Canım kendini çok üzüp harap etme.
Tüp bebeğin donmuş muydu,taze transferimiydi ?
Benim kızımında gelişiminde gerilik var.
Karın çevremiz 2 haftadan bir kaç gün daha geride.
Baş ve ayak boyu 4-5 gün kadar geriden geliyordu.
Yediklerime içtiklerime çok dikkat ettim baş aradaki farkı kapattı çok şükür,inşallah karında kapatır diye dua ediyorum
Gelelim transfer aşamama benimki donmuş naturel transferiydi.
Normalde satım 30 haziran pkolu olduğum için benim yumurtam ilaça rağmen 21.günde gelişip çatladı.
Aşşa yukarı 4 gün sonrada transferim oldu.
7.haftada tüp doktoru alttan muayeneyle satımı 9 yemmuz olarak belirledi,takibimi yapan karından ölçümle 6 temmuz olarak belirledi.
Benim gerilikleri hep 6 temmuza göre değerlendiriyorum fark olarak ortaya çıkıyor,9 temmuza göre belirledim mi ac hariç diğerleri normal gününde çıkıyor.
Suyunda,kan akışında,bebeğin kilo almasında bir sorun yoksa bence Allahın izniyle hiç kafana takma.
Gelişme geriliği demek hastalık demek değil,2.500 kilonun altı bebekler zayıf oldukları için gelişme geriliği var deniyor.
Sadece zayıf doğuyorlar,birçok hamilede karşılaşılan durummuş içini ferah tut.
Gerilik neresinde olursa olsun 2 haftaya kadar normal kabul ediliyor.
Sadece tedbir amaçlı yakın takip gerektiriyor.
Bende pıhtılaşma faktörü var canım kan akışım ne kadar iyi çıksada ölçümlerde normal hamileye göre bir tık geri kalıyor tahminimce.
Birde senin ve eşinin kafa yapısı büyük diye bebeğinde illa büyük olucak diye bir kaide yok.
Ablam bana göre iri yapılı kemikli uzun boyludur oğlunu 2930gr olarak doğurdu.
İnşallah senin için feraha ulaşır aradaki farkı toparlar kapatırsınız,stresten uzak dur boool bool su tüket canım
Maşallah canım kızına
Güzel haberlerle gelmişsin
Canım ben geçen hafta kontrole gitim. Bende oksapar+ coraspin kullanıyordum. coraspin i bıraktırdı artık içme dedi. İğne ye devam...Ben hiç sormadım daha canım ne zamana kadar kullancam diye.
Midemde gastrit ve reflü olduğundan artık aspirin çok dokanmaya başladı sanki midemin içi parçalanıyor gibi 3-4 gündür
O gün oldu sabahına geçti canım karnımın acıması
Benimki muhtemelen çeşme suyundan oldu diyorum.
Damacana kullanıyoruz normalde 1 hafta kadar çeşme suyu tükettim tahminimce o dokandı
Sen nasıl oldun şimdi var mı bir şikayetin
Ohh ne güzel olmuş bizde hiç hazırlık yokDun oglustan kalma cicileri ayikladim giydirebileceklerimi yikadim dolaba koydum kalanlari da posetledim giysi kutusuna atacagim
Nisantos a aldigim yeni kiyafetlerin etikletlerini kestim onlari da bugun yarin yikarim diyorum sonra da topluca utuleyecegim ama henuz dolabi belli degil soyle bol cekmeceli bi komidinimsi bisi olsa super olurdu
Çok sağol kuzum evet büyüdük minnak kızımlaMaşalllah kuzummm
Kocaman olmuşşş
Acı var mı acıııHemşire geldi iğnem yapıldıyatıyorum şimdi siz napıyorsunuz kızlar
Güzel duaların için çoook amin kuzum inşallah inşallah Rabbim cümle isteyene yaşatsınİnanki günlük göbeğimi severek herkese dua ediyorum hamile olanlara hayırlısıyla 9 ay sıkıntısız geçsin ve tüm bebek hasretı yaşayanlar hayırlısıyla Allah onlara bu güzel duyguyu yaşatsın inşallahhh ,çünkü kendimden biliyorum ne demek bebek hasreti 12 sene bekledim bu anı
Senin aşı geç kalmamış mı kuzuBen de asi oldum bugun tetanoz asisi
Sessiz karanlık ortamda yatıyorum,ağrı girdiği an bol bol sıvı tüketiyorum,soğuk bişeyler yemeye çalışıyorum.Başınız ağrıdığında ne yapıyorsunuz acayip baş ağrım var benim
Büyüdük kuzum çok sağol teşkür ederizMaşşallah kuzum büyümüş göbüş
Hadi geçmiş olsun kuzu :)
Hava güzel fırsat buldum temizlik yapıyorum eşimle
Canım inanki seni o kadar iyi anlıyorum ama sakın ümitsiz olma.Canim benim sat 18 temmuzdu. 1 Agustosta yumurta toplandi 6 Agustosta transfer yapildi cnm. O yuzden tarihlerim biraz daha net. Simdi doktorumla konustum Cmv virusu icin. Normalde kontrolum 3 hafta sonraydi ama haftaya gel bakayim dedi. İnsallah bu virus bebegimi etkilememistir inan kilosunu fln gectim. Yeter ki saglikli olsun saglikli dogsun baska ne isterim bilmiyorum. Oyle hemen isteyip hamile kalamamak, bu yolda bebek icin onlarca igne yemek manevi bakimdan gercekten cok yorucuydu birde benden yumurta toplaninca ohss oldum. Yumurtaliklarim su topladi hastanede yattim. Ustune uc ay kanama yasadim bebek dusecek dediler Basima gelemeyen kalmadi Rabbim insallah sag salim bu sureci atlatmayi nasip eder kuzum
Canım bende aspirin ve iğne kullanıyorum.Canım ben geçen hafta kontrole gitim. Bende oksapar+ coraspin kullanıyordum. coraspin i bıraktırdı artık içme dedi. İğne ye devam...
