- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
Canım eğer bilinen tanın yoksa ve abdominal usg de serviksin plesentan vb. Anomali gözükmüyorsa vajinal usg rutin uygulama değil için rahat etsinkızlar mesajları okuyorum da . Ben de 27. haftamı bitrdim . Henüz doktor hiç alttan muayene etmedi. Bazılarınız etmesi gerekiyor demiş. Yani bir sıkıntı yoksa etmesi gerekli birşey mi kafama takıldıUltrasonda suyuna plesantaya fslan bakıyor.
Ayy bu çok kötü birşey bu ya. Banada oluyordu.Bana yardım edin kızlar, şuan çok mutsuz ve gerginim.
Açım!!!
ama ne yemek istediğimi bilmiyorum. Birşey istiyorum ama bulamıyorum. Mutfakta dolanıyorum. Herşey tuhaf tatsız geliyor.
Eşim nereye istersen götürüyüm ya da sipariş verelim diyor. Ama sorun bu zaten, ne istediğimi bilmiyorum. Çok saçma bir durum biliyorum. Oturdum bir güzel ağladım. Aç aç oturuyorum.
Ne yapcam ben şimdi ne saçma bu böyle??
Ben de bulantılı dönemimde öyleydim çok berbat bir his. Ama zaten ne yesem çıkardığım için yediğiminde hiç bir önemi yok mantığındaydım. Çeşit çeşit salata yapıp yiyordum. Hem keyif alıyordum. Hem en azından vitamin oluyordu. Et türü vs yiyemediğim için. :)) sen de videolara fln bakabilirsin öyle karar ver olmadı canının ne istediğineBana yardım edin kızlar, şuan çok mutsuz ve gerginim.
Açım!!!
ama ne yemek istediğimi bilmiyorum. Birşey istiyorum ama bulamıyorum. Mutfakta dolanıyorum. Herşey tuhaf tatsız geliyor.
Eşim nereye istersen götürüyüm ya da sipariş verelim diyor. Ama sorun bu zaten, ne istediğimi bilmiyorum. Çok saçma bir durum biliyorum. Oturdum bir güzel ağladım. Aç aç oturuyorum.
kızlar mesajları okuyorum da . Ben de 27. haftamı bitrdim . Henüz doktor hiç alttan muayene etmedi. Bazılarınız etmesi gerekiyor demiş. Yani bir sıkıntı yoksa etmesi gerekli birşey mi kafama takıldıUltrasonda suyuna plesantaya fslan bakıyor.
valla kuzu ben yiyincede hic rahat degilim .Bak 6 bucukta yemek yedim ,öyle bir siskinlik geliyor ki aşırı rahatsızlık veriyor tum gece boyle çekiyorum. Sanki balon gibi sismisim de patlama noktasina gelmiş gibi.Ne olacaksa böyle şimdiden.Ne varsa yiyin kizlar abartmadan ben suan diyet disinda hic bir sey yiyemiyorum.bi hamile icinde cok zor
Bende hep bunu dusunuyordum.rahim boyu iyi olupta rahim agzi acilmasi olabilir mi diye.dedigin gibi buda alttan muayeneyle olur.benim doktorumda hic bakmiyor alttan.onlar ne derse onu yapiyoruz mecbur.ben 6 haftalikken ilk doktorum yapmisti ertesi gun kanamam oldu o mu sebep oldu bilmiyorumBazı arkadaşlara katılmıyorum vaginal muayene rutin kontroldür bunu her kadın doğumcu söylüyor serviks boyu karından ölçülüyor ama rahim ağzı yumuşaklığı ve sertliği dokunarak ölçülür. Her normal doktor ayda 1 kere yapmalı 4aydan sonra rutin kontrole giriyor. Yapılmaması asla normal değil. Erken doğum riski 37 hafta önce olana denir ve günümüzde 32-33-35 de acil doğum yapan bir sürü kadın var nedenide rahim boyunu karından ölçüp uzun diyip birşey olmaz diyip göndermeleri oysa rahim ağzı yumuşamış bir kadın dinlenmesi lazım ama onu karından ultrason göstermez. Ha bu arada rahim açıklığı ve kapalılığı aralıklı ölçülür bir ölçü yapılır sonrasında doktor elli ile karına baskı yapar tekrar bir ölçü daha alır en küçük ölçü kayde alınır. Maalesef hiç birimiz doktor değiliz. Bugünün doktorlarıda üşendiğinden hiç birşey yapmıyorlar. Oysa tıp dünyasında normal kontrolde 4aydan itibaren vaginal muayene rutin kontrole giriyor.
