- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Bebişi kız olan arkadaşlara bir sorum var :)
Bebişlerin altını dede,amca,dayılarının yanında temizler misiniz
İlk bebek olduğu için acaba abartılı mı düşünüyorum diye bazen kendimi sorguluyorum canım ama doğru bilgi düşüncesindeymişim.Cnm iki tane kız büyüttüm nasipse üçüncü kız olacak, mecbur kalmadıkca açmayı önermiyorum ,mecbur kalınırsada temiz bezi kirlinin altına yerleştirip el çabukluğuyla temizleyip hemen kapatıyodum, netıcede mahremiyet her yaşta lazım öyle öyle öğrenecekler,
Nerdeeeeee canım bizimkilerde o anlama düşüncesi.Yani ne denir ki üzücü bir durum hakikaten hiç olmamış seni de mahcup etmişler boş yere. Görüşme bi sure bakalım canım hatalarının bilincinde olurlar belki
Geçen içeride tv izlerken; yemeği unutmuşum yanmış. Heryer koku duman tabi. Eşim işten geldi; oturdum bir güzel ağlıyorum deli gibi. Adam da şaşırdı yemek için ağlanır mı diye.
Ben doğurmak istemiyorum yemeğe bile bakamıyorum, çocuğa nasıl bakıcam diye daha çok ağlamaya başladım.
Eşim de beni sakinleştirmek için napcağını şaşırdı garibim. Sarıldı; tamam gel ağlama doğurma kalsın içeride diyor.
Nasıl bir psikoloji içindeysek..
Herkes kucağına alınca iç güdüsel olarak; hemen anneliğe başlarsın filan diyor ama bilemiyorum kuzum. Bende hiç hazır değilim.
Slm kizlar okuldayim okuyamadim msjlari eve gidince okuyacagim kismetse ama kontrolden geldim haber vwreyim dedim...
Bebis 1870 gr olmus, 42 cm mis. Ancak govdesi bi hafta geri dedi.. esimin dogum kilosu benim dogum kilomu aordu. Kan akisina vs bakti normal dedi ama tekrar detayli ultrosonu fln inceledi. Bi tereddute dustu nedense. Sonra bi haftalik gerilik cok sorun degil falan dedi. Ztn artik rutin kontrollerde belli eder bir yavaslama ekstra bir gerileme olursa. Iki hafta sonra tekrar gel dedi. Eger gerileme olursa tekrar perinatologa yonlendiririm dedi. Ama bana kalirsa kilosu da boyu da iyi veledin. Cok takmadim acikcasi.. odalari vs gezdik. Cok kucuk. Eminim devlette bile sartlar daha iyidir. Gebelik egitimi varmis. Ona da kayit yaptirdim.
Diger mevzu da calisanlr icin.. benim yarin 32 oluyor. Ama ben bu haftayi kapatip haftaya iznimi baslatacajtim. Planim sanki cuma 32 gibi gosterebiliriz diye dusunmustum. Ancak oyle olmuyormus. 1 gun icin bile olsa calisabilir alicam yarin. Ptesi de tekrar calisamaza ceviricez. Ve o gun gitmek sartmis. Bugunden yazamiyorlarmis. Ancak doktorun asistani halledecek allahtan. Ben ptesi gidip alicam.
Digermevzu daaa dogum fiyatlari artmis normal dogum 2000 di 2200 olmus epidural icin 500 aliniyormus. Doktoru cagirmak icin bin tl ekstra ucret.
Oyle iste kizlar bizden havadisler bu kdr..
Kuzum alakası var mı yok mu hiç bir fikrim yok ama benim kız benim ayrı bir güzelleştirdi ❤
Bazen diyorum tüm halk inanışları erkek yönünde benim kız,acaba erkek mi diye
Doğrudur canım inanki sezeryan normal hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun
Bende senin kafadanım sezeryandan korkuyom
Kızlar beni fena bir öksürük tutmuş ciğerlerim. Göğsüm .öldürünce hepsi etkileniyor. Karnımın altına kadar. Doktorum pazartesi gelecek onu mu beklesem ama varya ne iştah var .Bide kuruluk .Ve baş ağrısı. Öksürük bitiriyor zaten iki göğsünün ortası aciyor öksürünce. Araştırma hastanenin acılı ne gitsem bir fayda olur mu. Yada bu na başka bölüm mu bakıyor .
kızlar moralim çok bozuk. babamla annem görüşmüyorlar ayrılacaklar sanırım. annem bize geldi oğlana bakıyor ben de işe başladım. epeydir konuşmuyorduk babamı aradım bugün. hiç aramamıştı beni ben de aramamıştım. çok soğuk ve kötü davrandı. iş yerindeyim gözlerim dolup dolup duruyor kendimi sıkıyorum ağlamamak için.
nasıl bu hale gelindi aklım almıyor. eşimin de haberi yok bu mevzulardan anneme de bahsedemem iç dünyamı çünkü çok öfkeli babama beni anlayamaz.