Ohh ne güzel olmuş bizde hiç hazırlık yokDoğum çantalarını hazırlayanlarda var mı yoksa?
Canım bende gördüm onu ama tüketmedimKizlar bebegin gelisimi icin kilo almasi icin nette arastirma yaptim ama sutlu nesguik iciyorlarmis. Aranizda icen var mi ?
Çok bilmişlik gibi olacak ama onun yerine muz, kaşar ve bol protein ağırlıklı beslenmeni öneririm.Kizlar bebegin gelisimi icin kilo almasi icin nette arastirma yaptim ama sutlu nesguik iciyorlarmis. Aranizda icen var mi ?
Ama amaa kendin demiştin bizi beklentiye soktun heppSessiz karanlık ortamda yatıyorum,ağrı girdiği an bol bol sıvı tüketiyorum,soğuk bişeyler yemeye çalışıyorum.
Hepsine rağmen beni bir tek geğirmek rahatlatıyor (kusura bakma)
Büyüdük kuzum çok sağol teşkür ederiz
Foto diye diye başımı ağrıttınız alın size foto diye bağırasım geldi
Canım inanki seni o kadar iyi anlıyorum ama sakın ümitsiz olma.
Bak en güzel örneğin bundan 1 sene önce tedavi için uğraşıyodun şuan kızına hamilesin çok şükür,bundan 3 ay önce düştü düşecek diye stres altındaydın.
Bugünlere ulaştın kızının azmi ve Allahın ol demesiyle
Kızında bir sorun olsa vücut bunu ilk 3 ay yabancı madde olarak görür vücuttan atmaya çalışırdı.
Bedicanayı hatırlıyosan ikizlerden önceki gebeliği down sendromluymuş vücut kendi atmış
Ben inanıyorum senin kızın benimki gibi minyon tipli çıtı pıtı sapa sağlam dünyaya gözlerini açıcak inşallah
Canım bende aspirin ve iğne kullanıyorum.
Doktor bilgi vermedi henüz tahminimce biraz daha aspirine devam ederim diye düşünüyorum.
Kızımın karın çevresi 2 hafta geriden geliyor.
2 haftada bir kontrole gidiyorum 26.haftadan bu yana
Aspirini bırakınca tedirginlik yaşadın mı canım,limonlu su tüketiyo musun
kızlar birşey merak ediyorum . Şimdi aramızda sıkıntılı gebelik geçirenler var . plesanta sorunu rahim uzunluğu sorunu vs. Doktorlarınız hep doğum için gün ve doğum şekli belirlemiş. benim hep ultrason muayenesi yapıldı. Bu tarz bir sıkıntı söylemedi doktorum. Ama doğum hakkındada hiç konuşmuyoruz. benim gibi özel bir durumu olmayan arkadaşların doktorları sizin doğumunuz hakkında konuşıyor musunuz? yoksa daha erken mi? 28 haftam bitmek üzereBen de çok soru sorup doktoru bunatlmıyorum gerekli bişey olursa o söyler diye.
Kizlar bebegin gelisimi icin kilo almasi icin nette arastirma yaptim ama sutlu nesguik iciyorlarmis. Aranizda icen var mi ?
Çok bilmişlik gibi olacak ama onun yerine muz, kaşar ve bol protein ağırlıklı beslenmeni öneririm.
Malesef çocuklar için üretilmiş ürünler de masum değil bize öyle gibi gelsede.
Hiç yemiyor muyuz desen evet böyle şeyler yiyoruz ama maksat bebişin kilo almasıysa doğal yollardan bunu sağlamak en güzeli Bence.