Ve şunu belirtmek isterim çook yanlış bilinen haala bazı doktorların bağırarak anlatmaya çalıştığı ama seslerinş duyuramadıkları bir konu var oda alttan muayene asla ama asla zarar vermez !!! İster kasılmanız olsun ister kanamanız ister rahim kısalığı !!! Yanlış bilgi yaymayalım ve yanlış bilgi veren doktorları dinlemeyelim. İnstagramda dr.zahideküçük dr.dilekozdur dr.banuciftci gibi ünlü ve becerikli doktorlar bunu belki binlerce kez söyledi vaginal muayene ayda 1 yapılmalıdır ve zararsızdır diye !
Karnimiz artik iyice buyudu birde yemek yiyince cok sis gibi oluyor.diyet yapiyorum ama sanki cok yemis gibiyim.bizim galiba gaz yapan sebzelere dikkat etmemiz lazim.oda rahatsiz ediyordurvalla kuzu ben yiyincede hic rahat degilim .Bak 6 bucukta yemek yedim ,öyle bir siskinlik geliyor ki aşırı rahatsızlık veriyor tum gece boyle çekiyorum. Sanki balon gibi sismisim de patlama noktasina gelmiş gibi.Ne olacaksa böyle şimdiden.
Maşallah canim boyuda kilosuda yerinde.bencede tansiyon aleti sart ben ilk baslarda aldim arada olcuyorum.kilo olarak cok iyi almissinBu arada ben bu ara kontrole gidecektim. Ablam bgn yoğun bakıma gitmeyecekti. O yüzden hadi bana moral olsun bugün gidelim senin sıpayı görelim dedi. Oğluşum baya büyümüş. 1200 olmuş. Plesanta olması gerektiği yerdeymiş. Normal pozisyonunda dedi. Sonra boyu da fl sine göre hesapladığımda 39 fln yapıo. Regnesis max verdi. Eğer çok kilo alırsan bir daha ki ay keseriz dedi. Şimdilik totalde 4 kilo çok iyi ama artık daha hızlı alınıyor kontrol altında tutmaya devam etmek lazım dedi. Tuzlu yeme sakın dedi. Sonra bir de kızlar haftada en az iki tansiyonunu muhakkak ölç dedi. Eğer tansiyonun 14 ve üstünde olursa iki ölçümde muhakkak gel yoksa her şey yolunda görünüyor ayda bir kontrol yeterli dedi. Aklınızda olsun kızlar bu aydan itibaren tansiyon ölçümü çok değerliymiş. Hatta mümkünde şelerini de haftada bir iki açlık tokluk bak dedi. Benm evde alet var ölçücem artık.
Bende hep bunu dusunuyordum.rahim boyu iyi olupta rahim agzi acilmasi olabilir mi diye.dedigin gibi buda alttan muayeneyle olur.benim doktorumda hic bakmiyor alttan.onlar ne derse onu yapiyoruz mecbur.ben 6 haftalikken ilk doktorum yapmisti ertesi gun kanamam oldu o mu sebep oldu bilmiyorum
Benim ilk gebeligimde kordon dolanmasi olmasaydi normal olacakti , hic alttan muayenede olmamistim birinde kontrole gittigimde nts ye baglamislardi dr sonra beni hemen cagirdi bu olcume gore suan dogumda olman lazim sen nasil duruyosun dedi ben gayet iyim hic biseyim yok dedim, muayene edicem acilma var mi dogum baslamis mi diye dedi ama acilma filan yoktu bosu bosuna aci cektim o muayenede nts cihazi niye oyle olctu onuda anlamadim zaten 1 hafta sonra da normal dogumum basladigi icin gittim sezeryana dondu ama tam 9 ay 10 gunde dogmustu kizim ,bazen cihaza da guvenmiycen
evet o şişkinlik bende de oluyor. yemeği saat olarak biraz daha erkene çek . Geçenlerde saat 16:30 gibi yedim akşam yemeğini sonrası sadece aperatif şeylerdi. O gece çok bir şişkinlik olmadı. saat ne kdr geçe atarsak ana yemeği bi o kadar sindirmi zorlaşıyor bencevalla kuzu ben yiyincede hic rahat degilim .Bak 6 bucukta yemek yedim ,öyle bir siskinlik geliyor ki aşırı rahatsızlık veriyor tum gece boyle çekiyorum. Sanki balon gibi sismisim de patlama noktasina gelmiş gibi.Ne olacaksa böyle şimdiden.
o banada oluyor bazen böyle bişey istiyorum ama neee diye düşünüyorum . Ne yesem mutlu olurum acaba diye düşünüyorum . sonra elim yine tatlılara gidiyor öyle geçiştiriyorum isteğimi.Bana yardım edin kızlar, şuan çok mutsuz ve gerginim.
