Evet banada normal düzeni bozma dedi canım. Mantıken çıkacak sonucu etkilememek için aynı yeme düzenine devam etmen lazım zaten. Ama yinede doktorun en iyisini bilir tabiBana direkt 75lik yaptır dedi doktorGenelde herkes ya 50lik ya 100lük yaptırıyor sanırım. Bide bana 3 gün öncesinden başlayarak tatlı şeyler çok tüketme dikkat et dedi çoğu kişiye normal düzeninizi bozmayın denilmiş. Herşeyim gibi bu da değişik
İnşallah normaldir canım, ilk defa iki gündür böyle olunca ne oluyor anlamadım. Muayene günüme de daha var Şubat'ın 4 yada 5 i gidicem. Aylık muayene de baya uzun oluyor insan birinden diğerine gidene kadar kafasına bir sürü şey takiliyorBenimde bu sabah sag tarafima bir yigildi karnimin o kismi baya sisti resmen.senin haftalarda yalanci dogum sancilari bile oluyor korkma normaldir
Günaydın annişler hasta bir günden herkese selamlar
Oğluş ateşli öksürüklü sümüklü ve ağlak
Vallahi ne zormuş çocuk büyütmek yaa hastasın yatsana be çocuk yok uyumuyor da kaç gündür bi kaç saatlik uykuyla duruyorum direncim düştü sanırım benim de boğazlarım ağrımaya başladı
Akşamdan beri bebek kendini sağ tarafta topluyor yada ayağıyla itiyor anlamadım 1 dk dan az sürüyor ama nefesim kesiliyor
Kasılma dedikleri şey mi bu kızlar ilk gebelik olunca acemilik çok oluyor. Sancim falan yok dinlendim ama geçmedi de ara ara oluyor yine... İnternetten baktım rahim artık kendini doğuma hazırlıyor diyor erken değil mi
Şimdiye kadar hiç alttan bakmadı canımGeçmiş olsun canım allah yardımcın olsun
Kasılma canım anlattığın ben ve bazı arkadaşlarımız 16 haftamızdan beri yaşıyoruz. Mühim olan günde 10 kasılmayı geçmemesi lazım ve çok şiddetli olmaması lazım. Zaten aylık muayenede doktor alttan bakıyordur eğer rahimde kısalma oluşursa söyler sana. Eğer doktor alttan bakmıyorsa bir dahaki kontrolde baktır bazen 20 kasılma olanın rahmi oynamıyor ama 2-3 tane olanın oynuyor.
Normalde her muayenede alttan bakılması gerekir doktorlar üşendiğinden yapmıyorlar ama bizim söylememiz lazım. Erken almana gerek yok randevunu eğer kasılmaların 10u geçmiyorsa ve şiddetli değilse sanırım 4 şubatta randevun bekleyebilir sadece gözlemle ve kasılmalarını say kaç dakikada ya da saate oluyorŞimdiye kadar hiç alttan bakmadı canımbir dahaki muayene ye erken gideyim olmadı, giderken de hazırlıklı olayım alttan bakacaksa diye.
Benim bebis tüp bebek canım , o yüzden alttan muayene ye pek sıcak bakmiyordu doktorlar zaten ilk aylarda sürekli diken üstünde oluyorduk.Normalde her muayenede alttan bakılması gerekir doktorlar üşendiğinden yapmıyorlar ama bizim söylememiz lazım. Erken almana gerek yok randevunu eğer kasılmaların 10u geçmiyorsa ve şiddetli değilse sanırım 4 şubatta randevun bekleyebilir sadece gözlemle ve kasılmalarını say kaç dakikada ya da saate oluyor
Benim bebis tüp bebek canım , o yüzden alttan muayene ye pek sıcak bakmiyordu doktorlar zaten ilk aylarda sürekli diken üstünde oluyorduk.
Kuzum benimde biliyon tüp bebek hatta baştan kanama alanlarım vardı. Ben hep iki haftada bir gidiyorum doktora. Bi gittiğim de karından bakarsa diğerinde muhakkak hem karından hem alttan bakıyor bikaç dakika. Rahim boyuna, rahim ağzına. Doktordan doktora göre değişiyor demek kiBenim bebis tüp bebek canım , o yüzden alttan muayene ye pek sıcak bakmiyordu doktorlar zaten ilk aylarda sürekli diken üstünde oluyorduk.
Kahvaltıdan önce mi yapıyorsun spor
Cnm zaten istemiyorum orayı ama mecbur özel hastane gönderdi zaten tip fakultesi diye
Canim benim stres yapma hayirlisi olur umarim hakkinda. Allah yardimci olur merak etme. Sehir dışı da olacak olsa. Süreç belirler her şeyi.Öyle kuzum ben normal Doğum için çok şartlamıştım kendimi şu hayatta neyi çok istediysem olmadı.