Kuzu bazen bebek toplanıyor böyle taş gibi oluyor öyle oluncada rahatsızlık veriyor Hatta bazen nefes kesiyor gibi oluyor bu kasılma oluyor.Canım ben taa 24. Haftamda konuştum :) biraz sabırsızlık var bende benim düşüncelerimi de bilmesini istedim normal doğum olmasını çok istediğimi özellikle belirttim o da bana tavsiyelerde bulundu konuş bence.
Kuzum maaşallah sizegöbüş baya belli hiç de öyle dediğin kadar kilo almış görünmüyorsun canım
Canım sade süt daha yararlı olur ya da muzla karıştırabilirsin içinde çokça katkı maddesi olan bir ürün bebeğe sağlıklı kilo aldırmış olmazsın gereksiz şeker alır glikoz şurubu alır onu doğal yoldan alsın muzla tabii ben öyle düşünüyorum canım
A April wind kuzum bu kasılma nasıl oluyor ya? Batma şeklinde değil dimi? Nasıl ayırt ederim ben onu
BellaCiao kuzum bir sürü ütü yaptım birikmişti ev tadilatı için ustayla konuştum falan derken yoruldum
Eşimde azosperm ve varikosel ameliyat oldu,benimde 2 negatiften sonra rahim filimi çektirdi dr.um tek tüpüm tıkalıydı ve sıvı biriktiğıni görüldü hemen ameliyat dedi,yani 2 tüpümü bağlattım ve 3cü deneme yaptık çok şükür hamile kaldım ..Allahım tüm istiyenlere bu duyguyu yaşatsın inşallaaahhhÇok sağol kuzum evet büyüdük minnak kızımla
Kilo alınca her tarafım şişiyodu bitek göbüş şişti hamile kalınca :))
Acı var mı acııı
Güzel duaların için çoook amin kuzum inşallah inşallah Rabbim cümle isteyene yaşatsın
Sizdeki sorun neydi canım,benim kızımda 8.senenin içinde geldi çok şükür Rabbim inşallah sağ salim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder
Senin aşı geç kalmamış mı kuzu
Çokta güzel besleniyormuşsun canım, ama biraz da genetik olabilir. Sen yine aynı beslenmeye devam et bence. Usg bide tam kesin doğru vermiyor ya kuzum asıl kiloları 8-9. Ayda alacaklar zaten. Umarım hepimiz tontikçe doğururuz bebişleri :)Estagfurullah cnm ama ben bh saydiklarini cok tuketiyorum artik esim de almaktsn yoruldu iki gunde bir kasari bitiriyorum, kv koyde pekmez yapti bir cay bardagina yakin pekmez iciyorum, yemeklerde mutlaka onceden haslayip koydugum et sularini kullaniyorum ve et yemegi yapmissam pilava nohut yada salataya barbunya koyuyorum, aksamlari esim sagolsun kirmizi portakal, normal portakal, mandalina ve limonu sikip karistiriyor onu iciyorum, genelde hep sutlu tatlim dolabimds olur, vitamin olsun diye hafta sonlari atistirmalik kirmizi mercimek koftesi yapip koyuyorum icinde mercimek ve bulgur old icin, yatmadan da once bir kasik bal yiyorum ustune de muz ile beraber sut iciyorum. Cevizli bademli tabagimda her an yanimda cips gibi surekli tuketiyorum ama anlamadigim sekilde ne ben kilo aliyorum nede bebek nereme gidiyor bunlar bilmiyorum
Kuzu bazen bebek toplanıyor böyle taş gibi oluyor öyle oluncada rahatsızlık veriyor Hatta bazen nefes kesiyor gibi oluyor bu kasılma oluyor.
Ağrı gibi değişik bir histe olabilir sertlikle.
Günde 10 kereye kadar normalmiş kuzum ama rahatsızlık vermeden toplanma olunca bu kasılmaya gidiyor mu emin değilim. Bana şu sıralar rahatsızlık verecek şekilde olmuyor sadece bebek toplanıyor günde 1-2 kere. Doktor normal demişti ama bu olaya.
Blankfinity nin anlattığı kasilmadaki nefes kesilmesi uzun sürmüyor canım. Karnınin bir tarafı sivri oluyor sertleşiyor sanki bebek topuğunu dayamış gibi 30-40 saniye nefes almakta zorlaniyorsun. Sonra orası gevşiyor ve nefesin normale dönüyor ..Canım bazen iş yaparken eğildiğimde doğrulurken karınım alt kısmında bi ağırlık hissediyorum o kasılma mı acaba? Bir de ben uzun zamandır nefes alırken zorlanıyorum canım bayadır var bende
Sanmıyorum kuzu Normal nefes darlığı bende de var ama bu kasılma sırasında olan biraz daha farklı rahatsız edici bir his oluyor insan darlanıyor :) sonra geçiyorCanım bazen iş yaparken eğildiğimde doğrulurken karınım alt kısmında bi ağırlık hissediyorum o kasılma mı acaba? Bir de ben uzun zamandır nefes alırken zorlanıyorum canım bayadır var bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?