Açım!!!
Bana yardım edin kızlar, şuan çok mutsuz ve gerginim.
Açım!!!
Bu arada ben bu ara kontrole gidecektim. Ablam bgn yoğun bakıma gitmeyecekti. O yüzden hadi bana moral olsun bugün gidelim senin sıpayı görelim dedi. Oğluşum baya büyümüş. 1200 olmuş. Plesanta olması gerektiği yerdeymiş. Normal pozisyonunda dedi. Sonra boyu da fl sine göre hesapladığımda 39 fln yapıo. Regnesis max verdi. Eğer çok kilo alırsan bir daha ki ay keseriz dedi. Şimdilik totalde 4 kilo çok iyi ama artık daha hızlı alınıyor kontrol altında tutmaya devam etmek lazım dedi. Tuzlu yeme sakın dedi. Sonra bir de kızlar haftada en az iki tansiyonunu muhakkak ölç dedi. Eğer tansiyonun 14 ve üstünde olursa iki ölçümde muhakkak gel yoksa her şey yolunda görünüyor ayda bir kontrol yeterli dedi. Aklınızda olsun kızlar bu aydan itibaren tansiyon ölçümü çok değerliymiş. Hatta mümkünde şelerini de haftada bir iki açlık tokluk bak dedi. Benm evde alet var ölçücem artık.
Bazı arkadaşlara katılmıyorum vaginal muayene rutin kontroldür bunu her kadın doğumcu söylüyor serviks boyu karından ölçülüyor ama rahim ağzı yumuşaklığı ve sertliği dokunarak ölçülür. Her normal doktor ayda 1 kere yapmalı 4aydan sonra rutin kontrole giriyor. Yapılmaması asla normal değil. Erken doğum riski 37 hafta önce olana denir ve günümüzde 32-33-35 de acil doğum yapan bir sürü kadın var nedenide rahim boyunu karından ölçüp uzun diyip birşey olmaz diyip göndermeleri oysa rahim ağzı yumuşamış bir kadın dinlenmesi lazım ama onu karından ultrason göstermez. Ha bu arada rahim açıklığı ve kapalılığı aralıklı ölçülür bir ölçü yapılır sonrasında doktor elli ile karına baskı yapar tekrar bir ölçü daha alır en küçük ölçü kayde alınır. Maalesef hiç birimiz doktor değiliz. Bugünün doktorlarıda üşendiğinden hiç birşey yapmıyorlar. Oysa tıp dünyasında normal kontrolde 4aydan itibaren vaginal muayene rutin kontrole giriyor.
Ve şunu belirtmek isterim çook yanlış bilinen haala bazı doktorların bağırarak anlatmaya çalıştığı ama seslerinş duyuramadıkları bir konu var oda alttan muayene asla ama asla zarar vermez !!! İster kasılmanız olsun ister kanamanız ister rahim kısalığı !!! Yanlış bilgi yaymayalım ve yanlış bilgi veren doktorları dinlemeyelim. İnstagramda dr.zahideküçük dr.dilekozdur dr.banuciftci gibi ünlü ve becerikli doktorlar bunu belki binlerce kez söyledi vaginal muayene ayda 1 yapılmalıdır ve zararsızdır diye !
Benim ilk gebeligimde kordon dolanmasi olmasaydi normal olacakti , hic alttan muayenede olmamistim birinde kontrole gittigimde nts ye baglamislardi dr sonra beni hemen cagirdi bu olcume gore suan dogumda olman lazim sen nasil duruyosun dedi ben gayet iyim hic biseyim yok dedim, muayene edicem acilma var mi dogum baslamis mi diye dedi ama acilma filan yoktu bosu bosuna aci cektim o muayenede nts cihazi niye oyle olctu onuda anlamadim zaten 1 hafta sonra da normal dogumum basladigi icin gittim sezeryana dondu ama tam 9 ay 10 gunde dogmustu kizim ,bazen cihaza da guvenmiycen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?