- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.987
- 248
Canım emzirme yazdığıma bakma, devlet rapor parasından haricen süt parası da yatırıyor. Raporla birlikte ödeniyor.
2019 da 149 tl gibi bir rakam sanırım. Bunun dışında bir de doğum parası var. İlk çocuk 300, ikinci 400 , 3. çocuk 600 tl. Doğumdan sonra çocuğun kimliğiyle belirlenen yerlerden birine (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına) gidip form dolduruyorsun. O para da ptt ye yatıyor.
Şunu netleştirmemiz lazım. Sen 32. haftanda fiilen çalışmana ara vermek istiyor musun ?
Eğer 32. haftamdan itibaren evimde çocuğumun doğmasını bekleyeceğim diyorsan çalışamaz alacaksın. Doğum gerçekleştiğinde 32. haftadan doğuma kadar geçen süreye ilişkin raporun onaylanıp paranı alacaksın. Daha sonra doğum sonrası 8 haftalık raporun yazılacak ve rapor süresi bitiminde de bu raporunun parasını alacaksın.
37. Haftana kadar çalışmak istiyorsan ; 32 den 37. haftaya kadar olan 5 haftalık süreç doğumdan sonraki 8+5 olarak eklenecek ve bu 5 haftanın parasınıda o zaman alacaksın.
Devlet memuru old. bilmiyordum ben tatlımevet canım benim alacağım sadece 2.çocuk olduğu için doğum yardımı olan 400 tl. bir de eşimin maaşına eklenecek olan çocuk yardımı parası o kadar.
şimdi sen yazınca ben de araştırdım merak ettim biz de öyle 149 tl süt parası diye bişi yok.
Devlet memuru old. bilmiyordum ben tatlım
Canım emzirme yazdığıma bakma, devlet rapor parasından haricen süt parası da yatırıyor. Raporla birlikte ödeniyor.
2019 da 149 tl gibi bir rakam sanırım. Bunun dışında bir de doğum parası var. İlk çocuk 300, ikinci 400 , 3. çocuk 600 tl. Doğumdan sonra çocuğun kimliğiyle belirlenen yerlerden birine (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına) gidip form dolduruyorsun. O para da ptt ye yatıyor.
Şunu netleştirmemiz lazım. Sen 32. haftanda fiilen çalışmana ara vermek istiyor musun ?
Eğer 32. haftamdan itibaren evimde çocuğumun doğmasını bekleyeceğim diyorsan çalışamaz alacaksın. Doğum gerçekleştiğinde 32. haftadan doğuma kadar geçen süreye ilişkin raporun onaylanıp paranı alacaksın. Daha sonra doğum sonrası 8 haftalık raporun yazılacak ve rapor süresi bitiminde de bu raporunun parasını alacaksın.
37. Haftana kadar çalışmak istiyorsan ; çalışır raporu alacaksın. 32 den 37. haftaya kadar olan 5 haftalık süreç doğumdan sonraki 8+5 olarak eklenecek ve bu 5 haftanın parasınıda o zaman alacaksın.
sizin durum farklı imiş canım biraz araştırdım da.
doğum öncesi aldığın raporun parasını, doğum sonrasını takip eden diğer ay alıyormuşsun.
linkteyi siteyi oku çok güzel ve yeni bilgiler var.
https://www.ssk.biz.tr/ssk-dogum-parasi/
Nasil gördün :) hayra çıksın
Hadi bklm haber bekliyoruz senden ,senin fındık bence bu ay geçti bile haftasıni öyle hisssdiyorumbenim de bugun aksama dogru randevum var.bende cok heyecanliyim .Umarim guzel haberlerle döneriz. Geriden gelme olayimiz vardi bizim o yüzden heyecan daha da artiyor. senin guzel haberlerinide bekliyoruz
ay insallah canm ya. Bu hafta cok durgun ama hareketleri bi anda azaldi gibime geliyor. yinede hissettigim icin telas yapmadim ama kafamin icinde bir yerlerde dönüp duruyorHadi bklm haber bekliyoruz senden ,senin fındık bence bu ay geçti bile haftasıni öyle hisssdiyorum
3_4 gün önce benim ki de öyle çok az oynadı bide kasılma vardı ,iki gündür daha iyi ,galiba dönem dönem onlarda sakinliyo, geçen hafta bende çok heyecanlı gittim kontrole niye bilmem, salı benimde kontrolüm var naptı bklm benim kuzudaay insallah canm ya. Bu hafta cok durgun ama hareketleri bi anda azaldi gibime geliyor. yinede hissettigim icin telas yapmadim ama kafamin icinde bir yerlerde dönüp duruyor
nasıl gördün peki?
Alışverişe gidecekmişiz birlikte eksikleri tamamlayalım artık diyorsun, dış görünüş olarak pek hatırlamıyorum ama bıcır bıcır konuşuyordun hiç susmadanNasil gördün :) hayra çıksın
bence temizlik hastası ama canına yazık yavrusuna yazık ,hergün pislik akmıyo ya evine, demek ki mşlh sağlığıda el veriyo demek ki ben ilk aydan bu aya aygın baygın yatıyom, bel ağrısı hal getire haftada bir eşim yapıyo adama nasıl dua ediyorumKizlar ust kattaki komsum 4 yada 5 aylik hamile. Kadin hergun duzenli olarak saat 11 de kalkiyor evi süpürüyor sonra siliyor .Sonra bütün evin halilarini balkondan cirpiyor .Carsaflari ciripiyor. Sonra birseyler yikayip mutlaka asiyor. piskopat mi anormal mi anlamadim gitti. Hamile degilken yapıyordu da hamile kalinca dedim artık yapmaz yine yapiyor yine yapiyor. huylu huyundan hic vazgecmiyor. Valla ben bi ev supursem aksama kadar yatiyom bel agrisindan
Benim evde kedi olduğu için bende hergün süpürge açıyorum.Kizlar ust kattaki komsum 4 yada 5 aylik hamile. Kadin hergun duzenli olarak saat 11 de kalkiyor evi süpürüyor sonra siliyor .Sonra bütün evin halilarini balkondan cirpiyor .Carsaflari ciripiyor. Sonra birseyler yikayip mutlaka asiyor. piskopat mi anormal mi anlamadim gitti. Hamile degilken yapıyordu da hamile kalinca dedim artık yapmaz yine yapiyor yine yapiyor. huylu huyundan hic vazgecmiyor. Valla ben bi ev supursem aksama kadar yatiyom bel agrisindan
Güzelmiş :) evet eksikler var kafamda dönüp duruyorAlışverişe gidecekmişiz birlikte eksikleri tamamlayalım artık diyorsun, dış görünüş olarak pek hatırlamıyorum ama bıcır bıcır konuşuyordun hiç susmadan
bence temizlik hastası ama canına yazık yavrusuna yazık ,hergün pislik akmıyo ya evine, demek ki mşlh sağlığıda el veriyo demek ki ben ilk aydan bu aya aygın baygın yatıyom, bel ağrısı hal getire haftada bir eşim yapıyo adama nasıl dua ediyorum
Benim evde kedi olduğu için bende hergün süpürge açıyorum.
Tüy dökme döneminde yine şu sıralar.
Ama öyle çarşaf silkeleme falan o kadar da değil bencede temizlik hastası olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?