan kontrolden sonra bende gerekirse ayrı bir doktorla daha devam edeyim diye düşünüyorumCanm tesekkur ederim verdigin bilgiler icn. Bende yeni yeni tecrübe ediyorum iste.Ozelde devam etcez zaten bundan sonra ama dedigim gibi simdiye kadar olan kismindan haberimiz olmadi.Ayrintili da iki hafta onceydi suyun iyi demisti. Bakalim haftaya ne cikacak.
Esimde bende normal sinirlarda sayiliriz. Esimin boyu uzun bende 163 cm :) Ama oyle kilolu tipler değiliz ben daha yeni yeni kilolandim hep zayıftım.esimde zayif
Evet demir ilacı alıyorum canım kahvaltıdan 2 saat sonra yükseltiyor mu?Tsh takilma 0 larda çıkıyordu birden yukseldi benimde.bebekte ayni ilactan aldığı icin ve buyudugu icin bu cok normal.demir ilaci aliyor musun sabahlari.ben ona bagliyorum yukselmesini.olcumlerde farkli cikabiliyor.o yüzden baska yere git demistim.zaten o ölçümlere bakarak kilo hesabi yapiliyor.benim dedigim bebektede demekki ölçümler hep yanlis bakilmis.sizin esinizle boylariniz nasil
Sagol canim.ben imom omega kullaniyorum icinde bir cok vitanin var ona gec istersenCanım öncelikle geçmiş olsuntsh için dozu artırmış düşecektir merak etme kaça yükselmiş?
Bebeğin içinde canım sen zaten beslenmene dikkat ediyorsun eşimde bende minyonuz demiştin e bebişinde minyon olması olağan bir şey değil mi? Neden aklına en kötü şeyi getiriyorsun? Ben gerilik olduğunu düşünmüyorum bizim kız minyon olacak bellidoktorum günde 2 bardak süt içsen bile sadece dedi o bebek gelişirmiş düzenli et yediğini de yazmıştın asla gerilik olduğunu düşünmüyorum sende içini ferah tut üzülüp bebeği de etkileme canım
Hiç aklıma gelmemişti kuzumannelere sormak lazım giydiriliyorsa alırız
havadansudan canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine
Bende o durumdayim ayni baskı bende de var.sen çok gezme cok is yapma genede dikkatli magnezyum kullaniyor musun oda iyi geliyorMerhabalar. Son birkaç gündür özel bölgenin kemiği ve kasıklarım çok ağrıyor sanki içten baskı uygulanıyor gibi. Bebiş baskı yapıyor evet ama bir anda niye bu kadar ağrıdı anlamadım.
Bugün tetanozun 2.dozu için sağlık ocağına gittim bağlar geriliyordur ya da enfeksiyon olabilir dedi. Epey hareketlerimi kısıtladı bu durum ya bu sıkıntıyı yaşayan var mı acaba??
Bir anlasam canım bende neden düştüğünü hiç bilmiyorum ki.Doğal besinlerle artırmaya çalışacaksın demekki canım niye düştü ki o kadarsağol kuzum yiyebilirsem denerim bende
Kuzum bana da b12, d vitamini ve kalsiyum, magnezyum ve demir hapı verdi son gittiğimde işte. Şifa niyetine içicez hepsini :)Bir anlasam canım bende neden düştüğünü hiç bilmiyorum ki.
Bugün bir torba ilaçla döndüm
B12 düşük,D vitamini düşük,demir düşük,tsh yüksek.
Hepsine ayrı ayrı ilaç verdi bugün dahiliyeci,kadın doğuma kalsan vermiyodu oda bi alem
Yok cnm kapatmadi hala basi bir hafta geriden geliyor ama cokta kafaya takmiyorum cunku gecen haftalarda da basi onde geliyordu. Simdi basinin buyumesi yavasladi karni buyuyor belki diger hafta basi one gecer diye dusunuyorum insallah bebeklerimiz orantili buyur cnm takma kafana Allah baska sorun vermesinÇok sağol canım Allah razı olsun güzel dileklerin duan için
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
İnşallah durmaz canım Allah korusun
Suyunda şükürler olsun bir sorun yok dedi.
Kuzum inşallah seninde bir sorun çıkmaz,tarihi geç değil mi öncesinde başka bi yerden alamıyormusun
Rabbim evlatlarımızı sağ salim vaktinde kucağımıza aldığımız günleri göstersin
Anladım kuzum çok sağol bilgilendirme için.
Bulunduğum yerde endokrin yok olmazsa yakın bir yerlerde giderim canım
Canım gözün aydın çok güzel haberlerle gelmişsin
Dikkat ediyorum demiştin kuzum büyük faydası olmuş
Haftada 2 gün balık tüketiyorum yinede imom omega kullanıyorum
İnşallah minyonluktan kaynaklıdır canım gelişimini etkilemez.
16.haftadan bu yana karın çevresindeki fark artarak devam etti dönem dönem olan bişey mi bilmiyorum ki kuzum
Kötü düşünmek istemiyorum.
Allah kimseyi korktuğuyla sınamasın
Senin bebek aradaki farkı kapattı mı
Tanidigimin bebeginde farkli cikti dedim ya.bebegin butun olcumleri kilosunu vermiyor mu demekki ölçümlerine yanlis bakilmis.yoksa bir cihaz direk kilosunu hesaplayamaz.belkide cihaz yuzunden.esinin boyuda uzun degilmis bence cok normal bu.genetik farktan sizin oyle cikiyor o yuzden uzulme benceİzledim kuzum videoyu içim rahatladı biraz sağol Allah razı olsun bol bol dua edicez Allah yardımcımız olsun
En iyisini yaparsın canım haftayaki olan kontrolden sonra bende gerekirse ayrı bir doktorla daha devam edeyim diye düşünüyorum
Oo sen bana bakarak uzunsun :))
Evet demir ilacı alıyorum canım kahvaltıdan 2 saat sonra yükseltiyor mu?
Nasıl yani anlayamadım bebekteki ölçümlerin devamlı yanlış bakılmasını.
Benim 1.55 civarı eşiminde 1.65 falan
İnan bugün doktora sorcaklarımı bile unuttum dalağı bile eşim sormuş.Kuzum bana da b12, d vitamini ve kalsiyum, magnezyum ve demir hapı verdi son gittiğimde işte. Şifa niyetine içicez hepsini :)
Seninde kızdı demi canım bu kızlara özel bir durum mu nazlı olmakYok cnm kapatmadi hala basi bir hafta geriden geliyor ama cokta kafaya takmiyorum cunku gecen haftalarda da basi onde geliyordu. Simdi basinin buyumesi yavasladi karni buyuyor belki diger hafta basi one gecer diye dusunuyorum insallah bebeklerimiz orantili buyur cnm takma kafana Allah baska sorun vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?