- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.987
- 248
Bende açlık tokluk baktırdım canım hem zaten istemiyordum allahtan doktorumda gerek görmedi şart koşmadı sen neden yaptırmak istemedin canım?
İlkinde enfeksiyon var diye verdi antibiyotik. Sonra bitti tekrar tahlil verdim yine enfeksiyon çıktı. Bu sefer kültür istedi temiz çıktı ona rağmen antibiyotik verdi ama ben almadım güvenmediğim için. Özel deki doktora gitmeyi bekledim. Dediğim gibi de çıktı özelde de tahlil kültür temiz çıktı doktor bol su dedi başka bişey demedi
Çok geçmiş olsun kaç haftalık hamilesiniz? 2 ay çok uzun bir süre allah yardımcınız olsun
Canım nasıl antibiyotik verdiler hemen? Kültür yapmamışlar mıydı? Benim ilk enfeksiyon çıkmıştı kültür yaptık üreme olmayınca doktor bol su dedi şuanda da çıkıyor ama fazla su içemiyorum diyorum malum midem hala bulanıyor ilaç vermiyorlar
Bence bebeğe çok zararlı, karatayı desteklediğimden değil hamileligim boyunca sabah aç karnına hiç bu kadar şeker yememisken doktor ısrar ediyor diye o kadar şekeri içemem. Kimse yanlış anlamasin bu benim kararım.Bende açlık tokluk baktırdım canım hem zaten istemiyordum allahtan doktorumda gerek görmedi şart koşmadı sen neden yaptırmak istemedin canım?
Bende sana katılıyorum canım benim için 2 dilim baklavaya eşdeğer olabilir ama bebeğe aç karnına o kadar yükleme yapılması fikrine hiç ısınamamıştım ve yaptırmadım da bende tamamen kendi mantığıma terstiBence bebeğe çok zararlı, karatayı desteklediğimden değil hamileligim boyunca sabah aç karnına hiç bu kadar şeker yememisken doktor ısrar ediyor diye o kadar şekeri içemem. Kimse yanlış anlamasin bu benim kararım.
Bir hafta bakılan açlık toklukda da bilgi ediniyorlarsa neden şeker yüklemesi yaptırayım ki diye düşündüm.
Bir de dikkatimi çeken bı konu oldu, yapmak istemiyorum deyince yap dedi bı iki kere baya ısrar etti sonra hiç üstelemedi. Doktorlar gerekli olan bişey de mutlaka yapılacak diyorlar biliyorsun.
Ama şeker yüklemesinde iyi o zaman git alet al dedi.
Bence bebeğe çok zararlı, karatayı desteklediğimden değil hamileligim boyunca sabah aç karnına hiç bu kadar şeker yememisken doktor ısrar ediyor diye o kadar şekeri içemem. Kimse yanlış anlamasin bu benim kararım.
Bir hafta bakılan açlık toklukda da bilgi ediniyorlarsa neden şeker yüklemesi yaptırayım ki diye düşündüm.
Bir de dikkatimi çeken bı konu oldu, yapmak istemiyorum deyince yap dedi bı iki kere baya ısrar etti sonra hiç üstelemedi. Doktorlar gerekli olan bişey de mutlaka yapılacak diyorlar biliyorsun.
Ama şeker yüklemesinde iyi o zaman git alet al dedi.
Bide icilen su şeker pancarı dan yapılan şeker olsa amenna, glikoz şurubu.Bende sana katılıyorum canım benim için 2 dilim baklavaya eşdeğer olabilir ama bebeğe aç karnına o kadar yükleme yapılması fikrine hiç ısınamamıştım ve yaptırmadım da bende tamamen kendi mantığıma tersti
Demek ki herkeste olan birşey canım , annelik zor iş vesselam daha dogurmadan anladık vallahiCanim bende surekli oluyor. Birden karnim top gibi sag tarafima toplaniyor disaridan bakildiginda orasi tumsek gibi oluyor sonra bir kasilma acisi geliyor birkac dk sonra geciyor. Doktora bunu da soylemistim buna da normal dedi ama hic kasilma var mi nts ye sokalim demedi halbuki kasilmalarim var. Birde grip olmusum her oksurup hapsurmamda karnimin ici yirtiliyor sanki. Oksururken sekilden sekile giriyorum aci cekmemek icin. Bazende o toplanma hisse wc deyken oluyor.
Feci bir aciyla yapiyorum tuvaletimi
Şekerin tansiyonla ilgisi var mı cnm bu konuda hiç bilgim yok ilk kez senden duydum.Benim doktorum gerek görmedi şeker yüklemesini yapmaya. Ben yapmadım. Açlık tokluk da yapmadım. Zaten düşük tansiyonlu biriyim kan tahlillerim temiz çıktığı için gerek duymadı doktorum. Bende istemiyordum yapmayı.
Şekerin tansiyonla ilgisi var mı cnm bu konuda hiç bilgim yok ilk kez senden duydum.
Ne güzel bak doktorda istememiş zaten.
Bak bişey daha öğrendik.Benim doktorum şekerin tansiyondan da anlaşabileceğini söyledi ama benim tansiyonum hep 9.5 ve 10.5
Evet sanırım yüksek tansiyon şeker hastalığını yada preeklampsi durumları açıklıyor. Aslında en önemlisi tansiyon ve idrarı takip etmekBak bişey daha öğrendik.
Doktorlar 14/9 tansiyonda gebelik zehirlenmesi preeklapsi teşhisi koyuyorlar.
Hemen hastaneye yatırıp + diyet uygulatıyorlar. Demek şekeri de kontrol altına alıyorlar.
