2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Ben değişmedim sanıyordum ama bilmiyorum çirkin geliyorum kendime artık. Aynen derler ya hamilenin gözleri parlar falan diye yok ölü balık gibiyim resmen.
Üstüne çatlaklar psikolojimi bozdu ya aslında ben takmıyordum geçen işte hemşirelerin sorması falan sinirime gitti. Onlarda bi hoş sanki bilmiyorum çatlak oluştuğunu da bir de sorguluyorlar birşey sürmüyor musun diye amann vallahi doldum. Şu havalar bile psikolojimi kötü etkiliyor artık.

Kayınvalıdelerden konuşurmuş benim ki de fayda yok ,zarar yok bi çeyrek yeter mantığında alınacak ve satılacaklara karışmaz karışmadıda hiç, bebiş büyütme konusunda da 3.büyütmenin faydasını görmüş olucam zaten tecrübe edindik tabi başta bi alışma süremiz olur uzun zaman oldu ,18 yaşımda aldım ilk çocugumu kucağıma onda da yaşamadım herhangi bi sorun o zaman böyle net yoktu kalın bi kitap bulmuştum bebek yetiştirmeyle ilgili onum çok faydası olmuştu o yaşta bana ,ilk bebek deneme yanılma yoluyla büyüyo ikinciler daha kolay ama hepsinin yeri ayrı sevgisi ayrı inş sağlıkla büyütecez kuzuları

Onu da duydum kuzum neyse ki öyle bi konu geçmedi
tursu mu bu tuzluyorlar.Ay koptum gercekten bunu ilk defa duydum . yada kokmasin diye mi kaldirip rafa sakla bide olmadi. ay su gelenekler. daha bu ne ki pis bi hayvan var mideniz bulanmasin diye söylemeyim onun ölüsünü cocugun vücuduna surenler var. Kil köklerini öldürüyormusta cocuk büyüyünce tüysüz oluyomus falan .Bunu duydunuz mu

Annem sadece bu şekerli suyu söyledi yapma desem yapmaz, kv’nin daha ne fikirleri var bilsen

Kv iyi biridir severim sayarım ama çok geleneksel biri diğer gelinlere lafı sözü geçiyor ama allahtan bana karışmıyor oda fransada doğdum büyüdüğüm için bana öyle geleneksel yaklaşmıyor şükür

Bende rahatim o konuda ama bazen telefondan bile yetisiyolar,

İşte bazen teknolojinin kötü yanlarını görüyoruz

Eşim geldi işten bana meyveler getirmiş

Ayy kızlar sizde eşinizi rüyanızda görüyor musunuz ? Ben eşimi rüyalarımda bile görüyorum
Yok valla amann rüyama da girmesin orda bari huzurlu olayım işin espirisi tabi ama cidden görmüyorum

Kızlar moralim çok bozuk
Öğleden sonra kadın Doğumda kontrolüm vardı.
Ben 33+1im
Bebeğin kilosu AC ve FL 31+4 çıktı bugün

İki hafta sonra 35te kontrolüm var. O zaman tekrar değerlendiririz dedi doktor
Eğer böyle geriden gelmeye devam ederse 37 veya 38. haftada alırız bebeği dedi

Benim asıl canımı sıkan da doktorun rahatlığı oldu.
Orda ölçümleri sekretere söylerken ben dikkatle dinledim
FL ve AC 31+4 deyince hemen dikkatimi çekti ama ben sorana kadar bir şey demedi
Ben sorunca da sen de minyonsun zaten dedi
Doğumun ne Zaman olacağını falan hep ben sorunca söyledi
Baştan beri diyordum Zaten bu doktor çok rahat her şeye normal diyor diye

Offf kafam çok karışık kızlar

1 buçuk hafta kadar bir gerilil var fazla değil o yüzden rahat davranmıştır doktor canım. Minyon tipliysen de zaten değişkenlik olur doktor bunu zaten göz önünde bulundurarak telaşlandırmak istememiş seni.
İçini ferrah tut sen Allahın izniyle birşey olmaz

Kuzu ama bu değerlerin yanılma payı olduğunu unutuyorsunuz siz, boşuna kendinizi üzüyorsunuz.
Gerçekten amacım teselli vermek değil gayet ciddi doğruları söylüyorum yani.
Üstelik birşey ifade etmez tek başına ki gerilik olsa dahi 2 hafta çok çok normal çünkü yanılma payı adı üstünde.
Geçenlerde de atmıştım video. Bebişin gelişiminin geriden gelmesi fark artarsa biraz sıkıntı amaaa onda da kan akışına vs bakıyorlar sorun olmadığı sürece normal karşılıyorlar yine.
Yani sıkıntılı bir durum olması için gelişimin durması falan lazım. Doktorun doğru demiş tek usg ile birşey diyemez. Belki yanlış ölçtü??
Bak mesela ben 28. Haftada gidince doktor ölçümleri biraz fazla yapmış yanlışlıkla. 31de gittiğimde ise haftasıyla uyumlu ölçtü. Bunda bir problem var mı yok ama o 3 haftada sadece 200 gr almış oluyor?? Halbuki böyle birşey yok tamamen ölçüm hatası 28. Haftada fazla ölçtüğünden kaynaklı.
İşin özü böyle bu kadar takılmayın ne kendinizi be bebişleri üzmeyinnn

Aynı şeyi yazdım ama tekrar yazayım.
Bebeğimin teşhisi koyulacağı gün ben ciddi manada 5 farklı alet ve doktorla muayene oldum.
Ve çoğu gerçekten farklı ölçmüştü.
Bi kağıda bakıyorum fl geri diğerine bakıyorum fl normal, ac geri. Bakıyorum fl geri bdp ileri falan.
Ben aynı gün içinde girdim bir de bu muayenelere..
Şuan bizimde mesela en başından beri fl geriden geliyor hiç mi hiç takmıyorum genetiktir yani en çok. Yapabileceğim birşey yok ki işte içimdeyken anca kabulleniyorum

Bu ölçümler benimde kafamı karıştırdı devlet hastanesinde 1 hafta yattığımda kendi doktorumla çok paraleldi ama geçen rapor için gittiğimde bacak boyu biraz kısa dedi rapora baktım 3 hafta kısa kilosuna da onunla orantılı olduğu için az dedi halbuki benim kendi perinatologuma 5 gün önce gittiğimde herseyi haftasıyla uyumluydu 5 gümde 3 hafta boy geriler mi? Bebeğimin genetik olarak boyunun kısa olması bekleniyor evet çünkü benimle aynı mutasyon bulundu onda ve bu mutasyon boy kısalığı yapıyor benim boyum 1.53 babasının 1.70 tabimi uzun boylu kız çocuğu beklemiyorum ama normal giderken başka bi doktorun 3 hafta geri rapor yazması ve kilosunu da 150 gr düşük söylemesi kafamı bulandırmadı değil en iyisi tek doktorda takipli olmak

Bencede tek doktorda takipli olmak yada en azından takipli olduğumuz doktora güvenmek en önemlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…