çok mutsuzum ayrılsınlar asla istemem ama olayların akışına dahil de olmayacağım kendi kararları diyorum.
çok mutsuzum çok..
Kızlar bebişleri yıkadıktan sonra masaj yağıyla mı yoksa nemlendiriciyle mi,masaj yapıcaz bu soru benim kafamı hep karıştırıyor
Yaa kızlar ben çok komiğim.
Dedim ya size göğüs pompasını kuzen verdi avent diye birkaç kere..
Hazır dedim ebebekte indirim var süt saklama poşeti alayım. Gruptaki arkadaşlardan biliyorum o şekilde süt sağıp poşette istiyorlar. Donduruyorlarmış orda dolapta, neyse.
Yinede emin olayım dedim aa bir baktım benim göğüs pompası lansinohmuş
Acaba aventin poşeti de olur mu? Yoksa lansinoh mu alayım yine bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler
Çok garip ezcaneler devlette ait kurumlar o yüzden satılan herşey titizlikle kontrol ediliyor bez mama bebek bakım ürünleri:) marketten pek almıyor kimse ıslak mendil bile ezcaneden alınıyor.
Ben fazla hassasım sanırım mecbur kalmadıkça başka bir odada ben açarım altını kimseler görmesinKv veya anne yanı olabilir kuzum ama bende dede,amca,dayı yanında açmayı uygun bulmuyordum.
Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmüştüm ama abartmıyormuşum :))
Kızlar, 2. bebikli olanlar, olmayanlar
Emzirme atleti mi sütyeni mi daha rahat olur?
Atlet için demişler ki göbüşü kapatıyor. Aklımı karıştırdılar
Benimkilerde büyüdü, daha da büyürse bilemiyorumAynı soruyu ben de soracaktım :)
Benim normalde de göğüslerim büyüktü zaten
Hamilelikle birlikte kafam kadar oldular
Emzirirken ne kadar büyük olurlar tahmin bile edemiyorum
Denemeden de bedenime uygun nasıl sütyen bulurum bilmiyorum
Normalde kullandığım sütyen büyük göğüsler için özel iki beden küçük gösteren bir model.
Bugün kardeşim tanesi 140 lira olmuş dedi
Aynı markanın özel emzirme sütyeni de var mı bilmiyorum
Babada mı dahil onu bilmiyordum bakHayır. Hatta eşim bile zorda kalmadıkça temizlemezdi.
Ulu orta yerde değilde canım mesela kvdemin evine gidince falan.Erkek kız farketmez ulu orta alt açmak mecburiyetler dışında olmamalı bence
Benim öyle bir takıntı durumum yok canım :))melike222 canım ben maalesef takıntılıyım bu dış görünüş konusunda.
Şimdiden eşime diyorum Doğum çantama makyaj malzemelerimi koymayı unutturma diye
Dediğim gibi her şey hazır ama kırışacak diye çantaya koyamıyorum
Eşim de Doğum yapacaksın düşündüğün şeylere bak diye bana kızıyor uyuz
İnşallah bizde aynı hassasiyeti gösterebiliriz canım.Kız erkek fark etmez canım ben de bebeklerin altını herkesin yanında açmayı doğru bulmuyorum.
Kardeşim mecbur kalmadıkça bana bile bebeğin altını açtırmazdı. İnşallah ben de aynı hassasiyeti göstermeyi düşünüyorum
Cnm insan zaten kendi evindeyken yatak odasına gidip açıyorsun, misafirliktede zaten bebişin kaka filan yaptığı için rahatsız etmemek adınada olsun başka bi yerde değiştiriyorsun ama anneanne babaanne yanında acıyodum, gerektiği zaman annemde çünkü açıyı bebişin altını,İlk bebek olduğu için acaba abartılı mı düşünüyorum diye bazen kendimi sorguluyorum canım ama doğru bilgi düşüncesindeymişim.
Birinci derece bayan yanında açmakta mı iyi olmaz canım
Nerdeeeeee canım bizimkilerde o anlama düşüncesi.
İşlerine gelmez,1 ay önce annem bana mesaj atmış daha beni suçluyorlar biz sana ne yaptıkta bizle konuşmuyon diye
Olsada şaşırmam heraldeAh bu hormonlaroluyo bazen arada durduk yere ağlıyorum çok normal canım
Maaşallah canım 1 hafta gerilik pek önem arz etmiyor sanırım hiç kafana takma. Doğum ücretin yine iyiymiş canım benim 2900 normal bir de gece doktor çağırırsam ekstra 1000 tl muayne ücreti de 180 tl olmuş resmen sektör oluşturmuşlar doğumla ilgili çok pahalı buluyorum
Hahaha bir bakmışsın oğluşun olmuşama bu teknolojide olmaz sanırım illa ki tespit edilirdi o annesini çok beklettiği için koyamıyordur sana yoksa başka bir açıklaması yok bence
Canım mutlaka git doktora öksürmek de iyi değil doktorun vereceği ilaçları da kadın doğum doktoruna danışıp içersin geçmiş olsun
Canım üzülme bebiş de etkilenmesin babanında belki morali bozuktur bilemeyiz kolay değil sonuçta birkaç gün sonra sen ara belki o zaman daha kendine gelmiş olur.
