- 15 Temmuz 2016
- 8.691
- 14.681
- 248
Türkiye'de tedavi uyguluyorlar cnm.Iyim canım sen nasılsın ? 1 ay sürüyorsa başla tabi :). Ben bakalım şubat sonu gibi alacağım beşikle çekmeceli dolabı :) daha bebek arabasını bile almadık onu mart gibi düşünüyorum inşallah
Boyu çok iyi kuzumgüzel haberlerle gelmişsin.
Erken doğumu ben açtım arkadaşım her an doğum yapabilir 30 haftalık hastanede 2cm açıklığı var. Yaşama ihtimali çok yüksek sadece küvezde kalacak vir süre artık tıp çok ilerledi gerçekten ! Birde gerçekten haftasın önemli değil ben buna inanıyorum artık.
Canım nasılsın ? Çook stresli hissetim seni. Bu kadar stres iyi değil bak benimde rahim uzunluğum kısa ve çok kasılmam olduğu halde ayda 1 kere kontrole gidiyorum ve ağrı kesici ilaç dışında birşey kullanmıyorum vermiyorlar ama ben çook umutluyum içimde çook rahat bolbol dinleniyorum bebeğimle sohbet ediyorum ona içimde kalması gerektiğine dahil şeyler söylüyorum. Günler su gibi geçip gidiyor aslında.
Oyy bu zalım kurabiye çok güzel ya kaymaklı kaymaklıFransada bile bim kurabiyesi yiyorum eşim paket paket almışen sevdiğim kurabiye çünküüü
BaZen bende öyleyim geçen canım cips çekti küçüklerinden aldım yedim valla. Bol bol da kabak çekirdeği yiyorum oyalıyor böyle kriz anlarındaOleyy yalnız değilmişimcanım nasıl abur cubur çekiyor bilemezsiniz
Ya resmen bisküvi falan aşeriyorum ben ama almıyorum çok yerim diye geçen 1 paket aldım tane tane yedim 1 haftaBaZen bende öyleyim geçen canım cips çekti küçüklerinden aldım yedim valla. Bol bol da kabak çekirdeği yiyorum oyalıyor böyle kriz anlarında
Evet cnm.Doktorların genel huyu kuzum. Devllettekileri bir nebze anlıyorum ama özeldekileri pek anlamıyorum bu konuda.
Haklısın diğer konularda da. Ama ben inanıyorum geriye dönüp baktığımızda bunlar hiç gözümüze gelmeyecek.
Aha bir ben daha. Bende aldırmıyorum yoksa bir anda aklıma geliyor yemeden de duramıyorum.Ya resmen bisküvi falan aşeriyorum ben ama almıyorum çok yerim diye geçen 1 paket aldım tane tane yedim 1 haftaama gözümün önündeler resmen markete gittiğimde paketi alıyorum sonra bırakıyorum yerine eşime nutellayı da yasakladım dayanamayıp yiyorum diye
Iyi canim her sey yolunda gitmiş ayni devam etmeside guzel bir durum benceKızlar okuyamadım yazdıklarınızı,
Doğumdan önce bir kere daha gitcez 33-34 hafta gibi herşey o zaman şekillenecek.
Gerizekalı bir kadın geldi meraktan(?) Prof bakmadan önce o bakmak istedi. Kadın neci bilmiyorum.
Neymiş diyafram zarını yerini hiç göremiyormuşta delik çok büyükmüşte. Salak salak konuştu başımda. Tuttu cinsiyeti soruyor birde önünde ekran var. Hasbinallah dedim.
Profta farklı birşey demedi şuanlık herşey aynı seyrinde gidiyor dediğim gibi artık bir daha ki gidişimizde belli olacak herşey.
Bu arada hastane çok anne ve normal Doğum yanlısı, Doğumu sordum perinatologa ve büyük ihtimal sezeryan olur dedi. Bebişim de dönmemiş zaten ama bu sefer kafa solda sırtı göbüş pozisyonundaydı. Dönmez inşallah diye dua ediyorum.
