Senin ki ne sıklıkta oluyor canım ? Mesela dün akşam biraz fazla oldu bende , bugün 3 defa falan olmuştur düzenli değildi.Sanmıyorum kuzu Normal nefes darlığı bende de var ama bu kasılma sırasında olan biraz daha farklı rahatsız edici bir his oluyor insan darlanıyor :) sonra geçiyor
Ben anlatamıyor da olabilirim
Bise kasılma pozisyon değiştirince hafifliyor veya geçiyor ama kuzum çok ciddi birşey değil.
Ciddi değil yazmaya da korkuyorum sık olmuyorsa ve ağrı eşlik etmiyorsa normal diyorlar diyeyim.
Ama her zaman diyorum olağandan farklı birşey hissedince doktora danışmak gerek kuzum ne olursa olsun. Çünkü gerçekten annelik iç güdüsü mü bilmiyorum her zamankinden farklı olan şeyler sinyal gibi birşey.
Canım benim neden bilmiyorum ama 15-19 arası çok oldu bende. Daha bebeği hissetmiyordum ama top gibi toplanıyordu soluma. Hatta bir akşam doğuruyorum sanmıştım 3 saat boyunca geçmemişti. Şuan çok nadir oluyor bazen günde 1-2 kere bazen hiç olmuyor.Senin ki ne sıklıkta oluyor canım ? Mesela dün akşam biraz fazla oldu bende , bugün 3 defa falan olmuştur düzenli değildi.
Evet bende de akşamları daha çok oluyorCanım benim neden bilmiyorum ama 15-19 arası çok oldu bende. Daha bebeği hissetmiyordum ama top gibi toplanıyordu soluma. Hatta bir akşam doğuruyorum sanmıştım 3 saat boyunca geçmemişti. Şuan çok nadir oluyor bazen günde 1-2 kere bazen hiç olmuyor.
Ben de okudum ama çok zararlı değil mi canım nesquikKizlar bebegin gelisimi icin kilo almasi icin nette arastirma yaptim ama sutlu nesguik iciyorlarmis. Aranizda icen var mi ?
Blankfinity nin anlattığı kasilmadaki nefes kesilmesi uzun sürmüyor canım. Karnınin bir tarafı sivri oluyor sertleşiyor sanki bebek topuğunu dayamış gibi 30-40 saniye nefes almakta zorlaniyorsun. Sonra orası gevşiyor ve nefesin normale dönüyor ..
Sanmıyorum kuzu Normal nefes darlığı bende de var ama bu kasılma sırasında olan biraz daha farklı rahatsız edici bir his oluyor insan darlanıyor :) sonra geçiyor
Ben anlatamıyor da olabilirim
Bise kasılma pozisyon değiştirince hafifliyor veya geçiyor ama kuzum çok ciddi birşey değil.
Ciddi değil yazmaya da korkuyorum sık olmuyorsa ve ağrı eşlik etmiyorsa normal diyorlar diyeyim.
Ama her zaman diyorum olağandan farklı birşey hissedince doktora danışmak gerek kuzum ne olursa olsun. Çünkü gerçekten annelik iç güdüsü mü bilmiyorum her zamankinden farklı olan şeyler sinyal gibi birşey.
Daha erken canim sanirim 36 da cati muayinesi yapiliyor ona gorede karar veriliyor.kızlar birşey merak ediyorum . Şimdi aramızda sıkıntılı gebelik geçirenler var . plesanta sorunu rahim uzunluğu sorunu vs. Doktorlarınız hep doğum için gün ve doğum şekli belirlemiş. benim hep ultrason muayenesi yapıldı. Bu tarz bir sıkıntı söylemedi doktorum. Ama doğum hakkındada hiç konuşmuyoruz. benim gibi özel bir durumu olmayan arkadaşların doktorları sizin doğumunuz hakkında konuşıyor musunuz? yoksa daha erken mi? 28 haftam bitmek üzereBen de çok soru sorup doktoru bunatlmıyorum gerekli bişey olursa o söyler diye.
Masallah canim seninde baya büyümüş kilo olarakta cok almamissin
Onun yerine salep ic oda besleyiciymis bebek icinKizlar bebegin gelisimi icin kilo almasi icin nette arastirma yaptim ama sutlu nesguik iciyorlarmis. Aranizda icen var mi ?