Haklisin banada seker cihazi al dese bakardim.benim yaptirmam iyi oldu cunku cok yuksek cikti.aclik cok iyi tokluk cok yuksek cikiyor.diyete basladim suan iyi.sende arada bak bence.ben cok uyguna yaptirdim 30 tl ve doktora muayene parası odemedimBebek iri diye bana şeker yüklemesi yaptırmak çok istedi doktor, yaptırmadım.
Ben bu doktorları anlamadım, seker yüklemesi yapilmadan şeker ölçme aleti ile açlık tokluk bakmak da aynı dedi sonra.
Neyse bı hafta baktım şeker çıkmadı, sonra yok bilmem kaç saatte bak dedi ona da bakt ondada bişey cikmadi.
Sonra rahat bıraktı beni.
Şekerin çok yüksek değilse sakın kafaya takma cnm.
Ya cnm aynı işlemi başka hastane daha uygunsa yapıyor. Enayimiyim diyorsun bı süre sonra.
Sağlıklı doğsunlarda Rabbimin izniyle inşallah.
26 canımGeçmiş olsun canım. Kaç haftalık oldun doğumun ne zaman ? Ben 27+2yim. Allah yardımcın olsun
Bir ay sure olunca gitmeyede cekiniyor insan benim doktorum zararli diye bakmiyor.korkma bence olan belirtilerdirİnşallah normaldir canım, ilk defa iki gündür böyle olunca ne oluyor anlamadım. Muayene günüme de daha var Şubat'ın 4 yada 5 i gidicem. Aylık muayene de baya uzun oluyor insan birinden diğerine gidene kadar kafasına bir sürü şey takiliyor
Sen nigdedeki doktoruna bir danışsan.su gelse bile iki saat vaktin oluyormus diye biliyorum yetisebilirsin.birde sezaryan olacaksan hic dusunme ozele git devleti onermem.kucuk bir yerse hele acemi doktoar vardir oda nobette kim denk gelirseÇıktı canım hem idrar hem kültür temiz çıktı. Ben yanarım da boşuna antibiyotik kullandığıma yanarım ah bu devlet hastanesi. Ne yapacam bilmiyorum. Ailme niğdedeki özel hastanede doğum yap diyor ama ben niğdeye 90 km uzaktayım. Bulunduğum ilçenin devlet hastanesi yenilendi ama yenidoğan ünitesi yok kafam çok karışık. Normal doğum olursa o şekilde o kadar yol nasıl giderim bilmiyorum.
Cnm ben cihazı aldım. Cihazda çok pahalı değil.Haklisin banada seker cihazi al dese bakardim.benim yaptirmam iyi oldu cunku cok yuksek cikti.aclik cok iyi tokluk cok yuksek cikiyor.diyete basladim suan iyi.sende arada bak bence.ben cok uyguna yaptirdim 30 tl ve doktora muayene parası odemedim
Canim bebegin bir tarafa yigilmasi kasilma mi oluyor.bu sabah sag tarafima yigildi sisti resmen o tarafimGeçmiş olsun canım allah yardımcın olsun
Kasılma canım anlattığın ben ve bazı arkadaşlarımız 16 haftamızdan beri yaşıyoruz. Mühim olan günde 10 kasılmayı geçmemesi lazım ve çok şiddetli olmaması lazım. Zaten aylık muayenede doktor alttan bakıyordur eğer rahimde kısalma oluşursa söyler sana. Eğer doktor alttan bakmıyorsa bir dahaki kontrolde baktır bazen 20 kasılma olanın rahmi oynamıyor ama 2-3 tane olanın oynuyor.
Gecmis olsun canim.iki ay uzun bir sure hastanede yatmak icin.ben bugun 26 haftalik oldum sen kacinci hafradasin.bebegin hastanede daha iyi olur sabretKızlar merhaba beni de aranıza alır mısınız gücünüze ihtiyacım var 13.haftadan beri plasentea odağı belli olmayan kanamalar yaşıyorum çok stresli bit gebelik geçiriyorum ve 2 aydır hastanede yatıyorum psikolojim çok bozuldu sizler kaçıncı haftalardasınıx
Bir sorun yoksa gerekli değil canım.kızlar mesajları okuyorum da . Ben de 27. haftamı bitrdim . Henüz doktor hiç alttan muayene etmedi. Bazılarınız etmesi gerekiyor demiş. Yani bir sıkıntı yoksa etmesi gerekli birşey mi kafama takıldıUltrasonda suyuna plesantaya fslan bakıyor.
Canim benim doktorum en bastan beri alttan muayeneyi onermiyor hic bakmadi banada.hatta kanamam oldugu zamam bile bakmadi.ultrasonda rahim boyu gozukuyor zarenkızlar mesajları okuyorum da . Ben de 27. haftamı bitrdim . Henüz doktor hiç alttan muayene etmedi. Bazılarınız etmesi gerekiyor demiş. Yani bir sıkıntı yoksa etmesi gerekli birşey mi kafama takıldıUltrasonda suyuna plesantaya fslan bakıyor.
Bende 30. haftaya geldim ve daha hiç vajinal alttan muayene olmadım canım. Üstelik 3 ayrı doktor değiştirdim, hiçbiri de bakmadı. Demekki bizde gerekli görülmemiş.kızlar mesajları okuyorum da . Ben de 27. haftamı bitrdim . Henüz doktor hiç alttan muayene etmedi. Bazılarınız etmesi gerekiyor demiş. Yani bir sıkıntı yoksa etmesi gerekli birşey mi kafama takıldıUltrasonda suyuna plesantaya fslan bakıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?