Sakin ona öyle oldu diye sana da olacagini düşünme sakin takma kafanaKızlar 30 haftalık hamile arkadaşımın doğumu başladıoda yatıyordu benim gibi rahim kısalığı yüzünden ama onda serklaj vardı dün gece ağrıları çoğalmış doğum başlamış dediler serklajı çıkarmışlar şimdi bekliyor her an doğum olabilirmiş utrasonda baktılar bebek 1kilo600 küvöze alınacak direkt.
Dualarınızı eksik etmeyin
Cok guzel canim normal bile dediklerine göre sıkıntı yok sayilir.hadi gozun aydin.bendeKızlaarrrr oğluşumu gördüm
Herşey yolunda; güzel haberlerle geldim. Plesentam hala aşağıdaymış, marjinalmiş. Ama sıkıntı yaratacak gibi değil, normal doğum bile yapabilirsin dedi. Tansiyonumda sıkıntı varmış, yüksek çıktı.15.8 yine.. İlaç verecekti, vazgeçti. Tuzlu yeme, bol bol dinlen, günlük hayAtına devam et dedi.
Darısı başınıza kızlar..
Gecmis olsun canim iki fincani gecmesin amaKızlar ıhlamur içebiliyoruz değil mi ? Benim boğazlar gitmeye başladı da
Türkiye'de tedavi uyguluyorlar cnm.
Ve tedavi işe yarıyor. Ve tedavi 3 bacak şeklinde devam ediyor. Tedaviden yana sıkıntım yok.
Ağrım yok.
Para konusunda gıcık kapmaya başladım.
Yoksa ben bebek konusunda doktorlara ağız açtırmıyorum.
Allah sadece.
Bu para konusu sinir etti beni.
1 ocakta doktora gittik saat 12 yi geçtiği gibi zam yapmışlar, docların fiyatı daha pahalı, iğneye bile anında zam yapmışlar.
Bu kadarda olmaz.
Ben yemekten çok şiş kalkıyorum ama açlık hissi hep var, ne kadar şiş olursam oluyim. Sadece süt içiyorum yatmadan başka bişey yemiyorum ben yoksa yesem ohooooKızlar akşam yemeğinden sonra karnınız acıkıyor mu? Ne yiyorsunuz meyve hariç
Bugün benim denk geldiğim perinatolog da çok iyi ve ilgiliydi sağolsun bekletmemek için kendi götürdü prof. yanına kadar öncelik verdi şehir dışından geldiğim için. Bazı şeyleri de çok güzel anlattı istediğini sor dedi vs.Evet cnm.
Ya çok iyi perinatolog var devlette, benim ilk genlerimin damarlarimin tedavisini yapan testleri yapan doktor. Ama bana uzak gittiğimde bir gün orda gidiyor. E eşimde her hafta bir gün izin alsa olmaz. İzin konusunda sıkıntı yok, patronu hiç sorun etmiyor fakat işleri öyle bir birikiyor ki o doktora o yüzden gidemiyorum.
Gidebilsem bu yamyamların eline kalmayacağım aslında.
Bana yakın olan devlet hastanesinde doğum bölümü iyi, perinatologlari iyi değil.
Bende mecburen özele gidiyorum.
İnşallah cnm geriye dönüp baktığımızda gülelim bu telaşlarımıza inşallah.
Oyy bu zalım kurabiye çok güzel ya kaymaklı kaymaklıafiyet bal şeker olsun canım
BellaCiao kuzum senden sufle tarifi istiyorum ben orijinal tarifini öğrenelim topraklarından çok severim
Ben yemekten çok şiş kalkıyorum ama açlık hissi hep var, ne kadar şiş olursam oluyim. Sadece süt içiyorum yatmadan başka bişey yemiyorum ben yoksa yesem ohoooo
Kuzum teşekkür ederim
Tarifimi veririm canım çevirmem lazım biraz uzun sürebilir ama çevircem mutlaka yazarım
Burda 25mm altına düşmesi beklenmiyor cnm.Anladım canım burda tedavi uygulanması için 25mm altına düşmek lazım :).