Sen bizden iyi besleniyormussunEstagfurullah cnm ama ben bh saydiklarini cok tuketiyorum artik esim de almaktsn yoruldu iki gunde bir kasari bitiriyorum, kv koyde pekmez yapti bir cay bardagina yakin pekmez iciyorum, yemeklerde mutlaka onceden haslayip koydugum et sularini kullaniyorum ve et yemegi yapmissam pilava nohut yada salataya barbunya koyuyorum, aksamlari esim sagolsun kirmizi portakal, normal portakal, mandalina ve limonu sikip karistiriyor onu iciyorum, genelde hep sutlu tatlim dolabimds olur, vitamin olsun diye hafta sonlari atistirmalik kirmizi mercimek koftesi yapip koyuyorum icinde mercimek ve bulgur old icin, yatmadan da once bir kasik bal yiyorum ustune de muz ile beraber sut iciyorum. Cevizli bademli tabagimda her an yanimda cips gibi surekli tuketiyorum ama anlamadigim sekilde ne ben kilo aliyorum nede bebek nereme gidiyor bunlar bilmiyorum
Ayni seyi bende yaşıyorum kasilma degil canim.egildigimiz icin oluyor.bebekte artik buyudu zorluyor biziCanım bazen iş yaparken eğildiğimde doğrulurken karınım alt kısmında bi ağırlık hissediyorum o kasılma mı acaba? Bir de ben uzun zamandır nefes alırken zorlanıyorum canım bayadır var bende
Kasilma degil korkma banada oluyordu sordum hatta ultrasonda gosterdi doktor ayaklari o dedi o yuzden şişiyormuş bi taraf.benimde genelde aksamnoluyorEvet bende de akşamları daha çok oluyorerken dogurucam diye endişe etmeye başladım. Doktorum da izne ayrılmış 4 şubata randevu aldım gitsemde içim rahat etse
Gidince sorarsın canım ama yalancı kasılmalar olabilir artık gayet normal diyor doktorlar vücut kendini Doğuma hazırlıyor anlamına geliyor. Erken Doğum habercisi değil ama öyle olsa ben şimdiye fırtlatırdım :))Evet bende de akşamları daha çok oluyorerken dogurucam diye endişe etmeye başladım. Doktorum da izne ayrılmış 4 şubata randevu aldım gitsemde içim rahat etse
Ya bilmiyorum ama sadece fikir olarak sirke ve karbonatla silsen işe yarar mı acaba?Kızlar kabin boy bir valiz aldım hastane çantası için. Şu dışı plastik olanlardan. Keşke bez gibi olanlardan olsaymişbaya plastik kokusu geliyor .balkonda falan kaldı kaç gün havalandirdik. Dün içeri aldım biraz azalmış ama geçmemiş. Ne yapsam geçer bu koku fikri olan var mı
Ehehe olsaydı anlardın kuzu dediğin gibi :)Anladım canım teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olurum takip ederim
Yok kuzum ben biraz detaylı sordum galiba :) haklısın canım olağandışı bir şey olursa zaten her şekilde anlarım ya da rahatsız eder illaki bende de kasılma olunca ayırt ederim şuan için karnımın bir tarafında sivrilme olmadı
Evet karbonat ve sirkeyle deneyeyim canım sağol. Bu kadar pis plastik kokusu almamıştım yada hamilelikten hepten ağır geliyor bana. Balkondan içeri almam zatenGidince sorarsın canım ama yalancı kasılmalar olabilir artık gayet normal diyor doktorlar vücut kendini Doğuma hazırlıyor anlamına geliyor. Erken Doğum habercisi değil ama öyle olsa ben şimdiye fırtlatırdım :))
Ya bilmiyorum ama sadece fikir olarak sirke ve karbonatla silsen işe yarar mı acaba?
Bol bol havalanmaya devam etsin vakit var zaten daha. Bende evdeki kabin boyu hazırlıcam Doğum için yeniydi zaten.
Ehehe olsaydı anlardın kuzu dediğin gibi :)
Sirke ve karbonatla silmeyi denedin mi diyecektim ki A April wind yazmış canım :) kokuyu alır muhtemelen sildikten sonra da havalandırırsın yineKızlar kabin boy bir valiz aldım hastane çantası için. Şu dışı plastik olanlardan. Keşke bez gibi olanlardan olsaymişbaya plastik kokusu geliyor .balkonda falan kaldı kaç gün havalandirdik. Dün içeri aldım biraz azalmış ama geçmemiş. Ne yapsam geçer bu koku fikri olan var mı
Kızlar dün gece uzun araştırmalarım ve bütün forumlardaki yorumları okumam neticesinde travel sistem bebek arabası almamaya karar verdim
Çok ağır diyorlar, arabada çok yer kaplıyormuş, şimdi düşünüyorum ben bebeği her gün hava aldırmaya çıkarmayı düşünüyorum yaz kış zaman zaman otobuse de binebilirim eşim olmaz o zaman yanımda yani bebekle arabayı tek başıma kaldıramam diye düşündüm. Taşınacağımız apt da asansöre kadar bi 4 5 basamak var onda da benim kaldırmam gerekecek zor olur dedim.
7 kiloluk cabin modeller varmış uçağa binince bile üst tarafa yerleşebilecek kadar katlanıyormuş tek elle kapanan modeller varmış hiç aklıma gelmemişti.
Sizinle de paylaşmak istedim çünkü hiç bu açıdan bakmamıştımana kucağı oto koltuğunu ayrı alırız diyorum.
Tavsiye edebileceğiniz cabin model araba varsa yazarsanız sevinirim
Sağol canım onla sileceğim evet :) mümkünse uzun süre de balkondan almayacağım iceriSirke ve karbonatla silmeyi denedin mi diyecektim ki A April wind yazmış canım :) kokuyu alır muhtemelen sildikten sonra da havalandırırsın yine
Doktor tek doz yeterli demisti asmde dogumdan bi ay onceye kadar yapilabilir deyince anca gidebildimÇok sağol kuzum evet büyüdük minnak kızımla
Kilo alınca her tarafım şişiyodu bitek göbüş şişti hamile kalınca :))
Acı var mı acııı
Güzel duaların için çoook amin kuzum inşallah inşallah Rabbim cümle isteyene yaşatsın
Sizdeki sorun neydi canım,benim kızımda 8.senenin içinde geldi çok şükür Rabbim inşallah sağ salim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder
Senin aşı geç kalmamış mı kuzu
Doktor tek doz yeterli demisti asmde dogumdan bi ay onceye kadar yapilabilir deyince anca gidebildim
Bizede at canim bakalım.gule gule giydirBugün bende kuzuma alış-veriş yaptım şükür ,bu zamana kadar bi çorap bile almamıştım tanıdık toptancıya gidip herşeyini aldım dışarıya göre ucuza getirdiğimi düşünüyorum çok da güzel penyeleri ,kaliteli olanları hep gösterdiler onlardan tercih ettim,inşallah bütün yavrular saglıkla dünyaya gelir ve cicilerini giyer
Atıyım cnmBizede at canim bakalım.gule gule giydir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?