O hastanede de ben istemiyorum normal olmasını, şimdide sezeryan istiyorum zaten önerilen de bu. Ama ondanda korkuyorum. Şehir dışında Doğum yapacak olmak ayrı stres yapıyor Allah büyüktür bakalım sonumuz ne olacak :)
Dert etmiyorum cnm inan, şu var Türkiye de gerçekten çok iyi tedavi uygulanıyor.
Doktor tedaviyi de en iyi şekilde uyguluyor sadece iğne değil farklı ilaçlarda kullanıyorum.
Fakat rahim uzadığı, uzadığı halde söylemiyor. Ben salakmıyım elimdeki kağıda bakmiyormuyum dimi...
Tedavi işe yaradı inkar etmiyorum ki, hastane ucuz bı hastanede değil, doğum bile diğer hastanelere göre pahalı.
Doğum erken olmazsa kendime başka hastane arıcam. Para da basmıyoruz ki.
Erken doğum olursa da en iyi devlet kadın doğum hastanesi çok uzak değil acil bı ambulans çağırıp oraya giderim.
Bebek iri diye bana şeker yüklemesi yaptırmak çok istedi doktor, yaptırmadım.Benim sekerim cikti diyet yapiyorum bebiste iyi sagol.paraci olmayan hastane var mi.maddi durumun kotu olsa yanmistin nasil odiyecektin.az kaldi canim bosver parayi dusunme buna cok şükür bebisimiz oldu ya olmasaydi
Kızlar merhaba beni de aranıza alır mısınız gücünüze ihtiyacım var 13.haftadan beri plasentea odağı belli olmayan kanamalar yaşıyorum çok stresli bit gebelik geçiriyorum ve 2 aydır hastanede yatıyorum psikolojim çok bozuldu sizler kaçıncı haftalardasınıx
İnşallah normaldir canım, ilk defa iki gündür böyle olunca ne oluyor anlamadım. Muayene günüme de daha var Şubat'ın 4 yada 5 i gidicem. Aylık muayene de baya uzun oluyor insan birinden diğerine gidene kadar kafasına bir sürü şey takiliyor
Evet canım olabilir , bir de çok şükür kanama yada plasenta sorunu olmadı şimdiye kadar ondan da bakmamis olabilir. Artık zamanı geldi alttan muayene ye başlar muhtemelen ne kadar sevmesem deKuzum benimde biliyon tüp bebek hatta baştan kanama alanlarım vardı. Ben hep iki haftada bir gidiyorum doktora. Bi gittiğim de karından bakarsa diğerinde muhakkak hem karından hem alttan bakıyor bikaç dakika. Rahim boyuna, rahim ağzına. Doktordan doktora göre değişiyor demek ki
Masallah canim her sey yolunda cikmis.aynen devlete kalsa isimiz yaman.diğer sonuçların cikti mi
Bebek iri diye bana şeker yüklemesi yaptırmak çok istedi doktor, yaptırmadım.
Ben bu doktorları anlamadım, seker yüklemesi yapilmadan şeker ölçme aleti ile açlık tokluk bakmak da aynı dedi sonra.
Neyse bı hafta baktım şeker çıkmadı, sonra yok bilmem kaç saatte bak dedi ona da bakt ondada bişey cikmadi.
Sonra rahat bıraktı beni.
Şekerin çok yüksek değilse sakın kafaya takma cnm.
Ya cnm aynı işlemi başka hastane daha uygunsa yapıyor. Enayimiyim diyorsun bı süre sonra.
Sağlıklı doğsunlarda Rabbimin izniyle inşallah.
Kızlar merhaba beni de aranıza alır mısınız gücünüze ihtiyacım var 13.haftadan beri plasentea odağı belli olmayan kanamalar yaşıyorum çok stresli bit gebelik geçiriyorum ve 2 aydır hastanede yatıyorum psikolojim çok bozuldu sizler kaçıncı haftalardasınıx
Çıktı canım hem idrar hem kültür temiz çıktı. Ben yanarım da boşuna antibiyotik kullandığıma yanarım ah bu devlet hastanesi. Ne yapacam bilmiyorum. Ailme niğdedeki özel hastanede doğum yap diyor ama ben niğdeye 90 km uzaktayım. Bulunduğum ilçenin devlet hastanesi yenilendi ama yenidoğan ünitesi yok kafam çok karışık. Normal doğum olursa o şekilde o kadar yol nasıl giderim bilmiyorum.
Geçmiş olsun canım inşallah sorunsuz atlatırsın bu süreciKızlar merhaba beni de aranıza alır mısınız gücünüze ihtiyacım var 13.haftadan beri plasentea odağı belli olmayan kanamalar yaşıyorum çok stresli bit gebelik geçiriyorum ve 2 aydır hastanede yatıyorum psikolojim çok bozuldu sizler kaçıncı haftalardasınıx
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?