Fiyat konusunda anlıyorum bizim burdada çok pahalı özel doktorlar o yüzden şubat ayında devlette geçeceğim iyi bir doktor buldum oda riskli gebeliklere bakıyor ama en azından ücret almıyor çünkü sigortamız karşılıyor.
Amin canım hepimiz için hayırlısı neyse o olsunBurda 25mm altına düşmesi beklenmiyor cnm.
Prosedürler farklı.
Ya sıkıldım para konusunda.
Doktordan yana da sıkıntım yok aslında hastane canımı sıkıyor.
Doğumu orda yaparsam varya iyi bı pazarlığa otururum. Baktım olmadı başka doktor mu yok giderim başka hastanelere araştırırım. Baktım oda olmuyor giderim devlete.
Daha önce iki ameliyat olduğum için normal doğum riskli olabilir de olmayabilir de, o yüzden birazda bu paraları veriyoruz.
Bakalım ne olacak ne bitecek.
Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin.
Ya İstanbul da tıp olmuş ticarethane cnm.Bugün benim denk geldiğim perinatolog da çok iyi ve ilgiliydi sağolsun bekletmemek için kendi götürdü prof. yanına kadar öncelik verdi şehir dışından geldiğim için. Bazı şeyleri de çok güzel anlattı istediğini sor dedi vs.
Keşke sende gönlünden geçene gidebilseydin şu durumlar olmasaydı da. Doktor işi çok önemli yani hem bizim hem evlatlarımızın canları onlara emanet sonuçta. Ben bilgisiz biri olsaydım sanırım öyle konuşan doktordan Sonra aldırırdım bebeğimi çünkü gayet yaşamaz tarzı konuşmuşlardı sıradan bir olaymış gibi. Örnek vermiş olayım en basitinden böyle..
Aslında özel devlet farketmez doktorun insanlığı ve tecrübesi önemli ama devletin kalabalıklığı işi bozuyor.
Bazıları ise dediğin gibi para için meslek seçmişler gibi. yamyam tabiri cuk oturuyor :)
Amin amin cnm.Amin canım hepimiz için hayırlısı neyse o olsun
Şurda bir kaç haftamız kalmış tadını çıkartmak lazım fazla düşünmemek. Umarım sende hastaneyle para konusunda bir an önce anlaşırsın.
Riske atmamak lazım canım. Nerde güvenli doğum olacaksan orda yapmalısın. Maalesef şu an ki durumda pek seçme şansımız olmuyor en güvenli nereyse orası olmalıAmin amin cnm.
Ya biliyorlar işte o paraları vericez mecbur, bunlarda yam yamlik yapıyor.
Bu kadar riskli olmasam vermicem de, doğumuma başka doktorlar da girebilir işte. Dahiliye ve kalp doktoru gerekebilir gerekmeyebilirmiş de.
Tmm cnm sorunca yazarım sana da, elif hocaya da iyi demişti bayanın biri, hatta oğuz hocada çok iyi miş çok ilgiliymiş öyle söylemişti bulabilirsen onlara alValla canim sorabilirsen bana da soyler misin ?olmadi kontrole oraya gideyim.Zaten yesim hocadan randevu bulamıyorum iki haftada bir bebegi takip etmemiz lazim
Haklısın cnm da, ben araştırmayı çok severim. Baya bu sezeryan doğumu araştırdım. Neler öğrendim.Riske atmamak lazım canım. Nerde güvenli doğum olacaksan orda yapmalısın. Maalesef şu an ki durumda pek seçme şansımız olmuyor en güvenli nereyse orası olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?