Masaj yağıyla sanırım canım hiç düşünmemiştim
Kuzum bence farketmez sen kullandıkça anlarsın zaten beğenmezsen başka bir markaya geçersin.
Bizde de tam tersi canım eczaneler özellikle kozmetik ve türevlerini inanılmaz pahalı satıyorlar devletin verdiği ilaç dışında hiçbir şey almam örneğin biberon 50 tl diyelim piyasada,eczanelerde 100 tl ye kadar çıkabiliyor.
Doğru düşüncedeymişim kuzum sevindim kendi adımaBen fazla hassasım sanırım mecbur kalmadıkça başka bir odada ben açarım altını kimseler görmesinyok kuzum abartı değil olması gereken o bence :)
Aynı sorunu bende yaşadım normalde 85-90 kullanıyodum 95c aldım meğer kalıp büyüdükçe fiyatta artıyomuşAynı soruyu ben de soracaktım :)
Benim normalde de göğüslerim büyüktü zaten
Hamilelikle birlikte kafam kadar oldular
Emzirirken ne kadar büyük olurlar tahmin bile edemiyorum
Denemeden de bedenime uygun nasıl sütyen bulurum bilmiyorum
Normalde kullandığım sütyen büyük göğüsler için özel iki beden küçük gösteren bir model.
Bugün kardeşim tanesi 140 lira olmuş dedi
Aynı markanın özel emzirme sütyeni de var mı bilmiyorum
Yaa ne düşünceli bir davranış şekli gerçekten gerçekten bravo babana.melike222 babam kardeşimin bezi değişeceği zaman odadan çıkardı kendi evladı olmasına rağmen.
Ondan öyle gördüm, bildim. kız erkek farketmez milletin yanında açmam bende. Yanlış düşünmüyorumdur inşallah bende
Kuzum ben hep çişli beze adepte oldum :)Cnm insan zaten kendi evindeyken yatak odasına gidip açıyorsun, misafirliktede zaten bebişin kaka filan yaptığı için rahatsız etmemek adınada olsun başka bi yerde değiştiriyorsun ama anneanne babaanne yanında acıyodum, gerektiği zaman annemde çünkü açıyı bebişin altını,
Bende öyle düşündüm ama hastane ortamında emzirme sütyeni yada atleti olsa daha iyi olur.A April wind Cnm atletin askıları aşağı doğru çektiğin zaman sünüyosa rahat oluyo ama sünmüyosa alttan atleti açmak zorunda kalıyosun onuda ben hiç sevmiyorum, en basit tutkunun ip askılı atletleri çok iyi bu konuda sünüyo çünkü, sütyende ilk zamanlar için basit penye sütyende olsa olur pahalı bişeye gerek yok ,40 in çıkınca dışarı filan çıkarken iyi bi sütyen takılabılır evde günlük rahat şeyler daha iyi olur diye düşünüyorum
Rica ederim canımYaa ne düşünceli bir davranış şekli gerçekten gerçekten bravo babana.
Bende açmayı düşünmüyordum canım abartılı bir düşünce mi diye düşünmüştüm,meğer doğrusunu düşünmüşüm :)
Kuzum ben hep çişli beze adepte oldum :)
Kakalı bezi şimdi sen diyince aklıma geldide meğer doğru olanı düşünüyormuşum çok sağol bilgilendirme için ❤
Benimkilerde büyüdü, daha da büyürse bilemiyorum
Ben şimdilik 1 tane alıcam malum, yoksa ikisinden de alıp denerdim. h&m, penti falan bakmak lazım 140 tl çok uçuk olmuş
Bende aynı düşüncede olduğum için sadece hastane için emzirme sütyeniyle atleti aldım :)Bende öyle düşündüm ama hastane ortamında emzirme sütyeni yada atleti olsa daha iyi olur.
Görmesinler memiklerimi
O yüzden sütyen daha mantıklı olacak sanırım, ev hali çok önemli değil dediğin gibi rahat olması yeterli.
Babanın yanında değiştiriyorum canım ama eşim kız çocuğu der altını değiştirmezdi.Babada mı dahil onu bilmiyordum bak
Ulu orta yerde değilde canım mesela kvdemin evine gidince falan.
2 tane amcası var ee birde dede olucak o yüzden sordum
Benim öyle bir takıntı durumum yok canım :))
O yüzden rahatım,zaten sen doğumdan çıkınca aaa ne bakımlı annemiyim diye düşünemicen diye tahmin ediyorum.
Ağrı acıdan onu o an düşünemeyiz gibime geliyor
İnşallah bizde aynı hassasiyeti gösterebiliriz canım.
Bazen ben mi abartıyorum diye düşündüğüm oluyodu çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?